καλημερα,
εγω παλι ειχα ξεκινησει τελεια για 2 βδομαδες με το πρεβεντ .. αλλα μετα το χαλασα και δεν μπορεσα να ξαναμπω σε ρυθμο ..
οπτοε ξεκιναω κανονικη διαιτα .. δεν μπορω αλλο γιαουρτι η γαλα για πρωινο ¨π
Printable View
καλημερα,
εγω παλι ειχα ξεκινησει τελεια για 2 βδομαδες με το πρεβεντ .. αλλα μετα το χαλασα και δεν μπορεσα να ξαναμπω σε ρυθμο ..
οπτοε ξεκιναω κανονικη διαιτα .. δεν μπορω αλλο γιαουρτι η γαλα για πρωινο ¨π
και για 2 εβδομαδες που το εκανες εχασες τιποτα??
καλησπέρα σας!αύριο θα παραγγείλω κ θα ξεκινήσω πρώτη φορά με το prevent premium μιας κ εχω να χασω περιπου 15 κιλα.καμια που να εχει δει αποτελεσματα?ετσι για να παρω λιγο κουραγιο ακομα!
καλημερα Margie.
εγω οπως γραφω παραπανω, εχασα τις πρωτες 6 μερες εχασα 2κιλακια.
και απο τις 6 μερες, τις 3 ημουν αδιαθετη(εκεινες οι ημερες του μηνα....)
εμενα ο μεταβολισμος μου ειναι αστα να πανε...
οποτε αν κρινω οτι για αρχη σε μενα αυτη η διαιτα λειτουργησε, μαλλον αξιζει να κανεις μια προσπαθεια.
Εγω σε γιατρο δεν πηγα.,
Ξεκινησα απο μονη μου.
Θελει -λεει- να πινεις 1,5 λιτρο νερο τη μερα και μεταξυ των γευματων καμια παρασπονδια.ΟΧι τσιμπολογημα.
Και το γευμα που θα τρως 1 φορα τη μερα να ειναι νορμαλ και οχι υπερβολικο.
Εγω τολμω να πω οτι τρωω κανονικα το μεσημερι και οχι πολυ λιτα.Οχι ομως λιπαρα και με πολλους υδατανθρακες εννοειται.Αλλα τρωω κανονικη μεριδα παντως.
Αν ετρωγα πιο λιτα οπως προσταζει η διαιτα του prevent τοτε ισως να ειχα χασει κατι παραπανω.Δε ξερω!
ελπιζω να βοηθησα
εγώ από όσο θυμάμαι όταν έπινα το prevent η γιατρός μου έλεγε να πιώ πολύ παραπάνω από 1,5 λίτρο νερό την ημέρα
καλημερα,
εγω οταν τα επαιρνα για 15 μερες που τα εκανα κανονικα και καταγραμμα ( ουτε τσιχλα ενδιαμεσα) ειχα χασει κοντα στα 4 κιλα ..
αλλα κουραστηκα το γιαουρτι η γαλα .. πρωι βραδυ ... πλεον εκλεισα ραντεβου να παω σε διαιτολογο να εχω πιο νορμαλ προγραμμα, να μπορω να πιω και το ποτακι μου ενα βραδυ, και αν τυχει να βγω εξω .. να ξερω πως μπροω να φαω κατι .. οχι να εχω το αγχος με τα γραμμαρια ...
zwhtsa, παιζει ρολο τελικα ποια διαιτα σου ταιριαζει. Λογικο ειναι αν βγεις και το πινεις το ποτακι σου, τοτε ναι με αυτη τη διαιτα δε θα μπορεις να το πιεις.
Εκτος κι αν πεις θα κανω μια υπομονη και για 2 μηνες δε θα πιω το ποτο, θα πιω την κοκακολα λαιτ ή τη σοδα εξω στο μπαρ ή στην καφετερια.
Εγω επειδη αλκοολ δεν πινω ουτε σταγονα, δεν εχω αυτο το προβλημα. Εχω ομως αλλο.Το δικο μου προβλημα ειναι τα γλυκακια που τα ετρωγα συχνα, και το να μην τρωω καθολου ειναι τραγικη απωλεια για μενα ΑΛΛΑ... υπαρχει το αλλα...
Επειδη το ροφημα που πηρα (φραουλα) ειναι απο μονο του γλυκο, και πολυ ωραιο, σαν μιλκσεικ ενα πραγμα... αυτο με ισορροπει και δεν αποζητω γλυκο ολως παραδοξως.
Η γευση σοκολατα ειναι απαισια εχω να πω.... η φραουλα ειναι φοβερη ομως. Συνηθιζεται ευκολα και πινεται ευχαριστα.
Εγω το ροφημα το πινω πρωι και βραδυ μονο με γαλα.Δεν το χω δοκιμασει με γιαουρτι γιατι δε μου αρεσουν τα γιαουρτια και προτιμω το γαλα..που σκετο δεν πινω ουτε σταγονα. Με το ροφημα το πινω μια χαρα. 1,5 % λιπαρα το γαλα, οχι παραπανω.
Για το νερο μαλλον εχεις δικιο. Ισως να πρεπει και 2 λιτρα τη μερα ...αλλα εγω παραπανω απο 1,5 λιτρο δε μπορω να πιω...
σιγουρα ομως οσο παραπανω τοσο καλυτερα.
Και εχω 14 κιλα να χασω (και 10 να χασω παλι μια χαρα θα ειμαι..σωματικα εννοω)
οποτε ειπα να κανω μια προσπαθεια για τις επομενες 6-7 εβδομαδες να τα χασω να τελειωνω πια..εφοσον βλεπω οτι η διαιτα αυτη προς το παρον μου ταιριαζει.
τωρα πηρα φραουλα γευση, μετα θα παρω μπανανα ή κατι αλλο για να αλλαζω.
Μια φιλη μου εχασε 20 κιλα με αυτη τη διαιτα και ο πατερας της επισης καπου τοσα.
Φυσικα μετα τη διαιτα ΟΠΩς ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΙΤΑ πρεπει να προσεχουμε μην τα ξαναπαρουμε ....
πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα!εγω ανακαλυψα οτι οι τιμες του θυρεοειδη μου ειναι ανεβασμενες κ θελω μια βοηθεια...βεβαια οσο βλεπεις αποτελεσμα τοσο συνεχιζεις την προσπαθεια!ευχαριστω πολυυυυυυQuote:
Originally posted by zoinama
zwhtsa, παιζει ρολο τελικα ποια διαιτα σου ταιριαζει. Λογικο ειναι αν βγεις και το πινεις το ποτακι σου, τοτε ναι με αυτη τη διαιτα δε θα μπορεις να το πιεις.
Εκτος κι αν πεις θα κανω μια υπομονη και για 2 μηνες δε θα πιω το ποτο, θα πιω την κοκακολα λαιτ ή τη σοδα εξω στο μπαρ ή στην καφετερια.
Εγω επειδη αλκοολ δεν πινω ουτε σταγονα, δεν εχω αυτο το προβλημα. Εχω ομως αλλο.Το δικο μου προβλημα ειναι τα γλυκακια που τα ετρωγα συχνα, και το να μην τρωω καθολου ειναι τραγικη απωλεια για μενα ΑΛΛΑ... υπαρχει το αλλα...
Επειδη το ροφημα που πηρα (φραουλα) ειναι απο μονο του γλυκο, και πολυ ωραιο, σαν μιλκσεικ ενα πραγμα... αυτο με ισορροπει και δεν αποζητω γλυκο ολως παραδοξως.
Η γευση σοκολατα ειναι απαισια εχω να πω.... η φραουλα ειναι φοβερη ομως. Συνηθιζεται ευκολα και πινεται ευχαριστα.
Εγω το ροφημα το πινω πρωι και βραδυ μονο με γαλα.Δεν το χω δοκιμασει με γιαουρτι γιατι δε μου αρεσουν τα γιαουρτια και προτιμω το γαλα..που σκετο δεν πινω ουτε σταγονα. Με το ροφημα το πινω μια χαρα. 1,5 % λιπαρα το γαλα, οχι παραπανω.
Για το νερο μαλλον εχεις δικιο. Ισως να πρεπει και 2 λιτρα τη μερα ...αλλα εγω παραπανω απο 1,5 λιτρο δε μπορω να πιω...
σιγουρα ομως οσο παραπανω τοσο καλυτερα.
Και εχω 14 κιλα να χασω (και 10 να χασω παλι μια χαρα θα ειμαι..σωματικα εννοω)
οποτε ειπα να κανω μια προσπαθεια για τις επομενες 6-7 εβδομαδες να τα χασω να τελειωνω πια..εφοσον βλεπω οτι η διαιτα αυτη προς το παρον μου ταιριαζει.
τωρα πηρα φραουλα γευση, μετα θα παρω μπανανα ή κατι αλλο για να αλλαζω.
Μια φιλη μου εχασε 20 κιλα με αυτη τη διαιτα και ο πατερας της επισης καπου τοσα.
Φυσικα μετα τη διαιτα ΟΠΩς ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΙΤΑ πρεπει να προσεχουμε μην τα ξαναπαρουμε ....
στην αρχη ηταν οκ που το ακολουθουτσα καταγραμμα .
αλλα εχω μια αδυναμια στο ρουμι- κοκα κολα ..
ειδικα οταν βγαινω με ενα συγκεκριμενο παιδι .. του δινουμε και καταλαβαινει .. αφου φτανουμε σε σημειο να πινουμε απο το ιδιο ποτηρι .. οπτοε το τελειωνουμε γρηγορα και ειναι παντα παγωμενο!!! χαχα
οπτοε δυστχυχως δεν μπορουσα να αντισθαθω .. 3 βδομαδες που το εκανα και δεν βγηκα εξω .. ναι μεν ειδα διαφορα σε ποντους .. αλλα να στερουμαι απο τα ενδιαμεσα γευματα, η τα τοστακια μου που και που το πρωι .. να στερουμε και το ποτο μου .. εεεεεε πηγαινε πολυ!!! χαχαχα
γι αυτο και αποφασισα να ακολουθησω κανονικη διαιτα ... οποτε να μου προσαρμοζει η διαιτολογος την τεταρτη ( τεταρτη βγαινουμε δεν ξερω πως μας εχει κολησει) ετσι ωστε να μπορω να πιω δυο ποτακια ..
προτιμω να ειμαι με γιαουρτακια ας πουμε ολη μερα και το βραδυ να μπροω να πιω ελευθερα .. λετε να ανυσηχω?? ειμαι αλκοολικη????
:P
χαχαχαχα πλακα εχει ζωητσα!!!εγω παλι δεν πινω...να δω βεβαια πως θα καταφερω να κοψω τα γλυκα.να ρωτησω κατι ακομα...εχει σημασια να ξεκινησεις με το start?εχω παραγγειλει το basic φραουλα κ το premium βανιλια...τωρα που το σκεφτομαι θα μπορουσα να ακυρωσω την παραγγελια κ να παω για ψωνια!
υποτιθετε πως το σταρτ προετοιμαζει τον οργανισμο ...
εγω δεν το πηρα το σταρτ γιατι να πινεις σκονη με νερο για μενα ειναι κατι ανεφικτο και τραγικο και θα το επαιρνα στραβα απο την αρχη. ειπα θα παρω το premium και θα ξεκινησω σιγα σιγα. Και μονο -λεω- που θα κοψω τα τσιμπολογηματα ενδιαμεσα και το μεσημεριανο μου θα ναι προσεκτικο, και μονο που θα βαζω κατι στο στομα μου το πρωι κατι που δεν εκανα ποτε εως το μεσημερι-απογευματακι που θα ετρωγα το "πλουσιο κατα τα αλλα μεσημεριανο" μου,κι ετσι αρχισε ο μεταβολισμος μου να λειτουργει και αρα να γινεται καυση...
και μονο που πινω 2 ποτηρια γαλα την ημερα (αφου πινω 2 ροφηματα με γαλα τη μερα) ...... Σκεφτηκα οτι και μονο που κανω ολα τα παραπανω θα χασω κατι...
και εχασα τωρα 3 κιλα σχεδον (σημερα εδειξε οτι εχασα 3 παρα κατι) στις 10 μερες που το κανω περιπου.
Αλλα το ενδιαμεσο φαγητο που δεν ειναι με μετρημενες θερμιδες και τετοια.ειναι οτι μαγειρευει η μητερα ή εγω, σε πολυ λογικες ποσοτητες που να χορταινω, απλα με οσο πιο λιγους υδατανθρακες μπορω.Αν δε μπορω να τους αποφυγω μια μερα....τοτε τους απολαμβανω...χααχχα
Εν τω μεταξυ, επειδη εστειλα τον πατερα μου να μου το αγορασει απο το καταστημα, αντι να μου παρει premium μου αγορασε basic. Κι εγω ομως το καταλαβα α φου το ανοιξα το κουτι, κι ετσι αναγκαστικα αρχισα με basic. Δηλαδη δε φτανει που δεν αρχισα με το start...πηγα και κατευθειαν στο basic.
Το basic εν τω μεταξυ λεει οτι ειναι για αυτους που θελουν να χασουν μεχρι 7 κιλα. Η το παιρνεις οταν εχεις να χασεις τα τελευταια 7 κιλακια σου...κατι τετοιο. Και η φιλη μου που εχασε 20 κιλα με το prevent, μου εδωσε 1 κουτι που της περισσεψε απο τοτε που εκανε διαιτα με αυτο και δεν το τελειωσε γιατι ειχε αδυνατισει...Ειναι γευση σοκολατα και δεν ειναι ωραιο, αλλα θα το παλεψω..
Τωρα στις επομενες ημερες θα δουμε αν θα συνεχισω να καιω με τον ιδιο τροπο ή αν αυτα τα κιλακια (παροτι ειχα και περιοδο) πεσανε σαν πρωτα κιλα-υγρα.
Θα σας ενημερωνω...
ΠΑντως βρε παιδια...και στις κανονικες διαιτες με 5 γευματα τη μερα...που δινουν οι διαιτολογοι το ποτο το απαγορευουν. Θυμαμαι οτι δινουν κρασι για οποιον δεν μπορει να το αποφυγει.Το ρουμι-κολα πρεπει να ναι παχυντικο.
Δε γνωριζω πολλα....
margie...μην ακυρωσεις την παραγγελια για να πας για ψωνια ....σκεψου οτι θα βλεπεις γυρω σου μαγιουδακια και φορεματακια...που ολα θα τελειωνουν σε -ακια... και θελουν κορμι αδυνατο τα περισσοτερα για να μην πω ολα και συνεχισε...
Τι να πω εμενα ρε παιδια με βολεψε πολυ τελικα... αυτη η διαιτα.
Επισης μπορεις αν θες αντι να πινεις πρωι-βραδυ το ροφημα και μεσημερι το φαγητο, να πιεις πρωι-μεσημερι το ροφημα και να φας το βραδυ ενα ελαφρυ γευμα, η να φας πρωινο και μεσημερι-βραδυ το ροφημα.
Δηλαδη αν καποιος εχει ενα επαγγελματικο δειπνο μπορει να το πραγαμτοποιησει...
Εχω χασει μονο 2,5-3κιλα αλλα ηταν τα κιλα που μου επρηξαν το προσωπο και τα μαγουλακια μου ηταν μεγαλα. τωρα επεσε το μαγουλο και η κοιλιτσα λιγο..σα να ξεπρηστικα δηλαδη...
και κανω και ενα ακομα μεγαλο λαθος ....δε πινω το νερο που πρεπει.πινω το μισο....
η κοπελα που πηγαινα εγω ... παντως το ρυθμιζε ετσι ωστε να μπορω να πιω ενα ρουμακι τη βδομαδα .. εξαλλου δεν ειμαι φαν του γλυκου εγω .. οποτε τις θερμιδες που θα επαιρνς απο το εβδομαδιαιο γλυκακι τις παιρνω απο το ρουμακι .. :pQuote:
Originally posted by zoinama
εγω δεν το πηρα το σταρτ γιατι να πινεις σκονη με νερο για μενα ειναι κατι ανεφικτο και τραγικο και θα το επαιρνα στραβα απο την αρχη. ειπα θα παρω το premium και θα ξεκινησω σιγα σιγα. Και μονο -λεω- που θα κοψω τα τσιμπολογηματα ενδιαμεσα και το μεσημεριανο μου θα ναι προσεκτικο, και μονο που θα βαζω κατι στο στομα μου το πρωι κατι που δεν εκανα ποτε εως το μεσημερι-απογευματακι που θα ετρωγα το "πλουσιο κατα τα αλλα μεσημεριανο" μου,κι ετσι αρχισε ο μεταβολισμος μου να λειτουργει και αρα να γινεται καυση...
και μονο που πινω 2 ποτηρια γαλα την ημερα (αφου πινω 2 ροφηματα με γαλα τη μερα) ...... Σκεφτηκα οτι και μονο που κανω ολα τα παραπανω θα χασω κατι...
και εχασα τωρα 3 κιλα σχεδον (σημερα εδειξε οτι εχασα 3 παρα κατι) στις 10 μερες που το κανω περιπου.
Αλλα το ενδιαμεσο φαγητο που δεν ειναι με μετρημενες θερμιδες και τετοια.ειναι οτι μαγειρευει η μητερα ή εγω, σε πολυ λογικες ποσοτητες που να χορταινω, απλα με οσο πιο λιγους υδατανθρακες μπορω.Αν δε μπορω να τους αποφυγω μια μερα....τοτε τους απολαμβανω...χααχχα
Εν τω μεταξυ, επειδη εστειλα τον πατερα μου να μου το αγορασει απο το καταστημα, αντι να μου παρει premium μου αγορασε basic. Κι εγω ομως το καταλαβα α φου το ανοιξα το κουτι, κι ετσι αναγκαστικα αρχισα με basic. Δηλαδη δε φτανει που δεν αρχισα με το start...πηγα και κατευθειαν στο basic.
Το basic εν τω μεταξυ λεει οτι ειναι για αυτους που θελουν να χασουν μεχρι 7 κιλα. Η το παιρνεις οταν εχεις να χασεις τα τελευταια 7 κιλακια σου...κατι τετοιο. Και η φιλη μου που εχασε 20 κιλα με το prevent, μου εδωσε 1 κουτι που της περισσεψε απο τοτε που εκανε διαιτα με αυτο και δεν το τελειωσε γιατι ειχε αδυνατισει...Ειναι γευση σοκολατα και δεν ειναι ωραιο, αλλα θα το παλεψω..
Τωρα στις επομενες ημερες θα δουμε αν θα συνεχισω να καιω με τον ιδιο τροπο ή αν αυτα τα κιλακια (παροτι ειχα και περιοδο) πεσανε σαν πρωτα κιλα-υγρα.
Θα σας ενημερωνω...
ΠΑντως βρε παιδια...και στις κανονικες διαιτες με 5 γευματα τη μερα...που δινουν οι διαιτολογοι το ποτο το απαγορευουν. Θυμαμαι οτι δινουν κρασι για οποιον δεν μπορει να το αποφυγει.Το ρουμι-κολα πρεπει να ναι παχυντικο.
Δε γνωριζω πολλα....
margie...μην ακυρωσεις την παραγγελια για να πας για ψωνια ....σκεψου οτι θα βλεπεις γυρω σου μαγιουδακια και φορεματακια...που ολα θα τελειωνουν σε -ακια... και θελουν κορμι αδυνατο τα περισσοτερα για να μην πω ολα και συνεχισε...
Τι να πω εμενα ρε παιδια με βολεψε πολυ τελικα... αυτη η διαιτα.
Επισης μπορεις αν θες αντι να πινεις πρωι-βραδυ το ροφημα και μεσημερι το φαγητο, να πιεις πρωι-μεσημερι το ροφημα και να φας το βραδυ ενα ελαφρυ γευμα, η να φας πρωινο και μεσημερι-βραδυ το ροφημα.
Δηλαδη αν καποιος εχει ενα επαγγελματικο δειπνο μπορει να το πραγαμτοποιησει...
Εχω χασει μονο 2,5-3κιλα αλλα ηταν τα κιλα που μου επρηξαν το προσωπο και τα μαγουλακια μου ηταν μεγαλα. τωρα επεσε το μαγουλο και η κοιλιτσα λιγο..σα να ξεπρηστικα δηλαδη...
και κανω και ενα ακομα μεγαλο λαθος ....δε πινω το νερο που πρεπει.πινω το μισο....
παντως το σημαντικο ειναι αυτο ..
να βρεις μια διατροφη που ταιριαζει καπως με τις συνηθειες σου,. ετσι ωστε και να μπορεσεις να την ακολουθησεις αλλα και να σου γινει τροπος ζωης οποτε ακομη και οταν φτασεις στο επιθυμητο βαρος να καταφερεις να τα κρατησεις ...
δλδ εγω ποτε δεν ημουν του γλυκου .. αντε να φαω καποια στιγμη σε καποαι εκδηλωση ...
αλλα το ποτακι μου μεσα στη βδομαδα η το κοκτειλακι μου το θελω οπωςδηποτε ...
το ξερω πως δεν υπαρχει περιπτωση να βγω και να μην πιω ενα ποτακι ..
μαλλον δεν θελω οχι δεν μπορω ..
και στο φιναλε μια ζωη την εχουμε ..στερουμαστε τα παντα .. ε ελεος .. η διασκεδαση μου θελω να ειναι διασκεδαση!! :P
δεν εχεις αδικο μια ζωη την εχουμε.... αλλα αν ειναι απο τα 29 χρονια τα 19 να παλευω να χασω κιλα τοτε θα διαθεσω 2 μηνες απο τη ζωη μου να κανω τη διαιτα μου ωστε να ζω τη ζωη μου με λιγοτερη καταθλιψη λογω κιλων, να φορεσω ενα μαγιω της προκοπης και ενα φορεμα της προκοπης....
κι εγω στην αρχη ειμαι βεβαια και οπως εγραψε η φιλη παραπανω...οσο βλεπεις αποτελεσματα συνεχιζεις...
ας ελπισουμε οτι αυτη τη φορα θα δωσω τη μαχη μεχρι τελους.
ΔΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΡΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...
η μητερα μου μου λεει...βρε κοριτσι μου συνηθισε το...αφου δε κανεις σοβαρη προσπαθεια...παρτο αποφαση οτι αυτη εισαι...ετσι θα σαι!
Αυτη τη φορα ομως 15 κιλα ειναι...θα τα χασω που θα μου παει... ποτε δεν ειχα πανω απο 17 κιλα παραπανω...
αλλα δεν ειναι και λιγα τα 14 που εχω τωρα να χασω....
αντε ρε παιδια να δινουμε κουραγιο η μια στην αλλη...
παντως πολυς κοσμος χαλαει τις διαιτες γιατι οταν βγαινει εξω θελει να πινει αλκοολ, και ειναι απολυτα λογικο!Τι να πιεις τωρα στο μπαρ, σουμαδα?
Οσο για το θεμα του θυροειδη μαλλον καλυτερα να παρακολουθησαι απο γιατρο....οχι τπτ αλλο, αλλα μη βαλεις κιολας στο τελος αντι να χασεις.
μα το θεμα δεν ειναι να κανεις 2 μηνες διαιτα .... αλλα παντα πρεπει να προσεχεις..
οποτε εγω προσωπικα προτιμω να τα χασω πιο αργα τα κιλα ποθ θελω αλλα το προγραμμα που ακολουθω να ειναι κοντα στις συνηθειες μου οπτοε να το ακολουθησω και μετα ..
παρα για 2 μηνες να τα στερηθω και μετα οταν τα ξεκινησω ξανα να βλεπω τα κιλακια να μπαινουν ..
Καλημέρα σας! Καλωσορίζω τα καινούρια μέλη του topic και χαιρετώ τα παλιά :grin: ! Έχω πολύ καιρό να μπω και να γράψω - νομίζω περίπου 2 βδομάδες - και σε αυτές τις 2 βδομάδες δυστυχώς (από άποψη διατροφής) δεν πρόσεχα καθόλου... κάτι οι γάμοι, κάτι τα τραπέζια με φίλους, κάτι τα παγωτά και οι γλυκές κρέπες (και ήταν και πολλά...). Με λίγα λόγια, είχα σταματήσει το πρόγραμμα τελείως (δεν είχε νόημα, αφού δεν πρόσεχα καθόλου την διατροφή μου και από άσκηση... ελάχιστα πράγματα!). Το καλό είναι ότι από κιλά απλά έφτασα στα 52.1 - πολύ καλά δεδομένων των παραπάνω. Από σήμερα - μιας και τελείωσαν οι γάμοι/γεννέθλια/συναντήσεις για φαγητό το βράδυ - είπα να μπω σε φυσιολογικό διατροφικό πρόγραμμα. Μιας και έχω σταματήσει το υποκατάστατο γευμάτων, δεν ξέρω αν έχει νόημα να το ξανα-αρχίσω κανονικά (απλά ήθελα να ολοκληρώσω το πρόγραμμα ομαλά, να κάνω δηλαδή και τις 6 εβδομάδες με μόνο ένα ρόφημα και τα άλλα κανονικά, και σαν άτομο λίγο με πείραξε που "άφησα" τον εαυτό μου να βγει από το πρόγραμμα). Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι απλά να συνεχίσω με όσο έμεινε από το basic - αντικαθιστώντας πλέον μόνο ένα γεύμα. Πάντως το θετικό είναι ότι αν και είχα ξεφύγει κατά πολύ σε θερμίδες, δεν ανέβηκα πολυ σε κιλά. Και λογικό ήταν να ανέβω καθώς πραγματικά χωρίς καθόλου άσκηση και με πολλά γλυκά (από τους χειρότερους συνδυασμούς...) είναι αδύνατον να μην ανέβει η ζυγαριά, όποιο πρόγραμμα διατροφής και να ακολουθεί κάποιος!
Τώρα, ως προς το πρόγραμμα, σίγουρα είναι τί ταιριάζει και τί μπορεί να υποστηρίξει ο καθένας... Προσωπικά δεν πίνω (ούτε μπύρα), οπότε το να βγω και να πάρω σόδα με λεμόνι είναι κάτι "οικείο" σε εμένα. Μετά, είχα φτιάξει το πρόγραμμα έτσι ώστε κάθε 4 ώρες να τρώω (που κάτι τέτοιο νομίζω είναι και το φυσιολογικό). Και στο διάστημα της συντήρησης είχα και το τοστ μου και όλα. Αλλά και επειδή είμαι περισσότερο των γλυκών (παγωτών και σοκολάτας) και όχι τόσο του φαγητού, πιστεύω ότι με βοήθησε πολύ που το ρόφημα ήταν σαν Milkshake σοκολάτα ή σοκολατούχο γάλα. Με κάλυπτε από μεριάς "σοκολάτας"! Εξάλλου αυτό με τα γεύματα ανά 4 ώρες το είχα (πάνω-κάτω) και πριν και έχω σκοπό και να το κρατήσω, οπότε έιναι πολύ κοντά στις συνήθειές μου - εκτός αυτού, πάντα έβαζα "το κάτι παραπάνω" στην ποσότητα του φαγητού, ώστε και όταν σταματήσω τελείως το υποκατάστατο γευμάτων, να είμαι κοντά "θερμιδικά". Απλά πλέον θα προσέξω περισσότερο τον συνδυασμό τροφών και όσο μπορώ θα περιορίσω κατά πολύ τα γλυκά...
pumyra πως ετρωγες ανα 4 ώρες? αφου το prevent λεει 3 γευματα τη μερα και τα 2 τα αντικαθιστας με ροφημα. ή 2 γευματα και 1 ροφημα καπως ετσι...
Έπινα το πρωινό ρόφημα κάποιες φορές στις 9, κάποιες φορές στις 10.30 - 11. Στην πρώτη περίπτωση, έτρωγα το μεσημεριανό κατά τις 1-1.30 (στην άλλη, στις 3 - 3.30). Όταν σηκωνόμουν πρωί, άφηνα το φρούτο (προσωπικά έτρωγα 2) για το απόγευμα (5 - 5.30) και έπινα το 2ο ρόφημα στις 9 - 9.30. Στην περίπτωση που έτρωγα μεσημεριανό στις 3 - 3.30, έπινα το 2ο ρόφημα στις 7-7.30 και πιο αργά αν με έπιανε κάτι κατά τις 9 - 9.30 έπινα κρύο τσάι. Μου είχαν δώσει και κάποιες σούπες σε περίπτωση που πεινάσω ενδιάμεσα από τα γεύματα, αλλά δεν τις έχω χρησιμοποιήσει...
Γενικά και στο διάστημα που το έκανα με 1 ρόφημα, φρόντιζα να τρώω ανά 4 ώρες - έστω και 2 μερίδες φρούτα, αλλά ανά 4 ώρες (εννοείται ότι το "κρύο τσάι" δεν πιάνεται ως κανονικό γεύμα, αλλά αυτό έκανα όσο ακολουθούσα το πρόγραμμα με αντικατάσταση 2 γευμάτων. Τώρα, όταν είχα μόνο ένα ρόφημα την ημέρα, εκείνη την ώρα αντίστοιχα -ή σωστότερα μετά από 3-4 ώρες από το τελευταίο γεύμα- αν ήθελα κάτι να φάω, έκανα μια σαλάτα ή φρούτα).
Καλησπέρα κορίτσια, παρακολουθω καιρό τη συζητηση σας και ειπα να γραφτω να μου λυσετε αποριες. Σήμερα πηγα σε εναν παθολογο στην περιοχη μου χωρις ραντεβου (αφου ελεγε οτι δεχεται χωρις) και μου πε πως δεν μπορει να με δει γιατι ειναι μεγαλη διαδικασια η διατροφή ε τη μεθοδο αυτή και μου κλεισε ραντεβου σε μια βδομαδα. Τι στο καλο σας κανουν στο 1ο ραντεβου. Επίσης θα ήθελα αν μπορει καποια κοπελα απο Αθηνα να μου προτεινει γιατρο γιατι αυτος δεν μου γεμισε το ματι.
Καλησπέρα! Είμαι καινούργια εδώ αλλά και εγώ έχω χρησιμοποιήσει το prevent! :smilegrin:
Βασικά έχω να πω πολύ καλά λόγια για αυτή τη δίαιτα, καθώς έχασα περίπου 20 κιλά σε 4 μήνες χωρίς να πεινάω, με το παγωτάκι μου (Light βέβαια...), και επειδή βγήκα από τη δίαιτα αυτή ομαλά δεν τα ξαναπήρα (τουλάχιστον όχι όλα-και όχι εύκολα!!!).
Βέβαια η δίαιτα αυτή θέλει παρακολούθηση από το γιατρό, ώστε να σου αλλάζει κάθε 15 μέρες το διαιτολόγιό σου, για να μην κολλήσει ο οργανισμός, και για να μην βαρεθείς βρε αδερφέ! Και φυσικά σκοπός της δίαιτας αυτής είναι να σου αλλάξει τις διατροφικές σου συνήθειες για να μάθεις να τρέφεσαι σωστά!
Sengaia από όσο θυμάμαι εγώ στην πρώτη επίσκεψη, ο γιατρός είχε δει τις αιματολογικές μου εξετάσεις, με είχε ζυγίσει, μου είχε κάνει λιπομέτρηση (πόσο νερό έχω στο σώμα μου, λίπος, το δείκτη μάζας σώματος κ.α.), είχα συμπληρώσει και ένα ερωτηματολόγιο τύπου διατροφικών διαταραχών, είχαμε μιλήσει για το τι μου αρέσει να τρώω και μου είχε βγάλει διαιτολόγιο......
Nαι, όντως - και εγώ έκανα αιματολογικές (δεν πήγα σε γιατρό - είχε πάει μια φίλη μου και οι εξετάσεις της ήταν σαν των δικών μου, οπότε οk). Aκόμα, πήγα και έκανα λιπομέτρηση και κάτι ακόμα που έδειχνε την σύσταση του σώματός μου - ομοίως δεν είχα μεγάλες αποκλίσεις από των τιμών που είχε η φίλη μου, οπότε απλά (έχω και μια άλλη φίλη διαιτολόγο :D ) μου έδινε πρόγραμμα διατροφής κάθε 15-20 μέρες, ανάλογα με τις καινούριες μετρήσεις που μου έκανε κάθε φορά. Η αλήθεια είναι ότι ξαναέκανα αιματολογικές καλού κακού, όλα ήταν φυσιολογικά, οπότε ok...
psaraki, οταν λες ετρωγα και το παγωτακι μου το Light τι εννοεις?επιτρεπεται το παγωτο Light???????????????
Καλησπέρα κι απο μένα...Θα ήθελες να μου πεις το όνομα του γιατρού για να επικοινωνήσω μαζί του? Θα με ενδιέφερε να το ψάξω έτσι...Αν θέλεις μου το στέλνεις σε μηνυματάκι μην θεωρηθεί διαφήμιση εδώ μέσα στο φορουμ...Φιλάκια!!! :tumble:Quote:
Originally posted by psaraki22
Καλησπέρα! Είμαι καινούργια εδώ αλλά και εγώ έχω χρησιμοποιήσει το prevent! :smilegrin:
Βασικά έχω να πω πολύ καλά λόγια για αυτή τη δίαιτα, καθώς έχασα περίπου 20 κιλά σε 4 μήνες χωρίς να πεινάω, με το παγωτάκι μου (Light βέβαια...), και επειδή βγήκα από τη δίαιτα αυτή ομαλά δεν τα ξαναπήρα (τουλάχιστον όχι όλα-και όχι εύκολα!!!).
Βέβαια η δίαιτα αυτή θέλει παρακολούθηση από το γιατρό, ώστε να σου αλλάζει κάθε 15 μέρες το διαιτολόγιό σου, για να μην κολλήσει ο οργανισμός, και για να μην βαρεθείς βρε αδερφέ! Και φυσικά σκοπός της δίαιτας αυτής είναι να σου αλλάξει τις διατροφικές σου συνήθειες για να μάθεις να τρέφεσαι σωστά!
Sengaia από όσο θυμάμαι εγώ στην πρώτη επίσκεψη, ο γιατρός είχε δει τις αιματολογικές μου εξετάσεις, με είχε ζυγίσει, μου είχε κάνει λιπομέτρηση (πόσο νερό έχω στο σώμα μου, λίπος, το δείκτη μάζας σώματος κ.α.), είχα συμπληρώσει και ένα ερωτηματολόγιο τύπου διατροφικών διαταραχών, είχαμε μιλήσει για το τι μου αρέσει να τρώω και μου είχε βγάλει διαιτολόγιο......
Τελικα πηγα στον ιδιο γιατρο μια χαρα ητανε ολα, Ξεκιναω αυριο και πηρα 30 κιλα τρομαρα μου (δεν ζυγιζομουν τοσο καιρο) Επισης εχω τρομερη κατακρατηση υγρων (παιρνω και Gynofen)!Εχω μια απορια το premium ποσες μερες κραταει?
Ψαράκι μήπως θα μπορούσες να μου απαντήσεις σε αυτό? Αν δεν θέλεις εδώ μέσα μπορείς να μου στείλεις u2u...Ευχαριστώ θα περιμένω...:wink1:Quote:
Originally posted by mendom76
Καλησπέρα κι απο μένα...Θα ήθελες να μου πεις το όνομα του γιατρού για να επικοινωνήσω μαζί του? Θα με ενδιέφερε να το ψάξω έτσι...Αν θέλεις μου το στέλνεις σε μηνυματάκι μην θεωρηθεί διαφήμιση εδώ μέσα στο φορουμ...Φιλάκια!!! :tumble:Quote:
Το psaraki μενει Κρήτη mendom76
Κορίτσια μου 1000 συγνώμη που δε σας έχω απαντήσει, αλλά έλειπα (για διακοπούλες) κ δεν είχα πρόσβαση στο ίντερνετ.....Όντως μένω Κρήτη, και ο γιατρός μου είναι στο Ηράκλειο. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω το όνομα του εδώ, αν θέλει κάποια της το στέλνω με μήνυμα, πάντως εγώ τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ως ενδοκρινολόγο κατά αρχήν και μετά για όσον αφορά στη δίαιτα αυτή!
Όσο για το Prevent, το άρχισα κανονικά, δηλαδή πρώτα 3 μέρες το Start, και μετά πήρα το σοκολατούχο ρόφημα, το οποίο έπινα πρωί ΚΑΙ βράδυ, και τηρούσα το πρόγραμμα κατά λέξη. Το λέω αυτό επειδή μία φίλη θεώρησε ότι αν κόψει π.χ. το βραδινό ρόφημα θα αδυνατίσει πιο γρήγορα, έκανε διάφορες αλλαγές...Έχασε γρήγορα κιλά και μετά τα πήρε εξίσου γρήγορα!
Και επίσης φυσικά που είχε παγωτάκι! Αυτή η δίαιτα στοχεύει να σου αλλάξει τις διατροφικές σου συνήθειες, και προς το τέλος της, αφού φτάσεις εκεί που θες, ο γιατρός σου θα σε βοηθήσει να σταθεροποιηθείς σιγά σιγά. Μετά είναι στο χέρι σου να ακολουθήσεις τον υγιεινό δρόμο ή τον άλλο.......
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλος ο συγκεκριμενος ενδοκρινολογος καθως πηγα και εγω...ολα καλα και ολα σουπερQuote:
Κορίτσια μου 1000 συγνώμη που δε σας έχω απαντήσει, αλλά έλειπα (για διακοπούλες) κ δεν είχα πρόσβαση στο ίντερνετ.....Όντως μένω Κρήτη, και ο γιατρός μου είναι στο Ηράκλειο. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να πω το όνομα του εδώ, αν θέλει κάποια της το στέλνω με μήνυμα, πάντως εγώ τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ως ενδοκρινολόγο κατά αρχήν και μετά για όσον αφορά στη δίαιτα αυτή!
Όσο για το Prevent, το άρχισα κανονικά, δηλαδή πρώτα 3 μέρες το Start, και μετά πήρα το σοκολατούχο ρόφημα, το οποίο έπινα πρωί ΚΑΙ βράδυ, και τηρούσα το πρόγραμμα κατά λέξη. Το λέω αυτό επειδή μία φίλη θεώρησε ότι αν κόψει π.χ. το βραδινό ρόφημα θα αδυνατίσει πιο γρήγορα, έκανε διάφορες αλλαγές...Έχασε γρήγορα κιλά και μετά τα πήρε εξίσου γρήγορα!
Και επίσης φυσικά που είχε παγωτάκι! Αυτή η δίαιτα στοχεύει να σου αλλάξει τις διατροφικές σου συνήθειες, και προς το τέλος της, αφού φτάσεις εκεί που θες, ο γιατρός σου θα σε βοηθήσει να σταθεροποιηθείς σιγά σιγά. Μετά είναι στο χέρι σου να ακολουθήσεις τον υγιεινό δρόμο ή τον άλλο.......
Οταν ομως χρειαστηκα βοηθεια,τηλεφωνικα του εξηγησα οτι δεν μπορω να παω,δεν μενω Ηρακλειο ενα mail θα μου εστελνε....εγινε Λουης
Ενοειτε οτι παιρνει τα ποσοστα του αλλα ενα mail δεν κοστιζει τιποτα ...αν ηθελε να εξυπηρετησει......απλα κατοχύρωσε το πελατη... οποτε γιατι να ασχοληθει παραπερα...
Σιγα να μη ξαναπαω....
Ψαρακι......Μεσσαρα εδω....:starhit::starhit:
Evita μου λέμε σίγουρα για τον ίδιο άνθρωπο???????
ΩΩΩΩΩ yes.....εχει παθει απο τη πολλη πελατεια και δεν φαιρετε επαγγελματικαQuote:
Evita μου λέμε σίγουρα για τον ίδιο άνθρωπο???????
Εγω τελικα βρηκα ακρη μονη μου, με τη βοηθεια φιλης που πηγαινει στον ιδιο γιατρο
Δεν μου εκοψε να παρω τη πριβεντ και να με εξυπηρετησουν οι διαιτολογοι απο εκει....
Ενημερωτικα σας γραφω οτι γινετε και ετσι....
παιδια να πω ειμαι πανω στη βδομαδα και δεν πειναω και νιωθω ηδη ξεφουσκωμενη. Πεμπτη παω για ζυγισμα γιατι σπιτι δεν εχω ζυγαρια την εχω πεταξει. Απλως με επηξε στο βραστο μοσχαρι και θα προτιμουσα παραπανω τυρι αλλα τι να κανω steak type ειναι πρεπει να υπομεινω
Καλή συνέχεια σενγκαια!!! Κι εγώ steak type είμαι τι να γίνει...:smilegrin: Αν δεν σου κάνει κόπο, θα μπορούσες να μας πεις εδώ κάποια απο τα γεύματα που σου δίνει ο γιατρός? Απλά μερικές ακόμα ιδέες για ποικιλία...Αν δεν θέλεις εδώ μπορείς να μου στείλεις μηνυματάκι.
Κι εγώ τώρα το ξεκινάω και δεν πεινάω περισσότερο απο πρίν...οπότε πιστεύω θα με βολέψει...Φιλάκια!!;)
Τα θες αναλυτικα? να σκαναρω? κι εγω αυτο σκεφτομουν για ποικιλια. επισης εχει δοκιμασει καποιος βανιλλια?
Ναι θα τα ήθελα αν μπορείς να τα σκανάρεις κιόλας θα είσαι υπέροχη!!:bisou::bisou:
Εγώ δοκίμασα βανίλια αλλά δεν μου αρέσει γενικά σαν γεύση η βανίλια ούτως ή άλλως...Σοκολάτα ή φράουλα προτιμώ...
Πηγα για ζυγισμα χτες και μετρησεις, 10 μερες 3 με σταρτ και 7 με premium, δεν ειχα καμια απολυτως αλλαγη καμια ομως. Ο γιατρος παραξενευτηκε εγω φυσικα δεν εχω κανει ουτε μια παρασπονδια και ουτε εχω διαθεση να κανω αλλα απογοητευτηκα παρα πολυ και ειναι η πρωτη φορα που ξεκιναω διαιτα και δεν βλεπω αποτελεσμα, τοσα χρονια παντα εχανα τα αναμενομενα.:sniffle:
Sengaia μην απογοητεύεσαι!!! Στην τελική 10 μέρες δεν είναι δα και τόσο πολλές! Εγώ όταν έκανα αυτή τη δίαιτα πήγαινα για ζύγισμα κάθε 15 μέρες....Μη σε παίρνει από κάτωωωω! Θα πάρει μπρος ο οργανισμός σου θέλει δε θέλει, έτσι και αλλιώς δεν είναι στο χέρι του! ;)
Σου άλλαξε είδος διατροφή ή θερμίδες?
psaraki ναι μου τις μειωσε απο 1600 σε 1400, του ειπα κιολας πως μου επεφτε μπολικο το φαγητο. Εσυ στις ποσες θερμιδες εισαι? Θαπηξω στο κρεας μεχρι να μπω στο basic μου φαινεται
Δεν κάνω πια αυτή τη δίαιτα...Την έχω κάνει 2 φορές, την πρώτη από 87 κιλά πήγα 66 και τη δεύτερη (1 χρόνο πριν περίπου) από 74 στα 65 (πάλι). Πιο κάτω από 65 δεν πάει η @*$#$@ζυγαριά το φελέκι μου!!! Τώρα προσπαθώ μόνη μου....
Νομίζω οι θερμίδες του μεσημεριανού μου γεύματος στην αρχή ήταν περίπου 750....αν θυμάμαι καλά....Βέβαια εγώ είμαι υποθυροειδική και με ΠΟΛΥ χαμηλό μεταβολισμό....άστα βράστα δηλαδή.....