Originally Posted by
John11
Καθόλου βλακεία, δεν είμαστε ρομπότ. Θα μας πέσει και ένα βιβλίο αν πάμε να μεταφέρουμε μια στοίβα. Και που είναι το "λάθος"?
> Έχουμε βρεθεί όμως,μόνο απο κοντά τον έχω δει,απλά δεν έχουμε βγει ποτέ,δεν ξέρω
> αν αυτό εννοείς.Τώρα για να το ζήσω που λες..Δεν έχω κάτι να ζήσω,ούτε αν θα τον
> ξανασυναντήσω δεν ξέρω.Τώρα για άλλη περίπτωση,που ίσως κάποια στιγμή τύχει,θα
> δείξει.
Τώρα το κουβεντιάζεις με τους άλλους, το κουβεντιάζεις και με τον εαυτό σου. Λες αυτό ίσως έπρεπε να κάνω, κι αν ήταν έτσι γιατί όχι αλλιώς, κλπ, κλπ. Αυτό είναι η λογική. Υπάρχει και το άλλο κομμάτι που είναι το συναίσθημα, βλέπουμε την ομορφιά της κάθε στιγμής, βλέπουμε την ασχήμια επίσης. Χωρίς η λογική να παρεμβαίνει και να λέει είναι "σωστό", είναι "λάθος", κλπ, κλπ.
Γιατί η λογική δεν σταματάει, και μετά πάλι από την αρχή, ας το ξαναδώ από την αρχή, πάλι είναι σωστό είναι λάθος?, ξανά η λογική φλυαρεί. Η λογική δεν θα σταματήσει ποτέ μ' αυτό τον τρόπο. Και η "φλυαρία" της λογικής απλά κουράζει.
Αν το βλέπουμε χωρίς τη λογική, τότε είναι με το συναίσθημα (αν μπορώ να το πω έτσι). Τότε παύει η κριτική. Είναι σχεδόν μακάβρια η κριτική. Τότε δεν σε πειράζει αν έστειλες μήνυμα, τι είπες, κλπ. Και τότε νομίζω τελειώνει πιό όμορφα. Έχεις αυτή την ομορφιά, μην την χάνεις στο δρόμο. Στην περιγραφή σου για αυτό το θέμα, χρονολογικά όπως το έζησες, στην αρχή υπήρχε πολύ περισσότερη ομορφιά.
Δεν μου το λες αναλυτικά και ίσως να μην έχω καταλάβει σωστά. Αλλά μάλλον υποθέτω ότι έχω καταλάβει. Σ' αυτή την περίπτωση που ανέφερα, όχι δεν έχει γίνει συνάντηση από κοντά.
Όπως είπα και πριν η λογική φλυαρεί. Τώρα που τα γράφω αυτά, τσατίζομαι που κι εγώ έχω ζήσει έτσι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Περπατάω νευρικά και σκέφτομαι τη λέξη: and chattering, and chattering, and chattering. Πόσο ηλίθιος είμαι? And chattering, and chattering, and chattering. Μακάρι να μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Και έρχεται και η κριτική από τους άλλους και ενισχύει αυτή τη διαδικασία.
Είδα την ομορφιά της Ελπίδας. Και τώρα χάνει αυτή την ομορφιά κουβεντιάζοντάς το μόνο.
Ίσως κάποια στιγμή να θελήσω να γράψω αναλυτικά πώς το βλέπω αυτό το θέμα. Ίσως και με ένα παράδειγμα. Αλλά το μυαλό μου είναι θολό ακριβώς γιατί μου λείπει αυτό το σταμάτημα της λογικής. And chattering, and chattering.