Καλημέρα player ...κοιμήθηκα 3 με 4 ώρες.δεν ξεκουράστηκα .αλλά από το τίποτα κάτι είναι και αυτό...είχα έντονο στρες σκέψεις....σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου ειλικρινά .εσύ όλα καλά?
Printable View
Φοβάμαι ότι και απόψε θα έχω πάλι αϋπνία και δυσκολία στον ύπνο στον ελάχιστο ύπνο...νιώθω ότι θα πάθω κάτι ότι θα ανεβάσω πίεση από την αϋπνία ..τώρα αισθάνομαι έντονο άγχος από όλες αυτές τις σκέψεις ....:( δεν ξέρω αν ποτέ θα βγω από όλα αυτά που ζω...
Έχω και ένα μικρό παιδάκι και σκέφτομαι τι θα του προσφέρω εγώ αν αρρωστήσω ...θέλω να κλάψω τωρα
Το θέμα είναι ότι δεν κάνεις τίποτα,όχι ότι κάνεις κάτι κακό...Πρέπει να γεμίσεις την ζωή σου με δραστηριότητες για να εξαντλείται πνευματικά και σωματικά ο οργανισμός και μετά θα δεις τι καλά θα κοιμάσαι.
Το άγχος και η υποχονδρία για να φύγουν χρειάζονται ''αντικατάσταση'' με άλλες έγνοιες και ασχολίες για να τα ξεχάσεις.
Έχω παιδάκι μικρό και όλη μέρα είμαι στο πόδι και κουράζομαι πάρα πολύ...χρόνος για άλλες δραστηριότητες δεν μου μένει...αλλά όλη μέρα τρέχω για το παιδί μου...κουράζομαι... αλλά λόγο των σκέψεων δεν μπορώ να κοιμηθώ εύκολα...και νιώθω μεγάλη απογοήτευση ότι μέχρι και στον ύπνο δεν μπορώ να βρω ηρεμία...κλείνω μάτια και δεν με παίρνει ο ύπνος ...πολύ δύσκολο...κλαίω αυτή τη στιγμή
Πρέπει να αφιερώσεις χρονο και για τον εαυτό σου όμως,δεν είναι όλη σου η ζωή ενα παιδί...Αλλες έχουν 2-3.
Ο ύπνος δεν σε πάρνει γιατί προσπαθείς να κοιμηθείς καταναγκαστικά...Και εγω το πάθαινα αυτό..Αλλά τωρα έχω χαλαρώσει...Βλέπω απαραιτήτως μια ταινία πριν τον ύπνογια να αλλάξει παραστάσεις και ερεθίσματα ο εγκέφαλος έστω και εικονικά.
Επίσης έχω καθιερώσει μισάωρο τρέξιμο κάθε βράδυ,θέαση ενός επεισοδίου απο σειρά κατά τις 8 το βράδυ,και μισή ώρα διαβάσματος...Με έχουν βοηθήσει άπειρα αυτές οι δραστηριότητες.
Παίρνεις κάποια αγωγή?...Εμένα με βοηθάει μισό ζάναξ επικουρικά.
Βάζω και εγώ και βλέπω κάποια ταινία πριν τον ύπνο ..κάποιες φορές με βοηθάει αυτό...δεν παίρνω κάποια αγωγή...προς το παρών γιατί όπως πάω βλέπω να αρχίζω άμεσα κάποιο αγχολυτικο...να δουμε απόψε αν θα μπορέσω να κοιμηθώ έστω και λίγο...είμαι πολύ κουρασμένη ...:(
Ναι εννοείται ότι η αγωγή δεν θα κάνει από μόνη της θαύματα...θα βοηθήσει ίσως και λίγο...ξάπλωσα εδώ και 2 ώρες αλλά ύπνος δεν με πήρε ακόμη...και είμαι στο όριο να κατααγχωθω...επειδή νυστάζω θέλω να κοιμηθώ και δεν μπορώ και όσο αγχώνομαι να κοιμηθώ τόσο το χειρότερο γίνεται
Δεν καθόλου καφέ ούτε ενεργειακά ποτά...κοιμήθηκα καλά εχθές....ήμουν τόσο κουρασμένη που το σώμα μου έκλεισε διακόπτες μόνο του... ελπίζω να κοιμηθώ και απόψε καλά...είχες και εσύ παλιότερα θέμα τον ύπνο?
Καλησπέρα σε όλους.εκανα αξονική και γραφή πάχυνση των τοιχωμάτων σε κάποια σημεία του εντέρου..γνωρίζει κανείς τι σημαίνει αυτό?
Έχω μέρες πάλι που με έχει φάει η αϋπνία απόψε δεν ξέρω καν αν κοιμήθηκα έστω μισή ώρα...νιώθω πολύ άγχος που δεν κοιμάμαι..δεν αντέχω άλλο πια...γιατί όλα σε εμενα
Δεν ξέρω αν κοιμήθηκα καθόλου...ίσως 1 το πολύ δύο ώρες...με έπιασε πολύ έντονο άγχος τώρα...ότι δεν θα μπορώ πλέον να κοιμάμαι καθόλου....γιατί μου συμβαίνει αυτό? Θα πεθάνω από την αϋπνία είμαι πολύ στρεσσαρισμενη... είναι κανείς εδώ?
Καλημέρα..
Δεν πεθαίνουμε από αϋπνία.. Η δική σου αϋπνία έχει να κάνει με το άγχος ότι μπορεί να μην καταφέρεις να κοιμηθείς και μετά δεν κοιμάσαι.. Θυμάσαι τι έγινε την άλλη φορά που πάλι είχες αυτό το άγχος? Ο οργανισμός σου δεν άντεξε και κοιμήθηκες. Έτσι θα λειτουργεί πάντα. Όσο και να αγχώνεσαι, κάποια στιγμή θα κοιμηθείς.
Κάθισε λίγο να σκεφτείς τι έντονο έγινε τις τελευταίες μέρες που σε έριξε τόσο και συζήτησε το είτε με κάποιο δικό σου άτομο, είτε εδώ, είτε με έναν ψυχολόγο (καλύτερα με έναν ψυχολόγο). Μόνο έτσι φεύγουμε από τέτοια κολλήματα. Κάτι σε στρεσάρε και επειδή σε πονάει.. Ασχολησε με κάτι άλλο (με την πιθανότητα να μην κοιμηθείς καλά) για να ξεφεύγει η σκέψη σου.
Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες δεν με στρεσσαρε κάτι ... δηλαδή πήγαιναν σχετικα καλά τα πράγματα...δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο...απλώς έχω αυτό τον φόβο μην δεν κοιμήθω και νιώθω κουρασμένη που δεν κοιμάμαι.δηλαδη κλείνω τα μάτια μου το βράδυ και δεν με παίρνει ο ύπνος όσες ώρες και να έχω κλειστά τα ματιά...ζοριζομαι πολύ να αποδεχτώ ότι αυτό πλέον το πρόβλημα με τον ύπνο μπορεί να το έχω για όλη τη ζωή μου από εδώ και πέρα...είμαι πολύ στεναχωριμενη που δεν μπορώ να κάνω ένα γαλήνιο βαθύ ύπνο...να ξεκουραστώ...στο μεταξύ μόνο εδώ στο φόρουμ μπορώ να πω τις φοβίες μου ...είναι κάπως λυτρωτικό
Αυτό το θέμα με τον ύπνο είναι πολύ αγχωτικό,διότι και η αϋπνία σου προκαλεί περισσότερο στρες και περισσότερη κούραση ...δεν αντέχω άλλο ..νιώθω ότι θα χάσω τις δυνάμεις μου και δεν θα μπορώ να βγάλω εις πέρας ούτε τα βασικά μέσα στην καθημερινότητα...νιώθω ότι θα τρελαθώ από την αυπνια,επειδή έχω ακούσει ότι αν ο άνθρωπος δεν κοιμάται καλά αρχίζει να έχει παραισθήσεις...όλα αυτά με αγχωνουν και δεν ξέρω τι να κανω
Δεν κοιμάμαι ενώ προσπαθώ να κοιμηθώ..κλείνω τα μάτια αλλά δεν έρχεται ο ύπνος...βέβαια επειδή αυτό συμβαίνει συχνά μετά μου γίνεται φοβία ότι δεν θα μπορώ να κοιμηθώ...με αγχωνει πολύ το γεγονός ότι κλείνω τα μάτια μου και μου έρχεται η σκέψη στο μυαλό "δεν κοιμήθηκα ακόμα ακόμα ξύπνια είμαι και περνάνε οι ώρες έτσι" λες να μην μπορώ να κοιμηθώ εξαιτίας αυτής της σκέψης ,δεν επιτρέπει στον οργανισμό μου να με πάρει ο ύπνος? Όμως η σκέψη έρχεται ανεξέλεγκτα χωρίς να μπορώ να την σταματησω
Καλημέρα.ολοι σε νιώθουμε γιατί έχουμε περάσει κ περνάμε δύσκολα.εγω παρόλο που κοιμάμαι κάθε πρωί ξυπνάω μέσα στο άγχος και στην ταραχή.καταφερνω και ηρεμώ λιγο από το μεσημερι κ μετά.εχεις δοκιμάσει τίποτα για τον ύπνο από φαρμακείο φυτικά η ρόφημα βαλεριάνα ς.
Δοκίμασε να αλλάξεις την στάση σου απέναντι στον ύπνο. Αντί να πιέζεσαι να κοιμηθείς, αποδέξου ότι το σώμα σου θα ξεκουραστεί ακόμα και αν δεν κοιμηθείς αμέσως. Κάποιες τεχνικές που προτείνω εγώ και πιθανόν να σε βοηθήσουν είναι οι εξής:
1) Αποσυνδέσου από την ιδέα του ύπνου: Πες στον εαυτό σου ότι δεν έχει σημασία αν κοιμηθείς αμέσως αρκεί να ξεκουράζεσαι.
2) Εστίασε στην αναπνοή σου: Πάρε αργές, βαθιές αναπνοές και μέτρα τες. Αυτό αποσπά την προσοχή σου από τις σκέψεις.
3) Δοκίμασε την μέθοδο «παραπλάνησης» μυαλού: Αντί να σκέφτεσαι «πρέπει να κοιμηθώ» προσπάθησε να ανακαλέσεις χαλαρωτικές εικόνες ή να δημιουργήσεις μια ιστορία στο μυαλό σου, κάτι που θα σε απορροφήσει χωρίς να σε αγχώνει.
4) Σήκω για λίγο: Αν μείνεις ξαπλωμένη για ώρα χωρίς να μπορείς να κοιμηθείς, μπορεί να βοηθήσει να σηκωθείς, να κάνεις κάτι ήρεμο (π.χ να διαβάσεις κάτι χαλαρό) και να ξανά δοκιμάσεις αργότερα.
Έχεις παρατηρήσει αν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες που σε δυσκολεύουν περισσότερο (π.χ θερμοκρασία δωματίου, τι έφαγες πριν τον ύπνο, αν χρησιμοποιείς το κινητό σου);
Όχι δεν με επηρεάζει κάτι από θέμα θερμοκρασίας δωματίου ή διατροφής ή οτιδήποτε άλλο...απλά αν κλείσω τα μάτια μου να κοιμηθώ και μου έρχεται η σκέψη ότι ποτέ θα αποκοιμηθω πως θα αποκοιμηθω η διαδικασία δηλαδή της μετάβασης από το ξύπνιο στον ύπνο ποτέ θα γίνει..μου έρχεται αυτή η σκέψη με τυραννάει και νιώθω μετά ότι δεν μου έρχεται ο ύπνος ...αυτό με ενοχλεί..επίσης επειδή έχω ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή με αγχωνει το γεγονός ότι έχω ακούσει πως αν δεν κοιμάσαι 1 2 μέρες αρχίζεις να έχεις παραισθήσεις και επειδή λόγω της ιδεοψυχαναγκαστικης διαταραχής φοβάμαι την ψύχωση φοβάμαι μήπως λόγω αϋπνίας αναπτύξω ψύχωση...μου έχει δημιουργηθεί φοβία ..προσπαθώ να την ξεπεράσω αλλά δεν τα καταφέρνω :( δεν ξέρω τι να κάνω μάλλον θα καταλήξω στα φαρμακα
Κάπως έτσι γίνεται πιάνουμε πάτο ,αλλά το θέμα είναι να το δεχτούμε κ να πάρουμε απόφαση να βοηθήσουμε τον εαυτό μας.ειναι αρκετά δύσκολο στην αρχή να το αποδεχτούμε εγώ δεν ήξερα τι μου συνέβαινε ,έλεγα θα τρελαθώ.πλεον έχω συνειδητοποιήσει ότι θέλω φαρμακευτική στήριξη κ πολλή δουλειά με τον εαυτό μου κ δύναμη.κανε ότι καλύτερο για σένα κ μη χάνεις τη ζωή σου κ τις στιγμές σου με το μωράκι σου.ειναι δύσκολο αλλά το αξίζεις.
Προσπαθώ πολύ να μην τα παρατήσω στην ζωή μου...από πάντα ότι και να μου συνέβαινε προσπαθούσα...μακάρι να καταφέρω να ηρεμήσω σύντομα ...
Αυτή τη στιγμή που σου γράφω κλαίω...έχω απελπιστει τελείως...νιώθω ότι η ζωή μου πάει απ' το κακό στο χειρότερο και τελειωμό δεν έχει το κακό...δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ είναι τραγικό το να μην κοιμάται ο άνθρωπος...αύριο μάλλον θα πάω σε ψυχολόγο δεν πάει άλλο έφτασα στον πάτο .δεν αντέχω άλλο...σίγουρα θα μου βάλει και αγωγή...
Και ααααν βοηθησει και η αγωγή... μετά τι άλλο θα με βοηθήσει
Πως είσαι?μην απελπίζεσαι κι εγώ κλαίω αρκετά συχνά αλλά θα περάσει.προσπαθησε να ασχοληθείς με το μωράκι σου.ο ψυχολόγος δεν μπορεί να σου δώσει αγωγή μόνο ο ψυχίατρος η νευρολόγος αλλά για μένα αν το πάρεις απόφαση να πας σε ψυχίατρο.η αγωγή θα καταλαγιάσει τα έντονα συναισθήματα από εκεί κ μετά εξαρτάται από εμάς αλλά θα σε βοηθήσει.
Απόψε έχω δυσκολία στο να κοιμηθώ πάλι...νιώθω ότι μου κόβεται η ανάσα μόλις πάει να με πάρει ο ύπνος....έχω αγχωθει πολύ που δεν μπορώ να αποκοιμηθω...είναι κανείς εδώ?
Η ψυχολογία μου είναι ο πάτος ενός βαρελιού...πφφφ...είμαι τελείως χάλια....παντρεύτηκα εδώ και δύο χρόνια έναν άνθρωπο που είναι κενός από συναισθήματα είναι εγωιστής και κοιτάει μόνο την πάρτη του...υποφέρω μέσα σε ένα γάμο...είχαμε 6 χρόνια σχέση και ήταν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου..μόλις παντρεύτηκαμε έγινε θηρίο ανήμερο...επίσης έχω εδώ και 10 χρόνια ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή που με κουράζει και με διαλύει κάθε μέρα στην καθημερινότητα μου αλλά κάνω ότι μπορώ για να ζω καλά....έχω ένα μικρό παιδάκι που το αγαπάω πολύ και θέλω να το μεγαλώσω καλά και με αγάπη ...ατύχησα όμως που παντρεύτηκα έναν άνθρωπο που μου μιλάει άσχημα όλη μέρα .. ποτέ δεν συζητάει μαζί μου μόνο γελάει και κοροϊδεύει...δεν μπορώ να συζητήσω απόλυτως τίποτα μαζί του...νιώθω μόνη μου πιο μόνη από ποτέ....σε ποιον να τα πω να μιλήσω να βγάλω όλο το πόνο από μέσα μου και να ξαλαφρωσω...φίλους δεν έχω...δεν ξέρω πως κάνω υπομονή και πως βρίσκω κουράγιο,ίσως ο Θεός δεν με άφησε....ήθελα απλά να πω αυτά που νιώθω τώρα...ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι εδώ μέσα περνάτε πολύ δυσκολα
Γτ δν τον χωρίζεις?
Θα προτεινα να παρεις το παιδι σου και να φυγεις απο την τοξικη σχεση αλλά δεν αρκει. Πρεπει να μιλησεις με τον καταλληλο ιατρο ψυχικης υγειας... 6 χρονια ηταν ο καλυτερος αντρας και μολις παντρευτηκατε, ξαφνικά άλλαξε... Μηπως υπαρχει μια δοση υπερβολης; Δυσκολο καποιος να κρυψει τον πραγματικο του εαυτο για τοσα πολλα χρονια...
Δεν ειναι υπερβολή ,όσο και να ακούγεται σαν υπερβολή....είναι η αλήθεια .δεν ξέρω γιατί άλλαξε εντελώς και ολοκληρωτικά όλος ο χαρακτήρας του μετά τον γάμο.εγινε όμως και είναι αλήθεια
Αφού παντρεύτηκαμε
Νοου Νειμ έχεις εγκλωβιστεί σε μια κατασταση από την οποία μπορεις να ξεφύγεις αν θες.
Γιατι δεν παίρνεις το παιδί και να ζήσεις μόνη σου?...Εχεις την οικονομική δυνατότητα?...Γονείς έχεις να σε βοηθήσουν?
Στην χειρότερη να χρειαστεί να δουλέψεις,αλλά θα είσαι ελεύθερη και που ξέρεις μπορεί να βρείς καλύτερο σύντροφο.
Καλησπέρα σε όλους...ελπίζω να είστε καλά όλοι...εγώ σήμερα δεν είμαι καλά από το πρωί, αλλά τώρα επειδηνωθηκα...νιώθω μια αίσθηση ζάλης αίσθηση ότι λαχαναιαζω και ότι θα λυποθυμησω...δεν είμαι καλά....αγχωθηκα μην πέσω κάτω μήν έχω κάτι σοβαρό....δεν ξέρω γιατί είμαι έτσι τωρα
Είναι κανείς εδώ? Έχω αγχωθει πολύ παιδιά δεν είμαι καλα