Πως νιώθουν όσοι δεν έχουν σχέση με τον Θεό? - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 23 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast
Results 226 to 240 of 345
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Εξουθενωμένος View Post
    Εγω θα ρωτησω κατι αλλο ...

Με ποιο σκεπτικο, ενα βρεφος μπαινει και βαπτιζεται στην κολυμπηθρα της εκκλησιας ?
    Δεν ωφειλει να προλαβει να βιωσει μερικα πραγματα σ'αυτη την ρημαδα την ζωη,
    να αισθανθει την ματαιοτητα αυτου του κοσμου και μετα να αναζητησει την βαπτιση
    και την κολυμπηθρα (ας πουμε κοντα στα 35, και νωρις εβαλα) ? Να την αναζητησει !

(Το ιδιο ΠΡΕΠΕΙ να ισχυει για καθε αλλη θρησκεια ... δηλαδη, με την ωριμανση
    και η επιλογη .... ως βρεφοι, τι επιλεγουμε ? ... κοινωνικη ενσωματωση και αποδοχη ? ...)
    Αυτό συνδέεται με αυτό που είπα πιο πάνω, δηλαδή ότι οι απαντήσεις αυτές υπαρχουν και είναι κρίμα να μην τις αναζητεί καποιος , πολύ καλά κάνεις και ρωτάς φίλε μου , έτσι πρέπει, μα να είσαι σίγουρος ότι υπάρχουν.

Θα πω μόνο ότι, πολλά πράγματα γίνονται για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν σε εκείνη την ηλικία για το καλό μας σύμφωνα με το θέλημα των γονιών. Λογικό είναι, σε ρώτησαν πριν κόψουν τον ομφάλιο λώρο? Πριν μας ξεσκατησουν ? Με ρώτησαν τη θέλω να φάω? Τη μου δώσανε γάλα και φρουτοκρεμα... Εγώ ήθελα μακαρόνια [emoji39] και σχολείο με το ζόρι? Οι φασίστες, ντροπή :) κτλ το ίδιο ισχύει και για την βάπτιση. Κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για σε ενώσουν με τον κόσμο μακριά από σωματικούς κινδυνους, δε θα κάνουν το ίδιο για την ψυχή σου και τους πνευματικούς κινδυνους? Όταν μεγαλώσεις κάνε ότι θέλεις, σα γονιός αυτά τα εφόδια σου δίνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Constantly curious View Post
    Τι μου θύμισες τώρα... Παραθέτω link. https://r.tapatalk.com/shareLink?url...2&share_type=t
    Πωπω φοβερό, κρίμα δε το είχα ανακαλύψει τότε το φόρουμ [emoji39]
    Νομίζω μέσα από αυτές τις συζητήσεις βγαίνει και η απάντηση στο θέμα του thread.

Banned
    εγω αναρωτιεμαι σε τι ειναι χρησιμη η τοποθετηση αυτη πχ βαφτιζουν τα παιδια η οχι δηλαδη υπαρχει καπιο οφελος για οπιον διαβαζει

μπορει πχ ανθρωποι να προβληματιζονται για τη κατασταση σημερα σχετικα με το τι ειναι ορθο να κανουν να τι με απασχολει

Banned
    Νομιζω, στις μεταχριστανικες εποχες ... οι περισσοτεροι βαπτιζονταν σε μια καποια ηλικια.
    ΠΟΤΕ ακριβως εγινε εθιμο ... μολις γεννηθει το παιδι (και γιατι επιλεχθηκε ετσι) ?

Υπάρχουν γονεις χριστιανοί που όταν το παιδί φτάσει και 6 ετών το ρωτούν εάν το επιθυμεί. Ναι συμβαίνει. Απλά δεν έχει αυξηθεί ως ποσοστό. Είναι λίγες οι περιπτώσεις μέχρι στιγμης.
    Υπάρχει ο φόβος να μην υπάρξει αιφνίδιος θάνατος βρέφους όπου δεν φεύγει η ψυχούλα του κοντά στο θείο λόγω απουσίας μυστηρίου και ίσως για αυτό γίνεται σύντομα. Υπάρχει βέβαια και η αεροβαφτιση λόγω αιφνιδιων τραγικων γεγονότων. Μάλλον με κάποια σύνοδο θα επέβαλλαν όριο βαπτισματος. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι γάμος και βάφτιση κατέληξαν μπουζούκια λόγω οικονομικού πλεονάσματος. Τώρα ψιλό συγκεντρώθηκαν όλοι στην ουσία.
    "Make sure your worst enemy isn't you"

Senior Member
    Υπάρχουν γονεις χριστιανοί που όταν το παιδί φτάσει και 6 ετών το ρωτούν εάν το επιθυμεί. Ναι συμβαίνει. Απλά δεν έχει αυξηθεί ως ποσοστό. Είναι λίγες οι περιπτώσεις μέχρι στιγμης..
    Aaaa , σπανιο , C.C . ..........μονο του το παιδι δειχνει εξ ιδιων , κρινω βεβαια εξ ιδιων ......οχι οτι κανει κανεις κλαθος λατρεια μου .....

Senior Member
    Υπάρχουν γονεις χριστιανοί που όταν το παιδί φτάσει και 6 ετών το ρωτούν εάν το επιθυμεί. Ναι συμβαίνει. Απλά δεν έχει αυξηθεί ως ποσοστό. Είναι λίγες οι περιπτώσεις μέχρι στιγμης.
    Υπάρχει ο φόβος να μην υπάρξει αιφνίδιος θάνατος βρέφους όπου δεν φεύγει η ψυχούλα του κοντά στο θείο λόγω απουσίας μυστηρίου και ίσως για αυτό γίνεται σύντομα. Υπάρχει βέβαια και η αεροβαφτιση λόγω αιφνιδιων τραγικων γεγονότων. Μάλλον με κάποια σύνοδο θα επέβαλλαν όριο βαπτισματος. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι γάμος και βάφτιση κατέληξαν μπουζούκια λόγω οικονομικού πλεονάσματος. Τώρα ψιλό συγκεντρώθηκαν όλοι στην ουσία.
    Μέχρι πρόσφατα υπήρχε πρόβλημα με την δήλωση του ονόματος αν δεν είχε υπάρξει βάφτιση.
    Το γνωρίζω από φιλικό μου ζευγάρι πολύ ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν θέλανε να βαφτίσουν το παιδί αλλά να φτάσει σε μια ηλικία που θα μπορεί να διαλέξει ή να μην διαλέξει μόνο του αν θέλει να έχει μια θρησκεία και αντιμετώπισαν πρόβλημα όταν το παιδί πήγε στο δημοτικό και αναγκάστηκαν να το βαφτίσουν τότε.
    Αυτό μερικά χρόνια πριν, δεν ξέρω αν έχει λυθεί τώρα το συγκεκριμένο κόλλημα.

Senior Member
    Νομιζω, στις μεταχριστανικες εποχες ... οι περισσοτεροι βαπτιζονταν σε μια καποια ηλικια.
    ΠΟΤΕ ακριβως εγινε εθιμο ... μολις γεννηθει το παιδι (και γιατι επιλεχθηκε ετσι) ?
    το "γιατι", ειναι προφανες...
    για να μετραει ψηφαλακια η καθε εκκλησια και μονο με την γεννηση, ασχετως αν υπαρχει πραγματικη πιστη.

Banned
    Ζωρζ

Ολα αυτα (του λινκ) καλα και ωραια, αλλα ...
    εγω που εγινα αθρησκος (καποια στιγμη πριν 15 χρονια)
    δεν πρεπει να αφορισθω απο την εκκλησια (με καποιο τροπο) ?
    Για να ξερει και η εκκλησια τι της γινεται ... (θελει ?).

Senior Member
    Ζωρζ

Ολα αυτα (του λινκ) καλα και ωραια, αλλα ...
    εγω που εγινα αθρησκος (καποια στιγμη πριν 15 χρονια)
    δεν πρεπει να αφορισθω απο την εκκλησια (με καποιο τροπο) ?
    Για να ξερει και η εκκλησια τι της γινεται ... (θελει ?).
    Όχι φίλε μου γιατί να αφοριστεις ?

Δε λέει κάτι τέτοιο η εκκλησία, ίσα ίσα λέει για εμάς τους αμαρτωλούς θυσιάστηκε ο Χριστός.

Η εκκλησία δε κρίνει, μόνο ο Θεός, η εκκλησία καθοδηγεί. Δε ξέρω αν κατάλαβα καλά τι ρωτάς ...

Banned
    δεν ειναι ακριβως ετσι θυσιαστηκε για να γινουν γνωστα τα στιχεια της θρησκειας στους απογονους της γης και να μαθουν γι αυτο στο περας του χρονου

Banned
    Quote Originally Posted by Georgewww View Post
    Δε ξέρω αν κατάλαβα καλά τι ρωτάς ...
    Aφορισμός :
    εκκλησιαστική ποινή με την οποία μέλος ενός χριστιανικού δόγματος αποκλείεται εντελώς
    από τη χριστιανική κοινότητα, ως τιμωρία για πολύ σοβαρά αμαρτήματα στα οποία περιέπεσε.

Εγω (και ολοι οσοι βαπτιστηκαμε χριστιανοι ορθοδοξοι ... λογω κεκτημενης ταχυτητας !!!)
    απο την στιγμη που δηλωνω Αθρησκος ανηκω (θελωντας και μη) σε δογμα αρνησης πιστης
    (σε μετα θανατον ζωες και παραδεισους, κολασεις, επιβραβευσεις, τιμωριες, κλπ, κλπ)
    και ας μην ανηκω σε καποιου ειδους αιρεση. Απορριπτω ΟΛΕΣ τις θρησκειες που πιστευουν οτι
    υπαρχουν συγκεκριμενα θεληματα που πρεπει να ακολουθησουμε. Οποτε ειμαι ο μεγαλυτερος
    απο ολους τους εχθρους (αιρετικους, σχισματικους) για το 90% του παγκοσμιου πλυθησμου
    που θελει συγκεκριμενες υπακοες σε συγκεκριμενες εντολες ενος συγκεκριμενου υπερτατου
    οντος.

Δεν πρεπει με καποιο τροπο ... η εκκλησια να με διωξει πριν να ειναι πολυ αργα ?
    Πριν οι ιδεες μου συμπαρασυρουν και αλλους ? Στο Ισλαμ, θα ειχα ηδη αποκεφαλιστει
    δεκα χρονια πριν ! Η δικια μας εκκλησια ... τι ειναι ? ... λεσχη ποιητων ?

Senior Member
    Aφορισμός :
    εκκλησιαστική ποινή με την οποία μέλος ενός χριστιανικού δόγματος αποκλείεται εντελώς
    από τη χριστιανική κοινότητα, ως τιμωρία για πολύ σοβαρά αμαρτήματα στα οποία περιέπεσε.

Εγω (και ολοι οσοι βαπτιστηκαμε χριστιανοι ορθοδοξοι ... λογω κεκτημενης ταχυτητας !!!)
    απο την στιγμη που δηλωνω Αθρησκος ανηκω (θελωντας και μη) σε δογμα αρνησης πιστης
    (σε μετα θανατον ζωες και παραδεισους, κολασεις, επιβραβευσεις, τιμωριες, κλπ, κλπ)
    και ας μην ανηκω σε καποιου ειδους αιρεση. Απορριπτω ΟΛΕΣ τις θρησκειες που πιστευουν οτι
    υπαρχουν συγκεκριμενα θεληματα που πρεπει να ακολουθησουμε. Οποτε ειμαι ο μεγαλυτερος
    απο ολους τους εχθρους (αιρετικους, σχισματικους) για το 90% του παγκοσμιου πλυθησμου
    που θελει συγκεκριμενες υπακοες σε συγκεκριμενες εντολες ενος συγκεκριμενου υπερτατου
    οντος.

Δεν πρεπει με καποιο τροπο ... η εκκλησια να με διωξει πριν να ειναι πολυ αργα ?
    Πριν οι ιδεες μου συμπαρασυρουν και αλλους ? Στο Ισλαμ, θα ειχα ηδη αποκεφαλιστει
    δεκα χρονια πριν ! Η δικια μας εκκλησια ... τι ειναι ? ... λεσχη ποιητων ?
    "Απορριπτω ΟΛΕΣ τις θρησκειες που πιστευουν οτι

υπαρχουν συγκεκριμενα θεληματα που πρεπει να ακολουθησουμε"

Άρα την χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία δεν την απορρίπτεις, αφού δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Banned
    οταν καπιος ζητα κατι ειναι δικη του επιλογη αντι να πει δε θελω να πιστεψω λεει δε μπορω

Page 16 of 23 FirstFirst ... 61415161718 ... LastLast