Μα εννοείται γιατί πιστεύουν (ή έχουν ανάγκη) ότι πρέπει οι άλλοι να τις αγαπούν άνευ όρων! δλδ ότι μαλακία και να κάνουν εσύ πρέπει να δείχνεις κατανόηση. Όπως στα τρίχρονα. Αν αγαπάς υπό όρους τότε δεν τις αγαπάς πραγματικά. Πόσο να αντέξεις;
Printable View
Τελικά εσένα το ζητούμενο σου ειναι να φύγεις από αυτό τον γάμο ή να βοηθήσεις τη γυναίκα σου;
Τώρα θυμήθηκα ότι ένας τύπος (με πολλές γνώσεις) είχε πει ότι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσεις μία borderline ειναι να την αφήσεις μόνη της. Έχει λογική αν σκεφτούμε ότι οι αδιάγνωστες bpd στα πλαίσια των σχέσεων υποφέρουν.
Η Βικτώρια (που έχει γράψει και εδώ ως οριακή) αυτή τη φορά έβαλε θέμα στην κατηγορία "κατάθλιψη". Το κοιτάζω τόση ώρα και δεν ξέρω τι να απαντήσω. Νομίζω αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο σκέψης των οριακών και πόσο δύσκολο είναι να τους βοηθήσουμε, τελικά. Πιο πιθανό να παρασύρουν αυτοί (άθελά τους βέβαια) εμάς σε αυτό που ζουν:
https://forum.psychology.gr/threads/...39#post1172439
Σήμερα με έδιωξε από το σπίτι
Πυροδότησε μόνη της αρνητικό κλίμα με σκοπό να οδηγηθούν εκεί τα πράγματα αλλά με τρόπο που να νιώθει ότι ξεκίνησε από εσένα; Να υποθέσω πως δεν υπήρξε νοιαξιμο εκ μέρους της για το εάν έχεις εναλλακτική στέγης..
Μιλάμε για βαριά περίπτωση οριακής. Λέω κουβέντες που την πληγωνουν. Το παραμικρό τους πληγώνει. Πραγματικά δεν ξέρω πως να το χειριστώ.
Θέλω την άποψη σας.
Τελικά θα φύγει?