Originally Posted by
admforall
Νick δεν θα έλεγα τόσο κοινωνική φοβία όσο ανθρωποφοβία..Δηλαδή δεν ανοίγομαι εύκολα στους ανθρώπους.Στο 99% των περιπτώσεων αφήνω τους άλλους να με πλησιάσουν,παρά να πλησιάσω εγώ εκείνους.Και όταν ακόμη κάποιοι με πλησιάζουν μπορεί να τους κάνω εγώ πέρα,(τώρα πια όχι τόσο όσο παλιότερα) γιατί κάτι μπορεί να με "χαλάσει" στον τρόπο που με προσέγγισαν και να νιώσω απειλή,ενώ ίσως να είχαν τις καλύτερες προθέσεις απέναντι μου.
Κοινωνική φοβία ίσως είχα μικρότερος μέχρι τα 18 δηλαδή που έμενα στην πόλη που μεγάλωσα,με την έννοια του ότι επειδή είχα καταφέρει να είμαι δακτυλοδεικτούμενος αρνητικά,ναι φοβόμουν να κυκλοφορήσω έξω,πήγαινα απο απίθανους δρόμους υπο τον φόβο να μην συναντήσω τα άτομα που με κοροιδεύανε και το κακό είναι ότι επειδή στην πόλη αυτή δεν υπάρχουν πολλά σχολεία,απο την Α δημοτικού μέχρι την Γ` λυκείου ήμουν συμμαθητής με αυτά τα ίδια άτομα..και στο φροντιστήριο αγγλικών πάνω-κάτω τα ίδια ήταν..
Μετά που άλλαξα πόλη,βρήκα την υγειά μου.Εδώ βέβαια να πω ότι μέχρι τα 18 μου είχα βελτιώσει κατά πολύ και τις λεγόμενες "λεπτές" κινητικές μου δεξιότητες (είχα πια μάθει τι με "παιρνει" να κάνω και τι όχι ώστε να αποφύγω τον πιθανό γέλωτα του περίγυρου) και επίσης είχα πλέον σταματήσει εντελώς να τραυλίζω (πολύ έντονο στο δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο και έτσι απέφευγα να μιλώ όπου ήταν δυνατό να το αποφύγω με αποτέλεσμα ως παιδί-έφηβος να μην βελτιώσω την λεκτική μου επικοινωνία με τον περίγυρο μου),βελτίωσα την προφορά των 2 γραμμάτων που δε μπορώ να πω καθαρά του Δ και Θ και πλέον μου έχει μείνει μόνο η δυσκολία προφοράς τους όταν ακολουθεί πριν σύμφωνο.πχ δε μπορώ να πω σωστά την λέξη αισθάνομαι,φθορά,βδέλλα, απευθύνομαι κτλ αλλά αυτό δεν με ενοχλεί πια,αφού είδα ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με το να με κοροϊδεύει γιαυτό.