Πώς διώχνεις άτομα από τη ζωή σου;
Καλησπέρα σε όλους! Μπορεί κάποιοι να το βρίσκετε εύκολο, αλλά για κάποιους από μας είναι τόσο μα τόσο δύσκολο να διώξουμε άτομα που δε θέλουμε. Εγώ για παράδειγμα, εκτός όλων των άλλων, έχω τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση, δε λέω ποτέ όχι και γενικά κάνω τα πάντα για να δυσκολεύω τη ζωή μου! :rolleyes: Το παλεύω μέρες και ακόμα δεν έχω βρει τον τρόπο και τη δύναμη η γυναίκα.
Η ιστορία με λίγα λόγια έχει ως εξής: στην παλιά μου τη δουλειά ερχόταν μια κυρία μεγάλη σε ηλικία (70), αλλά κοτσονάτη και επειδή δεν ήθελε να την εξυπηρετήσει κανένας, μου την πάσαραν εμένα. Ε μετά από καιρό και αφού σταμάτησα από τη δουλειά αυτή, την πέτυχα τυχαία στο δρόμο και της μίλησα και το ένα έφερε το άλλο και μου ζήτησε βοήθεια να προωθήσω κάποιο αδέσποτο που φιλοξενεί. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή. Δεν είμαι καμιά ηλίθια, καταλαβαίνω τα πάντα όλα, αλλά μια δειλία την έχω και σε συνδυασμό με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση έρχεται και με αποτελειώνει.
Αυτά που έχω διαπιστώσει λοιπόν (γιατί στη ζωή σου πρέπει να είσαι παρατηρητής) είναι ότι φροντίζει να κρατάει επαφή, αν και 9 στις 10 φορές παίρνει γιατί θέλει κάτι. Να τονίσω ότι ζήτημα να την έχω πάρει 1-2 φορές τηλέφωνο και αυτό για να την ενημερώσω σχετικά με το ζήτημα του σκυλιού. Είναι πιεστική ντε και καλά να πηγαίνω σπίτι της για φαγητό και να κάθομαι με τις ώρες εκεί. Πήγα μία φορά και έφυγα μετά από 2 ώρες με γερή δικαιολογία και από τότε με πιέζει να ξαναπάω και να κάτσω πιο πολύ και διάφορα τέτοια. Θέλει ντε και καλά να με γυρίσει μια φορά σπίτι για να δει που μένω και ακόμα πιο εξοργιστικά πράγματα, τα οποία αν αρχίσω να γράφω, θα γίνει πιο σεντόνι το θέμα απ'ό,τι ήδη είναι.
Δυστυχώς δε μπορώ να πω όχι, ποτέ στη ζωή μου δε μπόρεσα. Αισθάνομαι ότι θα γίνω αγενής και άλλες τέτοιες βλακείες. Όποιος μπορεί να με καταλάβει, ας μου δώσει μια συμβουλή για το πώς θα μπορέσω να της 'ξεφύγω' αναίμακτα;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο ποστ. :D