'Ελλειψη σεξουαλικής διάθεσης
Το έχω ξαναπεράσει και άλλη μία φορά στη ζωή μου. Επί μήνες δεν είχα την παραμικρή σεξουαλική διάθεση. Τότε μάλιστα δεν έπαιρνα καθόλου φάρμακα ! Νοιώθω πολύ καλά με αυτό και πιστεύω ότι είναι εγωιστική αντίδραση του οργανισμού μου. Δεν μπορώ όμως να το εξηγήσω ακριβώς. Τότε που το είχα πάθει είχα κακοποιηθεί κατά κάποιο έμμεσο τρόπο και γι'αυτό σαν να ήθελα να ξεχάσω το σώμα μου. Και τώρα το ίδιο, δεν θέλω να "νοιώθω" τίποτα γιατί αν "νοιώσω", αν το σώμα "νοιώσει" δηλαδή, θα είναι σαν να "προδίδει'" κάτι. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια, αλλά πραγματικά δεν θέλω ξανά ποτέ να αγγίξω καν το σώμα μου. Τελευταία φορά που "ένοιωσα' δεν ήμουν μόνος μου. Εδώ και πολύ καιρό είμαι, αλλά δεν μου λέει τίποτα καμμία φαντασίωση, καμμία γυναίκα, κανένα ον, τίποτα. Εύχομαι αυτό να κρατήσει πολύ. Ξέρω ότι όταν "θυμηθώ", θα πονέσω. Είμαι ένας ασκητής εδώ και μήνες. 'Εχει εκλείψει και η επιθυμία και η αίσθηση. Μ'αυτό νοιώθω ότι έχω ακόμα λιγότερους δεσμούς με τον κόσμο. Αν αποκτήσω ξανά αισθήσεις, θα πονέσω. Θέλω με αυτό να νοιώθω ότι αποσύρομαι σιγά σιγά από τα πάντα. Δεν θέλω να έχω ανάγκες. Θέλω να φεύγω, εύχομαι μια μέρα να γίνει ειρηνικά μέσα στον ύπνο μου (ξέρω ότι δεν θα γίνει έτσι μάλλον όμως. Συνήθως δεν γίνεται ποτέ έτσι).