σας παραθετω ενα βιντεο αρκετα σοκαριστικο..τελικα ειμαστε μεγαλα κτηνη οι ανθρωποι!που πηγε η ανθρωπια ρε παιδια?τι διαολο εχουμε παθει?
http://youtu.be/tFifWw6DGz8
Printable View
σας παραθετω ενα βιντεο αρκετα σοκαριστικο..τελικα ειμαστε μεγαλα κτηνη οι ανθρωποι!που πηγε η ανθρωπια ρε παιδια?τι διαολο εχουμε παθει?
http://youtu.be/tFifWw6DGz8
Δυστυχως η ανθρωπινη ζωη κ μαλιστα οταν δεν ειναι σε παραγωγικη ηλικια δεν εχει καμια αξια απ οτι φιανεται στην συγκεκριμενη χωρα..... εφιαλτικο..... Ας ευχυθουμε να μην γινουμε ΠΟΤΕ ετσι......
Δυστυχως δεν μπορω να δω το βιντεο λογω δουλειας αλλα οσο σοκαριστικο και αν ειναι καταβαθος γνωριζουμε την κτηνωδη πλευρα του ανθρωπου και απο μια αλλη μερια δεν θα επρεπε να μας σοκαρει. Το θεμα ειναι ποιος ο λογος να βγει σε θεμα. Γιατι δεν κοιταμε τα θετικα πραγματα στη ζωη? Θα πρεπει να νιωθουμε καλα φυσικα χωρις να κλεινουμε τα ματια μας στα υπολοιπα αλλα οχι να ψαχνουμε γι αυτα..
εγω προσωπικα το θεωρω τεραστιο θεμα για συζητηση και ας μην ενδιαφερει κανεναν..αν θες να συμμετεχεις σε θεματα που αφορουν πεταλουδες δικαιωμα σου,μπορουσες να το παραβλεψεις..εγω δεν ζω στο ροζ συννεφακι θελω να συζητω και την αρνητικη πλευρα της ανθρωπινης φυσης.
επισης κατεκρινες κατι χωρις να το δεις,μιλα για πεταλουδες λοιπον και σε τους υπολοιπους να ψαχνουν αυτο που θελουν.
Πειτε μου πως ειναι ψευτικο το βιντεακι
Ωραια για συζητηστε περι αυτου να δουμε τι θα βγει απο αυτο το θεμα... και εγω ας τραγουδαω "μια ωραια πεταλουδα" :P
φυσικα τα θεματα "ακαταλληλες φωτο στο fb" "πορνο" και αλλα που δεν μου ερχονται τωρα στην κουτρα λογω κουρασης μπορουν να λαβουν χωρα σε αυτον τον ιστοτοπο..
Ειπα την γνωμη μου σε κατι που δεν εχω δει το οποιο παραδεχομαι και ξεκαθαρισα. Αλλα ειπα οτι οσο σοκαριστικο ειναι οτι δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα να μας κεντριζουν τα αρνητικα χωρις ομως να κλεινουμε τα ματια σε αυτα τα ασχημα γεγονοτα και δεν θα επρεπε να μας κανουν εντυπωση καποια πραγματα οταν ξερουμε που μπορει να φτασει ο ανθρωπος. Εχω καθε δικαιωμα να λεω την γνωμη μου και θα την λεω. Απο τα δικα μου θεματα εχω βγαλει πολλα. Απο το δικο σου θεμα δεν ξερω τι θελεις να βγαλεις! Να δουμε το βιντεο και να πουμε "ααααα τι αισχρο!" Εκει βλεπω να πηγαινει το θεμα ή εχεις αλλο κατα νου?
Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειρωνευομαι καθολου αν ο τροπος που γραφω δειχνει κατι τετοιο.
τοτε να μαθεις να εκφερεις γνωμη σε θεματα που εχεις παρακολουθησει..δεν ζητιανεψα απαντησεις και ενδιαφερον απο κανεναν,ειδα κατι στο διαδικτυο που με εντυπωσιασε και μου προκαλεσε ασχημα συναισθηματα και απλα ηθελα να το μοιραστω.
δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να σου απολογηθω..
Τελος παντων δεν θα λογοφερω μαζι σου. Ειπα την γνωμη μου ασχετα αν δεν σου αρεσε. Θεωρω πολυ πιο σημαντικο ομως να προσπαθει ο καθενας να γινεται καλυτερος ανθρωπος για να εχουμε εναν καλυτερο κασμο παρα να ασχολουμαστε με θεματα που θεωρω οτι δεν μπορουμε να κανουμε κατι γι αυτο επειδη παντα θα υπαρχουν. Οκ δεκτο οτι ηθελες να το αναφερεις γιατι σου εκανε εντυπωση.. Παμε παρακατω λοιπον! :) Καμια αποψη δεν θεωρω ακυρη και δεν σε ακυρωνω! Την γνωμη μου ειπα οπως και εσυ την δικη σου.
Φιλικα :)
ζουμε σε εναν κοσμο που η κτηνωδια ξεπερναει την ομορφια,βλεποντας λοιπον τετοιες εικονες πιστευω οτι αφυπνιζεσαι και ισως προσπαθησεις να γινεις καλυτερος ανθρωπος!
η μπορει να χαλασει την αισθητικη σου!ναι μπορει!γιαυτο και προειδοποιησα οτι ειναι σκληρο βιντεο..
εαν μου ελεγες δωρα??ειδα το βιντεο και αντε χεσου μεσημεριατικα με χαλασες εγω θελω να ζω στον κοσμακη μου θα ελεγα οκ!θα σου ζητουσα και συγνωμη!ομως ερωτηματα τυπου γιατι το εκανες θεμα,εμενα με ενδιαφερει η ομορφια του κοσμου,τι θες να βγαλεις και που το πας το θεμα μονο εξευγενισμενη ειρωνεια με κανουν να αντιλαμβανομαι και ακυρη συμμετοχη.
και εγω φιλικα :)
Εχμ δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ δεν ζω στην Κίνα. Δεν ξέρω πως γενίκευσες από μια χώρα που δεν ξέρουμε πολλά για την κουλτούρα της σε "εμάς" (πως "έχουμε" γίνει έτσι). Σ'αρέσει δεν σ'αρέσει ετοιμάσου...οι κινέζοι θα είναι οι επόμενοι κυρίαρχοι του πλανήτη γη. Fffffuuuccccckkk
Δεν είδα το βίντεο γιατί δεν θέλω να πέσω ψυχολογικά, ο καθένας από εμάς είναι κομμάτι του συστήματος και έχουμε την επιλογή να κάνουμε τη διαφορά και να αλλάξουμε τον κόσμο... Καλημέρα σε όλους!! <3
Η Κίνα έχει υπερβολικά μεγάλο πληθυσμό, δεν θα έλεγα ότι εμείς σαν Ελλάδα μοιάζουμε και πολύ στην Κίνα και στην ιδιομορφία της. Ίσως μοιάζουμε περισσότερο με ένα κομμάτι από Αμερική Καναδά παρά με Κίνα. Όχι ότι και εδώ δεν έχουμε κακώς κείμενα. Θέλω να πιστεύω πάντως πως είμαστε ακόμα άνθρωποι που τουλάχιστον προστατεύουμε τα μικρά παιδιά και προστατεύουμε τα δικαιώματα των πιο αδύναμων.
Το λέει και ο νόμος άλλωστε.
Εμενα παλι αυτη σου η φραση...: Με εξεφρασε απολυτως κι εχω την αισθηση οτι η θεματοθετρια, ενα τετοιο αποσταγμα επιθυμουσε να βγαλει κι οχι να συσχετισει την Ελλαδα με την Κινα! Πιθανολογω οτι αναφεροταν στην καθολικη αλλοτριωση του ατομου περα απο γεωγραφικους οριζοντες και σημαιες...
Εγω ειπα αυτο: "Θεωρω πολυ πιο σημαντικο ομως να προσπαθει ο καθενας να γινεται καλυτερος ανθρωπος για να εχουμε εναν καλυτερο κασμο"
Δεν ειναι το ιδιο με αυτο που εγραψε η Μπλαντυ? "ο καθένας από εμάς είναι κομμάτι του συστήματος και έχουμε την επιλογή να κάνουμε τη διαφορά και να αλλάξουμε τον κόσμο"
Μην τρελαθουμε τωρα απλως χρησιμοποιησα αλλες λεξεις. Το νοημα ειναι το ιδιο ομως!
δεν το ειδα παιδια.
φανταστηκα κατι εξοργιστικα βιαιο και δεν μπορω να βλεπω βια. εχουμε αρκετη στην ζωη μας, μπορω να συζητησω οτι θελετε, αλλα δεν μου αρεσει να τα βλεπω, νοιωθω να στρεφεται και εναντιον μου η βια οταν την βλεπω...
να σου πω την αλήθεια θύμωσα με τις δηλώσεις των αθηναίων για τα σκουπιδια στους δρομους.
δν ακουσα ουτε εναν ( νομιζω ) να λεει για τα μετρα της κυβερνησης κ να υποστηρίξει τους εργαζόμενους.
κανείς δν είπε πως είναι οτι καλυτερο, αλλα δν εστίασαν στη ρίζα του προβληματος.
εκεί εξοργίστηκα.
βέβαια υπαρχει κ η περιπτωση να εγινε επιλογή στις απαντήσεις.
με την είδηση που ενέβασε η δώρα, λυπηθηκα κ στενοχωρήθηκα ας είναι κ βιετναμέζοι.
Είπα ότι δεν μπορείς να γενικεύσεις από ένα μεμονωμένο γεγονός σε "εμάς". Προφανώς οι κινέζοι είναι άπειροι σε νούμερο και έχουν υπωστεί τρομερά απότομες αλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες (μετάβαση από ένα πολύ κλειστό σύστημα σε ένα υπερ-καπιταλιστικό κλπ.) κάτι που κλωνίζει συνήθως την κοινωνική ταυτότητα. Δεν δικαιολογώ το γεγονός-είναι από τα χειρότερα πράγματα που έχω δει και μετάνιωσα που πάτησα το κλικ στο βιντεάκι σου. Απλά μιλάμε για κοινωνία εντελώς διαφορετική και δεν μπορείς να πεις "πως έχουμε γίνει έτσι", σε καμία περίπτωση. Η κουλτούρα τους διαφέρει από περιοχή σε περιοχή (μιλάμε για τεράστια χώρα), πόσο μάλλον με τον υπόλοιπο κόσμο. Προφανώς δεν θα γίνονταν κάτι τέτοιο στην Ευρώπη η κάπου αλλού (ίσως και κάπου αλλού στην κίνα δεν ξέρω).
Αν είναι για θέμα "ευαισθησίας" και αλληλεγγύης προς ένα γεγονός (που έτυχε να τραβηχτεί σε βίντεο) μιας μακρινής ξένης χώρας διαφορετικής κουλτούρας τότε θα έπρεπε να στρέψεις την προσοχή σου σε άλλα μέρη, όπως στην Αφρική όπου εδώ και δεκαετίες οι ακραίες τοπικές βιαιότητες (στρατιώτες αυτονομων μιλιταριστικών ομάδων βιάζουν και σκοτώνουν παιδιά?), η ασιτία και το HIV θερίζουν. Χέρω πολύ, είδες ένα βιντεάκι και ξαφνικά σου ξύπνησε η ευαισθησία.
Υπάρχουν καλύτερα φάρμακα από το "primperan" για ευερεθιστότητα. Αν είναι να είσαι τόσο επιθετική σε προσωπικό επίπεδο προς τους συνομιλιτές σου άλλαξε το όνομα από dora-agxos σε dora-lyssa.
Εγώ πάντως δεν ξέρω ποιο ήταν το πιο τρομαχτικό κομμάτι.
Να περνάνε οι μπροστινές ρόδες πάνω από έναν άνθρωπο, ο οδηγός να ανακαλύπτει ότι πάτησε κάποιον , και να συνεχίζει να πατάει γκάζι για να πατήσει ότι απέμεινε με τις πίσω ρόδες επίσης (!) ,
ή μήπως ο λόγος που έκανε κάτι τέτοιο?
Δεν ξέρω άμα ισχύει αλλά λένε πως στην Κίνα άμα χτυπήσεις και τραυματίσεις κάποιον άθελα σου , τότε είσαι υποχρεωμένος να τον πληρώσεις όλες του τις θεραπείες μέχρι να γίνει καλά όσο καιρό και αν πάρει.
Αν όμως σκοτώσεις κάποιον από ατύχημα , τότε θα πληρώσεις ένα πρόστιμο ασφαλώς , και κάπου εκεί θα τελειώσει η υπόθεση.
Αυτά στην περίπτωση που θα σε δουνε πάντα..
Αυτό μάλλον σκεφτόταν και εκείνο το πραμα που οδηγούσε το βανάκι στην αρχή και τον οποίο η κινέζικη κυβέρνηση δεν θα τον αφήσει να γλιτώσει και τόσο εύκολα μιας και διέσυρε μια ολόκληρη χώρα...
Όσο για αυτούς που δεν σταμάταγαν μετά το έκαναν είτε για να μην βρουν τον μπελά τους και τους κατηγορήσει κάνας γονιος πχ ότι αυτοί το έκαναν(!) , είτε λόγω του "bystander effect" ,σύμφωνα με το οποίο σε μια σκηνή όπου κάποιος ή κάτι χρειάζεται βοήθεια σε ένα πολυσύχναστο μέρος, τότε σκέφτεσαι ότι κάποιος άλλος θα το κάνει όπως και να έχει , οπότε έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και τα χέρια σου καθαρά. Το χειρότερο είναι πως όσο πιο πολλά άτομα είναι κάπου, τόσες λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν κάποιος να κάνει κάτι. freaky.
Αυτό μου θυμίζει ένα πείραμα που είχε γίνει με την υποτιθέμενη απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού από έναν άγνωστο. Το κοριτσάκι φωνάζει "δεν είναι ο μπαμπας μου! βοήθεια!" όλη την ώρα όσο την τραβάει ο άλλος μαζί του σε πολυσύχναστο μέρος και ο κόσμος απλά κοιτάει..
http://www.youtube.com/watch?v=KIvGIwLcIuw
Μετά πάει και παραπέρα, όπως με την περίπτωση ενός αστεγου στην Νεα Υορκη οπου στην προσπαθεια του να βοηθησει μια γυναικα εκει που δεχτηκε επιθεση απο καποιον, εφαγε μια μαχαιρια (αφου εσωσε την γυναικα) και επεσε στον δρομο. Για καμποση ωρα ουτε ενας δεν ενδιαφερθηκε μεχρι που ξεψυχισε διπλα σε τοσο κοσμο αβοηθητος. save a life, lose a life.
http://www.youtube.com/watch?v=j-20dURI9qA
Το μήνυμα τροποποιήθηκε απο την διαχείριση. Δεν βρίζουμε.
Καλέ τον μπαννήσατε? xD
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ?! :Ο
πετραν, γιατί πρεπει να ανραωτηθούμε για την ξαφνική ανάπτυξη της κινας
κ να εστιάσουμε εκεί ?
καταλαβαίνω τη λογικη, αλλα δν παυει να είναι ανατριχιαστικο το γεγονός.
κ αφού θα κρινουμε απο την περιοχή του συμβάντος γιατι να μιλήσουμε κ παλι για αλλη χωρα κ
για εντελως διαφορετικά γεγονοτα.
ναι σιγουρα μας θλίβει μια κατάσταση στην αφρική απο τις βιαιοτητες των μιλιτιραστικων ομάδων,
το aids κ η αστιτία, αλλα κ το παραπανω περιστατικο είναι εξισου θλιβερο.