Τα γράφω σε ξεχωριστά ποστς γιατί με βγάζει όταν γράφω παραπάνω.
Είπαμε στο προηγούμενο ποστ πως όταν λοιπόν εσύ πας σύμφωνα με τον κοινωνικό κανόνα ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΟΥ ΦΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ αν θες να τη βγάλεις καθαρή. Μα... Σκάσε, έτσι είναι τα πράγματα σε τούτον τον κόσμο, γιατί ένα φύλο και ό,τι ανήκει σ' αυτό το φύλο, είναι ίδιο ομοούσιο, και έχει αιώνια, άφθαρτα, αναλλοίωτα χαρακτηριστικά εκ φύσεως. Αυτό είναι η ουσιοκρατία (μπακαλίστικα λολ)
Η ουσιοκρατία (essentialism) είναι το φιλοσοφικό υπόβαθρο που αποδίδει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, συγκεκριμένες ιδιότητες σε ένα σύνολο. Με κάποιον μαγικό τρόπο ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΟΛΑ θεωρείται πως έχουν όμοια άυλη υπόσταση, έτσι είναι το φυσικό μας, το συμβολικό μας φυσικό βέβαια (αφού και το παραπάνω, sex, gender, masculinity, femininity, sexual orientation υποβάλλονται στην "μετάφραση" και την υπαγωγή τους στα πρωτόκολλα του εσσενσιαλισμού, της ουσιοκρατίας που έχει η κουλτούρα μας προπαγανδίσει).
Η πραγματικότητα λοιπόν έρχεται να βάλει την κουκιδίτσα της αμφισβήτησης της ουσιοκρατίας. Ρε λέω γω η Ρέιν, όταν γεννήθηκα και μου βάλανε στο μαιευτήριο το καρτελάκι στο χέρι με το Θήλυ, δεν το διάλεξα, έτσι δεν είναι? Δε με ρωτήσατε αν θέλω το θήλυ (sex), αν θέλω τη θηλυκότητα (κοινωνικό φύλο) ούτε τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό που εγώ θα έπρεπε να διαλέγω χωρίς καταπίεση με ενημερώσατε πως είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ! Με διατάζετε να είμαι ετεροφυλόφιλη (heterosexuality ως νόρμα, heteronormativity). Γιατί με πιέζεις ρε κοινωνία από τα πριν? ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΚΑΣΕ ΗΛΙΘΙΑ ΡΕΙΝ.