Δεν θέλεις να αγαπάει μόνο εσένα , είπες
Δεν αγαπάει μόνο εσένα , είπες
Οπότε ποιο είναι το πρόβλημα που δεν αγαπάει μόνο εσένα ?
Τι δεν καταλαβαίνεις ?
Printable View
Δεν θέλεις να αγαπάει μόνο εσένα , είπες
Δεν αγαπάει μόνο εσένα , είπες
Οπότε ποιο είναι το πρόβλημα που δεν αγαπάει μόνο εσένα ?
Τι δεν καταλαβαίνεις ?
Επαναλαμβάνω την ερώτηση :Quote:
Originally posted by Kleiw
Αν δεν θέλεις να αγαπάει μόνο εσένα και αφού αυτό συμβαίνει , γιατί δεν είστε αυτή τη στιγμή μαζί ?Quote:
Originally posted by eirineta
Δε θέλω να αγαπάει εμένα και μόνο, όχι. Αυτό είναι εγωιστικό και δεν έχει νόημα να αγαπάει μόνο εμένα εφόσον δεν είμαστε μαζί, δεν ήμασταν και δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε. Θέλω να μ\' αγαπάει, όχι να αγαπάει μόνο εμένα. Οι άλλες δε με ενδιαφέρουν. Η σχέση που έχει μαζί τους δε με αφορά. Όσον αφορά εμένα όμως, ναι, θέλω να μ\' αγαπάει.Ή τουλάχιστον να με νοιάζεται.
Τι σε σταματάει ? Μηπως ο εγωισμός σου ?
Μήπως όλοι οι άνθρωποι είμαστε σε ένα βαθμό εγωιστές και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ?
Θες ή δεν θες να αγαπάει μόνο εσένα ?
Όχι, δεν έχω κανένα τέτοιο κόλλημα, να αγαπάει ΜΟΝΟ εμένα. Απλά θέλω να αγαπάει ΚΑΙ εμένα. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν αγαπάει μόνο εμένα!
Οκ, τώρα κατάλαβα!
Τότε γιατί δεν είστε μαζί ?
Αφου σε αγαπάει , όπως λές ...........
δεν ξέρω. δε μ\' αγαπάει. τι να πω? δεν μπορώ να τα αναπαράγω μέσα μου. πονάνε ακόμη. όταν κρυώσουν θα σου απαντήσω γιατί δεν είμαστε μαζί...
(αν λες ότι η αγάπη δεν αρκεί για να είναι δυο άνθρωποι μαζί πάντως, την απάντηση τη δίνεις εσύ σ\' αυτό που με ρωτάς.)
Γιατί πονάνε ? Τι σε πονάει ?
Αν οχι το οτι αγαπάει πολλές γυναίκες όπως λες και αυτό δεν σε πειράζει , τότε τι ?
Δεν μπορει να μην ξέρεις που πονάς ?
Εχω την αίσθηση οτι δεν παραδέχεσαι στον εαυτό σου οτι θέλεις την αποκλειστική αγάπη του .........
άλλωστε πριν απο λίγο είπες οτι αν αγαπούσε μόνο εσένα , θα έτρεχες πίσω του , ή κατι τέτοιο ........................
Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι τι θέλεις ................... και ο εγωσμός υπάρχει σε όλους τους ανθρωπους και είναι φυσιολογικός ...........
Δεν υπάρχουν αποκλειστικότητες σ αυτή τη ζωή. Τον καθένα τον αγαπάμε γι αυτό που μας δίνει και του δίνουμε. Αυτή είναι η ύψιστη αλήθεια. Οποιος έχει τα κότσια ας το παραδεχτεί.
Οτι αυτο που αγαπάμε είναι αυτό που μας δίνει και αυτό που δίνουμε είναι αλήθεια..............κατα κάποιον τρόπο...............αλλα αυτό που μας δίνει μπορει να είναι αποκλειστικότητα στην αγάπη...........και να θέλουμε και να αγαπάμε αυτήν την αποκλειστικότητα........... μπορεί, δεν συμφωνείς ?
Το πρόβλημα είναι εξωτερικό. Το είχα ξαναγράψει σε ένα από τα πρώτα μνμτα μου. Αν ήμουν μεγαλύτερη θα ήθελε να είμαστε μαζί. σε λίγα χρόνια αν θέλω ακόμη, αυτός με διαβεβαιώνει ότι θα είμαστε μαζί
δε χάνομαι. μπορεί να είναι λόγια όλα αυτά, οκ. αλλά το πιστεύω ότι η ηλικία παίζει, γι\' αυτόν τουλάχιστον, ένα σημαντικό ρόλο.και για μένα βέβαια αλλά δεν αποτελεί τόσο μεγάλο θέμα.
αυτό είναι που με πονάει νομίζω. δε μ\' αρέσει να ρίχνω ό,τι δε μου κάθεται σε έναν εξωτερικό παράγοντα. αλλά εδώ δεν ξέρω...είναι κάτι που δεν μπορώ να ξέρω αν όντως το εννοεί ή όχι.
όχι, δε ζητώ την αποκλειστική αγάπη του. κάποιοι άνθρωποι είναι έτσι. τι να κάνουμε τώρα? όταν είδα το thread πολυγαμία- μονογαμία και τα σχόλια, έμεινα. Η μονογαμία είναι μύθος? Ναι, για κάποιους είναι, κι αυτός είναι ένας από αυτούς που ασπάζονται την άποψη.
Εγώ όχι. Είμαι υπέρ της μονογαμίας. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν θα τα παρατούσα όλα για την πάρτη του ΑΝ είχα κάτι σίγουρο. Τώρα δεν έχω τίποτα. Το να είχα την αποκλειστική του αγάπη είναι αδύνατο. είναι τέτοιος άνθρωπος.Αν την είχα θα τα παρατούσα όλα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ζητάω να αγαπήσει αποκλειστικά εμένα.
Οποτε θα έμενες μαζί του και χωρίς να έχεις την αποκλειστική αγάπη του ?
Να ήσουν εσύ μονογαμική, εκείνος πολυγαμικός, αλλα να σε αγαπάει και να είστε μαζί ? (αν υποθέσουμε οτι ήσουν και μεγαλύτερη, για να σε θέλει)
Συγνώμη που σε ξαναρωτάω, αλλα μπερδευομαι λίγο .......................
Ναι. Το πράγμα είναι πολύπλοκο (μέσα μου) και δεν έχει νομίζω νόημα να το αναλύουμε πια αφού τελείωσε ολοκληρωτικά. Το μόνο που γίνεται είναι να τα ξαναθυμάμαι όλα.
Καταλαβαίνω την καλή πρόθεση αλλά δε με βοηθάει τώρα να τα συζητάω ξανά και ξανά. Με τον καιρό θα ξεχαστούν.
Από \'κει και πέρα το τι σκέφτομαι και πώς θα ήθελα να είναι τα πράγματα δεν έχουν νόημα αφού όλα είναι στο μυαλό μου.
Σωστά?
οπως εσυ νομίζεις .........
:)
Να \'μαι πάλι στα ίδια λημέριαααα....
Τελικά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί που την αφήσαμε...
Έγιναν πολλά, πάρα πολλά που μάλλον βαριέστε να διαβάσετε και τώρα πια δεν έχουν νόημα. Κάποια απόαυτά θύμιχζαν σκηνές από ελληνική ταινία με τον πατέρα να φωνάζει κατά κάποιο τρόπο \"Γυναίκα, το δίκανοοοοο!!!\"
Παρ\' όλα αυτά, ξαναγράφω για ένα και μόνο λόγο...Μια ερώτηση. Μιά μικρή απορία...
Γιατί όταν νιώθει κάποιος ότι σε χάνει, κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για να σε κερδίσει πίσω?
Είναι pure love όπως λέει, ή ο εγωισμός του που τον φτάνει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης?
Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ή να ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου μετά από ενάμιση χρόνο και τότε να είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για σένα?
Πόσο ηθικό είναι κάποιος που λέει πως σ\' αγαπάει να σε ρίχνει πιο βαθιά στο ψέμα και τις ενοχές?
Κι από την άλλη αν δε σ\' αγαπάει γιατί να τα κάνει όλα αυτά?
Γιατί να κλαίει? Απλά ξεπουλάει τον εαυτό του?
Και τώρα τι εντύπωση θα έχει για μένα?
\"Να, ενάμιση χρόνο μου ζητούσε να είμαστε μαζί και στη βδομάδα πάνω που τα έχουμε τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία...\"
Θα σκεφτεί ότι δεν περνάει πια από το χέρι μου?
Ότι δεν μπορώ να φύγω έτσι για την πλάκα μου από το σπίτι?
Ότι προσπάθησα, πολύ, αλλά πλέον ξεπέρασα τις δυνάμεις μου?
Τελικά οι ερωτήσει είναι κάπως πολλές.Μάλλον πολλά είναι μέσα στο μυαλό μου που ζητούν απάντηση ακόμη κι αν ξερω ότι αυτό μόνο πόνο φέρνει. Παρ\' όλα αυτά αν ακόμη δε σας έχω πρήξει μ\' αυτή την ιστορία, αν ακόμη δε βαρεθήκατε να τη διαβάζετε, απαντήστε μου...
Γιατί νιώθω να πονάω παραπάνω γι\' αυτόν, για το πώς βλέπει την κατάσταση, πώς βλέπει εμένα, για το αν θα τα βγάλει πέρα κλπ αντί να πονάω για το χωρισμό αυτό καθεαυτό?
Μήπως όλο αυτό είναι εγωισμός?
Γιατί νιώθω προστατευτική απέναντί του?
Και πάλι συγγνώμη αν σας κούρασα...:(
erineta,διαβασα ολο το topic σου και μπορω να πω πως αν το ειχα διαβασει νωριτερα,δεν θα ανοιγα δικο μου..Εχω περασει περιπου οτι κι εσυ,με τη Μαρια που λεγαμε και τελικα διαπιστωνω πως οντως οι απαντησεις στις ερωτησεις μας,βρισκονται στο μυαλο μας τελικα.Το θεμα ειναι,τι ακριβως ζηταμε απο μια σχεση και αν το ατομο που επιλεξαμε να ειμαστε μαζι,ειναι το καταλληλο για να μας τα προσφερει ( κοιτα ποιος μιλαει τωρα :-) ).Αλλα ελα μου ομως που μας αρεσει και η περιπετεια,οποτε μπλεκουμε σε καταστασεις που πιστευουμε πως δεν ειναι φτιαγμενες για μας!Γιατι μπλεκουμε ομως?Μα αυτο ειναι το θεμα,οτι ψαχνουμε για κατι μυστηριωδες,ανεξερευνητο και καινουριο για μας,χωρις να αναλογιζομαστε τις συνεπειες που μπορει να προκαλεσει στη ζωη μας οταν φτασει σε κορεσμο,δηλαδη ρισκαρουμε επιπολαια..Αλλα τελικα αυτο που μας κολλαει σε τετοιου ειδους περιπετειες ειναι τα θετικα της σχεσης που εχουν τη δικη τους μαγεια.Οταν καποια πραγματα αρχιζουν να πηγαινουν κοντρα στα δικα μας δεδομενα,τοτε αλλαζει η κατασταση και ολα παιρνουν το δικο τους δρομο.Και ο δικος σου δρομος ειναι προς αλλη κατευθυνση απ\'οτι νομιζεις και ας μη μπορεις να ξεκολλησεις το μυαλο σου απ\' αυτον,γιατι οτι εζησες δεν διαγραφεται και δεν πρεπει να διαγραφει.Αλλα τι λεω...αφου και γω τα ιδια κανω...μια λεω θα ξεκοψω και θα προχωρισω και μετα τη βλεπω μπροστα μου και χωρις να το θελω ξεκινα την προβολη,αυτο το φιλμ των αναμνησεων που εχω στο μυαλο μου,μεσα σε αυτο το μικρο και καλα φυλαγμενο,μονακριβο κουτακι...
Μια συμβουλη μονο..Μην κανεις το λαθος και κλειστεις στο καβουκι σου,οπως εχω κανει εγω μεχρι τωρα..Ο ερωτας δεν ξερω αν γιατρευεται με ερωτα,ομως σε κανει να προχωρας παρακατω μαλλον...Αρα πρεπει επιγοντως να βρω κοπελα και να βγω επιτελους απ\'το σπιτι...(μη δινεις σημασια στα τελευταια,απλα σκεφτομουν δυνατα..)
Κουραγιο(σε σενα και σε μενα) και να ξερεις πως υπαρχει τουλαχιστον καποιος που σε καταλαβαινει...;-)
Α και να ξερεις πως οτι κι αν κανει για να σε κερδισει ξανα,σιγουρα ειναι θεμα εγωισμου,επειδη ησουν το αγαπημενο του παιχνιδι και αφου σε εχασε βαζει σε εφαρμογη το σχεδιο μαχης για την κατακτηση σου..και θα το πετυχει γιατι ξερει τα κουμπια σου...Γι\'αυτο απομακρυνσου,ή γυρνα πισω και συμβιβασου με τα θελω του και προπαντως με τον εαυτο σου...