ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 44
    Senior Member
    Ναυταθλητικός Όμιλος Ποδηλατών Βάρκιζας "Ο Βουκεφάλας
    Παιδιά, πριν ...την κάνετε, δεν αρχίζετε να μαθαίνετε τι ακριβώς ειδικότητες ζητάνε στη Σουηδία και αν τις έχετε;
    Γιατί στην Αυστραλία π.χ. ζητάνε γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, πολιτικούς μηχανικούς και προγραμματιστές υπολογιστών με πτυχίο ΑΕΙ...
    Παίρνουν βέβαια και Πακιστανούς ανειδίκευτους με $15 μεροκάματο, αλλά νομίζω ότι όποιος νοιάζεται να δουλέψει με τέτοια μεροκάματα του τρόμου και στην ωραία μας χώρα βρίσκει δουλειά...

Member
    Γειά σου Έμυ..
    Το σκέφτεσαι το..παρελθόν... βλέπω.. μάλιστα.. . Σχετικά με το ερωτημά σου....τα τελευταία χρόνια επικρατεί η τάση,η..λογική,η μόδα , το κίνημα.. , να..αγοράζουμε τρόφιμα για τα οποία
    (δεν γίνανε δρομολόγια οδικά άρα φυσικό συνεπακόλουθο δεν..!! μολύνθηκε περισσότερο το περιβάλλον ) προτιμούνται λοιπόν τέτοιες κατηγορίες τροφίμων τα οποία είναι σε καλύτερες τιμές αλλά βοηθάμε και το περιβάλλον.. . Εποχής λοιπόν τρόφιμα και όσο το δυνατόν η παραγωγή τους να μην έγινε και μισή γη μακριά.. .
    Ενας τρόπος λοιπόν εσύ πρώτα να κάνεις οικονομία αφού αυτό επιζητάς.. .
    Άλλες ιδέες.. προτείνεις δωρεάν ίντερνετ σε νέους νέες που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα σε δήμους νομίζω πως υπάρχει δωρεάν ίντερνετ και σε κάποια εμπορικά κέντρα αν ε΄σαι σε εξαιρετική ανάγκη ανθρώπινο!! δηλαδή πχ αν κόλλησε η κάρτα σου στο atm κάτι δεν πήγε καλά no money! επείγεσαι είσαι έξω,είσαι κοντά σε εμπορικό κέντρο δεν νομίζω ότι είναι κάτι κακό.
    Άλλη ιδέα... πολλοί αγοράζουν τα χύμα προιόντα και απορρυπαντικά .Δεν δίνουν σημασία σε συσκευασία διαφήμιση.. είναι κατώτερη η συσκευασία αλλά παίρνεις πολύ περισσότερη ποσότητα.. .
    Να ξέρετε ότι δίνονται και πολλά διαφημιστικά πολλά δείγματα.. μέσα σε περιοδικά σαμπουάν μαλακτικές κρεμούλα προσώπου.. κλπ Δεν κάνω πλάκα.. πχ είναι τέλη του μήνα είσαι οφ δεν έχεις ούτε ένα σαμπουάν σπίτι και λυπάσαι να στάξεις κάτι παραπάνω στο ψιλικατζίδικο.. βάζεις το δειγματάκι και περνάς!!.Δεν είναι άσχετο το παράδειγμα.. Για τις απροσεξίες να σας λείπει κάτι απο το σπίτι ξέρετε μέσα στους μήνες πόση μη οικονομία θα κάνετε???.Τρομερή.. .Δηλαδή πάρε το καλό προιόν, να ζήσουν και αυτοί , αλλά αν κάποιο μήνα θες πιο πρακτικά να τα χειριστείς,βρες το πιλάφι του κιλού κλπ.. .Να υπάρχει του κιλού στο σπίτι προιόν . Να υπάρχει το δείγμα καλού κακού. ΑΜΕ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ..
    Αααα σε μία γλάστρα διαμετρου 20 εκατοστά,φθινόπωρο , μπορείτε να βάλετε Μαιντανό σέλινο .Πότισμα 2-3 φορές την εβδομάδα .Απο τα καθαρά νερά του νεροχύτη.Δηλαδή πλένετε τα λαχανικά σας το νερό το ποτίζετε στις γλάστρες.
    Ντομάτες φυτεύετε άνοιξη . Μελιτζάνες τώρα κοντά φυτεύονται Απρίλιο . 10 εκατοστά μέσα στο χώμα.
    Πατάτες βαθιά στο χώμα! 15-17 εκ .Αμέ τι στο καλό θα χετε αποτέλεσμα.. . Θέλει προσπάθεια,λίγο μεράκι,τυπικότητα στα ποτίσματα. Ολοι να πουλάνε και να ζήσουν δηλαδή αυτός που δουλεύει πάρα πάρα πολύ όχι παιδιά δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρει αυτά αρα θα βοηθάει περισσότερο την αγορά εκεί έξω θα δίνει κάποιο χρήμα του εκεί έξω.. .Όλοι να ζήσουν. Είμαι άκρως καλοπροαίρετη .
    Έμυ καλή μου βοήθησα? Αυτά τα λίγα προς παρόν . Θα δημοσιεύσεις καμμιά συνταγή απο την Σουηδία??!! Ξέφυγα λιγάκι εε καλοπροαίρετη είμαι. Οκ.. .Γειά.

Senior Member
    ...χμμ, ωραίο θέμα και όσο η ανθρώπινη γκλάβα κατεβάζει ακόμη ιδέες, έ του πούστη, μας προφυλλάσσει κάπως απ' την... πτώση από ταράτσα, λολ!... εγώ δε μπορώ να φύγω απ' τη χώρα, και να ήθελα...:)... έχω αφοσιωθεί στον εθελοντισμό με τα αδέσποτα και θα συνεχίσω όσο κι αν δυσκολεύουν οι συνθήκες σε αυτό τον άδικο πόλεμο ενάντια στα ζώα. Λυπάμαι πάρα πολύ βέβαια που οι περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζουν "υπερβολή" το να βοηθάς τα ζώα - και γενικώς όποιον υποφέρει - στην πράξη, αλλά αν η "αγάπη" είχε αποτελέσματα με τα λόγια μόνο, έ τότε ωρέ αδέρφια θα ήταν όλα τέλεια αύριο έ;...:)...
    Λοιπόν, εγώ την έκανα απ' την πόλη. Ήταν ένα τεράστιο βήμα και ο μόνος τρόπος να "προστατέψω" τον εαυτό μου, τη νοοτροπία μου και τις αξίες μου κυρίως... δεινοπάθησα απίστευτα στην αρχή, πήρα ένα "ερείπιο" στην κυριολεξία και σήμερα το έχω κάνει... κούκλα!... με απίστευτο άγχος, ξενύχτι, κρύο κι όλα τα σκατά μαζί, λολ!...
    Νά 'ναι καλά κάποιοι φίλοι που με βοήθησαν και γίνανε δουλειές που συνήθως τις ακριβοπληρώνουμε και μετά κυνηγάμε τους τεχνίτες με το δίκανο!... το σπίτι μου είναι μέσα στην πατέντα και στις "έξυπνες" και φτηνές λύσεις.
    Το ωράριό μου ξεκινά στις 5, αλλά είναι πολύ καλύτερα από τότε που δούλευα πωλήτρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες ή από όταν είχα δικό μου μαγαζάκι και έπρεπε να ξεκωλώνομαι για να παριστάνω το... αφεντικό του εαυτού μου τάχα...
    Και μόνο το γεγονός πως τρώω απ' τον μπαξέ μου, μου φτάνει. Θα μου πεις, άγριο το ξύπνημα αλλά όλα έχουν και το τίμημά τους. Και μόνο το γεγονός πως μπορώ να φιλοξενώ όποτε θέλω ζώο για περίθαλψη, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν μου φτάνει.
    Κι επίσης βιώνω ένα είδος "ανταλλαγής υπηρεσιών" με ανθρώπους που διατηρώ επαφές. Π.χ. θα κρατήσω ένα ζωάκι κάποιου μέχρι αυτός να επιστρέψει, αλλά θα δεχτώ τροφές ή φάρμακα - αν χρειάζομαι - απ' τον ίδιο. Αυτά με τη σειρά τους θα μου χρησιμεύσουν για τα αδέσποτα. Ή ας πούμε, όταν με φωνάζουν για να απεγκλωβίσω ζώο και χρειάζεται να πάει σε γιατρό, μου πληρώνουν τις μεταφορές που θα κάνω και ούτω καθεξής...
    Αν μείνει το μυαλό μας στη θέση του και με κάποιες "θυσίες" - για άλλους μεγαλύτερες, για άλλους μικρότερες - νομίζω πως θα γίνουμε και πολύ καλύτεροι στην τελική μέσα απ' όλο αυτό. Αλίμονο σε όσους δεν αντέξουν ή που δε θα δουν ένα χέρι βοηθείας από πουθενά. Γιατί αυτό είναι το χειρότερο. Για μένα δύο είναι οι δρόμοι σε τέτοιες καταστάσεις που ξεφτιλίζουν τη ζωή, ανθρώπινη ή μη... ή γίνεσαι χειρότερος απ' ό,τι είσαι ή ανοίγουν τα στραβά σου κι αρχίζει να αλλάζει ο κόσμος επιτέλους...

Senior Member
    RockElCasbah

Κατ'αρχας ΜΠΡΑΒΟ που βοηθας τα ζωα. Μεχρι πριν 3 χρονια το εκανα και εγω αυτο αλλα τωρα ειμαι στην Αθηνα και δεν ξερω τιποτα απο την πολη και δεν εχω ψαχτει... Επισης αυτες οι σκεψεις που εχεις ειναι και δικες μου και καθημερινα ερχομαι σε συγρουση με πολλους γι αυτο,και ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ψυχοφθορο... Σε καταλαβαινω απολυτα. Αν θελεις μπορεις να μου δωσεις καμια πληροφορια για το πως μπορω να βοηθησω κι εγω,εχω πολυ ελευθερο χρονο τωρα που ειμαι ανεργη.

ΕΠΙΣΗΣ σε παρακαλω,πες πως το εκανες αυτο με "την επιστροφη στη φυση",γιατι το συζηταμε εδψ και πολυ καιρο με τον δικο μου και το θελουμε πολυ αλλα σκεφτομαστε τα εξοδα και οτι δεν εχουμε ιδεα απο αυτα. Αν μπορουσες να δωσεις λεπτομερειες θα ησουν μια θεα :)

Senior Member
    Γεια σου Καρίσα. Είναι ήδη 11 και μέχρι τις 12 το πολύ πρέπει να την έχω πέσει. Έχω όμως να δώσω φάρμακα σε δυο αδέσποτα - το ένα είναι σκύλος και με γκαγκανιάζει μέχρι να τα καταφέρω, λολ - και το άλλο είναι ένα απ' τα "δικά" μου και είναι επιληπτικό. Ώ, ναι 10 είναι τα δικά μου και θέλω μια ώρα για ταϊσματα, καθαρίσματα και... νοσοκομειακή υπηρεσία... ξανά λολ, γιατί όλο και λιγουρεύομαι τα Στεντόν του γάτου γιατί βλέπω να σαλτάρω κι εγώ στο τέλος!...:)... οπότε, και για να μη καταχραστώ το θέμα, θα σου δώσω πληροφορίες αύριο πια και με προσωπικό μήνυμα. Όπως επίσης για το "πήρα τα όρη, τα βουνά... άντε μου γεια και μια χαρά!...".
    Καλό ξημέρωμα!...

Senior Member
    Είναι πολύ απλό. Να ξεκουμπιστούμε οι περισσότεροι από την Αθήνα και τα πολυπληθή αστικά κέντρα και να επιστρέψουμε στην επαρχία, στην ύπαιθρο. Εκεί να αναβιώσουμε τις αγροτικές ασχολίες, κάτι που δεν το βρίσκω καθόλου υποτιμητικό, ίσα ίσα πολλά υποσχόμενο. Γιατί, οι παππούδες μας δηλαδή ήταν ηλίθιοι που έκαναν έτσι περιουσίες; Για πάρα πολύ καιρό η γεωργική παραγωγή αποτελούσε το βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, μέχρι φυσικά που μπήκαμε στην ΕΟΚ και διαλύθηκαν όλα. Φυσικά στις μέρες μας, εκβιάζοντας τους παραγωγούς να ρίχνουν εξευτελιστικά τις τιμές των προϊόντων, δε θα είναι όπως παλιότερα, όμως είναι κι αυτό μία αρχή. Ο πρωτογενής τομέας είναι, πιστεύω, το κλειδί για την ανάκαμψη από την κρίση, αλλά έχουμε καλομάθει οι πάντες να γινόμαστε επιστήμονες και να ονειροπολούμε μεγαλεία. Επιπλέον αυτού, απολαμβάνεις όλα τα ωφέλη της περιφέρειας, όπως τον καθαρό αέρα, τη φύση, το σαφώς ποιοτικότερο τρόπο ζωής, την αυθεντικότητα των ανθρώπων, τις μικρότερες αποστάσεις κλπ.

Senior Member
    Προτιμώ τον επιστήμονα-αγρότη πάντως, από τον εντελώς αμαθή-αγρότη, που τα λιπάσματα-φυτοφάρμακα, όπως τα χρησιμοποιεί δηλ. με την νοοτροπία του χωριάτη, εξοντώνουν από καρκίνο πρώτα τον ίδιο και μετά τους υπόλοιπους που τους τα προωθεί!

Senior Member
    Ναι, μόνο που υπάρχουν πολλών ειδών επιστήμονες. Δε σπουδάζουν όλοι πόσα λιπάσματα-φυτοφάρμακα θα βάζουν στις καλλιέργειές τους. Και δε νομίζω πως είναι ανάγκη να ξεστραβωθεί κάποιος 5 χρόνια σε καμιά άσχετη σχολή, πετώντας τόσο χρήμα, απλά για να καταλάβει ότι πρέπει να τηρεί κάποιο μέτρο στο πόσο θα ραντίζει τα ζαρζαβατικά του.

Senior Member
    Μα δεν μιλάμε για ζαρζαβατικά, αλλά για μαζική παραγωγή. Κι εγώ μιλάω για όλων των ειδών τους επιστήμονες όπου η "γνώση" εξυπηρετεί στη χρήση.

Senior Member
    RockElCasbah

Θα προτιμουσα να εγραφες την απαντηση σου στο φορουμ,και οχι σε προσωπικο μυνημα,γιατι ισως ενδιαφερει και αλλους το θεμα με την αποκεντρωση,και ειναι και πολυ σχετικο με το θρεντ!

Για τα ζωακια στειλε προσωπικο μυνημα :)

Banned
    http://www.scribd.com/full/49533612?...gtferryjdt2i7t
    Να μια λυση για την οικονομικη κριση

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Μα δεν μιλάμε για ζαρζαβατικά, αλλά για μαζική παραγωγή. Κι εγώ μιλάω για όλων των ειδών τους επιστήμονες όπου η "γνώση" εξυπηρετεί στη χρήση.
    Δηλαδή, συγγνώμη. Ένας που έχει τελειώσει ηλεκτρολόγος πώς η γνώση του θα τον βοηθήσει στην παραγωγή;

Senior Member
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την πορεία της απορίας σου! Δεν ξέρω, ίσως κατάγεσαι από επαρχία και συγγνώμη αν έθιξα.. Την ίδια όμως ευρύτητα πνεύματος έχει ο αμαθής-αγρότης με τον οποιονδήποτε επιστήμονα, που αποφασίζει να κάνει αποκέντρωση και ν' ασχοληθεί σε συνεργασία μ' άλλους π.χ. με την βιοκαλλιέργεια; Γνωρίζω αρκετούς που τόχουν κάνει κι έχει πετύχει ανεξαρτήτως τονίζω και πάλι ειδικότητας.

Senior Member
    Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012 από της 12μμ έως τις 4μμ στην Πλατεία Συντάγματος, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια δράση κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους και επισφαλείς συμπολίτες μας από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πιο συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος αυτή την Κυριακή θα λειτουργήσει:

1. Το Υπαίθριο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης από την Ομάδα Υγείας – Α! Βοηθειών της Πλατείας Συντάγματος, όπου συγκεντρώνει τα εξής: Γάντια (medium, large), Λευκοπλάστης μεταξωτός (2,5cm x 5cm), N/S 09% 10cc amp, Οινόπνευμα, Επίδεσμοι ελαστικοί (κυρίως 8 cm x 4,5m), Τριγωνικοί επίδεσμοι, Επίδεσμοι δικτυωτοί σωληνωτοί (για δάκτυλα, κεφάλι), Fucidin intertulle, Steri strip (6mm x 100mm πορτοκαλί, 12mm x 100mm μπλέ), Bepanthol crème ή flamigel, Riopan, Ψυκτικό, Φλεβοκαθετήρες διαφόρων μεγεθών, Συσκευές ορού, Nebacetin ή pulvo, Counterpain crème, Voltaren crème, Solu- cortef 250mg (για ΙΜ ή IV), Αυχενικό κολάρο ημίσκληρο (small, medium, large), Αυχενικό κολάρο ρυθμιζόμενο με υποσαγόνιο (small, medium, large), Αλουμινοκουβέρτα ενήλικα, Μάσκα οξυγόνου, Μάσκα επαναεισπνοής με ασκό, Μάσκα venture, Ρινικοί καθετήρες, Στομαφαρυγγικος (σετ ενηλίκων), Στοματοδιαστολέας (τύπου κουκουνάρα), Σετ αμπού.

2. Συσσίτιο για άπορους & άστεγους. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρουν έτοιμο φαγητό σε μικρά μπολ ώστε να βοηθηθεί ή διανομή τους. Επιπλέον μπορείτε να προσφέρετε μικρούς φυσικούς χυμούς συσκευασία 250 ml, άδεια πλαστικά μπολ του μισού κιλού, πλαστικά κουτάλια και πηρούνια, καθώς και συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας (πχ ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλατα, πελτές κλπ).

3. Συλλογή ειδών για άστεγους. Ταυτόχρονα θα γίνεται και διανομή σε άστεγους/άπορους που εμφανίζονται. Ανάγκες σε εφόδια/ρουχισμό: Ζεστά μπουφάν, Φανέλες, Ζεστές άνετες μπλούζες (πχ fleece), Εσώρουχα (boxerάκια) του κιλού (τα εσώρουχα πετιούνται, δεν πλένονται), Κάλτσες χοντρές (σετ των τριών τεμαχίων... οι κάλτσες πετιούνται, δεν πλένονται), Σκουφιά, Γάντια, Πουλόβερ, Κουβέρτες, Υπνόσακκοι, Στρωματάκια, Φακοί, Σπάγκος, Μικρές πετσέτες, Παπούτσια αδιαβροχα.

Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σαν στόχο έχει την μονιμοποίηση των δράσεων αλληλεγγύης στο μητροπολιτικό κέντρο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αναδεικνύοντας ότι στην εποχή του μνημονίου και της κρίσης κανείς δεν είναι μόνος του. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν άτομα από ανεξάρτητες κινήσεις πολιτών. Αναγνωρίζουμε ότι η φιλανθρωπία από μόνη της δεν είναι αρκετή εφόσον δεν εστιάζει στην εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην ανισότητα και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Σε μια εποχή που η αδιαφορία εξουσιάζει, ας γίνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, το αντίπαλο δέος απελευθερώνοντας την αλληλεγγύη ως βασικό συστατικό της κοινωνικής συνοχής. Καλούμε όλους του πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή και τις υπόλοιπες δράσεις που θα επακολουθήσουν.

Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID...AhMnM.facebook

Senior Member
    Quote Originally Posted by μαρκελα View Post
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την πορεία της απορίας σου! Δεν ξέρω, ίσως κατάγεσαι από επαρχία και συγγνώμη αν έθιξα.. Την ίδια όμως ευρύτητα πνεύματος έχει ο αμαθής-αγρότης με τον οποιονδήποτε επιστήμονα, που αποφασίζει να κάνει αποκέντρωση και ν' ασχοληθεί σε συνεργασία μ' άλλους π.χ. με την βιοκαλλιέργεια; Γνωρίζω αρκετούς που τόχουν κάνει κι έχει πετύχει ανεξαρτήτως τονίζω και πάλι ειδικότητας.
    Δε με έθιξες, απλώς δε συμφωνώ με τη λογική ότι όλοι πρέπει να σπουδάζουμε. Έχουμε πήξει στους άνεργους πτυχιούχους και εμείς συνεχίζουμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στα πανεπιστήμια, πετυχαίνοντας μια επί ματαίω οικονομική αφαίμαξη και άσκοπη ψυχική οδύνη. Αν πρόκειται να ασχοληθεί με τα χωράφια, το θεωρώ τελείως ανούσιο να φοιτήσει σε κάποια σχολή. Τις αναγκαίες γνώσεις μπορεί να τις αποκτήσει με μια απλή ενημέρωση. Και όσο για την ευρύτητα πνεύματος, να το πάρω σαν αστείο; Τη μόρφωση την κατακτά κανείς μόνος του. Σιγά μην περίμενα εγώ από τους "φωστήρες" των ΑΕΙ-ΤΕΙ που στην πλειοψηφία τους είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" να με μορφώσουν.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast