Τροποι αντιμετωπισης της καταθλιψης
Αν -χτυπα ξυλο- υπηρχε μια περιοδος στη ζωη σας η στη ζωη καποιου φιλου σας που νιωθατε απογοητευμενοι, χαμενοι, μπερδεμενοι με τασεις για καταθλιψη αλλα δεν ειχατε συμπτωματα βαριας καταθλιψης - σκεψεις και τασεις αυτοκτονιας, συμπτωματα ψυχωσης, παραληρημα κτλπ- τι θα σκεφτοσασταν να κανετε για να την αντιμετωπισετε?
Θελω την προσωπικη αποψη του καθενος. Ουτε τι πρεπει, ουτε το τι λενε οι ειδικοι. Προσωπικες αποψεις οτι ερχεται στο μυαλο του καθενος για να ανοιξουμε ενα discussion πολυ χρησιμο και πολυ ενδιαφερον.
φιλικα
τεσσα
Τι στο καλό είναι η κατάθλιψη πια;
Έχω μπερδευτεί με τους ορισμούς. Έχω διαβάσει μπόλικα και διαφορετικά, αναφορικά πάντα με τον κλινικό της ορισμό (γιατί εντάξει, ο κόσμος χρησιμοποιεί τη λέξη στην καθουμιλουμένη αντί για τη μελαγχολία, την κακή διάθεση). Για παράδειγμα, δεν μπορώ να καταλάβω το κλασσικό της σύμπτωμα: Την έλλειψη κινήτρου. Ίσως δεν γνωρίζω αρκετά και σφάλω, αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο ένας άνθρωπος να μην αισθάνεται πραγματική κίνητρο για τίποτα. Το να τον κατακλύζουν κάποιες ανικανοποίητες συναισθηματικές του ανάγκες, είτε η απογοήτευση από μια απώλεια π.χ. που του έγινε εμμονή και να νομίζει ότι δεν αισθάνεται κίνητρο για οτιδήποτε άλλο ναι.
Μπορεί κάποιος να έχει κατάθλιψη και να μην είναι καθόλου κατατονικός, παρά κάθε άλλο; Νοείται μορφή κατάθλιψης κατά την οποία δεν μπορείς να σταθείς; Νοείται μορφή κατάθλιψης κατά την οποία παραμένει αμείωτο το σεξουαλικό σου ενδιαφέρον; Υπάρχει κατάθλιψη που μπορεί να σου επιτείνει κιόλας το τελευταίο; Υπάρχει φαρμακευτική αγωγή σχετικά; Με ενδιαφέρουν πολύ όλα αυτά.