Κρινο,
χρησιμοποιωντας τον πρωην χωρο της don girl και με αφορμη την αντιδραση σου στο delete της, συνεχιζω.
Ισοι οροι.... Αυτος που εκθετει ενα θεμα του και δεχεται αοριστο αριθμο γνωμων απο αγνωστους ανθρωπους δεν βρισκεται στην ιδια θεση με αυτον που συμβουλευει!
Η κατανοηση που δειχνω στο να το αναγνωριζω ως δικαιωμα της, βασιζεται και στην δικη μου εμπειρια απο ενα τετοιο ανοιγμα στο φορουμ που το θεωρησα μεγαλη εκθεση και με δυσκολεψε πολυ.Βρεθηκα καποια στιγμη σε πανικο να θελω να τα σβησω ολα.
Δεν εχεις ανοιξει καποιο δικο σου θεμα κι ετσι το βρισκω απολυτα λογικο να μην δεχεσαι την ανισοτητα που υπαρχει αναμεσα στις δυο θεσεις.
Απο εκει και περα, για το οτι νιωθεις μαλακας οταν δινεσαι να βοηθησεις κι ο αλλος φερεται ετσι..
Απο τη μια λες οτι εδω δεν ειμαστε πληρωμενοι ψυχολογοι ωστε να προσεχουμε και με ποιον τροπο εκθετουμε την γνωμη μας, απο την αλλη ζητας \"ανταλλαγματα\" για την ευθυνη που οικοιοθελως και με μεγαλη συνεση αναλαμβανεις στο να καταλαβαινεις τον αλλο και να λες τη γνωμη/συμβουλη σου.Διακρινεις την αντιφαση?
Κανε το καλο και ριξτο στο γυαλο...
Κι εξαλλου, οπως λεει κι ο imagine η σταση αυτη της κοπελας εντασσεται σε ενα γενικοτερο θεμα που εχει με το να εκτειθεται, κατι δειχνει για το πως αντιδρα γενικοτερα. Δειξε κατανοηση σ αυτο και μην το βλεπεις μονο σαν προσβολη απεναντι σε εσενα που της εγραψες την μια και ελαφρως ειρωνικη κατα τη γνωμη μου ατακα\"και που βρισκεις το προβλημα?\".
Εγωκεντρισμος ειναι να ερμηνευεις την σταση του αλλου μονο σε σχεση με το εγω σου. Εγωκεντρισμος ειναι οταν εισαι ετοιμος να θιχτεις σε καθε περισταση. Μειωνονται τοτε ολα τα περιθωρια ανοχης, κατανοησης, αλληλεγγυης.
Μιλησες για αμοιβαια αλληλεγγυη κι εκει ειναι που διαφωνησα. Δεν μπορεις να το επιβαλλεις σε καποιον αλλο. Μονο να το προσφερεις και να δεχεσαι το ενδεχομενο να μην ειναι αμοιβαιο.Φυσικα και καλο θα ηταν ολοι να λειτουργουσαμε ετσι, αλλα ερχομαστε στο φορουμ αυτο με τις ατελειες μας για να τις δουλεψουμε. Και δεν τις δουλευουμε μονο με το να ανοιγουμε και να εκθετουμε το θεμα μας αλλα και με το πως σχετιζομαστε σε σχεση με τους αλλους. Τι ικανοτητες αλληλεπιδρασης εχουμε. Γιατι ενα απο τα μεγαλυτερα θεματα για τον καθενα μας ειναι αυτο της κοινωνικης αλληλεπιδρασης.
Αυτα ειχα να σου πω και οτι καιρος ειναι να χαλαρωσουμε πια.