Ο κόσμος των μεγάλων και η απομυθοποίηση του έρωτα...
Καλησπέρα σε όλους παιδιά.
Θα ήθελα και γω να καταθέσω τη δική μου εμπειρία.
Πριν από μερικά χρόνια δεν πίστευα ποτέ ότι εγώ θα κάνω αυτές τις σκέψεις που τις θεωρούσα ρατσιστικές, κατώτερες, ξεπερασμένες και κλισέ.
Είμαι εδώ και αρκετά χρόνια με ένα πολύ καλό παιδί. Είναι 6 χρόνια μεγαλύτερός μου. Στην αρχή η σχέση μας δεν ήταν καθόλου σταθερή, ήταν μια κλασσική εφηβική σχέση και χωρίζαμε πολλές φορές και για αρκετό καιρό. Βέβαια εγώ τον ήθελα τότε πάρα πολύ. Όταν έφυγα για σπουδές και περάσαμε αρκετούς μήνες χώρια, τα ξαναβρήκαμε και από τότε είμαστε μαζί συνέχεια χωρίς να \"παιδιαρίζουμε\" όπως παλιά.
Και οι δύο θεωρούμε δεδομένο ότι η σχέση μας θα οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας...:)
Το αγόρι μου δεν έχει το ίδιο μορφωτικό επίπεδο με μένα (απόφοιτος λυκείου και εγώ μεταπτυχιακού :) ) και από την αρχή της σχέσης μας μέχρι τώρα ακούω φίλους και μητέρα να μη συμφωνούν με αυτό. Εμένα τότε δε με πειραζε η διαφορά μόρφωσης. Τον αγαπούσα και τον αγαπάω πολύ που ποτέ δε θα τον άφηνα, πόσο μάλλον για αυτόν τον λόγο.
Δυστυχώς δεν έχει σταθερή δουλειά, δεν έχει ασφάλεια εδώ και 2,5 χρόνια και γενικά δουλεύει από δω κι από κει. Οπότε και να θέλουμε να παντρευτούμε πιστεύω ότι αναγκαστικά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να βρει μια δουλειά πιο σταθερή. Εγώ ευτυχώς έχω μια μόνιμη δουλειά με πολύ καλό μισθό.
Το θέμα είναι ότι τώρα που \"μεγάλωσα\" άρχισα να μπαίνω χωρίς να το θέλω στο τρυπάκι των σκέψεων που άκουγα από τους άλλους παλιότερα και γελούσα ειρωνικά. Όταν έρχεται η στιγμή να τον παρουσιάσω στους συναδέλφους αισθάνομαι άβολα΄χωρίς να το θέλω και φυσικά προσπαθώ να μη το δείχνω καθόλου! Όταν ρωτάνε για τη δουλειά του, αν γνωριστήκαμε φοιτητές κλπ αποφεύγω να δίνω πολλές εξηγήσεις...
Από την άλλη φοβάμαι και την αντίδραση του πατέρα μου που όταν τον παρουσιάσω φοβάμαι ότι δε θα τον δεχθεί. Γενικά είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος, δεν είναι και πολύ συζητήσιμος και πολύ πεισματάρης στις απόψεις του. Και μου το είχε ξεκαθαρίσει από παλιά ότι δε θα δεχθεί ένα τέτοιο παιδί...
Και τέλος το αγόρι μου! Τελευταία και η οικογένειά του αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να μου ζητήσει χρήματα δανεικά. Ένιωθε πολύ άσχημα αλλά αναγκάστηκε πραγματικά. Τον ξέρω πολύ καλά για να νομίζω ότι εκμεταλεύεται την κατάσταση. Ποτέ δεν θα το έκανε αυτό. ʼλλωστε όταν είχαμε γνωριστεί δεν είχα σπουδές και δουλεια, ήμουν ένα κοριτσόπουλο...
Τέλοσπάντων, του δάνεισα και άλλες φορές που χρειάστηκε αλλά δυστυχώς δεν μπορεί ακόμα (έχουν περάσει 2 χρόνια από την πρώτη
φορά που μου ζήτησε χρήματα) να μου τα επιστρέψει. Και μιλάμε για αρκετά μεγάλο ποσό. Εγώ ποτέ δεν τον πιέζω και τον καθησυχάζω λέγοντάς του ότι όποτε μπορεί θα μου τα δώσει και ότι αν εγώ ήμουν στη θέση του και αυτός σίγουρα θα με βοηθούσε.
Το θέμα είναι ότι όσα και να μου ζητήσει ακόμα, εγώ θα του τα δώσω γιατί τον αγαπάω! Αλλά αναρρωτιέμαι πως θα είναι η ζωή μας μετά, όταν θα υπάρχουν και τα παιδιά και οι υποχρεώσεις. Το σκέφτομαι αυτό γιατί 2 φορές που έπιασε δουλειά την παράτησε σε μια βδομάδα γιατί δεν του άρεσε. Τότε είχαμε ψιλοτσακωθεί και του είπα ότι όταν έχεις ανάγκη δεν κάνεις επιλογές, αλλά μένεις σ\'αυτό που βρήκες και παράλληλα όποτε μπορείς ψάχνεις για κάτι καλύτερο. Επιπλέον, του έχω προτείνει να συνεχίσει στο απογευματινό λύκειο, να πάρει το απολυτήριο, γιατί μπορεί να του χρειαστεί κάπου και δε θέλει ούτε να το σκέφτεται. Δηλαδή αυτό που με πειράζει είναι ότι δε δραστηριοποιείται όσο νομίζω εγώ ότι θα έπρεπε.
Όσο για τα δικά του συναισθήματα δεν είναι και τα καλύτερα. Μερικές φορές που τσακωθήκαμε για άσχετο λόγο, ξέσπασε σε κλάματα, μου έλεγε ότι δε θέλει να με χάσει, ότι θα τον παρατήσω, ότι μου αξίζει κάτι καλύτερο, ότι δε μου αξίζει αυτός, ότι δε μου προσφέρει αυτά που θα έπρεπε. Δε φαντάζεστε πόσο άσχημα ένιωσα όταν τον είδα έτσι. Ένιωσα ακόμη και ένοχη. Και η κατάσταση αυτή τον έχει κάνει να έχει προβλήματα και στον σεξουαλικό τομέα. Εκεί είναι ειδικά που δεν το συζητάω καθόλου για να μην του δημιουργήσω περισσότερα προβλήματα.
Το κακό είναι ότι περιμένω αρκετό καιρό για να φτιάξουν τα πράγματα αλλά χειροτερεύουν σιγά σιγά. Δεν ξέρω πως αλλιώς να τον βοηθήσω... Δυστυχώς κάθε μέρα συνειδητοποιώ ότι ο κόσμος των \"μεγάλων\" δυστυχώς απομυθοποιεί τον έρωτα και την αγάπη όσο και να μην το θέλουμε...