Ψύχωση μετά από αναβολή στο στρατό.Help......
Χαιρετώ όλους σας, γιατί ξέρω ότι είστε ψυχάρες κ πολλοί ευαίσθητοι.
Ας αρχίσω με την ιστορία μου, θέλω να την μοιραστώ...
Ο αδερφός στα 23 του παρουσίασε το πρώτο οξύ ψυχωτικό επεισόδιο μετά από την αναβολή που πήρε στον στρατό (το μπουρδέλο με τους μεγαλύτερους κομπλεξικούς της ελληνικής κοινωνίας μας).
Δεν είχε ποτέ ιστορικό, απλά είχε κλειστεί στον εαυτό του κ ήταν αγχωμένος λίγο πριν πάει στρατό, αλλά γενικά έκανε κάτι περίεργο από ότι συνήθως.
Στο στρατό έμεινε 4 μέρες σε θάλαμο κ 13 στο αναρωτήριο με την αιτιολογία δυσπροσάρμοστης συμπεριφοράς( απο φαντάρους ψυχολόγους..).Πιστεύω ότι το αναρώτήριο ήταν το αίτιο της όλης κατάστασης.
Οικογενειακώς δεν είχαμε καταλάβει τι συνέβαινε, μας είπε κ ο ίδιος ότι ήταν αγχωμένος κ δεν μπορούσε να κοιμηθεί με αλλα 49 άτομα στον θάλαμο.
Την 2η βδομάδα ζητάει κατασκασμένος αναβολή κ πηγαίνοντας να τον πάρω μου λένε ότι έχει ψύχωση(σα να αργήσαν οι μαλάκες περίμεναν το πάσχα μάλλον).
Φεύγοντας εκδηλώνει το 1ο ψυχωτικό επεισόδιο, λεγοντάς μου ότι ήθελαν να το σκοτώσουν, ότι τον παρακολουθούν κ ότι ήθελαν να τον δηλητηριάσουν.
Το επόμενο πρωί σπίτι εκδηλώνει το 2ο ψυχωτικό επεισόδιο με κρίσεις πανικού να χτυπάει η καρδιά του έξω από το στήθος,σκέψεις ότι τον δηλητηρίασαν στο στρατό κ ότι τον παρακολουθούν κ το τελιωτικό με τάσεις αυτοκτονίας από το μπαλκόνι.
Δεν έρουε τι ακριβώς έχει πεχτεί στον στρατό, δεν λέει κ ο ιδιος...νιώθει ότι καταδιώκεται από συγκεκριμένα άτομα που δεν τα κατονομάζει....
Τι έχει παιχτεί?
Τώρα παρακολουθείται εδώ κ 2 βδομάδες κ τον βλέπω απόλυτα εξαρτημένο από τα φάρμακα που του δίνουν, παίρνει caprilon,solian 400 mg k tavor πρωί κ βράδυ κ το μεσημέρι tavor μόνο.Προσπάθησε ο γιατρό να του δώσει μικρότερη ποσότητα tavor, αλλά τον είδα να παραλύει....Πόσο φοβάμαι για αυτόν...
Θα επανέλθει στην ζώή του?
Θα σταματήσει τα φάρμακα ποτέ?Θα έρθει η μέρα που δεν θα παίρνει?
Θα κάνει τα πράγματα που έχει ονειρευτεί?
Είναι τόσο νέος, θα του στιγματίσει όλη του την ζωή?Θα του μείνει κουσούρι?
Τα φάρμακα κάνουν μεγάλο κακό αν συνεχίσεις να τα παίρνεις για χρόνια?
Τόσα ερωτήματα κ τόσο κλάμα......
Που θα βγεί?
Αν δεν πήγαινε στρατό,μήπως δεν του έβγαινε ποτέ?Φταίμε εμείς που του είπαμε να παει στρατό?
Εγώ προσπαθώ να το παλέψω από την μεριά μου(μου έχει κοπεί η όρεξη, αλλά ποιος με χέζει εμένα....)
Παιδιά...σας κούρασα....αλλά χρειάζομαι βοήθεια από ατομα που έχουν βιώσει το ίδιο.......
Υπομονή κ πιστέψτε στον εαυτό σας, σε όλους αναλογεί μια super ζωή!!!!!!!!!!!!!