:love:σουρκουνα μου το ποσες κουταλιες της βρωμης εχουν μπερδεψει πολυ κοσμο,αλλα το σημαντικοτερο πιστευω οτι ειναι να τη παιρνουμε μιας και ειναι οι μονοι υδατανθρακες που καταναλωνουμε στη ντουκαν και ειναι πολυ ωφελιμη για τον οργανισμο ,ειχα διαβασει καπου οτι δεσμευει και το λιπος των τροφων η κατι τετοιο περιπου.Που μπερδευτηκες με το βιβλιο?Περι βρωμης?Παντως απο 1,5 κουταλια μεχρι το πολυ 3 κουταλιες την ημερα ,πιστευω οτι οποιοσδηποτε ειναι μεσα στα πλαισια αναλογα αν κανεις ντουκανοκεκακια η ποριτζ (που θελει για να γινει ,πιο λιγο βρωμη).
Παντως εγω παιρνω 2 κουταλιες βρωμη την ημερα_2η φαση - αλλα αν κανω κανα ντουκανοκεκακι βαζω περισσοτερο ,για να βγει καπως κανονικο σε ογκο.
:love:ελαφακι μου ,η ομελετα ειναι καλη εναλλακτικη πιστευω εναντι του κρεατος ,τα ασπραδια ειναι πολυ καλη πηγη πρωτεινης(απο τις καλυτερες) και δεν πειραζει να τα καταναλωνουμε συχνα,το ασπραδι του αυγου ειναι πλουσιο σε λεκιθινη που συντελει σε μεγαλο βαθμο στο αδυνατισμα,οι κροκοι πρεπει να αποφευγονται που ειναι πλουσιοι σε χοληστερινη.Οταν κανω ομελετα βαζω ενα ολοκληρο αυγο και 2 ασπραδια και αλλα υλικα οπως κρεμμυδι ,γαλοπουλα η μανιταρια ,πιπεριες ,ντοματα σε pv ημερα.Τυχαινει μερα που τρωω και δυο κροκους την ημερα ο ενας συνηθως βρισκεται στις κρεμες και ο αλλος σε ομελετα ,ομως αυτο πρεπει να το αποφευγουμε ,ειδικα αν καποιος εχει χοληστερινη δηλ.τους δυο κροκους την ημερα.
Μεχρι 4 κροκους την βδομαδα ειναι το καλυτερο παντως.