Ομοφυλόφιλες σκέψεις και όχι μόνο. Υπάρχουν και άλλοι; - Page 8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast
Results 106 to 120 of 131
    Senior Member
    Τα γράφω σε ξεχωριστά ποστς γιατί με βγάζει όταν γράφω παραπάνω.

Είπαμε στο προηγούμενο ποστ πως όταν λοιπόν εσύ πας σύμφωνα με τον κοινωνικό κανόνα ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΟΥ ΦΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ αν θες να τη βγάλεις καθαρή. Μα... Σκάσε, έτσι είναι τα πράγματα σε τούτον τον κόσμο, γιατί ένα φύλο και ό,τι ανήκει σ' αυτό το φύλο, είναι ίδιο ομοούσιο, και έχει αιώνια, άφθαρτα, αναλλοίωτα χαρακτηριστικά εκ φύσεως. Αυτό είναι η ουσιοκρατία (μπακαλίστικα λολ)

Η ουσιοκρατία (essentialism) είναι το φιλοσοφικό υπόβαθρο που αποδίδει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, συγκεκριμένες ιδιότητες σε ένα σύνολο. Με κάποιον μαγικό τρόπο ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΟΛΑ θεωρείται πως έχουν όμοια άυλη υπόσταση, έτσι είναι το φυσικό μας, το συμβολικό μας φυσικό βέβαια (αφού και το παραπάνω, sex, gender, masculinity, femininity, sexual orientation υποβάλλονται στην "μετάφραση" και την υπαγωγή τους στα πρωτόκολλα του εσσενσιαλισμού, της ουσιοκρατίας που έχει η κουλτούρα μας προπαγανδίσει).

Η πραγματικότητα λοιπόν έρχεται να βάλει την κουκιδίτσα της αμφισβήτησης της ουσιοκρατίας. Ρε λέω γω η Ρέιν, όταν γεννήθηκα και μου βάλανε στο μαιευτήριο το καρτελάκι στο χέρι με το Θήλυ, δεν το διάλεξα, έτσι δεν είναι? Δε με ρωτήσατε αν θέλω το θήλυ (sex), αν θέλω τη θηλυκότητα (κοινωνικό φύλο) ούτε τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό που εγώ θα έπρεπε να διαλέγω χωρίς καταπίεση με ενημερώσατε πως είναι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ! Με διατάζετε να είμαι ετεροφυλόφιλη (heterosexuality ως νόρμα, heteronormativity). Γιατί με πιέζεις ρε κοινωνία από τα πριν? ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΚΑΣΕ ΗΛΙΘΙΑ ΡΕΙΝ.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Η καημένη η Ρέιν ρωτάει, αν δλδ εγώ δεν είμαι ετεροφυλόφιλη, όπως θα έπρεπε, τότε τι είμαι?
    Είσαι ανώμαλη, απλά. Και πάλι σκάσε.
    Ξαναρωτάω, δε νιώθω ετεροφυλόφιλη. Έτσι πρέπει, αφού μια γυναίκα πρέπει να είναι ετεροφυλόφιλη και να επιθυμεί άντρα. Και να σου πω μαλακισμένη Ρέιν, πες και στον άντρα εκείνον εκεί πέρα, ότι πρέπει να είναι ετεροφυλόφιλος KAI NA ΣΕ ΘΕΛΕΙ, επειδή το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΦΥΛΟ, ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΦΥΛΟ ΚΑΙ Ο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ είναι ένας και να σκάσει και κείνος!

Ω ρε άγχος η Ρέιν φιλάρα μου. Μα ξεμά, ουφ, δε μπορώ σκάωωω, βιώνει μία σύγκρουση όσο να το πεις. Αγχώνεται που αυτό που της έμαθε η κουλτούρα της, και είπανε στους γονείς της και οι γονείς της σ΄αυτήν και που άκουγε και στο σχολείο και που άκουγε στην εκκλησία και στο κατηχητικό και που της έλεγε και η θεια της η Ευτέρπη, (άντε βρε και με έναν άντρα τώρα, να σας δω ταίρι πριν πεθάνω και να μας κάνετε και ένα παιδάκι παρεμπιπτόντως!) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. Άρα εγώ είμαι η άρρωστη, δεν είμαι φυσιολογική ρε, είμαι ΑΝΩΜΑΛΑΡΑ!
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Ρέιν, μη στενοχωριέσαι ρε, θα αλλάξεις (μου λένε). Πώς? Να, σου βρήκα γω μια θεραπεία που θα σε κάνει καλά από την ανωμαλία σου. Θα γίνεις φυσιολογική για να μπορέσει η μανούλα σου να πάει με καμάρι στις φίλες της να πει καφέ, κι η θεια σου η Ευτέρπη θα σε καμαρώσει μ' άντρα ζευγάρι.

Χαρά η Ρέιν που βρέθηκε ένας τρόπος να είναι και αυτή φυσιολογική! ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ.
    Τώρα άραγε πόσο είναι δική μου ελπίδα, πόσο της μάνας μου, και της θειας μου της Ευτέρπης? Μπορεί όλοι αυτοί μαζί να θέλουν κάτι που δεν το έχω διαλέξει αλλά θα προσπαθήσω να γίνω για να είμαι φυσιολογική (κατά την κουλτούρα και την κοινωνία μου γαμώ μέσα?

Πάει η Ρέιν για θεραπεία (conversion therapy). Όμως και πάλι δε νιώθει καλά. Εκεί στο γραφείο του θεραπευτή, ήταν ένα αγοράκι πολύ γλυκό και πιάσανε κουβέντα. Εσύ γιατί είσαι εδώ? ρωτάει η Ρέιν. Ήρθα να γίνω φυσιολογικός γιατί είμαι ανώμαλος. Κόκαλο η Ρέιν. Ρε υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που νιώθουν ανώμαλοι? ΑΜΕ, ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ, λολ. Κάτσανε λοιπόν με το νέο της φιλαράκι και τα λέγανε στον προθάλαμο. Της είπε ότι δεν ένιωθε σωστός άντρας, γιατί δεν ήθελε μια γυναίκα. Πως στο σχολείο όταν ήτανε μικρός τον χτύπαγαν, τον έβριζαν και τον έλεγαν "γυναικωτό". Γιατί σε λέγανε έτσι? ρωτάει η Ρέιν. Γιατί αφού δε θέλω άντρα, πρέπει να είμαι ΓΥΝΑΙΚΑ. Εγώ δε σε βλέπω για γυναίκα, μου μοιάζεις με άντρα. Ναι? χαρά το φιλαράκι. Ξέρεις κι εγώ δε σε βλέπω σαν άντρα, όπως σε λέγανε, μου μοιάζεις με ΓΥΝΑΙΚΑ.΄
    χμμ, τότε γιατί λέγανε εσένα γυναίκα και μένα άντρα?
    Αφού δεν έχουμε αλλάξει σε κάτι. Γιατί θέλουμε αυτό που δεν πρέπει να θέλουμε? Ναι, είπαμε κι οι δύο. Και τι άλλο σου έχει συμβεί? Να, και στον πατέρα μου είχανε πει ότι έχει ένα γιο πούστη! Σώπα ρε φίλε, του είπανε τέτοιο πράμα? Του τό'πανε και κείνος ντράπηκε, μετά θύμωσε και μετά με χτύπησε και μού΄πε να μην ξαναπάω σπίτι γιατί είμαι πουστάρα και ντρέπεται για μένα. Αν θέλω να λέγομαι γιος του να πάω να κάνω τη θεραπεία να γίνω ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ.
    Last edited by RainAndWind; 02-06-2011 at 12:54.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Και οι δυο τους λοιπόν και η Ρέιν και το νέο της φιλαράκι, προσπαθούν να γίνουν κάτι γιατί έτσι είναι το σωστό, γιατί έτσι λέει η ουσιοκρατία, έτσι θέλουν οι γονείς τους, έτσι θέλει η κοινωνία τους και έτσι μονάχα θα είναι ευτυχισμένοι καθώς αυτό που είναι τους κάνει να υποφέρουν. Όμως άραγε αυτό που είμαστε Γιώργο (έτσι λένε το φιλαράκι) είναι αυτό που μας κάνει να υποφέρουμε? Ή όσοι μας βρίζουν? Δεν ξέρω λέει ο Γιώργος. Άμα δλδ ρε Γιώργο δεν είχαμε όσους μας βρίζουνε, άμα δε μας έβριζε κανένας, θα υποφέραμε?
    ΜΠΑΝΓΚ! κοιτάζονται στα μάτια. Όχι λένε με μια φωνή. Τότε δε θα μπορούσαμε να είμαστε ευτυχισμένοι εσύ όπως νιώθεις και θες κι εγώ όπως νιώθω και θέλω?
    ΝΑΙ! Αλλά τι θα κάνουμε για να μη μας λένε ανώμαλους? Και να μη στενοχωριόμαστε και να μη μας ξεφτιλίζουν και να κλαίμε στο δωμάτιό μας και να έχουμε γίνει κουρέλι? Μήπως να τους πούμε πως δεν θέλουμε να είμαστε γυναίκα και άντρας όπως το θέλουν αυτοί αλλά με το δικό μας τρόπο ρε Ρέιν?
    Ρε, θες να σε βοηθήσω, θες να προσπαθήσουμε μαζί? ΑΜΕ, πώς δε θέλω, άκου τι λέει. Και έφτιαξαν, που λέει ο λόγος λολ μία πρώτη κοινότητα. Γιατί ό,τι ήθελαν τους το στερούσαν με διάφορους τρόπους και από πολλές μεριές. Και γιατί έβλεπαν πια ό,τι δε χρειαζόταν να θεραπευτούν γιατί ο ένας στα μάτια αυτού του άλλου, η Ρέιν στα μάτια του Γιώργη και ο Γιώργης στα μάτια της Ρέιν δεν ήταν άρρωστοι, ούτε ανώμαλοι, δεν ήταν φρικιά. Στα μάτια ο ένας του άλλου έβρισκαν τον εαυτό τους χαρούμενο, δυνατό γιατί δεν ήταν πια μόνος και μόνη, ήταν δυο τα φιλαράκια. Σιγά σιγά άρχισαν να μην έχουν άγχος, παρόλο που ακόμη τους έλεγαν λεσβία και πούστη. Άκου, άρχισε κιολας να μην τους νοιάζει! Πωω, τι λες, δεν τους νοιάζει? Όχι. Γιατί το άγχος δεν ήταν δικό τους ουσιαστικά, ήταν άγχος της μάνας, της θειας, του μπαμπά, του δάσκαλου, της γειτόνισσας, του παπά, και κατάλαβαν πως το έφτιαχνε η κοινωνία.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Διάβασε και δω stin korifi και το συζητάμε άμα το θες, ελπίζω να μη σε έπρηξα με τα μπακάλικα, αλλά ξέρω γω, έτσι μου βγήκε.:P
    lesgaybitrans.blogspot.com βρες το φοβερό εκείνο κείμενο με τίτλο Σεξ, Φύλο, Ταυτότητα Φύλου και Ρόλοι που αναλύει τους όρους καλύτερα φυσικά από μένα.

Και δω, πολλά κείμενα, άρθρα, ανάλυση, για δικαιώματα, ειδήσεις, ένα σωρό. Διάβασε και τη στήλη Οι Δυο Νεράιδες να γελάσει ρε το χειλάκι σου λίγο stin korifi, δεν είναι μάτια μου για θάνατο, ναι, τρως πίεση, το καταλαβαίνω, αλλά ψάξτο ρε αγόρι πρώτα, να δεις τις επιλογές σου, μπορεί να μην είναι μόνο οι υποσχέσεις κάποιων ανόητων η ελπίδα. Μπορεί η καλύτερη θεραπεία να είναι η αυτοαποδοχή.:)
    www.10percent.gr
    clubs.pathfinder.gr/amfifylofilia
    faggotantinational.blogspot.com
    www.genderaccrossborders.com
    purpleunions.com
    www.genderrights.org
    www.thetaskforce.org
    www.queeryouth.org.uk
    queertrans.espiv.net Eμφυλη Διαφορετικότητα
    www.athenspride.eu/comingout ενημέρωση
    www.acceptcy.org
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Rain and Wind, γράφεις σαν να σου χω σκοτώσει την μάνα, με τέτοιο ύφος και θυμό θα έλεγα. Σχετικά με την διαφωνία σας με τον katatonia, που είναι θεμιτή, εγώ απλά είδα ότι το επίπεδο έπεφτε πολύ και το ζήτημα ήταν άλλο. Θα επανέλθω

Senior Member
    όχι κορυφή, σαφώς και ο θυμός μου δεν έχει ως υποκείμενο εσένα. Γιατί να θυμώσω μαζί σου? Ίσα ίσα. Όμως αν θες μπορείς εξάλλου να κρατήσεις ό,τι σε ενδιαφέρει ή όχι από τα γραφόμενα μελών. Δε σε ενδιαφέρει να δεις τις επιλογές σου ή να έχεις γνώση κάποιων άλλων σχετικών με το θέμα του σεξουαλικού προσανατολισμού απόψεων, οπτικών, διαφορετικών προσεγγίσεων? Στην ιστορία βρήκες κάτι να σχολιάσεις, έχεις ζήσει ή δει ή ακούσει παρόμοιες, ίδιες ή με παραλλαγές? Τι άποψη έχεις για τέτοιες ιστορίες, νιώθεις να σε αφορούν, έχεις βιώματα που να σε κάνουν να επιλέγεις μία προσέγγιση έναντι κάποιας άλλης? Ή σκέψεις που να θες να μοιραστείς?
    Όσο για το θυμό, άλλη ιστορία αλλά και ίδια. Όταν κάποιος σου λέει κάνε αυτό γιατί έχει θεαματικά αποτελέσματα, αλλά δε σου δίνει την άλλη όψη παράλληλα, των επιβλαβών συνεπειών, ενώ είναι υπαρκτές, υπάρχουν μαρτυρίες ατόμων, κριτικές θεραπειών, συστάσεις οργανισμών, αγώνες ομάδων που τους αφορούν άμεσα οι θεραπευτικές ή όχι προσεγγίσεις, κατά πόσον αυτές στηρίζουν στερεότυπα, κατά πόσον αυτές βλάπτουν, κατά πόσον είναι ηθικές ή όχι ως πρόταση ενός χώρου όπως η ψυχολογία, εσύ τι λες? Όταν δε σου αναφέρεται παρά μόνο η θετική και όχι η αρνητική πλευρά της πραγματικότητας, μπορείς να έχεις ολόκληρη την εικόνα ώστε να επιλέξεις? Δε θέλεις όπως είχες γράψει ενημέρωση? Η ενημέρωση αφορά και βιώματα μελών, απόψεις τους, εμπειρίες, δε θες να δεις και το υπόβαθρο που μπορεί να σε οδηγήσει ίσως σε άλλα συμπεράσματα? Πχ αν θες κάποια λινκς κριτικής πάνω στις conversion therapies, υπάρχουν. Ή και links με εξομολογήσεις ατόμων που τα αποτελέσματα διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων επέφεραν όχι τα επιθυμητά ή τα ταγμένα αλλά τα εντελώς αντίθετα,πάλι υπάρχουν. Αυτές οι πλευρές όπως και άλλες, όπως της ιστορίας σε αφορούν? Θέλεις να τις ψάξεις πριν πας κάπου που σου προτείνεται ως διέξοδος/λύση/θεραπεία/αλλαγή, οτιδήποτε?

Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου γι αυτά αν κι εσύ βέβαια θέλεις έναν διάλογο σε κάποιο ή κάποια από όλα.:)
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    Περιεργο πως αντιλαμβανεται κανεις τον αλλον.. Εγω και η πλειοψηφια ελπζω, δε διεκρινα κανεναν απολυτως θυμο στα τελευταια αυτα μηνυματα της ρειν απεναντι σε εσενα "stinkoryfi" ή σε οποιοδηποτε αλλο μελος του φορουμ. Θυμο απεναντι σε κοινωνικες στερεοτυπιες που κανουν τους ανθρωπους δυστυχισμενους, ναι διεκρινα, και τον θεωρω και δικαιολογημενο. Αλλα επειδη δεν ειμαι δικηγορος της ρειν, δεν θα την υπερασπιστω, μπορει και μονη της, απλα εκθετω αυτο που εγω αντιληφθηκα και την απορια μου για το πως μπορει να ειναι τοσο διαφορετικο απο αυτο που καταλαβες εσυ. Ενδιαφερον αν μη τι αλλο.

Μηπως εκει "στην κορυφη", τρεχει κατι; Μηπως αν αφηνες τον εαυτο σου να αποδεχτει οτι ειναι κοινος θνητος και οχι σε καποιο βαθρο, θα ηταν καλυτερα και θα σου λυνονταν ολα τα προβληματα, καθως θα σου εφευγε το αγχος της κορυφης, το οποιο ισως προκυπτει επειδη δεν αισθανεσαι και τοσο κορυφη λογω των κρυφων ομοφυλοφιλικων σου επιθυμιων και πραξεων;
    Ειναι οκ να γουσταρεις και με αντρες, δεν ειναι οκ να εισαι με την κοπελα σου και να πηγαινεις με αλλες-αλλους, ή να εισαι μαζι της και να μην εισαι ικανοποιημενος σεξουαλικα. Κατι σου λειπει στο κρεβατι με την κοπελα σου, τι ομως; Αυτο πρεπει να βρεις. Σου λειπει η ασφαλεια; ΤΟ συναισθημα; Μηπως δεν ταιριαζετε; Μπορει με καποια αλλη κοπελα πιο δυναμικη στο κρεβατι που θα μπορουσε να σε ικανοποιει, να ησουν ευχαριστημενος, και ας σκεφτοσουν ο,τι σκεφτοσουν, το θεμα ειναι να μην ηθελες να το κανεις πραξη, το θεμα ειναι να περνας καλα ερωτικα και συναισθηματικα. Αυτο δεν ειναι το θεμα;

Junior Member
    Διαβάζοντας αυτά τα μηνύματα-διαγνώσεις, μηνύματα επίκρισης, καταδίκης και ξερολίτιδας, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελπίζω πως η πλειοψηφία αυτών δεν είχαν έναν (συνάδελφο) επαγγελματία υγεία για συντάκτη. Τωόντι, είναι οδυνηρό να διαβάζεις τοποθετήσεις πού αντιτίθενται -κατά το μέγιστο βαθμό- σ' αυτό που πρεσβεύει η Ψυχολογία ως επιστήμη. Όταν ένα άτομο εκθέτει τον προβληματισμό του και ζητάει συμπαράσταση διαδικτυακά, δεν υπάρχουν περιθώρια για ακρότητες, για βομβαρδισμό με θεωρητικές προσεγγίσεις, για διαγνώσεις-αστραπή, για καταστροφικές συμβουλές και για αυτόματη επίρριψη ευθυνών στο ίδιο το άτομο. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί, επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι. Το μόνο που είναι ξεκάθαρο στο όλο νεφελώδες τοπίο είναι ότι η σεξουαλική ταυτότητα του ανθρώπου αυτού είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, είναι συγκεχυμένη και η ορθή προσέγγιση δεν είναι η κοινωνιολογική αποδοχή της ομοφυλοφιλίας. Οι ομοφυλοφιλικές σκέψεις δεν επαρκούν αφ' εαυτών, ούτως ώστε να εγκαθιδρυθεί η ομοφυλοφιλία. Η ψυχοθεραπεία λοιπόν ΕΙΝΑΙ η ενδεδειγμένη λύση, για να αναδυθούν τα αίτια της έλξης προς το ίδιο φύλο, για να εξακριβωθεί η υποβόσκουσα αιτία και να πράξουμε αναλόγως. Ουκ ολίγες φορές, η αποδοχή του ίδιου του ατόμου ως ομοφυλόφιλου δεν είναι παρά προϊόν μιας διαδικασίας κατά την οποία το άτομο ενδίδει στις εμμονές του (επειδή μου αρέσουν και λίγο οι άντρες, ;άρα αυτόματα είμαι gay). Η ομοφυλοφιλία θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από το άτομο, μόνο αν κατόπιν ομφαλοσκόπησης και εσωτερικής αναζήτησης προκύψει ότι είναι αυθύπαρκτη και ατόφια και δεν είναι "καταφύγιο".

Senior Member
    Quote Originally Posted by psychAM View Post
    Διαβάζοντας αυτά τα μηνύματα-διαγνώσεις, μηνύματα επίκρισης, καταδίκης και ξερολίτιδας, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ελπίζω πως η πλειοψηφία αυτών δεν είχαν έναν (συνάδελφο) επαγγελματία υγεία για συντάκτη. Τωόντι, είναι οδυνηρό να διαβάζεις τοποθετήσεις πού αντιτίθενται -κατά το μέγιστο βαθμό- σ' αυτό που πρεσβεύει η Ψυχολογία ως επιστήμη.
    phychAM, γεια σου και καλώς ήρθες.

Αν κατάλαβα σωστά είσαι επαγγελματίας υγείας;
    Επειδή βλέπω ότι είναι το πρώτο σου ποστ θέλω απλά να σου πω ότι σε αυτό το φόρουμ
    η πλειοψηφία των μελών δεν είμαστε ειδικοί.

Γράφουμε την άποψή μας, τις εμπειρίες μας, τους προβληματισμούς μας, τους φόβους μας, τις χαρές μας,
    κομμάτια δικά μας τα οποία και δεν προϋποθέτουν κάποια ακαδημαϊκή πιστοποίηση.
    Το σημαντικό είναι η αλληλοϋποστήριξη και όχι η πιστοποιημένη γνώση.

Από εκεί και πέρα, όποιος ζητάει γνώμες / απόψεις / βοήθεια μπορεί να διαβάσει, να κρίνει, να νιώσει
    και άλλοτε και να προσπεράσει αυτά που γράφονται.

Η παρένθεσή μου αυτή στο νήμα επειδή είχες έναν επικριτικό τόνο αυθεντίας..

Φιλικά.

Quote Originally Posted by stin korifi View Post
    Rain and Wind, γράφεις σαν να σου χω σκοτώσει την μάνα, με τέτοιο ύφος και θυμό θα έλεγα. Σχετικά με την διαφωνία σας με τον katatonia, που είναι θεμιτή, εγώ απλά είδα ότι το επίπεδο έπεφτε πολύ και το ζήτημα ήταν άλλο. Θα επανέλθω
    στην κορυφή...
    Πραγματικά έπεσα από τα σύννεφα με αυτό σου το μήνυμα.
    Αυτό κατάλαβες από τα κείμενα της ρέιν? Αν βλέπεις σε αυτά επιθετικότητα, τότε θες πολύ περισσότερη δουλειά από όση ποστεύεις.
    Βγάζεις έναν θυμό προς όλους, ακόμη και σε αυτούς που είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να σε βοηθήσουν και αφιέρωσαν πολύ από τον πολύτιμο χρόνο τους για σένα.

Senior Member
    στην κοριφη,βρηκες ψυχολογο?γνωριζω εναν με τισ καλιτερες συστασεις στην συστημηκη!κανει θαυματα μια φιλη μου που πηγαινε τον συστηνει ανεπιφυλαχτα!να φανταστεις μενει γιαννενα και εκανε το ταξιδι αυτο συνεχεια για να πηγαινει στον συγκεκριμενο!αν σε ενδιαφερει πες μου!

Junior Member
    Quote Originally Posted by crazy_diamond View Post
    phychAM, γεια σου και καλώς ήρθες.

Αν κατάλαβα σωστά είσαι επαγγελματίας υγείας;
    Επειδή βλέπω ότι είναι το πρώτο σου ποστ θέλω απλά να σου πω ότι σε αυτό το φόρουμ
    η πλειοψηφία των μελών δεν είμαστε ειδικοί.

Γράφουμε την άποψή μας, τις εμπειρίες μας, τους προβληματισμούς μας, τους φόβους μας, τις χαρές μας,
    κομμάτια δικά μας τα οποία και δεν προϋποθέτουν κάποια ακαδημαϊκή πιστοποίηση.
    Το σημαντικό είναι η αλληλοϋποστήριξη και όχι η πιστοποιημένη γνώση.

Από εκεί και πέρα, όποιος ζητάει γνώμες / απόψεις / βοήθεια μπορεί να διαβάσει, να κρίνει, να νιώσει
    και άλλοτε και να προσπεράσει αυτά που γράφονται.

Η παρένθεσή μου αυτή στο νήμα επειδή είχες έναν επικριτικό τόνο αυθεντίας..

Φιλικά.
    Καλησπέρα,

Το φόρουμ το παρακολουθώ χρόνια (αραία και πού) και είμαι εξοικειωμένος μ΄αυτό. Απλώς σήμερα έκανα την εγγραφή, γιατί πρώτον επιτέλους βρήκαν τον χρόνο και κατά δεύτερον θεώρησα φρόνιμο και σκόπιμο να παρέμβω. Θεωρώ εξέχουσα την απόπειρα ανταλλαγής εμπειριών ζωής και βιωμάτων, ωστόσο μόνο όταν το αποτελέσμα είναι προς τα βελτίω και όχι όταν υπονομεύεται η ήδη επιβαρυμμένη θέση του ατόμου που εκθέτει και εκτίθεται. Κάποια σχόλια ξεπερνούν αυτά τα όρια. Επιπρόσθετα, ναι, στηλιτεύω και είμαι καυστικός σε ό,τι βρίσκω ανορθόδοξο και αυτό χωρίς να προσβάλλω συγκεκριμένα άτομα. Όχι, δεν είμαι αυθεντία, είμαι αεί διδασκόμενος, αλλά αντιδρώ με όσους κάνουν επίκληση σ' αυτήν χωρίς να έχουν τα εφόδια και εχέγγυα.

Senior Member
    Ποιοι τον βρήκαν τον χρόνο; Είστε πολλοί ? Γιατί τω όντι εφόσον δεν είσαι αυθεντία, να δεχτούν τα μέλη τις υποδείξεις σου? Επειδή έγραψες ΤΥΧΑΙΑ μετά από κάποια χρόνια?
    Εκτός αν δεν πρόσεξες τον τίτλο του νήματος που έβαλε o χρήστης που αναλαμβάνεις να μιλήσεις εκ μέρους του. Ο τίτλος του νήματος είναι "Ομοφυλόφιλες σκέψεις και όχι μόνο. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ?" δεν ήταν "Ομοφυλόφιλες σκέψεις και όχι μόνο. Υπάρχουν κι άλλοι? Αν υπάρχουν ας μη μιλήσουν"
    Οπότε bite us.
    Σπύρος Μπιμπίλας

Member
    Έχω αποφασίσει να δουλέψω με τον εαυτό μου, γιατί νιώθω ότι χρειάζομαι δουλειά. Με βάση αυτό έγραψα την ιστορία μου και μέσα από αυτό το φόρουμ επιδιώκω να βοηθηθώ στην δουλειά με τον ευατό μου. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να βρίζονται μεταξύ τους όσοι μπαίνουν στο φόρουμ. Δε θα επανέλθω στο θέμα αυτό και δε θα ήθελα συνέχεια. PsychAM με εκφράζεις με αυτά τα οποία λες. θα ήθελα να μου συστήσετε σε προσωπικό μήνυμα ψυχοθεραπευτή στην θεσσαλονίκη για να δουλέψω με τον εαυτό μου. Επίσης psycham θα ήθελα να μου γράψεις ό,τι πιστεύεις ότι θα με βοηθήσει.....

Page 8 of 9 FirstFirst ... 6789 LastLast