πως εμαθα να μην τρωω γλυκα
Δεν ξερω αν και καποιος αλλος το εφαρμοζει αυτο ή το εχει σκεφτει αλλα εγω εμαθα να μην τρωω γλυκα, φτιαχνοντας τα. :P Καλουσα τους φιλους μου στο σπιτι μου και τους εφτιαχνα 2-3 γλυκα καθε φορα. Λατρευω την ζαχαροπλαστικη και ανακαλυψα οτι η μεγαλυτερη απολαυση σε ενα γλυκο ειναι η προετοιμασια του. Δοκιμαζα μια κουταλια απο καθε γλυκο (ενιοτε την εφτυνα μετα ^^) και επειτα σερβιρα το γλυκο στους φιλους μου, οι οποιοι το τσακιζαν παντα. Εγω γενικα αποφευγω να τρωω οταν βρισκομαι μαζι με αλλα ατομα γιατι μου αρεσει να μιλαω (αλλος ενας τροπος για να μην τρωω οταν πηγαινουμε σε εστιατοριο. μιλαω πολυ και ετσι δεν μου μενει χρονος να φαω). Ετσι δεν ετρωγα και απολαμβανα την εικονα των φιλων μου να τρωνε το γλυκο που εγω εφτιαχνα. Ειναι ωραιο συναισθημα. Σταδιακα λοιπον, εμαθα να μην τρωω σοκολατα, να απεχθανομαι το βουτυρο και να αποφευγω τα γλυκα. Εμαθα να αντλω ευχαριστηση απο την δημιουργια τους και απο το να βλεπω τους φιλους μου να τα τρωνε. Και φυσικα ποτε δεν μπαινω στον πειρασμο να φαω γλυκο που εχει φτιαξει καποιος αλλος (πχ απο ζαχαροπλαστειο). Ειναι προδοσια προς τον εαυτο μου και τις ικανοτητες μου στην ζαχαροπλαστικη. Δεν θα αγορασω κατι που εγω μπορω να το φτιαξω εξισου καλα. ;)