Originally Posted by
Ήλιος μεγάλος και ζεστός
Δεν ισχύει για όλους το ότι δε μπορεί να μείνουν μόνοι. Μπορεί να έχουν προχωρήσει κάπως με τη ψυχοθεραπεία τους ώστε να έχουν φτάσει στο σημείο να αναγνωρίσουν κάποια από τα λανθασμένα μοτίβα των σκέψεων/συναισθημάτων τους που τους οδήγησαν σε παρορμητικές και λάθος αποφάσεις ή αξιολογήσεις καταστάσεων και προσώπων. Και να θέλουν να τα δουλέψουν μόνοι τους ώστε να μη ξαναπληγωθουν από μια ακόμα καινούρια σχέση. Αν θα το καταφέρουν ποτέ δεν το ξέρω.
Επίσης υπάρχει και ο τύπος bpd hermit,δηλαδή ερημίτης, που νιώθει πιο άνετα με τη μοναξιά του και πιο ασφαλής.
Νομίζω ότι γενικά υπάρχουν πολλές παραλλαγές, πέρα από κάποια βασικά κοινά χαρακτηριστικά που έχουν ολοι. Είναι φάσμα τελικά δίκιο έχουν όσοι το λένε. Κάθε άνθρωπος έχει χαρακτηριστικά στη προσωπικότητα του ποσοστιαία. Π.χ.
Αν μπορούσε να μετρηθεί κάτι τέτοιο, λέμε τώρα, θα ήταν 40% το ενα 30% το αλλο, 80 % σε κάτι άλλο, και έτσι βγαίνει ο χαρακτήρας-προσωπικότητα του άλλου. Κάτι τέτοιο έχω αντιληφθεί και με τις συννοσηροτητες. Φερ'ειπειν κάποια με οριακή διαταραχή μπορεί να έχει πιο μεγάλο ποσοστό στα ναρκισσιστικα του στοιχεία, κάποιος άλλος στα εξαρτητικά, καποιος αλλος στα αντικοινωνικά δραματικά κ.ο.κ. και έτσι βγαίνει και η διαφορετική προσωπικότητα του καθενός Κάποιος ο οποίος δεν πληροί τα κριτήρια π.χ. για να διαγνωστεί με ΝΠΔ, το ποσοστό σε αυτό τον τομέα θα είναι χαμηλό. Όταν κάποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μας είναι ασυνήθιστα υψηλό τότε ίσως ξεκινάνε και τα θεματάκια μας. Και ίσως το ενα μπορεί να συμπαρασυρει κι άλλα.
Αίολε, συμφωνώ με τις καβάτζες. Το είπα και πιο πάνω, πρέπει να υπάρχει παντα ένας ο οποίος θα στηριχτούν πάνω του, αλλά όχι κατ' ανάγκην ερωτικός σύντροφος. Όταν ξεκινάει μια σχέση είναι ο ερωτικός σύντροφος αυτός που είναι τα πάντα γι αυτούς. Αν κάτι στραβώσει πάντα θα υπάρχει κάτι που θα είναι σε αναμονή. Είτε καποιος άλλος ερωτικός συντροφος είτε το fp που είχε μπει στην άκρη λόγω της σχέσης και θα πάρει το ρόλο αυτό και ας μην είναι ερωτική η σχέση κτλ. Λενε ότι μπορούν να εξιδανικευουν ένα άτομο κάθε φορά. Κάποιος πρέπει να παίζει αυτόν τον ρόλο για να μπορούν να επιβιώσουν συναισθηματικά