@παιδια τι να κανω;;;
να του πω οτι θελω να μεινω εγκυος για να μου τα κοψει;;
Printable View
@παιδια τι να κανω;;;
να του πω οτι θελω να μεινω εγκυος για να μου τα κοψει;;
Νομίζω είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν
@εσωτερική Πως βλέπεις την ζωή σου χωρίς φάρμακα;; Πριν κάνεις οτιδήποτε επαναστατικό πρέπει να γνωρίζεις τις αντοχές σου και τις επιπτώσεις των επιλογών σου. Έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια με αμέτρητες νοσηλείες λόγω υποτροπών. Κάθε υποτροπή δημιουργεί προβλήματα που ίσως γίνονται όλο και πιο δύσκολα να επιλυθούν.
Θες μια ζωή γεμάτη υποτροπές και νοσηλείες με εισαγγελική;;
Ή θες να δώσεις μια ευκαιρία να σταθεροποιηθείς σιγά σιγά και πιθανόν να ελαττωθούν τα φάρμακα στο μέλλον. Παίρνει χρόνο εσωτερική όλο αυτό και τεράστια αποθέματα υπομονής. Μόνο κατρακύλα θα φέρει η διακοπή των φαρμάκων. Έχεις άσχημες εμπειρίες με αυτοκτονικούς ιδεασμούς και αυτοτραυματισμούς. Γιατί να ξανακαταλήξεις εκεί;;
@εσωτερική, καλά στα λέει ο serios, κι εγώ πολλές φορές σκέφτομαι να κόψω τα φάρμακα, αλλά η λογική λέει ότι δεν θα τα καταφέρουμε χωρίς για πολύ καιρό.. και οι υποτροπές παραμονεύουν. Και απ'ότι έχω καταλάβει κάθε φορά είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή..
Πρόσφατα πήγα από 10 Zyprexa σε 15 Abilify και νιώθω καλύτερα.. λιγότερο ζομπι, ξυπνάω πιο εύκολα και έχω αρχίσει να χάνω και βάρος. Μαζί παίρνω και 2 mg Akineton για τα εξωπυραμιδικα, το οποίο αν δούμε ότι δεν χρειάζεται θα το κόψω.
Ξέρει κανείς πόσο καιρό κάνει το φάρμακο να φύγει από τον οργανισμό σου? Αυτοί που παίρνουν Abilify τι παρενέργειες έχετε?
εγω παιρνω abilify των 30, η μονη παρενεργεια είναι πεσμενη λίμπιντο... μου ειπαν ότι φταιει η προλακτινη... εκανα εξετασεις και ηταν πολύ κατω από το φυσιολογικο... καποιοι λενε ότι είναι από αυτό αν είναι πανω από το φυσιολογικο.... προσφατες ερευνες δειχνουν ότι γενικα αν είναι απορυθμισμενη η προλακτινη ειτε πανω ειτε κατω ευθυνετε για την λίμπιντο... αν βρω γυναικα θα το κοιτάξω χεχε μεχρι τοτε δεν με απασχολει
Ακριβώς αυτό...κάθε φορά και από μηδενικό στάδιο. Είναι απίστευτο όλο αυτό. Και έχω την εντύπωση πως είναι κάθε φορά και χειρότερα. Τουλάχιστον σε μένα που είχα 2 υποτροπές είχε μια κλιμάκωση κ την 2η φορά ήταν 3 φορές ισχυρότερο το επεισόδιο που αρχικά είχα ήπια συμπτώματα.
@Jaded στην ερώτηση σου για το πόσο διαρκεί το φάρμακο στον οργανισμό σου,αν εννοείς μετά από διακοπή η ουσία διαρκεί για κάποιες βδομάδες νομίζω ή μήνα....από κει κ πέρα είσαι στο έλεος του θεού με 80% τουλάχιστον πιθανότητα να έχεις υποτροπή.
Όταν δεν παίρνεις το φάρμακο υπάρχει μια περίοδος ευφορίας!! Νιώθεις πιο ελαφρύς. Κάποια πράγματα μη φανταστείς, δεν βελτιώνονται. Κατηγορούμε για πολλά πράγματα τα φάρμακα αλλά είναι κ μέρος της πάθησης τα περισσότερα. Πχ αυτό που λες για την κοινωνικότητα είναι αρνητικό σύμπτωμα της ψύχωσης. Γίνεσαι πιο εσωστρεφής. Δεν υπάρχει το κατάλληλο κίνητρο για κοινωνικές επαφές.
Επίσης υπάρχει κ πιθανότητα 30% υποτροπής ειδικά τα πρώτα χρόνια και ας είσαι συνεπής με την αγωγή. Γι'αυτό αν παρατηρήσεις ότι είσαι άυπνος,έχεις άγχος,δεν μπορείς να συγκεντρωθείς κ άλλα σημάδια όπως έλλειψη συγκέντρωσης να ενημερώσεις τον γιατρό σου. Ίσως είναι σημάδια υποτροπής.
Άγχος έχω στη δουλειά.. Ειδικά όταν μαζεύονται πολλά πράγματα να κάνω, έχω μια τάση να τα παρατάω. Με πιάνουν και τάσεις φυγής από τη δουλειά. Κουμπώνω όμως κανένα Tranxene και κάπως ηρεμώ. Δεν είναι πάντα έτσι, αλλά συμβαίνει κάποιες μέρες.
Εκτός δουλειάς είμαι μπορώ να πω πλήρως λειτουργικός και ξεχνιέμαι αρκετά από την όλη φάση.
Noμίζω είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού το άγχος της δουλειάς. Της υποτροπής είναι κάπως διαφορετικό. Είναι ένας ακατάσχετος φόβος. Μέχρι που μπορεί να κοκαλώσεις από το άγχος. Τουλάχιστον σε μένα έτσι ήταν την τελευταία φορά. Δεν μπορούσα να κινηθώ από το άγχος κ την αυπνία. Μουδιασμένος τελείως.
Δεν είχα καταλάβει ότι παίζουν τέτοια συμπτώματα.. Νόμιζα ότι απλά αρχίζουν πάλι οι περίεργες ιδέες/σκέψεις και η γενικότερη αποδιοργάνωση της σκέψης.
Tranxene χρησιμοποιεί κανείς άλλος? Δεν ξέρω αν είναι placebo effect, αλλά νομίζω ότι με βοηθάει όταν αγχώνομαι..
Τρανξεν, παιρνω εδω και μηνες. Σε σχεση με τα άλλα της κατηγοριας του παρατηρησα οτι ναι μεν δεν μου φερνει αμεση αναγκη επιθυμια για υπνο αλλα την επομενη μερα μου δινει μια αισθηση ηρεμιας, ειναι βραδειας αποδεσμευσης, καπως ετσι μου το ειχε πει, δηλαδη η επιδραση του κραταει περισσοτερες ωρες. Μου εχει φερει καποιες παρενεργειες που με ενοχλουν αλλά απο την αλλη ειμαι σε σοβαρο διλλημα για το αν θα το αλλαζα. Το xanax για παραδειγμα ακομα και στο 0.5 με εριχνε ξερη για υπνο αλλά μετα παλι ειχα αισθημα ανερχομενου πανικου - με το τρανξεν οχι και τοσο. Με την λογικη μου επιλεγω τρανξεν με άλλα κριτηρια και για αλλους λογους θα επελεγα ζαναξ. Προς το παρον μενω στο ιδιο και μονο εαν ειναι κατι εκτακτο θα το αλλαξω.
@σισι και @τζειντ εμενα για να ηρεμω μου δινουν ταβορ και αταραξ...
προσπαθω να μην τα παιρνω ομως..
εκανα και μια μαλακια χοντρη ομως και τα ειδα ολα... (δε θελω να επεκταθω εδω)
επισης σιγουρευτηκε και η επιληψια ...
το μονο θετικο ειναι οτι μου εδωσε αγωγη για τις ημικρανιες μπας και γλυτωσουμε... οψομεθα..
Τι παρενέργειες σου έχει φέρει το Tranxene? Πόσο παίρνεις?
Εγω περιέργως ακόμα δυσκολεύομαι το πρωί να σηκωθώ για δουλειά (παρ'ότι πήγα σε Abilify από Zyprexa). Το Tranxene δεν μου φέρνει καθόλου υπνηλία.. Απλά μια χαλαρότητα, που είναι αυτό που χρειάζομαι για να μη φρικάρω στη δουλειά. Παίρνω 2-3 τεταρτάκια την ημέρα.. Από το απόγευμα και μετά δεν το χρειάζομαι καθώς φεύγει το άγχος.
@παιδια ειναι ο δευτερος μου χρονος στο λεπονεξ...
κουραστηκα... και βαρεθηκα
ΘΑΡΡΟΣ filaraki k kritikh matia se eyxomai na exeis.εγω ειχα 5 μερες δυνατους πονοκεφαλους 5 την μερα δλδ 25 περιπου κ ελατωσα καπνισμα κ ευτυχως φυγανε φαινεται.φοβηθηκα... ΥΓ τωρα καπνιζω στο μπαλκονι
Θέλει χρόνο @εσωτερική για να δεις αποτελέσματα. Από ότι είπες σταμάτησαν οι φωνές. Δεν ξέρω αν ακούς πλέον ή ακούς μερικές από αυτές. Οπλίσου με υπομονή.
Κατα τα άλλα πως είναι η καθημερινότητα σου;;Μπορείς να έχεις κάποιες ασχολίες;;Να διαβάσεις μπορείς;;Πόσο άνετη είσαι κοινωνικά;;Πως κρίνεις την λειτουργικόητα σου;;
PAIRNEIS POLY LEPONEX?
@σειριε οι φωνες δεν σταματησαν απλα μειωθηκε η συχνοτητα.. (ειχε μειωθει γιατι παλι αρχισαν τα ιδια τις τελευταιες μερες)
η καθημερινοτητα ειναι δυσκολη.. προσπαθω να κανω διαφορα αλλα ολο απογοητευομαι... δεν μου κοβει και ο γιατρος μου τα φαρμακα.. εκανα και μια μαλακια και τωρα υποφερω πιο πολυ..
@δημητρη 800 μγ παιρνω η συνηθης δοση ειναι 400.. ειναι πολλα και μου στερουν τη ζωη μου.. παιρνω αυτα και αλλα για τις παρενεργειες του λεπονεξ..
ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Κ ΔΙΝΟΥΝ Κ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Κ ΚΩΛΟΑΛΛΟΠΕΡΙΝΤΙΝ...
@δημητρη δε γινεται να σε φορτωνουν με τη μεγιστη δοση λεπονεξ..
ειναι επικινδυνο φαρμακο και δεν νομιζω οτι το χρειαζομαι.. κουραστηκα 8 χρονια..
ΣΥΜΦΩΝΩ. ΘΕΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....
κι εγω θελω να κοψω το ρισπερνταλ 3 χρονια κλεινω το δεκεμβρη.προσπαθησα για καποιες μερες να το κοψω μονη μου αλλα στο σπιτι ουτε αυτο δε σεβαστηκαν και αρχισε παλι η μανα μου τα γνωστα τα δικα της
Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μάθω εάν το Geodon των 80mg προκαλεί μείωση στον αιματοκρίτη. Γιατί από τότε που το πήρα και μετά ο αιματοκρίτης μου έχει μειωθεί.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Με εκτίμηση,
Σπυρίδων
@σπυρο εγω με το λεπονεξ το επαθα αυτο
Διάβασα τις οδηγίες και γράφει ότι μερικές από τις παρενέργειές του είναι υπνηλία και μεταβολές στις εξετάσεις αίματος. Ευχαριστώ πάντως. Πήγα και σε αιματολόγο και μου είπε ότι αυτό ρίνει τον αιματοκρίτη ..
πολυ υπνο...
@παιδια γεια σας
απντειτ παιρνει κανεις τοπαμακ; γιατι μου το εβαλαν σημερα για ημικρανιες και επιληψια
παιρνω ηδη το λαμικταλ.. ξερει κανεις παρενεργειες; φερνει υπνο;
εγω παιδια πιστευω παντως οτι οι γιατροι δινουν μεγαλυτερες δοσεις απο οτι θα επρεπε
@δημητρη ετσι ειναι δυστυχως....
κανεις για το τοπαμακ;
Από σταθεροποιητές έχω πάρει gabapentin και depakine, το τοπαμάκ δεν είχα την τύχη να το πάρω. Από ότι θυμάμαι τότε που τα έψαχνα το παίρνουν και για να χάσεις βάρος. Σε σχέση με τα άλλα νομίζω έχει λιγότερες παρενέργειες.
Εχω παρει εγω τοπαμακ σαν σταθεροποιητης ειναι για τα πανηγυρια στις ημικρανιες βοηθαει αλλα για επιληψια θα προτιμουσα το ντεπακιν
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ δεν μπορω να πω ελευθερα την γνωμη μου για τα φαρμακα κ το λεπονεξ οσο αφορα το ποσο θα επρεπε να παιρνεις γτ υπαρχει λογωκρισια απο μερους διοικησης φορουμ αλλα παντως μπορω να σε πω συχνα να κανεις εξετασεις αιματος οτι ειναι καλο
@καβκαζ για επιληψια παίρνω και το λαμικταλ. Ντεπακιν έπαιρνα για χρόνια αλλά μου το άλλαξε γιατί είχε παρενέργειες
@μαρστειν τι διάγνωση έχεις ?
@Δημήτρη κάνω συχνά εξετάσεις για ένα διάστημα έκανα κάθε βδομάδα
Σύμφωνα με τον ψυχίατρο οριακή διαταραχή προσωπικότητας με πιο έντονα τα παρορμητικά στοιχεία. Aυτό που μου έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα είναι οι ακραίες αντιδράσεις που έχω σε πολύ μικρά πράγματα. Μέσα σε μία μέρα μπορεί να πάω από την κατάθλιψη στην χαρά στον θυμό κ.τ.λ. Με τη ψυχοθεραπεία βελτιώθηκα κάπως αλλά είδα ότι έπιασα ένα ταβάνι, εκεί ήρθε η αγωγή που μου έδωσε μία ώθηση. Δυσκολεύομαι ακόμα αφάνταστα αλλά τουλάχιστον πλέον νοιώθω φυσιολογικός τις περισσότερες ώρες της μέρας, ενώ πριν ένα 6μηνο ένοιωθα εξωγήινος. Φυσικά να προσθέσω ότι άλλαξα εντελώς τρόπο ζωής. Δεν ξέρω αν σε είχε βοηθήσει το ντεπακίν αλλά εμένα φαίνεται να με έχει σταθεροποιήσει κάπως, αν και είμαι στην ελάχιστη δόση (500 μγ πριν τον ύπνο).
σηψη εγω πηρα για διαστημα καποιων μηνων παλιοτερα ενα γενοσημο του τοπαμακ, υποτιθεται πιο πολυ για την υπερφαγια που παρουσιαζω αλλα δεν εκανε κ πολλα κ το αφησαμε μετα απο καποιο διαστημα, αυτο που ηταν πολυ ενοχλητικο με αυτο το φαρμακο ηταν τα μουδιασματα στα ποδια, η υπνηλια μερικες φορες, κ γενικα ενα φλατ συναισθημα σαν να σαι ο Βουδας, το τελευταιο μαλλον πρεπει να το βγαζουν ολοι οι σταθεροποιητες αν κ εχω δοκιμασει μονο 2 φαρμακα αυτου του ειδους, παντως οσον αφορα γενικα παρενεργειες του τοπαμακ κυριως ειχα τα ενοχλητικα μουδιασματα στα ακρα, αυτα, περαστικα να εισαι καλα ευχομαι
Το τοπαμακ , ειναι αντιεπηλιπτικο για πολλες χρησεις , εμενα μουχαν δωσει για να κοψω το αλκοολ , και δεν ειχε κανενα αποτελεσμα, επινα και επαιρνα και τοπαμακ , στο τελος βαρεθηκα,και τοκοψα ( το τοπαμακ ) , αργοτερα εκοψα και αλκοολ , χωρις φαρμακα ....δεν εντοπισα παρενεργειες , καμμια .....
@σουλφλαι ωχ δε θελω ακομη πιο επιπεδο συναισθημα.. το ξεκινησα απο χτες..ποσο καιρο κανει να δρασει?
@μαγκαιβερ με απογοητευει αυτο.. ελπιζω να βοηθησει στις ημικρανιες τουλαχιστον
@παιδια εχει η ειχε κανεις απο εσας απωλεια μαλλιων???
δεν ξερω τι να κανω.. μου ειπαν οτι παιζει να ειναι απο το χαμηλο αιματοκριτη
εχω αγχωθει
ΠΡΩΤΟΝ μην αγχωνεσαι χειροτερευεις την κατασταση...λιγη σπιρουλινα θα βοηθουσε που εχει σιδηρο κ ολα τα θρεπτικα συστατικα(μικροφυκη του γλυκου νερου σε καψουλες).εγω παντως αν κ 40ρησα διατηρω τα μαλλια μου πολυ καλα αλλα:δεν τα πλενω δευτερο χερι κ ποτε σχεδον δεν κανω μπανιο πανω απο μερα παρα μερα.επισης ενα καλο μασαζ απαλο με τα δακτυλα τα βοηθαει.
οσο για τις ημικρανιες φιλτατη ελατωσε καπνισμα κ παιρνε ισως μια καλυτερη μαρκα κ ποτε μα ποτε μην καπνιζεις στα τσιγαρα τα γραμματα ειναι σαν να καπνιζεις μελανι...