Originally Posted by
Lemonpie5
Καλημέρα.
Σας ευχαριστώ πολύ που απαντάτε τόσο καιρό.
Εχθές το βράδυ σκέφτηκα πολύ όλα αυτά που μου έχετε γράψει από την αρχή.
Είπα να δω την αλήθεια κατάματα. Η Remedy έγραψε ότι τιμωρω τον εαυτό μου και έχει δίκιο
Από μικρή κατηγορώ τον εαυτό μου. Αποκτω ενοχές πολύ εύκολα για το οτιδήποτε.
Στην εφηβεία ένιωθα άσχημα για την εμφάνιση μου και το θεωρούσα αυτονόητο ότι δεν αρέσω σε κανέναν και ότι δεν αξίζω να έχω κανεναν. Επειδή ένιωθα ενοχή για αυτό που ήμουν το άλλαξα. Στερήθηκα φαγητό, εξόδους, ξενύχτια και αυτές τις μικρές χαρές προκειμένου να γίνω όπως θέλω. Τώρα φροντίζω τον εαυτό μου χωρίς να το βλέπω σαν θυσία,μου έγινε συνήθεια ο τρόπος ζωής μου, αλλά είμαι αυστηρή με την έννοια ότι δεν θα με αφήσω να φάω όλα όσα θέλω τώρα στις γιορτές. Θα φάω μια μέρα μόνο και τέλος γιατί "δεν με παίρνει να είμαι και παχιά. Αν δεν βρίσκω αγορι θα ξέρω ότι φταίω εγώ αν παχύνω" .
Και για αυτό τσατιζομαι που άλλες δεν προσπαθούν και βρίσκουν αποδοχή. Εγώ όταν ήμουν έτσι δεν έκανα ποτέ κίνηση προς κανέναν γιατί είχα πλήρη αυτογνωσία.
Είναι όντως κάτι που έχω τον απόλυτο έλεγχο, όπως ειπώθηκε και μου αρέσει αυτό.
Τα συναισθήματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις τόσο εύκολα
Τώρα υποθέτετε πολλοί χωρίς να με ξέρουν ότι δεν έχω "σεξουαλικότητα". Και σε παλιότερα θέματα το ίδιο
Επειδή δεν έχω ολοκληρώσει το λέτε? Γιατί εγώ έτσι το πήρα. Διευκρινιστε το αυτό, σας παρακαλώ.
Όσοι έκανα κάτι δεν μου είπαν τίποτα ότι είμαι ξενερωτη η κάτι τέτοιο. Φαινόταν να τους αρεσει. Όταν δεν ήθελα σεξ ξενερωναν.
Τέλος πάντων είδα αυτά τα σχόλια , εχω μιλήσει και με πολλούς που λένε ότι για να κάνουν σχέση πρώτα πρέπει να έχει προηγηθεί σεξ και έφτασα τον τελευταίο καιρό να κατηγορώ τον εαυτό μου που δεν το έχει κάνει. Σε φάση να σκέφτομαι "γιατί δείλιασα και δεν κάθισα στον τάδε? Τώρα θα ήμουν πιο άνετη και θα έδινα στα αγόρια αυτό που θέλουν, άρα περισσότερες ευκαιρίες για σχέση"
Ακόμα δηλαδή με κατηγορώ για αυτό και δεν ξέρω τι να κάνω. Αν πρέπει να ολοκληρώσω σύντομα με κάποιον που δεν έχω αισθήματα για να αποκτήσω θάρρος ή αν πρέπει να περιμένω κάποιον που θα μου αρέσει και θα με σέβεται(τότε όμως μήπως είναι αργά?)
Το βλέπω σαν ελάττωμα και όπως κατηγορούσα τον εαυτό μου τότε για την εμφάνιση τώρα τον κατηγορώ για αυτό.
Έχετε απόλυτο δίκιο, δεν έχω ισχυρή αυτοπεποίθηση και πάω να την κρύψω πίσω από μια εμφάνιση. Αλλά αυτή η εμφάνιση μου έδιωξε το άγχος ότι δεν αρέσω λόγω κιλών
Τώρα τελευταία έχω μπει στο τριπακι να απαλλαγώ από την απειρία μου γιατί ίσως αυτό με εμποδίζει να κάνω σεξ αμέσως. Αν έκανα σεξ ίσως να ήθελαν να με ξαναδούν και να κατέληγε πιο εύκολα σε σχέση. Δεν ξέρω.
Άσε που αν δεν έχεις σοβαρή σχέση δεν σε παίρνουν στα σοβαρα. Αυτό εισπράττω εγώ από τον περίγυρο μου.
Ξεκοψα από τις τοξικές φίλες αλλά τώρα τι άλλο να κάνω? Ήμουν στο τσακ να πάρω αποστάσεις και από την ίδια μου την οικογένεια. Τώρα έχουν αρχίσει να δείχνουν κατανόηση, αλλά και πάλι δεν τους έχω εξηγήσει ακριβώς πώς νιώθω γιατί όταν έκανα μια κουβέντα στενοχωρήθηκαν πολύ που τους κατηγόρησα.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως νιώθω συνεχώς πως πρέπει να προσπαθώ για τα πάντα.
Το μόνο που ζητάω είναι κάποιον που να αισθάνομαι ήρεμα δίπλα του και ότι του αρέσω για αυτό που είμαι. Να νιώσω ότι αξιζω.Δεν μπορώ άλλο να ζω με τόσο άγχος.
Εχετε δίκιο ότι δεν αγαπάω τον εαυτό μου, είναι καιρός να το παραδεχτώ.
Αλλά σκεφτείτε πως αν δεν έχεις άτομα να σε ανεβάζουν δεν είναι εύκολο αυτό.
Και πράγματι, αυτούς που βγήκα δεν τους ήθελα απόλυτα. Είτε δεν μου άρεσαν καθόλου είτε μου άρεσαν άπλώς για σαχλαμαρισμα. Αλλά πώς να καταλάβεις αν σου αρέσει κάποιος με ένα ραντεβού? Αν δεν μιλήσεις όσο θες γιατί έχει το νου του να σε κουτουπωσει?
Μήνυμα έστειλα μόνο σε δυο, και δεν το διάβασαν καν και έκλαιγα όλο το βράδυ. Δηλαδή ούτε αυτό δεν αξίζω? Μια βοήθεια...
Έτσι αρχισα να τα σκέφτομαι όλα.
Τώρα έχω δύο αγόρια που μιλάω αλλά δεν θα κάνω τα ίδια λάθη, θα τους το ξεκοψω από την αρχή ότι δεν θέλω μόνο σεξ. Ο ένας βασικά εκεί το πάει , αλλά μόλις του είπα ότι δεν λειτουργώ ετσι μιλάει κανονικά και λέει έχεις δίκιο. Ίσως υποκρίνεται, το πιθανότερο δηλαδή.
Θα συνεχίσω να προσπαθώ και θα ξαναμιλήσω με ψυχολόγο.