Quote:
Originally posted by Ava
Βιώνοντας την εμπειρία του βελονισμού μέσω της κολλητής μου, νομίζω πως η όλη ιστορία είναι απάτη. Ή τουλάχιστον η συγκεκριμένη βελονίστρια που πηγαίνει η φίλη μου.
Να ξεκινήσω από το ότι η εν λόγω κυρία δε μένει εδώ, κάνει "αρπαχτές", ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα και εισπράττοντας καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά.
Δεν είναι γιατρός. Δηλώνει μόνο βελονίστρια.
Λέει πράγματα που νομίζω πως δε στέκουν. Ισχυρίζεται πχ. πως ο βελονισμός ρευστοποιεί το λίπος, το οποίο το ιδρώνεις, το ουρείς, κτλ. Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις στο θέμα, νομίζω πως το λίπος είναι στα λιποκύτταρα, τα οποία μόνο να μικρύνουν γίνεται και όχι να αποβληθούν, εκτός αν μιλάμε για λιποαναρρόφηση.
Υποβάλλει τους πελάτες της σε λιμοκτονία. Δηλαδή μία τυπική ημέρα περιέχει, για παράδειγμα, ένα βραστό αυγό, 15 ξηρούς καρπούς και δύο φέτες γαλοπούλα. Σκοπός, λέει, δεν είναι ο κορεσμός, αλλά μόνον η συντήρηση του οργανισμού. Επίσης τους υποβάλλει σε μαρτύρια. Για παράδειγμα, επιβάλλει τον καφέ σε συγκεκριμένες ώρες, τις οποίες κοιμάται ο φυσιολογικός άνθρωπος, οπότε πρέπει να βάλουν ξυπνητήρι οι δόλιοι που την εμπιστεύτηκαν, προκειμένου να πιούν καφέ και να τηρήσουν το πρόγραμμά της. Όλα αυτά μου φαίνονται από ύποπτα έως εξοργιστικά.
Η φίλη μου αδυνάτισε βέβαια, αλλά νομίζω πως με την πλήρη ασιτία μπορεί να αδυνατίσει ο καθένας, με ή χωρίς βελονισμό. Θυμώνω, γιατί μιλάμε για μεγάλα ποσά και για βασανισμό. Ο βελονισμός υποτίθεται πως προκαλεί ευεξία. Έχω άδικο?
Μήπως η φίλη σου να έκανε μία καταγγελία στην αστυνομία για το όλο περιστατικό ώστε να μην κινδυνέψουν και άλλα θύματα από αυτά τα αρπακτικά;