Quote:
Originally posted by τι-ποτέ
οι ιστορίες με τους εξορκισμούς δε μου γεμίζουν το μάτι. όπως και ο εν λόγω δημοσιογράφος, και πολλοί του συναφιού του, που έχουν καταντήσει ηδονοβλεψίες για τον πόνο του άλλου, ή για το ρεζίλεμα του άλλου...
ακόμη και το ύφος αυτών των δημοσιογράφων, που είναι σαν να βγάζουν ανθρώπους στην εκπομπή τους όπως ακριβώς ο θιασάρχης στρόμπολι που εγκλώβισε τον πινόκιο...
Κοίτα να δεις που είπα το ίδιο με εσένα χωρίς να σε έχω διαβάσει.Να πουλάνε θέλουν.Σιγά την σκατοέρευνα που κάνουν....
πιστεύω στο θεό
μια φορά είχα πάει στην παρουσίαση ενός βιβλίου με θέμα \'ψυχανάλυση και ορθόδοξη θεολογία\', μιλάγανε τέλος πάντων οι άνθρωποι, και ξαφνικά, ένας τρελλός που κουβάλαγε και το μικρό του κοριτσάκι στην κουβέντα που κράταγε τρεις ώρες και πάνω και το μικρό είχε σκυλοβαρεθεί, σηκώθηκε, και άρχισε να λεει ότι η εκκλησία θα τους κάνει καλά όλους, και δε χρειάζονται ψυχίατροι, και λοιπές αρλούμπες.
αυτουνού του χρειαζόταν ξύλο!
λες και η εκκλησία είναι νοσοκομείο!
υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η εκκλησία είναι το ψυχιατρικό τους φαρμακείο. πάνε σε άλλους γιατρούς, αλλά για τη λεγόμενη ψυχιατρική, δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει η ανάλογη χημεία και ύλη.
Σε αυτό Τίνα θα πω πως δε φταίνε οι άνθρωποι εδώ αλλά η εκκλησία που έχει ανάγει την υπόστασή της σε πανάκεια.Ελάτε και με καρκίνο και με σχιζοφρένεια και αφήστε τους ψυχιάτρους.Ο Θεός ξέρει μόνο την ψυχή σας.Πιστεύω πως η ψυχή μας είναι ζήτημα θεού.Τα υπόλοιπα ψυχιάτρων και άλλων ειδικοτήτων γιατρών.Δεν ξέρω με το αν γίνεσαι καλά έχεις σώσει και την ψυχή σου.Ένας δημιουργός εκεί πάνω υπάρχει.Γι\'αυτό όμως και έδωσε στους ανθρώπους νου για να εξελίσσονται και να επιβιώνουν. το μπέρδεμα ανάμεσα στο πνεύμα και τις ιδέες, ανάμεσα στην ψυχική υγεία και την πίστη, είναι δύσκολο.
ίσως είναι το ίδιο δύσκολο και για τις σωματικ΄ς ασθένειες,... τι να πω!
εγώ πιστεύω στο θεό, ζητάω την ευσπλαγχνία και την αγάπη, σ\'αυτόν και στους ανθρώπους...
ζητάω να μάθω, να αποκτήσω την αγάπη που δεν έχω και κάνω τόσες βλακείες
δε μ\'αγγίζει η ιστορία \'εξορκισμός\', ίδιοι είναι τις περισσότερες φορες κι από τις δυο πλευρές. με κάθε επιφύλαξη, αυτή είναι η σκέψη μου.Θέλω μια μέρα να παρευρεθώ.......Δεν έχω δει ποτέ...αν και πιστεύω ότι θα το θεωρήσω χαζό και αηδία.