Originally Posted by
Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα
Συμφωνώ τον/την άλλη/ο δεν μπορείς να τον/την αλλάξεις. Γι'αυτό κάνεις σωστές επιλογές από την αρχή. Για παράδειγμα, έχω ακούσει κοπέλες να λένε ότι "όλοι οι άντρες είναι γουρούνια, όλοι οι άντρες είναι μαλάκες για απατάνε και όλοι οι άντρες είναι ζώα". Και φταίνε τώρα σε αυτές τις γυναίκες, όλοι οι άντρες, γιατί έκανε η ίδια από την αρχή λάθος επιλογές. Ε, δεν φταίνε όλοι οι άντρες, επειδή εκείνη πρωτίμησε τον παιδαρά με τους κοιλιακούς και αυτός πήγε με την κάθε μία και έτσι την απάτησε. Ακόμα και στην ζωή μας, αν περνάμε καλή ή κακή ζωή, ευθύνονται οι επιλογές που κάναμε και κάνουμε. Δεν φταίει ο άλλος. Απλά είναι εύκολο και βολικό να βγάζουμε τον εαυτό μας απ' έξω και να λέμε οι άλλοι φταίνε, όχι εγώ. Έχεις απόλυτο δίκιο εκεί που αναφέρεις ότι η αλήθεια φαίνεται πάντα, είναι η πιο σωστή κουβέντα αυτή. Είτε μιλάμε για σχέσεις, είτε για φιλίες, είτε στην δουλειά, είτε οπουδήποτε, η αλήθεια αργά ή γρήγορα θα φανεί. Για παράδειγμα η αλήθεια με τους δήθεν φίλους μου, έδειξαν τον πραγματικό τους χαρακτήρα μετά από 1μιση χρόνο. Το ψέμα και η κακία φαίνονται πάντα. Εμένα για παράδειγμα δεν με νιάζει να ξέρει να μαγειρεύει ή να σιδερώνει ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Με νιάζει να είναι αληθινή και να μην με "γράφει". Πρότιμώ να έρθει αύριο η μελλοντική μου κοπέλα να μου πει, είμαι ερωτευμένη με άλλον ή έκανα σεξ με έναν πρώην μου κλπ, παρά να με χωρίσει και να μην ξέρω τον λόγο. Δηλαδή θέλω η γυναίκα, να έχει προσωπικότητα, άποψη και να είναι αληθινή. Φυσικά όλοι μας έχουμε μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα, το θέμα είναι με τι από τα δύο επιλέγουμε να ζήσουμε.