Οριακή μου αγάπη Vol. 2 - Page 90
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 90 of 114 FirstFirst ... 40808889909192100 ... LastLast
Results 1,336 to 1,350 of 1696
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Ήλιος μεγάλος και ζεστός View Post
    Κατι που θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια λοιπόν. Προδιαγεγραμμένο
    Μα εννοείται γιατί πιστεύουν (ή έχουν ανάγκη) ότι πρέπει οι άλλοι να τις αγαπούν άνευ όρων! δλδ ότι μαλακία και να κάνουν εσύ πρέπει να δείχνεις κατανόηση. Όπως στα τρίχρονα. Αν αγαπάς υπό όρους τότε δεν τις αγαπάς πραγματικά. Πόσο να αντέξεις;
    Last edited by aeolus74; 26-08-2021 at 23:13.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Dpath View Post
    Αυτό βλέπω
    Τελικά εσένα το ζητούμενο σου ειναι να φύγεις από αυτό τον γάμο ή να βοηθήσεις τη γυναίκα σου;

Τώρα θυμήθηκα ότι ένας τύπος (με πολλές γνώσεις) είχε πει ότι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσεις μία borderline ειναι να την αφήσεις μόνη της. Έχει λογική αν σκεφτούμε ότι οι αδιάγνωστες bpd στα πλαίσια των σχέσεων υποφέρουν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Μα εννοείται γιατί πιστεύουν (ή έχουν ανάγκη) ότι πρέπει οι άλλοι να τις αγαπούν άνευ όρων! δλδ ότι μαλακία και να κάνουν εσύ πρέπει να δείχνεις κατανόηση. Όπως στα τρίχρονα. Αν αγαπάς υπό όρους τότε δεν τις αγαπάς πραγματικά. Πόσο να αντέξεις;
    Μόνο αν έχεις ισχυρό κίνητρο και αν δεν είσαι και πολύ κοντά τους αντέχεις... Σκέφτομαι όσους έχουν κάνει γάμο και παιδιά μαζί τους, όπως τον Dpath και αναρωτιέμαι πως αντέχουν.

Senior Member
    Η Βικτώρια (που έχει γράψει και εδώ ως οριακή) αυτή τη φορά έβαλε θέμα στην κατηγορία "κατάθλιψη". Το κοιτάζω τόση ώρα και δεν ξέρω τι να απαντήσω. Νομίζω αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο σκέψης των οριακών και πόσο δύσκολο είναι να τους βοηθήσουμε, τελικά. Πιο πιθανό να παρασύρουν αυτοί (άθελά τους βέβαια) εμάς σε αυτό που ζουν:

https://forum.psychology.gr/threads/...39#post1172439

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Τελικά εσένα το ζητούμενο σου ειναι να φύγεις από αυτό τον γάμο ή να βοηθήσεις τη γυναίκα σου;

Τώρα θυμήθηκα ότι ένας τύπος (με πολλές γνώσεις) είχε πει ότι ο μόνος τρόπος για να βοηθήσεις μία borderline ειναι να την αφήσεις μόνη της. Έχει λογική αν σκεφτούμε ότι οι αδιάγνωστες bpd στα πλαίσια των σχέσεων υποφέρουν.
    Το ζήτημα στην παρούσα είναι να βοηθήσω τα παιδιά και τον εαυτό μου. Το πώς θα γίνει αυτό επεξεργάζομαι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Epsilon View Post
    Μόνο αν έχεις ισχυρό κίνητρο και αν δεν είσαι και πολύ κοντά τους αντέχεις... Σκέφτομαι όσους έχουν κάνει γάμο και παιδιά μαζί τους, όπως τον Dpath και αναρωτιέμαι πως αντέχουν.
    Ούτε εγώ ξέρω πως αντέχω, πραγματικά!

Senior Member
    Σήμερα με έδιωξε από το σπίτι

Πυροδότησε μόνη της αρνητικό κλίμα με σκοπό να οδηγηθούν εκεί τα πράγματα αλλά με τρόπο που να νιώθει ότι ξεκίνησε από εσένα; Να υποθέσω πως δεν υπήρξε νοιαξιμο εκ μέρους της για το εάν έχεις εναλλακτική στέγης..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ivory View Post
    Πυροδότησε μόνη της αρνητικό κλίμα με σκοπό να οδηγηθούν εκεί τα πράγματα αλλά με τρόπο που να νιώθει ότι ξεκίνησε από εσένα; Να υποθέσω πως δεν υπήρξε νοιαξιμο εκ μέρους της για το εάν έχεις εναλλακτική στέγης..
    Αηδιες. Το σπίτι είναι του πατέρα μου, οπότε της είπα να φύγει αυτή. Είχαμε τα κλασικά κόλπα του οριακού αλλά οκ.

Senior Member
    Αηδιες. Το σπίτι είναι του πατέρα μου, οπότε της είπα να φύγει αυτή. Είχαμε τα κλασικά κόλπα του οριακού αλλά οκ.
    Και τι έγινε τελικά; Έφυγε κανείς;

Senior Member
    Και τι έγινε τελικά; Έφυγε κανείς;
    Πήγα να φύγω αλλά πέσανε όλοι πάνω μου. Μάλλον έχουν δίκιο. Ας φύγει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Το σπίτι είναι του πατέρα μου. Τα παιδιά μένουν εδώ, άμα δεν με θέλει ας φύγει.

Senior Member
    Πήγα να φύγω αλλά πέσανε όλοι πάνω μου. Μάλλον έχουν δίκιο. Ας φύγει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Το σπίτι είναι του πατέρα μου. Τα παιδιά μένουν εδώ, άμα δεν με θέλει ας φύγει.
    Να φύγει αυτή; Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει. Για να λέει να φύγεις εσύ, ακούγεται σαν παιχνίδι εξουσίας. Έχει κάπου να μείνει; (στη μάνα της; )

Senior Member
    Να φύγει αυτή; Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει. Για να λέει να φύγεις εσύ, ακούγεται σαν παιχνίδι εξουσίας. Έχει κάπου να μείνει; (στη μάνα της; )
    Θα νοικιάσει, θα πάει στη μάνα της, δεν μπορώ να ασχοληθώ και με αυτό.

Senior Member
    Μιλάμε για βαριά περίπτωση οριακής. Λέω κουβέντες που την πληγωνουν. Το παραμικρό τους πληγώνει. Πραγματικά δεν ξέρω πως να το χειριστώ.

Senior Member
    Θέλω την άποψη σας.
    Τελικά θα φύγει?

Page 90 of 114 FirstFirst ... 40808889909192100 ... LastLast