Ερωτευμενος με τη καλυτερη φιλη μου...
Καλησπερα σε ολους και ολες και καλη χρονια!
Οπως φαινεται και στο τιτλο του θεματος,εντασσομαι και εγω σε εκεινες τις περιπτωσεις των ατομων που εμπλεξαν ασχημα συναισθηματικα στη ζωη τους...και εξηγουμαι:Εχω μια παιδικη φιλη με την οποια μεγαλωσαμε μαζι,οι γονεις μας γνωριζονται εδω και πολλα χρονια,πριν καν γεννηθουμε εμεις.Με τη συγκεκριμενη κοπελα βλεπομασταν τακτικα στα παιδικα μας χρονια(ειμαστε συνομηλικοι) κατα τη διαρκεια των επισκεψεων των γονεων εκατερωθεν καθως και στο χωριο που παραθεριζουμε (κοινη καταγωγη) και μεγαλωνοντας συνεχισαμε να βγαινουμε μαζι,τοσο κατα τη διαρκεια των σχολικων χρονων οσο και αργοτερα στο πανεπιστημιο(ανηκουμε σε διαφορετικους κλαδους)μεχρι και σημερα.
Ενω λοιπον στην αρχη τα αισθηματα μου ηταν καθαρα σε φιλικο και μονο επιπεδο,στη πορεια και μετα απο αρκετα χρονια,αρχισαν σιγα σιγα να εμφανιζονται και καποια νεα πρωτογνωρα συναισθηματα τα οποια πραγματικα με προβληματιζαν και συνεχιζουν εως σημερα να με προβληματιζουν ως προς το πως να τα διαχειριστω.Αυτη η μεταστροφη συνεβη καπου στα 25 μου(τωρα αισιως 37),οταν ειχα αρχισει να πιανω τον εαυτο μου να την σκεφτεται περισσοτερο απο οσο επρεπε,να με ενοχλει να την βλεπω με αλλους,ενω παραλληλα συνεχιζαμε ακαθεκτα την κολλητη μας σχεση περνωντας πολλες ωρες μαζι,συζητωντας για καθε προσωπικο μας θεμα και γενικοτερα οτι προβλεπεται σε μια μακροχρονια φιλια τετοιου τυπου.Ειχα αρχισει να την ερωτευομαι απο το πουθενα...
Προσπαθησα να το διαχειριστω απο τοτε με καθε τροπο και κυριως προχωροντας σε σχεσεις με διαφορες κοπελες,παντα ομως στο μυαλο μου βρισκοταν εκεινη,καποιες φορες περισσοτερο,καποιες λιγοτερο.Γενικοτερα το απωθουσα οσο μπορουσα στο πισω μερος του μυαλου μου και συνεχιζα στον ιδιο ρυθμο που ειχαμε θεσει απο μικρα παιδια,δισταζοντας η μαλλον φοβουμενος τις πιθανες επιπτωσεις που θα ερχονταν ως λογικο επακολουθο μιας μη ταυτισης των συναισθηματων μας.Κυριως δηλαδη το να την χασω ως φιλη και ανθρωπο απο τη ζωη μου το οπιο θα ηταν σιγουρα εξοντωτικο.Προφανως δεν ειναι και λιγο ο ανθρωπος που γνωριζεις απο τοτε που θυμασαι τον εαυτο σου,ξαφνικα να σου φερει τα πανω κατω και να σου αλλαξει το κοσμο σου....
Θα με ρωτησετε αν εκεινη εχει δειξει κατι ολα αυτα τα χρονια (35+).Ειναι δυσκολο να απαντησω σε κατι τετοιο γιατι μεσα σε μια τετοια σχεση που η οικειοτητα βρισκεται στο υψηλοτερο δυνατο επιπεδο,πολλες φορες οι αγκαλιες,το παρατεταμενο χαιδεμα και τα φιλια στο μαγουλο που απλοχερα μου δινει,δεν μπορω να πω με απολυτη σιγουρια αν ειναι αποκλειστικα και μονο φιλικα εκ μερους της.Σιγουρα παντως λεκτικα δεν εχει ξεφυγει ποτε.
Να σημειωσω οτι επι του παροντος και οι δυο βρισκομαστε σε σχεση,κατι για το οποιο προφανως και δεν ειμαι περηφανος απεναντι στη συντροφο μου με την οποια εχουμε μια φυσιολογικη πορεια,με τα αναμενομενα πανω και κατω της,οπως αλλωστε συμβαινει στις περισσοτερες σχεσεις,σιγουρα ομως μεσα μου η φωτια σιγοκαιει για αλλη γυναικα,καλα κρυμμενη.Η φιλη μου απο τη πλευρα της,εχει σταθερα προβληματα με τον συντροφο της με τον οποιο συζουν εδω και καποια χρονια,χωρις ομως προφανως να παιρνει την αποφαση να διακοψει.
Και φτανουμε στο ερωτημα του τι να κανει κανεις...το γνωστοποιεις η οχι?Πως θα το παρει αραγε?Τι θα συμβει στη φιλια σε περιπτωση που δε τρεφει τα αναλογα συναισθηματα?Πως διαχειριζομαι απεναντι της το σοκ που σιγουρα θα βιωσει οταν το μαθει?Θα χαρω να δω αποψεις απο ομοιοπαθουντες και μη...Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!