Γνώμη για τη συμπεριφορά του
Διάβασα ένα άλλο ποστ και μου ήρθε στο νου μια πολύ πονεμένη ιστορία. Ερωτας φοιτήτριας-καθηγητή.
Εκανα πριν 4 χρόνια μεταπτυχιακό σε επαρχιακό πανεπιστήμιο. Εκείνος γύρω στα 56, πολύ ωραίος άντρας, πολύ μορφωμένος και με ρητορική ικανότητα που "ταξίδευε" όλα τα γυναικεία μυαλά με αποτέλεσμα οι περισσότερες να αισθάνονται κάτι παραπάνω και κάποιες να του κολλούν ασύστολα. Αυτός ήταν αρκετά σοβαρός αλλά από την άλλη αν του άρεσε καμία έκανε και κάποιο κοπλιμαν παραπάνω ακόμα και στη τάξη. Στην αρχή είχε διαδοθεί ότι ήταν χωρισμένος. Μάλιστα τον είχαν ρωτήσει κιόλας και το είχε επιβεβαιώσει. Και η γραμματεία το ίδιο.
Εγώ δεν του έδινα καμιά σημασία στην αρχή. Κάποια μέρα που είχαμε βγει μετά το μάθημα όλοι οι φοιτητές έξω άρχισε από μόνος του να με φλερτάρει διακριτικά. Από κει και πέρα και σε κάθε μάθημα με φλέρταρε όλο και περισσότερο. Μου είπε δε σε κάποιο μάθημα να του στείλω email με κάποιο θέμα για να κάνω τη διπλωματική μου μαζί του.
Το έκανα και σε κάποια συνάντηση για συννενόηση για την εργασία μου είπε όχι ξεκάθαρα ότι θα μπορούσαμε να συναντηθούμε εκτός παν/μίου να μου δώσει κάποιο βιβλίο που θέλει να διαβάσω. Εγώ περισσότερο το εξέλαβα σαν σεξουαλικό κάλεσμα από τον τρόπο που μου το είπε παρά κάτι άλλο.
Μετά από αυτό ανακοίνωσε σε όλη τη τάξη ότι είναι παντρεμένος, ενώ μέχρι πρότινος το έπαιζε ελεύθερος.
Εγώ ήμουν ήδη πολύ ερωτευμένη μαζί του και ήθελα το ο,τιδήποτε μαζί του. Αφού ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα και έχοντας κανονίσει να κάνω διπλωματική μαζί του, του έστειλα ερωτικά e-mail. Oτι τον θέλω πολύ,΄ότι θέλω να συναντηθούμε και πολλά, πολλά άλλα...
Ο τύπος έξαφανίστηκε από τότε από προσώπου γης. Δεν ανέλαβε καμία διπλωματική από το έτος μας. Επίσης πήρε στη γραμματεία και έκανε παράπονα ότι τον ενοχλούν κάποιο φοιτητές (δεν ξέρω αν ήμουν και γω μέσα σε αυτούς). Του έστειλα πολλά μεηλ, προσπάθησα να τον συναντήσω αλλά δεν τα κατάφερα από τότε. Τον πήρα στο κινητό του με απόκρυψη και χωρίς, δεν το σήκωσε ποτέ και μετά από λίγο καιρό το κατήργησε. Τον πήρα και μια φορά στο σταθερό το οποίο το είχε δώσει ο ίδιος, ποτέ δεν τον δώσανε και το αποτέλεσμα ήταν ότι κατήργησε και το μέηλ που είχα.
Δεν μπορούσα να την πιστεψω τέτοια συμπεριφορά. Τυραννική θα την χαρακτήριζα. Οκ, ήταν παντρεμένος, δεν ήθελε καμία επαφή, μα αυτός προκάλεσε το ενδιαφέρον μου, αυτός ήθελε να κάνω διπλωματική μαζί του, δεν μπορούσε να πάρει ένα τηλέφωνο να πει μια ευγενική δικαιολογία και να τελειώνει όλο αυτό το σκηνικό. Επρέπε να φτάσει σε σημείο να καταργήσει όλα τα σημεία επαφής μαζί μου;
Τώρα έχοντας περάσει αρκετός καιρός και αφού τον απομυθοποίησα εντελώς τον θεωρώ απαράδεκτο. Με 'εκανε να αισθάνομαι πολύ άσχημα, με εξέθεσε δημόσια γιατί το φλερτ του ήταν έντονο στη τάξη και μετά ακολούθησαν αυτά που είπα. ΄Πάντως όσο και αν σας φαίνεται αστείο με πείραξε πάρα πολύ η συμπεριφορά του και ακόμα τη σκέφτομαι μερικές φορές και με πιάνει τρόμος, πικρα για το τί φαινόταν στη αρχή και τί αποδείχτηκε τελικά.
Εσείς πώς το βλέπετε;