Originally Posted by
fevgatos67
Ναι σωστά μιλάω γενικά , ίσως γιατί δεν ξέρω πως να προσεγγίσω και να βοηθήσω αποτελεσματικά έναν άνθρωπο , γυναίκα η άντρας δεν έχει σημασία , κατα την άποψη μου πρώτα είμαστε άνθρωποι και μετά το φύλο που αντιπροσωπεύουμε , φυσικά υπάρχουν και οι λύκοι που ντύνονται την προβιά και τους θεωρείς αρνάκια αλλά αυτό είναι ενα άλλο θέμα και για να γυρίσω πάλι πίσω στην αρχική μου σκέψη , όταν για πρώτη φορά είχα γράψει στο φόρουμ και ήμουν σαν να είχα χάσει τον δρόμο μου σαν να ήμουν μέσα σε μια σπηλιά και δεν μπορούσα να βρω την έξοδο , και που σήμερα μπορώ να καταλάβω το πως και το γιατί οδηγήθηκα (ουσιαστικά απο μόνος μου εκει) για προστασία ίσως , απο το αφιλόξενο οικογενειακό περιβάλλον αρχικά , και κατόπιν (όσο μεγάλωνα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ) λόγο του φόβου τις απόρριψης από τους φίλους η τις σχέσεις μου , όλο αυτό να συνθέτει μια κυκλική κατάσταση συναισθηματικά με τα πάνω της και τα κάτω της , ατέρμονη , μέχρι που τα κάτω ήταν περισσότερα από τα πάνω και έμεινα εκεί κολλημένος , για πολυυυυυυ καιρό
Πίσω στην σπηλιά μου τώρα που μου πρόσφερε ενα σταθερό ελεγχόμενο περιβάλλων που σε σχέση με αυτό που ζούσα ήταν σαφώς καλύτερο άλλα έχανα τις εποχές του χρόνου και τις μικρές καθημερινές χαρές που σαν σταγόνες νερού πότε δεν έγιναν ποτάμι , δεν συναντήσαν την θάλασσα δεν έγιναν σύννεφο δεν έγινε βροχή για να με ξεδιψάσουν
Και όλα αυτά πίσω απο μια μάσκα
Μέχρι που κάποια κουμπιά κάνανε την διαφορά και σαν την άνοιξη γέννησε ξανά μέσα μου την ελπίδα και οι σκέψεις απο κάποια άτομα απο εδώ μέσα σαν σπόροι έπιασαν και τώρα απο τους καρπούς τρέφομαι και δυναμώνω μέρα με την ημέρα , και είμαι ευγνώμων για αυτό
Και κλείνοντας με την αρχική μου σκέψη το ερώτημα μου είναι πως θα καταφέρω να δώσω και εγώ σε μια ψυχή αυτή την χαρά να ξεφύγει από εκεί που είναι κλεισμένη , πως να προσεγγίσω και να κερδίσω την εμπιστοσύνη κάποιου που λόγο τις δικής μου εμπειρίας καταλαβαίνω πόσο πολύ δύσκολο είναι , σκέφτηκα φυσικά την δίκη μου περίπτωση που κατά μεγάλο ποσοστό είναι θέμα απόφασης ,αλλά κάπου δεν πείθω ίσως θέλει πολύ υπομονή απο μέρος μου και .....................
Εδω θα θελα κάποιες ιδέες , απόψεις