Καταρχήν σας χαιρετώ και καλή χρονιά.
Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.
Καταρχήν να σας πω μερικά λόγια για μένα. Είμαι 26 χρονών, έχω ύψος 1.72 και είμαι 132 κιλά. Ευτυχώς η σωματοδομή μου είναι καλή και γυμνάζομαι σε γενικές γραμμές οπότε σώζεται όσο μπορεί η εικόνα μου.Τα κιλά μου οφείλονται σε μια διαταραγμένη σχέση με το φαγητό. Υπήρξα και άπειρα βουλιμική για κάποια χρόνια.Όποτε επιχείρησα να κάνω μια ισορροπημένη δίαιτα σε συνδυασμό με άσκηση, τα κιλά μου έφευγαν με μεγάλη τους χαρά από πάνω μου, το θέμα είναι ότι ποτε δεν κατάφερα να διατηρήσω αυτή τη στάση ζωής για πολύ καιρό, έπεφτα πάλι στο φαγητό ακόμη κι αν δεν πείναγα, σαν να το έκανα επίτηδες. Τα λεω αυτά για να σας εξηγήσω ότι δεν είμαι η κλασική περίπτωση παχύσαρκης κουρασμένης από δίαιτες κλπ. Σπάνια έκανα δίαιτα κι όποτε έκανα τα πήγαινα θαυμάσια, έχανα.Έκανα πρόσφατα ένα πλήρη ενδοκρινολογικό έλεγχο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Το βάρος μου οφείλεται στο αρρώστημένο σε σχέση με το φαγητό μυαλό μου και μόνο.Λοιπόν, το έχω δουλέψει το όλο το θέμα στο μυαλό μου ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, έχω παρακολουθήσει συμπεριφορές κ αντιδράσεις μου και νομίζω ότι είμαι έτοιμη να μπω σε διαδικασία απώλειας του περιττού μου βάρους.Θέλω να φτάσω στα 70 κιλά.Έχω χωρίσει την προσπάθεια που θα πρέπει να κάνω σε 4 κομμάτια.
1.130-118 kg: 3η κατηγορία παχυσαρκίας
2.118-103 2η κατηγορία
3.103-88 "απλή" παχυσαρκία
4.88-72 υπέρβαρη, άντε και λίγο παρακάτω κι έφτασα τα 70.
Με ενδιαφερει η γνώμη σας σχετικά με την παρακάτω ερώτηση:Με ισορροπημένη διατροφή και σταδιακή μείωση των θερμίδων (δε θα φτάσω κάτω απο 1000 ούτε στο στάδιο 4) και άσκηση ταυτόχρονα (κάθε 10-15 kg θα κάνω και μια λιπομέτρηση για να ελέγχω αν όντως η απώλεια μου είναι λίπος, έχω κανονισμένη την 1η μου για αύριο),
πόσα κιλά θεωρείτε υγιές να χάνω την εβδομάδα σε κάθε 1 από τα 4 στάδια; Το 0,5-1 kg/εβδομάδα που συνηθίζεται να λέγεται, δε μπορεί σύμφωνα με τη λογική μου να είναι το σωστό για 2 λόγους. Αφενός δεν θα τελειώσω ποτέ...Θα κουραστώ και θα τα παρατήσω, αφετέρου ξεκινάω από πολύ ψηλά, δε μπορεί να συστήνεται να χάνει ένας άνθρωπος με 2-5-10 περιττά κιλά όλα κ όλα πάνω του 0,5-1 κιλό/ βδομάδα και το ίδιο να συμβαίνει και με μένα στα 132! Από την άλλη υπάρχει κ η θεωρία του 1 τοις εκατό του βάρους /εβδομάδα, αλλά κι αυτό λίγο μου φαίνεται.Εγώ υπολογίζω ότι θα χάνω 2 κιλά την εβδομάδα μέχρι τα 100 κιλά και μετά 1,5.
Εφικτές δεν είναι οι προσδοκίες μου, ρε κορίτσια;
Να προσθέσω εδώ ότι που και που θα κάνω και εφόδους σε ζαχαροπλαστεία,φούρνους κλπ:D ώστε να μπερδεύω τον οργανισμό μου και να μη μπαίνει σε κατάσταση άμυνας...και με κολλάει.
Η εμπειρία σας και τα όσα έχει τύχει να ακούσετε από άλλους λένε ότι οι αριθμοί που σας ανέφερα είναι εφικτός στόχος δεδομένων όλων όσων σας έγραψα;
ΥΓ: Είχα ξαναγράψει 1-2 φορές παλιότερα αλλά δε θυμάμαι ούτε το nick μου ούτε το password μου οπότε άνοιξα καινούριο λογαριασμό.