ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤ Ε ΟΛΟΙ ΔΕΜΕΝΟΙ
Printable View
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤ Ε ΟΛΟΙ ΔΕΜΕΝΟΙ
Σε πρωτη φαση μπορουμε να ανταλλασουμε πραγματα και υπηρεσιες... Βασικα ψαχνω και στο ιντερνετ για ιδεες γιατι ευτυχως εχουν οργανωθει καποια δικτυα σε ορισμενες γειτονιες. Επισεις μπορουμε να πηγαινουμε μαζι και να αγοραζουμε απο καλλιεργητες τα προιοντα που θελουμε,χωρις να χρησιμοποιουμε τους μεσαζοντες,οποτε η τιμη θα ειναι πολυ πιο χαμηλη... θα επανελθω μετα με πιο πολλες ιδεες.
θελω μια πληροφορια για να φυγω ευκολα εξωτερικο και που μπορω να βρω ανθρωπους που να θελουν το ιδιο, να συγκατοικησουμε και λοιπα αρχικα μεχρι να σταθουμε στα ποδια μας. και καμια δουλεια της πλακας να βολευτουμε εκει.
KENO
Αυτο το σκεφτομαστε ολοι λιγο πολυ... Μπορεις να φυγεις παντως ο,τι ωρα θελεις για οποιαδηποτε χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης μονο με την ταυτοτητα σου και η παραμονη σου εκει ειναι εξασφαλισμενη,δε θελεις ειδικη βιζα δηλαδη.
Τωρα για το που θα μεινεις... Μια πολυ ωραια ιδεα ειναι να βρεις μια καταληψη στην χωρα που θα πας... δεν εχει σχεση με αναρχικους,συνηθως ειναι δικη τους πρωτοβουλια αλλα δεν προκειται ουτε σε δυσκολη θεση να σε φερουν ουτε να σε πριξουν. Εχω μεινει σε καταληψεις και ειναι η πιο ωραια εμπειρια,μενεις με πολυ κοσμο μαζι (σε ξεχωριστα δωματια) και πραγματικα βοηθατε ο ενας τον αλλον,υπαρχει υποστηριξη,συνεργασια,ενθα ρυνση στην διαφορετικοτητα και πραγματικο ενδιαφερον. Τις περισσοτερες φορες ειναι αρκετα οργανωμενοι ωστε να μην χρειαζεται ουτε λαχανικα να αγοραζουν,καλλιεργουν εκεινοι. Ειναι μια απο τις πιο ωραιες εμπειριες που μπορεις να εχεις. (και δε χρειαζεσαι και λεφτα :P)
Σε πρωτη φαση λοιπον μπορεις να μεινεις εκει,και μετα αν θελεις (και εφ'οσον εχεις βρει και μια δουλιτσα και εχεις γνωρισει και κοσμο) νοικιαζεις ενα σπιτακι με καποιον αλλο η γυρνας εδω παλι στην χειροτερη περιπτωση που δεν σου αρεσει στην αλλη χωρα...
KENO επισεις χαιρομαι που σε βλεπω παλι στο φορουμ :)
ευχαριστω Karisha, εισαι πολυ καλη!
δεν εχω σχεση με αναρχικους και καταληψεις, και δυστυχως εχω προβλημα με τη πολυκοσμια. εναν δυο συγκατοικους ζητουσα (αν ηταν και κοπελα ακομα καλυτερα), αποφασισμενους ανθρωπους απο εδω που να θελουν να φυγουν επισης, γιατι μονος σε ξενη χωρα ειναι λιγο δυσκολο να τα βγαλεις περα ειδικα οταν δε μιλας και τη γλωσσα καλα και δε μπορεις να συνενοηθεις. με τα χαρτια δε ξερω τι παιζει, σιγουρα χρειαζονται για να μεινεις σε αλλη χωρα, ετσι ?
και καμια προταση για το που μπορω να βρω ελληνες αρχικα εκει, σε ποιες περιοχες δλδ, μπας και βοηθησουν περισσοτερο ?
KENO
Γερμανια εχει πολλους Ελληνες και καλη κοινοτητα απο οσο ξερω,Σουηδια επισεις. Γερμανια παλια εμενε παλια και η θεια μου και ισως αν το αποφασισεις να πας εκει να μπορω μεσω της θειας να σου βρω καμια δουλιτσα. Αν ανοιξεις εφημεριδα υπαρχουν πολλοι Ελληνες στην Γερμανια που ζητανε προσωπικο απο Ελλαδα και προσφερουν τροφη και στεγη μαζι με τον μισθο..
Δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο περα απο την ταυτοτητα σου για να πας να μεινεις σε μια χωρα της Ευρωπαικης Ενωσης,ειναι σιγουρο αυτο. Απο εκει και περα πας μια φορα στην εφορια και κανεις καποια χαρτια για να σταματησεις να υπαγεσαι στην ελληνικη φορολογια και κατι τετοια μικροπραγματα.
τωρα για να βρεις κοσμο να φυγεις απο εδω μαζι του πρεπει να περιμενεις λιγο,γιατι ολοι ψαχνονται να φυγουν αλλα περιμενουν να δουν τι θα γινει με τη χωρα (και την υπολοιπη Ενωση). σε μερικους μηνες θα αρχισεις να συναντας πολλους.
12-15-30-35-29 και τυχερος αριθμος το 7
ΝεοΞεκινημα
Δεν ειναι παντου ετσι. Αν ψαξεις βρισκεις πολυ καλες. Στην Ισπανια ας πουμε που εμενε 3 χρονια μια φιλη μου ηταν απιστευτα,πεντακαθαρα και δεν επαιζαν ναρκωτικα μεσα με τιποτα! Και οι πιο πολλοι δνε ηταν αναρχικοι καν αλλα ατομα που απλα κατελαβαν ενα κτιριο που ηταν ερημο και το εφτιαξαν,το εβαψαν και εμειναν εκει. Σκατοπεριπτωσεις συναντας παντου αλλα αν ψαξεις βρισκεις διαμαντακια.
KENO
Υπομονη λιγους μηνες να δουμε που θα παει,ειναι μεγαλη αποφαση να φυγεις απο την χωρα σου και δεν την παιρνει κανεις τοσο ευκολα... Παντως κι εγω σκεφτομαι πολυ σοβαρα να φυγω και αλλοι πολλοι,αλλα ειναι νωρις ακομα. Προς το παρον να δουμε τι μπορουμε να κανουμε ΤΩΡΑ εδω... :)
KENO
Επισης ξανασκεψου το για Σουηδια,εδω δεν αντεχουν οι Σουηδοι και αυτοκτονουν,εμεις που εχουμε και την μαυριλα με διαγνωση και υπογραφη μας βλεπω να χτυπαμε το κεφαλι μας στους τελειους σουηδικους τοιχους τους,λολ :P
ναι ομως ειναι οι σουηδεζες που δεν πιανονται, και νομιζω οτι ζουν πιο ανθρωπινα κι ανετα εκει, παρολη τη μαυριλα και το κρυο (τα οποια ψιλογουσταρω να σου πω την αληθεια). τεσπα δεν εχω προβλημα να παω οπουδηποτε καλυτερα, το θεμα μου ειναι οτι δεν εχω ιδεα απο τις λεπτομεριες που χρειαζονται, και φυσικα κανεναν να με ακολουθησει και να με βοηθησει. αν εισαι διαθεσιμη παντως, στειλε μου οποτε το αποφασισεις κι εσυ.
Λοιπόν Β. Σουηδία Ούμιο έχω κι εγώ μια καταπληκτική οικογένεια φίλους κ έχω ντραπεί να μιλήσω τόσο καιρό κ το πιο παρατραβηγμένο πριν ακριβώς γνωρίσω τον άντρα μου έζησα ένα μεγάλο έρωτα με ένα Σουηδό αλλά χωρίσαμε λόγω της απόστασης κ της μαμάς μου που ήθελε το παιδί κοντά,οι άνθρωπο δεν είχαν ούτε έχουν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα , στην Ελλάδα δεν έπιναν καν άντε ένα ποτήρι μπύρα
,φυσικά δε θα διάλεγα κ εγώ κάτι τρελλό π.χ Μάλλια παντού κ πάντα βρίσκεις διάφορα θα το κάνω το τηλέφωνο τέρμα
Παιδιά, πριν ...την κάνετε, δεν αρχίζετε να μαθαίνετε τι ακριβώς ειδικότητες ζητάνε στη Σουηδία και αν τις έχετε;
Γιατί στην Αυστραλία π.χ. ζητάνε γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, πολιτικούς μηχανικούς και προγραμματιστές υπολογιστών με πτυχίο ΑΕΙ...
Παίρνουν βέβαια και Πακιστανούς ανειδίκευτους με $15 μεροκάματο, αλλά νομίζω ότι όποιος νοιάζεται να δουλέψει με τέτοια μεροκάματα του τρόμου και στην ωραία μας χώρα βρίσκει δουλειά...
Γειά σου Έμυ..
Το σκέφτεσαι το..παρελθόν... βλέπω.. μάλιστα.. . Σχετικά με το ερωτημά σου....τα τελευταία χρόνια επικρατεί η τάση,η..λογική,η μόδα , το κίνημα.. , να..αγοράζουμε τρόφιμα για τα οποία
(δεν γίνανε δρομολόγια οδικά άρα φυσικό συνεπακόλουθο δεν..!! μολύνθηκε περισσότερο το περιβάλλον ) προτιμούνται λοιπόν τέτοιες κατηγορίες τροφίμων τα οποία είναι σε καλύτερες τιμές αλλά βοηθάμε και το περιβάλλον.. . Εποχής λοιπόν τρόφιμα και όσο το δυνατόν η παραγωγή τους να μην έγινε και μισή γη μακριά.. .
Ενας τρόπος λοιπόν εσύ πρώτα να κάνεις οικονομία αφού αυτό επιζητάς.. .
Άλλες ιδέες.. προτείνεις δωρεάν ίντερνετ σε νέους νέες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα σε δήμους νομίζω πως υπάρχει δωρεάν ίντερνετ και σε κάποια εμπορικά κέντρα αν ε΄σαι σε εξαιρετική ανάγκη ανθρώπινο!! δηλαδή πχ αν κόλλησε η κάρτα σου στο atm κάτι δεν πήγε καλά no money! επείγεσαι είσαι έξω,είσαι κοντά σε εμπορικό κέντρο δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό.
Άλλη ιδέα... πολλοί αγοράζουν τα χύμα προιόντα και απορρυπαντικά .Δεν δίνουν σημασία σε συσκευασία διαφήμιση.. είναι κατώτερη η συσκευασία αλλά παίρνεις πολύ περισσότερη ποσότητα.. .
Να ξέρετε ότι δίνονται και πολλά διαφημιστικά πολλά δείγματα.. μέσα σε περιοδικά σαμπουάν μαλακτικές κρεμούλα προσώπου.. κλπ Δεν κάνω πλάκα.. πχ είναι τέλη του μήνα είσαι οφ δεν έχεις ούτε ένα σαμπουάν σπίτι και λυπάσαι να στάξεις κάτι παραπάνω στο ψιλικατζίδικο.. βάζεις το δειγματάκι και περνάς!!.Δεν είναι άσχετο το παράδειγμα.. Για τις απροσεξίες να σας λείπει κάτι απο το σπίτι ξέρετε μέσα στους μήνες πόση μη οικονομία θα κάνετε???.Τρομερή.. .Δηλαδή πάρε το καλό προιόν, να ζήσουν και αυτοί , αλλά αν κάποιο μήνα θες πιο πρακτικά να τα χειριστείς,βρες το πιλάφι του κιλού κλπ.. .Να υπάρχει του κιλού στο σπίτι προιόν . Να υπάρχει το δείγμα καλού κακού. ΑΜΕ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ..
Αααα σε μία γλάστρα διαμετρου 20 εκατοστά,φθινόπωρο , μπορείτε να βάλετε Μαιντανό σέλινο .Πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα .Απο τα καθαρά νερά του νεροχύτη.Δηλαδή πλένετε τα λαχανικά σας το νερό το ποτίζετε στις γλάστρες.
Ντομάτες φυτεύετε άνοιξη . Μελιτζάνες τώρα κοντά φυτεύονται Απρίλιο . 10 εκατοστά μέσα στο χώμα.
Πατάτες βαθιά στο χώμα! 15-17 εκ .Αμέ τι στο καλό θα χετε αποτέλεσμα.. . Θέλει προσπάθεια,λίγο μεράκι,τυπικότητα στα ποτίσματα. Ολοι να πουλάνε και να ζήσουν δηλαδή αυτός που δουλεύει πάρα πάρα πολύ όχι παιδιά δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρει αυτά αρα θα βοηθάει περισσότερο την αγορά εκεί έξω θα δίνει κάποιο χρήμα του εκεί έξω.. .Όλοι να ζήσουν. Είμαι άκρως καλοπροαίρετη .
Έμυ καλή μου βοήθησα? Αυτά τα λίγα προς παρόν . Θα δημοσιεύσεις καμμιά συνταγή απο την Σουηδία??!! Ξέφυγα λιγάκι εε καλοπροαίρετη είμαι. Οκ.. .Γειά.
...χμμ, ωραίο θέμα και όσο η ανθρώπινη γκλάβα κατεβάζει ακόμη ιδέες, έ του πούστη, μας προφυλλάσσει κάπως απ' την... πτώση από ταράτσα, λολ!... εγώ δε μπορώ να φύγω απ' τη χώρα, και να ήθελα...:)... έχω αφοσιωθεί στον εθελοντισμό με τα αδέσποτα και θα συνεχίσω όσο κι αν δυσκολεύουν οι συνθήκες σε αυτό τον άδικο πόλεμο ενάντια στα ζώα. Λυπάμαι πάρα πολύ βέβαια που οι περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζουν "υπερβολή" το να βοηθάς τα ζώα - και γενικώς όποιον υποφέρει - στην πράξη, αλλά αν η "αγάπη" είχε αποτελέσματα με τα λόγια μόνο, έ τότε ωρέ αδέρφια θα ήταν όλα τέλεια αύριο έ;...:)...
Λοιπόν, εγώ την έκανα απ' την πόλη. Ήταν ένα τεράστιο βήμα και ο μόνος τρόπος να "προστατέψω" τον εαυτό μου, τη νοοτροπία μου και τις αξίες μου κυρίως... δεινοπάθησα απίστευτα στην αρχή, πήρα ένα "ερείπιο" στην κυριολεξία και σήμερα το έχω κάνει... κούκλα!... με απίστευτο άγχος, ξενύχτι, κρύο κι όλα τα σκατά μαζί, λολ!...
Νά 'ναι καλά κάποιοι φίλοι που με βοήθησαν και γίνανε δουλειές που συνήθως τις ακριβοπληρώνουμε και μετά κυνηγάμε τους τεχνίτες με το δίκανο!... το σπίτι μου είναι μέσα στην πατέντα και στις "έξυπνες" και φτηνές λύσεις.
Το ωράριό μου ξεκινά στις 5, αλλά είναι πολύ καλύτερα από τότε που δούλευα πωλήτρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες ή από όταν είχα δικό μου μαγαζάκι και έπρεπε να ξεκωλώνομαι για να παριστάνω το... αφεντικό του εαυτού μου τάχα...
Και μόνο το γεγονός πως τρώω απ' τον μπαξέ μου, μου φτάνει. Θα μου πεις, άγριο το ξύπνημα αλλά όλα έχουν και το τίμημά τους. Και μόνο το γεγονός πως μπορώ να φιλοξενώ όποτε θέλω ζώο για περίθαλψη, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν μου φτάνει.
Κι επίσης βιώνω ένα είδος "ανταλλαγής υπηρεσιών" με ανθρώπους που διατηρώ επαφές. Π.χ. θα κρατήσω ένα ζωάκι κάποιου μέχρι αυτός να επιστρέψει, αλλά θα δεχτώ τροφές ή φάρμακα - αν χρειάζομαι - απ' τον ίδιο. Αυτά με τη σειρά τους θα μου χρησιμεύσουν για τα αδέσποτα. Ή ας πούμε, όταν με φωνάζουν για να απεγκλωβίσω ζώο και χρειάζεται να πάει σε γιατρό, μου πληρώνουν τις μεταφορές που θα κάνω και ούτω καθεξής...
Αν μείνει το μυαλό μας στη θέση του και με κάποιες "θυσίες" - για άλλους μεγαλύτερες, για άλλους μικρότερες - νομίζω πως θα γίνουμε και πολύ καλύτεροι στην τελική μέσα απ' όλο αυτό. Αλίμονο σε όσους δεν αντέξουν ή που δε θα δουν ένα χέρι βοηθείας από πουθενά. Γιατί αυτό είναι το χειρότερο. Για μένα δύο είναι οι δρόμοι σε τέτοιες καταστάσεις που ξεφτιλίζουν τη ζωή, ανθρώπινη ή μη... ή γίνεσαι χειρότερος απ' ό,τι είσαι ή ανοίγουν τα στραβά σου κι αρχίζει να αλλάζει ο κόσμος επιτέλους...
RockElCasbah
Κατ'αρχας ΜΠΡΑΒΟ που βοηθας τα ζωα. Μεχρι πριν 3 χρονια το εκανα και εγω αυτο αλλα τωρα ειμαι στην Αθηνα και δεν ξερω τιποτα απο την πολη και δεν εχω ψαχτει... Επισης αυτες οι σκεψεις που εχεις ειναι και δικες μου και καθημερινα ερχομαι σε συγρουση με πολλους γι αυτο,και ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ψυχοφθορο... Σε καταλαβαινω απολυτα. Αν θελεις μπορεις να μου δωσεις καμια πληροφορια για το πως μπορω να βοηθησω κι εγω,εχω πολυ ελευθερο χρονο τωρα που ειμαι ανεργη.
ΕΠΙΣΗΣ σε παρακαλω,πες πως το εκανες αυτο με "την επιστροφη στη φυση",γιατι το συζηταμε εδψ και πολυ καιρο με τον δικο μου και το θελουμε πολυ αλλα σκεφτομαστε τα εξοδα και οτι δεν εχουμε ιδεα απο αυτα. Αν μπορουσες να δωσεις λεπτομερειες θα ησουν μια θεα :)
Γεια σου Καρίσα. Είναι ήδη 11 και μέχρι τις 12 το πολύ πρέπει να την έχω πέσει. Έχω όμως να δώσω φάρμακα σε δυο αδέσποτα - το ένα είναι σκύλος και με γκαγκανιάζει μέχρι να τα καταφέρω, λολ - και το άλλο είναι ένα απ' τα "δικά" μου και είναι επιληπτικό. Ώ, ναι 10 είναι τα δικά μου και θέλω μια ώρα για ταϊσματα, καθαρίσματα και... νοσοκομειακή υπηρεσία... ξανά λολ, γιατί όλο και λιγουρεύομαι τα Στεντόν του γάτου γιατί βλέπω να σαλτάρω κι εγώ στο τέλος!...:)... οπότε, και για να μη καταχραστώ το θέμα, θα σου δώσω πληροφορίες αύριο πια και με προσωπικό μήνυμα. Όπως επίσης για το "πήρα τα όρη, τα βουνά... άντε μου γεια και μια χαρά!...".
Καλό ξημέρωμα!...
Είναι πολύ απλό. Να ξεκουμπιστούμε οι περισσότεροι από την Αθήνα και τα πολυπληθή αστικά κέντρα και να επιστρέψουμε στην επαρχία, στην ύπαιθρο. Εκεί να αναβιώσουμε τις αγροτικές ασχολίες, κάτι που δεν το βρίσκω καθόλου υποτιμητικό, ίσα ίσα πολλά υποσχόμενο. Γιατί, οι παππούδες μας δηλαδή ήταν ηλίθιοι που έκαναν έτσι περιουσίες; Για πάρα πολύ καιρό η γεωργική παραγωγή αποτελούσε το βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, μέχρι φυσικά που μπήκαμε στην ΕΟΚ και διαλύθηκαν όλα. Φυσικά στις μέρες μας, εκβιάζοντας τους παραγωγούς να ρίχνουν εξευτελιστικά τις τιμές των προϊόντων, δε θα είναι όπως παλιότερα, όμως είναι κι αυτό μία αρχή. Ο πρωτογενής τομέας είναι, πιστεύω, το κλειδί για την ανάκαμψη από την κρίση, αλλά έχουμε καλομάθει οι πάντες να γινόμαστε επιστήμονες και να ονειροπολούμε μεγαλεία. Επιπλέον αυτού, απολαμβάνεις όλα τα ωφέλη της περιφέρειας, όπως τον καθαρό αέρα, τη φύση, το σαφώς ποιοτικότερο τρόπο ζωής, την αυθεντικότητα των ανθρώπων, τις μικρότερες αποστάσεις κλπ.
Προτιμώ τον επιστήμονα-αγρότη πάντως, από τον εντελώς αμαθή-αγρότη, που τα λιπάσματα-φυτοφάρμακα, όπως τα χρησιμοποιεί δηλ. με την νοοτροπία του χωριάτη, εξοντώνουν από καρκίνο πρώτα τον ίδιο και μετά τους υπόλοιπους που τους τα προωθεί!
Ναι, μόνο που υπάρχουν πολλών ειδών επιστήμονες. Δε σπουδάζουν όλοι πόσα λιπάσματα-φυτοφάρμακα θα βάζουν στις καλλιέργειές τους. Και δε νομίζω πως είναι ανάγκη να ξεστραβωθεί κάποιος 5 χρόνια σε καμιά άσχετη σχολή, πετώντας τόσο χρήμα, απλά για να καταλάβει ότι πρέπει να τηρεί κάποιο μέτρο στο πόσο θα ραντίζει τα ζαρζαβατικά του.
Μα δεν μιλάμε για ζαρζαβατικά, αλλά για μαζική παραγωγή. Κι εγώ μιλάω για όλων των ειδών τους επιστήμονες όπου η "γνώση" εξυπηρετεί στη χρήση.
RockElCasbah
Θα προτιμουσα να εγραφες την απαντηση σου στο φορουμ,και οχι σε προσωπικο μυνημα,γιατι ισως ενδιαφερει και αλλους το θεμα με την αποκεντρωση,και ειναι και πολυ σχετικο με το θρεντ!
Για τα ζωακια στειλε προσωπικο μυνημα :)
http://www.scribd.com/full/49533612?...gtferryjdt2i7t
Να μια λυση για την οικονομικη κριση
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την πορεία της απορίας σου! Δεν ξέρω, ίσως κατάγεσαι από επαρχία και συγγνώμη αν έθιξα.. Την ίδια όμως ευρύτητα πνεύματος έχει ο αμαθής-αγρότης με τον οποιονδήποτε επιστήμονα, που αποφασίζει να κάνει αποκέντρωση και ν' ασχοληθεί σε συνεργασία μ' άλλους π.χ. με την βιοκαλλιέργεια; Γνωρίζω αρκετούς που τόχουν κάνει κι έχει πετύχει ανεξαρτήτως τονίζω και πάλι ειδικότητας.
Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 από της 12μμ έως τις 4μμ στην Πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και επισφαλείς συμπολίτες μας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος αυτή την Κυριακή θα λειτουργήσει:
1. Το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος, όπου συγκεντρώνει τα εξής: Γάντια (medium, large), Λευκοπλάστης μεταξωτός (2,5cm x 5cm), N/S 09% 10cc amp, Οινόπνευμα, Επίδεσμοι ελαστικοί (κυρίως 8 cm x 4,5m), Τριγωνικοί επίδεσμοι, Επίδεσμοι δικτυωτοί σωληνωτοί (για δάκτυλα, κεφάλι), Fucidin intertulle, Steri strip (6mm x 100mm πορτοκαλί, 12mm x 100mm μπλέ), Bepanthol crème ή flamigel, Riopan, Ψυκτικό, Φλεβοκαθετήρες διαφόρων μεγεθών, Συσκευές ορού, Nebacetin ή pulvo, Counterpain crème, Voltaren crème, Solu- cortef 250mg (για ΙΜ ή IV), Αυχενικό κολάρο ημίσκληρο (small, medium, large), Αυχενικό κολάρο ρυθμιζόμενο με υποσαγόνιο (small, medium, large), Αλουμινοκουβέρτα ενήλικα, Μάσκα οξυγόνου, Μάσκα επαναεισπνοής με ασκό, Μάσκα venture, Ρινικοί καθετήρες, Στομαφαρυγγικος (σετ ενηλίκων), Στοματοδιαστολέας (τύπου κουκουνάρα), Σετ αμπού.
2. Συσσίτιο για άπορους & άστεγους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν έτοιμο φαγητό σε μικρά μπολ ώστε να βοηθηθεί ή διανομή τους. Επιπλέον μπορείτε να προσφέρετε μικρούς φυσικούς χυμούς συσκευασία 250 ml, άδεια πλαστικά μπολ του μισού κιλού, πλαστικά κουτάλια και πηρούνια, καθώς και συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (πχ ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλατα, πελτές κλπ).
3. Συλλογή ειδών για άστεγους. Ταυτόχρονα θα γίνεται και διανομή σε άστεγους/άπορους που εμφανίζονται. Ανάγκες σε εφόδια/ρουχισμό: Ζεστά μπουφάν, Φανέλες, Ζεστές άνετες μπλούζες (πχ fleece), Εσώρουχα (boxerάκια) του κιλού (τα εσώρουχα πετιούνται, δεν πλένονται), Κάλτσες χοντρές (σετ των τριών τεμαχίων... οι κάλτσες πετιούνται, δεν πλένονται), Σκουφιά, Γάντια, Πουλόβερ, Κουβέρτες, Υπνόσακκοι, Στρωματάκια, Φακοί, Σπάγκος, Μικρές πετσέτες, Παπούτσια αδιαβροχα.
Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν στόχο έχει την μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης στο μητροπολιτικό κέντρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αναδεικνύοντας ότι στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης κανείς δεν είναι μόνος του. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει, ας γίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Καλούμε όλους του πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.
Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID...AhMnM.facebook
Δε με έθιξες, απλώς δε συμφωνώ με τη λογική ότι όλοι πρέπει να σπουδάζουμε. Έχουμε πήξει στους άνεργους πτυχιούχους και εμείς συνεχίζουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στα πανεπιστήμια, πετυχαίνοντας μια επί ματαίω οικονομική αφαίμαξη και άσκοπη ψυχική οδύνη. Αν πρόκειται να ασχοληθεί με τα χωράφια, το θεωρώ τελείως ανούσιο να φοιτήσει σε κάποια σχολή. Τις αναγκαίες γνώσεις μπορεί να τις αποκτήσει με μια απλή ενημέρωση. Και όσο για την ευρύτητα πνεύματος, να το πάρω σαν αστείο; Τη μόρφωση την κατακτά κανείς μόνος του. Σιγά μην περίμενα εγώ από τους "φωστήρες" των ΑΕΙ-ΤΕΙ που στην πλειοψηφία τους είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" να με μορφώσουν.
Μαρκέλα, 1000 μπράβο για την πολύ καλή δουλειά!!!
Καλημέρα joann. Θέλω να σ' ευχαριστήσω που βρήκες το συγκεκριμένο ποστ-εθελοντικής βοήθειας καλό και μακάρι να μπορούσαμε ν' ανταποκριθούμε όσον το δυνατόν περισσότεροι.. Τώρα όσον αφορά την γενίκευση θεωρώ κι εγώ ότι είναι επικίνδυνη. Όμως από έναν στενόμυαλο αγρότη, που του εξηγείς κάποια πράγματα.. και σου απαντά με το ύφος του ειδήμονα "..και ποιος είσαι εσύ, που θα μου πεις τί να κάνω.." θαρρείς και ζητάει να του καταθέσεις εκεί μπροστά όλα σου τα πτυχία, τελικά ναι, προτιμώ το ανοιχτό μυαλό του ειδήμονα, που μπορώ και συννενοούμαι. Και πάλι να τονίσω για να μην παρερμηνευτεί πάλι, ότι ούτε όλοι οι αγρότες είναι κουτοπόνηροι, ούτε όλοι οι ειδικοί κατάλληλοι. Έχω γνωρίσει και τσοπάνο, που ο άνθρωπος είχε σοφία και χαιρόσουν να μιλάς μαζί του.
Kαλημέρα, Μαρκέλα! Μην προβληματίζεσαι και πολύ, απλώς προσπαθώ να μην κολλάω εύκολα ταμπέλες στους άλλους -αγρότης=αμόρφωτος, επιστήμονας=ανοιχτόμυαλος κ.λπ. (όχι ότι τα καταφέρνω πάντα, κι εγώ κομπλεξικιά με θεωρώ, με όχι υψηλό IQ ) ... θα σου πω κι άλλα πάνω σ' αυτό... εδώ σου απάντησα πονηρά σκεφτόμενη για να κρατήσω αυτό το πολύ αξιόλογο thread που άνοιξε η emy πρώτο - πρώτο να φαίνεται στα Γενικά, στο index του forum και θα πρότεινα να το κάνουμε συντονισμένα όσοι/ες έχουμε ανάλογο προβληματισμό αφήνοντας στην άκρη τα "και τι έγινε;", "και τι θα βγει;"... Ό,τι βγει... :):)
Όχι πως δεν συμφωνώ και δεν είμαι ανοιχτή σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια-τί μας έχει απομείνει άλλωστε;-όμως είναι πολύ δύσκολο όλ' αυτό, που ζούμε και δεν ξέρουμε κιόλας μέχρι και που θα τραβήξει..
Και καλά, εγώ έχω κι ένα σπίτι σε νησί, που μπορώ να το μετατρέψω σε μόνιμη κατοικία και να φυτεύω ζαρζαβατικά, για να την βγάλω προσωρινά, ο άλλος που ήταν απ' την επαρχία και πούλησε ό,τι είχε και δεν είχε για να ζήσει, όπως τον παραμύθιασαν και καλά χλιδάτη ζωή π.χ. στην Αθήνα τι κάνει τώρα;
Γι' αυτό επανέρχομαι κι όταν λέω επιστήμονας διευκρινίζω ξανά, δεν εννοώ μόνο τους τίτλους κάθε άλλο μάλλον, αλλά περισσότερο την υποτιθέμενη καλλιέργεια και παιδεία αν θέλεις. Ξέρω ότι οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες.. γι' αυτό λοιπόν και το προσπερνώ.
μπα δε με βλεπω να αντεχω να περιμενω και τοσο. σημερα μου κοψαν το ρευμα, μα παρακαλεσα κι ευτυχως το επαναφεραν γρηγορα. δε γινεται να λειτουργησει τιποτα χωρις αυτο, θα καταντησουμε να ζουμε σαν πρωτογονοι. αυριο δε θα εχω σπιτι να μεινω και φαγητο να φαω. υπαρχουν και χειροτερα, αλλοδαποι που φτασαν να τρωνε ΖΩΑ απ'τους δρομους γιατι πεινανε. πρεπει να βρουμε ολοι τροπο να φυγουμε απο εδω.
δεν γινεται να ειμαστε τοσο ανοργανωτοι σ'αυτο το θεμα της μεταναστευσης, ενα γραφειο ή μια ιστοσελιδα, κατι που να σε βοηθα να φυγεις γρηγοροτερα, να σου φτιαχνει τα απαραιτητα χαρτια, να βρισκεις και ανθρωπους να σε στηριξουν. ελεος πια!
ΚΕΝΟ τι λες σου έκοψαν το ρεύμα;Εντάξει εγώ το έβαλα θέμα δεν είναι αστείο πια παρατήστε ότι κάνετε κ να βοήθήσουμε,δεν είναι αστεία πια τα πράγματα, έχουμε τα ψυχολογικά μας να φορέσουμε κ καπέλο από πάνω, κι εγώ θα στείλω χαρτιά για ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ αλλά που μένεισ να σου φέρουμε φαί κάτι...
Μάλλον το λες διαβάζοντας το δικό μου "(όχι ότι τα καταφέρνω πάντα, κι εγώ κομπλεξικιά με θεωρώ, με όχι υψηλό IQ ) ... θα σου πω κι άλλα πάνω σ' αυτό... "
... όχι, παρεξήγησες... γράφοντας αυτό είχα τελείως άλλα στο μυαλό μου, άσχετα εντελώς με σένα και με ό,τι γράφεις για επιστήμονες και προσωπική καλλιέργεια...δεν έχω τέτοια απωθημένα...φύσει και θέσει.
Μαρκέλα, ελπίζω να είδες το παραπάνω post, δε θα 'θελα να με παραξηγήσεις!!!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αθηναίων λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα από την εταιρεία Carrefour
και έχει πάντα κόσμο. «Στην τελευταία διαδικασία αιτήσεων είχαμε 600 αιτήσεις, 50% περισσότερες απ' ό,τι έξι μήνες νωρίτερα.
Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε πάνω από 200» λέει ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κ. Γιώργος Αποστολόπουλος.
Εκείνοι των οποίων η έγκριση γίνει δεκτή αποκτούν δικαίωμα να προμηθεύονται προϊόντα πρώτης ανάγκης,
αξίας από 100 ως 350 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον αριθμό μελών κάθε νοικοκυριού.
.................................................. ....................................
Όσοι άλλωστε πιστεύουν ότι ανάλογα φαινόμενα αφορούν μόνο το κέντρο της Αθήνας
σίγουρα έχουν παραμείνει προσκολλημένοι στα δεδομένα του παρελθόντος.
Όλο και περισσότεροι δήμοι στα προάστια βλέπουν τους ανθρώπους που ψάχνουν στα σκουπίδια,
τους άνεργους και τους άστεγους να αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό.
«Καθημερινά άνθρωποι ξεσπούν σε κλάματα μέσα στο γραφείο μου, λέγοντας ότι δεν έχουν καμία διέξοδο.
Το πρόβλημα έχει πάψει προ πολλού να αφορά το κέντρο ή κάποιες υποβαθμισμένες περιοχές.
Μας αφορά όλους» αναφέρει μιλώντας στο «Βήμα» ο δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης,
προσθέτοντας ότι ο δήμος εγκαινιάζει το δικό του Κοινωνικό Παντοπωλείο την ερχόμενη εβδομάδα,
έχοντας ήδη συγκεντρώσει μισό τόνο τροφίμων και ρούχων που προσέφεραν οι δημότες για τους άπορους συνδημότες τους.
http://spoudasterion.pblogs.gr/tags/astegoi-gr.html