Καλά σου λέω πως εμείς οι δυο μοιάζουμε πολύ παιδάκι μου... κι εσύ το '71 έ;... 16 χρόνια ένσημα και σήμερα παίρνω τ' αρχίδια μου. Γύρω στο χιλιάρικο κοστίζουν οι εξετάσεις που κάνω κάθε 6 μήνες - ανασφάλιστη γαρ - και ο μόνος στον οποίο χρωστάω είναι ο κτηνογιατρός μου... 8 χιλ. γιούροζ, ναι καλά άκουσες... να πλένεις τα ρούχα σου στο χέρι για να μη ξοδεύεις ρεύμα, να ξυπνάς απ' τις 5 για να δουλέψεις και να μπορέσεις να πουλήσεις δυο πράματα απ' αυτά που καλλιέργησες, να, να, να... κατ' τ' άλλα, να νιώθεις... περήφανος επειδή κάποτες αρνήθηκες θέση στο δημόσιο με βύσμα λες και έχει κανείς απ' τους συμπολίτες σου σε υπόληψη τις αξίες σου και τις απόψεις σου... χεσμένα όλα, τα δάση και τα ζώα πάλι φλέγονται κι εγώ επιθυμώ "τα όμορφα χωριά, όμορφα να καίγονται"... καληνύχτα ΝΦλου...
Υ.Γ. Ά, ξέχασα... 200 γιούροζ το μήνα από 2 περιοδικά - για να συμπληρωθεί το 500άρικο - αλλά να σε έχουν και 5 χρόνια υπό... δοκιμή και συ να τους χαρίζεις τ' άντερά σου για να πληρώνεσαι τελικά για δέκα μαλακίες... "καληνύχτα μαλάκα, η ζωή έχει πλάκα" και την πλάκα σου εύχομαι να τη βρεις μπροστά σου μαλάκα συμπολίτη και συνάνθρωπέ μου...