Originally Posted by
favvel
δεν ειναι καλο αυτο ομως γιατι ειναι σαν να του υπενθυμιζουμε οτι "σε ξεχωριζουμε και σου δινουμε τοση αξια και τη φουσκωνουμε την αξια σου επειδη εχεις προβλημα" και δλδ ειναι σαν αν τον νταντευουμε ενα πραγμα?πώς ειναι τα παιδακια?που τους λεμε:μπραβο Γιαννακη!!
ενω το καλυτερο θα ηταν να τον αντιμετωπιζαμε κανονικα και χαλαρα οπως θα αντιμετωπιζαμε στη θεση του και τον αλλον τον ανθρωπο τον κανονικο που δεν θα ητανε μουγγος.
Αλλα η αντιμετωπιση παλι που θα εχουμε απεναντι στον καθενα εξαρταται και απο το χαρακτηρα του καθε ατομου.
Μπορει αυτος ο μουγος με τις δεξιοτητες να τον εχει αναγκη αυτον τον εκθειασμο,οποτε θα μας το δεξει κι εμας με τις πραξεις του,και θα το καταλαβουμε και θα αρχισουμε να τον χειροκροτουμε.
Ειχα μια διαφωνια με τη μητερα μου μια μερα,σχετικα με τα ατομα που βγαινουν κατα καιρους,τα ατομα με ειδικες αναγκες και αναπηριες που λαμβανουν μερος σε αγωνες και κανουν πρωταθλητισμο και κερδιζουν διαφορα μεταλλια και μετα τα ακουμε στις ειδησεις και μετα λενε ολοι:"και μπραβο και μπραβο,και μαθηματα ζωης!και δεν το βαζει κατω"
κι εγω ελεγα μαλακιες.χαχαχααααα.αδυναμ ια ψυχης ειναι αυτο.ενας φυσιολογικος ανθρωπος που θα ειχε αναπηρια ,η φυσιολογικη του αντιδραση θα ηταν η εξης.
"Ποια γαμημενη φυση με εκανε αναπηρο??ποια γαμημενη τυχη μου ελαχε να μεινω αναπηρος?"
"δεν αποδεχομαι τπτ απο αυτο που ειμαι και παω να φουνταρω.ή μαλλον οχι επειδη δεν μπορω να παω να φουνταρω φοβαμαι κιολας θα ζητησω να μου κανουν ευθανασια,
ή να μου βαλουν τεχνητα μελη να συνεχισω να ζωή αν δε μου αρεσουν τα τεχνητα μελη ή αν η αναπηρια μου ειναι αλλου ειδους ας πουμε νευρικη παραλυση και δεν θα μπορεσω να ξανασηκωθω απο το καροτσακι θα παω να μου κανουν ευθανασια."
αυτοι οι αναπηροι που σκοτωνονται για πρωταθλητισμο δλδ τους αρεσει να καταπιεζονται και να κουραζονται?οχι βεβαια.οποτε απο τη στιγμη που το κανουν ενω δεν τους αρεσει ενω εχουν τη δυνατοτητα και να μην το κανουν αυτο σημαινει οτι μας λενε ψεματα.απλα θελουν να αποδειξουν οτι ειναι κι αυτοι κατι.οτι αξιζουν.
και θελουν να παρουν το χειροκροτημα το οποιο θα ειναι μιας στιγμης και μετα θα ξεχαστει.μετα θα τους ξεχασει ο κοσμος.
σκατα ματαιοδοξοι ειναι.
αλλο οι κανονικοι πρωταθλητες που το κανουν για βιοποριστικους λογους.
αυτοι οι αναπηροι λεω θα επρεπε να ειναι ειλικρινεις με τον εαυτο τους και να αντικρυσουν την αληθεια παρ'όλα αυτα
καθονται εκει και εχουν εφευρει αθληματα για να τους περναει η ωρα γιατι δεν εχουν τι να κανουν και
προτιμουν να τους λενε ψεματα και μπραβο και μαλακιες και χειροκροτηματα που κρατανε μια στιγμη παρα
να κατσουν ειτε να ζησουν την καθημερινοτητα τους με ατομα γυρω τους που τα αγαπουν και φιλους τους
ειτε να αυτοκτονησουν αμα δεν αντεχουν τη ζωη τους.
εν τω μεταξυ επειδη ειναι και επικαιρο το θεμα με τους παραολυμπιακους αγωνες..
εγω νομιζω οτι περισσοτερο λυπηση νιωθουν οι θεατες που τους χειροκροτουν παρα θαυμασμο γι'αυτους τους ανθρωπους.
δλδ "αα τα καημενα τα παιδα..ειδες?προσπαθουν κι αυτα τα κακομοιρα πρ'ολες τις δυσκολιες.."
εε καπως ετσι δεν σκεφτονται ολοι απο μεσα τους?
και γιατι αυτοι οι ανθρωποι δεν διεκδικουν να ζησουν με αξιοπρεπεια και ακθετουν τον εαυτο τους στα ματια τοσων θεατων και προκαλουν τη λυπηση?
εγω δεν θα το εκανα.