Ψύχωση μετά από αναβολή στο στρατό.Help...... - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 64
    Senior Member
    Quote Originally Posted by parakosa View Post
    Η αλλαγη φαρμακων εγινε σταδιακα,οχι αμεσως...δηλαδη για 10 μερες επαιρνε ταυτοχρονα τα παλια και τα καινουργια, μετα εκοψε το zyprexa και επαιρνε το depakine με τα καινουργια. και μετα εκοψε το depakine και αυξησε την δοσολογια στα καινουργια... Μολις μιλησα με τον γιατρο, τον ρωτησα την διαγνωση...μου ειπε σχιζοφρενεια. παιδια δεν ειμαι καθολου καλα,νομιζω οτι το χανω... δεν εχει νοημα η ζωη μου. δεν περιμενω τιποτα απο το αυριο. δεν εχω κουραγιο για τιποτα και απο το πρωι ολη μερα κλαιω....
    ο γιατρος γιατι ηθελε να του αλλαξει το φαρμακο?αφου τα πηγαινε καλα,,εγω παντως βλεπω συνδεση μεταξυ αυτης του της συμπεριφορας και το νεο φαρμακο..με το ζυπρεξα ειπες κ συ ηταν καλα...εχει ακομα παρανοικες ιδεες?ο γιατρος τι λεει?γιατι δε μιλας μαζι του να εχεις μια ξεκαθαρη εικονα?για το αν θα γινει καλυτερα,,,για το τι τον αλλαξε προς το κακο?

Senior Member
    Η αλλαγη φαρμακων εγινε σταδιακα,οχι αμεσως...δηλαδη για 10 μερες επαιρνε ταυτοχρονα τα παλια και τα καινουργια, μετα εκοψε το zyprexa και επαιρνε το depakine με τα καινουργια. και μετα εκοψε το depakine και αυξησε την δοσολογια στα καινουργια... Μολις μιλησα με τον γιατρο, τον ρωτησα την διαγνωση...μου ειπε σχιζοφρενεια. παιδια δεν ειμαι καθολου καλα,νομιζω οτι το χανω... δεν εχει νοημα η ζωη μου. δεν περιμενω τιποτα απο το αυριο. δεν εχω κουραγιο για τιποτα και απο το πρωι ολη μερα κλαιω....
    Quote Originally Posted by darkprincess View Post
    ο γιατρος γιατι ηθελε να του αλλαξει το φαρμακο?αφου τα πηγαινε καλα,,εγω παντως βλεπω συνδεση μεταξυ αυτης του της συμπεριφορας και το νεο φαρμακο..με το ζυπρεξα ειπες κ συ ηταν καλα...εχει ακομα παρανοικες ιδεες?ο γιατρος τι λεει?γιατι δε μιλας μαζι του να εχεις μια ξεκαθαρη εικονα?για το αν θα γινει καλυτερα,,,για το τι τον αλλαξε προς το κακο?
    Συμφωνω με darkprincess!!! Γιατι να γινεσαι χαλια; Ας αλλαξει γιατρο να παει σε εναν καλο να πας κι εσυ μαζι να του πεις πως ηταν καλα με το ζυπρεξα και το ντεπακιν!!!!!! Τι παει να πει οτι τα αλλαξε σταδιακα; Ε και;; Το θεμα ειναι οτι και σταδιακα που τα αλλαξε χειροτερεψε!!!!! Γνωμη μου για το καλο σου και το καλο του να αλλαξει γιατρο και μην απογοητευεσαι!!!! Ολα καλα θα πανε!!!! Ολοι εμεις εδω το παλευουμε που εχουμε ψυχωση, πως τα καταφερνουμε; Μπορει να ειναι δυσκολο αλλα αν εχει κι εσενα ολα καλα!!!!! Οκ;

Member
    Quote Originally Posted by απογοητευμένη View Post
    Συμφωνω με darkprincess!!! Γιατι να γινεσαι χαλια; Ας αλλαξει γιατρο να παει σε εναν καλο να πας κι εσυ μαζι να του πεις πως ηταν καλα με το ζυπρεξα και το ντεπακιν!!!!!! Τι παει να πει οτι τα αλλαξε σταδιακα; Ε και;; Το θεμα ειναι οτι και σταδιακα που τα αλλαξε χειροτερεψε!!!!! Γνωμη μου για το καλο σου και το καλο του να αλλαξει γιατρο και μην απογοητευεσαι!!!! Ολα καλα θα πανε!!!! Ολοι εμεις εδω το παλευουμε που εχουμε ψυχωση, πως τα καταφερνουμε; Μπορει να ειναι δυσκολο αλλα αν εχει κι εσενα ολα καλα!!!!! Οκ;
    Ρε παιδιά τι να σας πω, υποτίθεται ότι είναι από τους καλύτερους..είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, ήταν και στην Αμερική... Αυτός λέει απλά υπομονή. Όταν τον παίρνουμε τηλέφωνο λέει απλά υπομονή,το τηλεφώνημα κρατάει 40 δευτερόλεπτα μαξιμουμ. Λέει ότι όλα οφείλονται στον καύσωνα... Το παλεύω κι εγώ αλλά έχω όντως απογοητευτεί... Αυτός περιμένει να γίνει καλά,να επιστρέψει στο 100% του εαυτού τού.. Κ τώρα που έμαθα ότι είναι κάτι χρόνιο δεν ξέρω πως να του το πω,δεν αντιδράει καλά,ήδη όλη μέρα κλαίει...

Member
    Έχει ακόμα παράνοικες ιδέες..όλοι τον παρακολουθούν,ότι ακούει το συνδέει με αυτόν... Το παραμικρό. Μόνο μέσα στο σπίτι είναι οκ,με τους οικείους τού....και πιστεύει ότι ελέγχει τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία... Δεν ξέρω γιατί τα άλλαξε,δεν ήμουν μαζί του,ήμουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας και ο γιατρός δεν ήθελε να μιλήσει καν 23 τους γονείς τού, ήθελε μόνο με αυτόν. Κάτι για φάρμακοβιομηχανίες του είπε κ ότι τα άλλα είναι ακριβά και τα καινούργια φθηνά.

Banned
    Εγώ πιστεύω ότι φοβάται, τον στρατό γενικότερα. Δεν έχω πάει ακόμη στρατό, αλλά πιστεύω πως κάτι τέτοιο ισχύει και του βγαίνει ως ψυχοσωματικό. Ίσως να είδε και κάποιες καταστάσεις που να μην του άρεσαν, ίσως να του είναι δύσκολο να αποχωριστεί την οικογένεια, άρα και την θαλπωρή της. Σε μερικά άτομα το σπίτι είναι η "προστασία" τους κατά κάποιον τρόπο, εκεί νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά. Και τώρα που ίσως να είδε διαφορετικές καταστάσεις, να νιώθει πως "απειλείται", επειδή δεν είναι ασφαλής. Κάτι τέτοιο πιστεύω πως συμβαίνει, χωρίς ξαναλέω να έχω πάει στρατό ακόμα.

Senior Member
    Μα ειναι δυνατον;; Τι γιατρος ειναι αυτος αντι να τον κανει καλυτερα τον χειροτερευσε και θεωρειται και καλος;;; Δεν κρινετε εκ του αποτελεσματος δηλαδη;; Μονο απ' τα πτυχια;; Εγω λεω να αλλαξει γιατρο κι εμεις ζουμε μες στον καυσωνα αλλα δεν γιναμε κι ετσι!! Και ο καυσωνας μερικες μερες ειναι, τι βλακειες ειναι αυτες;; Να ειστε ολοι χαλια χωρις λογο δηλαδη; Ενω μπορει να παει καλυτερα;;

Senior Member
    Ρε παιδιά τι να σας πω, υποτίθεται ότι είναι από τους καλύτερους..είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, ήταν και στην Αμερική... Αυτός λέει απλά υπομονή. Όταν τον παίρνουμε τηλέφωνο λέει απλά υπομονή,το τηλεφώνημα κρατάει 40 δευτερόλεπτα μαξιμουμ. Λέει ότι όλα οφείλονται στον καύσωνα... Το παλεύω κι εγώ αλλά έχω όντως απογοητευτεί... Αυτός περιμένει να γίνει καλά,να επιστρέψει στο 100% του εαυτού τού.. Κ τώρα που έμαθα ότι είναι κάτι χρόνιο δεν ξέρω πως να του το πω,δεν αντιδράει καλά,ήδη όλη μέρα κλαίει...
    f**k logic του γιατρου...και επειδη ειναι τσας πιο ακριβα τι?οταν ηταν καλα με ζυπρεξα ειχαν φυγει οι ιδεες?ηταν κοινονικος?λογικα θελει χρονο μεχρι να φυγουν οι ιδεες ..αλλα 2 μηνες τωρα θα επρεπε να εχει ανακαμψει..

Member
    Εξαρχής δεν ήθελε να πάει... Ναι στην αρχή του βγήκε σε ψυχοσωματικό, έβγαλε μια δερμάτιτιδα και από εκεί ξεκίνησαν όλα...ο νονός του είχε πεθάνει από μηνιγγιτιδα στο στρατό... Στο νοσοκομείο κάθε βράδυ ένιωθε ότι παθαίνει έμφραγμα και πεθαίνει και του κάναν ήρεμιστικες ενέσεις... Ξέρω ότι ξεκίνησε από τις φοβίες όλο αυτό. Ξέρω από που δέχτηκε πίεση κ εκδήλωθηκε...το μόνο που δεν ξέρω είναι τι πρέπει να γίνει από δω κ πέρα....

Senior Member
    Εξαρχής δεν ήθελε να πάει... Ναι στην αρχή του βγήκε σε ψυχοσωματικό, έβγαλε μια δερμάτιτιδα και από εκεί ξεκίνησαν όλα...ο νονός του είχε πεθάνει από μηνιγγιτιδα στο στρατό... Στο νοσοκομείο κάθε βράδυ ένιωθε ότι παθαίνει έμφραγμα και πεθαίνει και του κάναν ήρεμιστικες ενέσεις... Ξέρω ότι ξεκίνησε από τις φοβίες όλο αυτό. Ξέρω από που δέχτηκε πίεση κ εκδήλωθηκε...το μόνο που δεν ξέρω είναι τι πρέπει να γίνει από δω κ πέρα....
    Μα σου ειπαμε!!!

Quote Originally Posted by darkprincess View Post
    f**k logic του γιατρου...και επειδη ειναι τσας πιο ακριβα τι?οταν ηταν καλα με ζυπρεξα ειχαν φυγει οι ιδεες?ηταν κοινονικος?λογικα θελει χρονο μεχρι να φυγουν οι ιδεες ..αλλα 2 μηνες τωρα θα επρεπε να εχει ανακαμψει..
    Ε βεβαια και θα επρεπε να ειχε ανακαμψει!! Μηπως ειναι μουφα ο γιατρος; Και τα πτυχια;

Member
    μουφα δεν ειναι αλλα νιωθω οτι μου μιλαει με το ζορι. το θεμα ρε παιδια ειναι οτι η οικογενεια του τον εμπιστευεται τυφλα...θυμωνουν μαζι μου που θελω μια δευτερη γνωμη... κουραστηκα να κινω τα ηνια... αλλα δεν μπορω να το αφησω στην τυχη του

Senior Member
    μουφα δεν ειναι αλλα νιωθω οτι μου μιλαει με το ζορι. το θεμα ρε παιδια ειναι οτι η οικογενεια του τον εμπιστευεται τυφλα...θυμωνουν μαζι μου που θελω μια δευτερη γνωμη... κουραστηκα να κινω τα ηνια... αλλα δεν μπορω να το αφησω στην τυχη του
    Σε καταλαβαινω αλλα δεν μπορεις να πεις στους γονεις του οτι με τα προηγουμενα φαρμακα ηταν καλυτερα; Αν ειναι δυνατον οι γονεις του δεν το βλεπουν;

Member
    το βλεπουν οι ανθρωποι αλλα ελπιζουν σε κατι καλο... σκεψου το, η συγκριση ειναι αγωγη νοσοκομειου στο οποιο οι συνθηκες ηταν αθλιες και αγωγη διασημου ψυχιατρου που καθησυχασε τον φιλο μου και τον εκανε να τον εμπιστευτει... ελπιζουν κι αυτοι,τι να κανουν...ειναι εξαντλητικο για ολους

Senior Member
    το βλεπουν οι ανθρωποι αλλα ελπιζουν σε κατι καλο... σκεψου το, η συγκριση ειναι αγωγη νοσοκομειου στο οποιο οι συνθηκες ηταν αθλιες και αγωγη διασημου ψυχιατρου που καθησυχασε τον φιλο μου και τον εκανε να τον εμπιστευτει... ελπιζουν κι αυτοι,τι να κανουν...ειναι εξαντλητικο για ολους
    Καταλαβαινω, τι να πω! Ομως σε περιπτωσεις πανικου συνηθως κανουμε λαθη.......πρεπει να το δουν πιο ψυχραιμα το θεμα οι ανθρωποι......για να μην ειστε ολοι χαλια......

Senior Member
    Να βρει ένα γιατρό που να τον βλέπει ο ίδιος σα φίλο ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης κ να πληρώνει την κανονική τιμή με τους διάσημους ψυχιάτρους δεν μπορείς να το έχεις αυτό
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Το επιχείρημα να έχει ψυχωσικος υποτροπη απο την ζέστη δεν γνωρίζω ποσο ευσταθεί κ μου φαίνεται ανόητο. Αυτό που ξέρω είναι οτι τα αντιψυχωτικά δημιουργούν ευαισθησία στους πάσχοντες στις ακραίες θερμοκρασίες αλλά μάλλον πιθανότερο να παρουσιασει σημάδια θερμοπληξίας κάποιος παρα υποτροπή.

Νομιζω το παιχνιδι χάθηκε προς στιγμήν στην αλλαγή φαρμάκου. Οι αλλαγές παντα έχουν ρίσκο κ ενδεχόμενο υποτροπής. Τώρα μένει να δοκιμάζει φάρμακα κ δοσολογιες μέχρι σταθεροποιηθεί.

Γενικά ο δρόμος δεν είναι εύκολος στην ψύχωση.
    Μιλάμε για αφόρητα συμπτώματα, παρενέργειες φαρμακων, απομόνωση κ πιθανόν στίγμα.
    Γενικά θέλει χρονο η ανάρρωσή κ η πρόοδος κυμαίνεται ανάλογα την περιπτωση. Άλλοι επανέρχονται απο συμπτώματα σε εβδομάδες η λίγους μηνες άλλοι σε κάποια χρόνια.

Αυτό που βοηθάει είναι σωστα φάρμακα κ δοσολογία, γιατρός έμπειρος, ενημέρωση για την πάθηση απο τον ίδιο κ το περιβαλλον του, στήριξη απο οικογένεια κ φιλους και σιγά σιγά να επανέλθει στις δραστηριότητες κ ενδιαφέροντα.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast