Originally Posted by
marian_m
Και ποιος θα μας κανονίσει βρε λίλιουμ πώς θα ζήσουμε, είτε είμαστε γυναίκες είτε άντρες;
Όπως θέλουμε μπορούμε να ζήσουμε, να μαγειρεύουμε ή να μη μαγειρεύουμε, να παντρευτούμε ή να μην παντρευτούμε, να κάνουμε παιδιά ή να μην κάνουμε.
Mα συμφωνω!!!
Αν όμως θέλουμε να ζήσουμε με κάποιον άλλον, θα πρέπει να ταιριάζουμε στον τρόπο ζωής και να μοιραζόμαστε τις δουλειές.
Εδω σε θελω καβουρα!!!
Αν ψάχνουμε για τη δούλα ή τον δούλο, που θα τα κάνει όλα αυτός κι εμείς θ' αράζουμε, θα πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις αλλού. Γιατί δε νομίζω ότι κάποιος έξυπνος άνθρωπος, με προσωπικότητα, αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση και πέντε-δέκα προσόντα, θα κάτσει να κάνει τον δούλο κανενός. Μιλάω και για άντρες και για γυναίκες.
Χμ.. ποτε δεν ξερεις, εχω ενα γειτονα απεναντι, πλενει σκουπιζει σιδερωνει, καθαριζει ψαρια στη βεραντα και η γυναικα του πινει τονκαφε της, τωρα που υστερει δεν ξερω :p
Έχω ζήσει με άντρα που μαγείρευε πολύ καλά και είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτή τη δουλειά, όπως εγώ έκανα άλλα. Δεν είναι κάτι σπάνιο.
E και μενα μου εχει τυχει αυτο, γιατι αν περιμενουμε απο μενα καηκαμε!! Ειμαι αχρηστη στη μαγειρικη, με την ζαχαροπλαστικη και οοοολες τις αλλες τις δουλειες τις νοικοκυροσυνης δεν εχω προβλημα, στην μαγειρικη ομως, ο Μαμαλακης σηκωνει τις κουταλες ψηλα!!! Οποτε πρεπει να βρω εναν να μαγειρευει για να μην τρωμε απεξω :p τα δικα μου φαγητα και αστεγοι μπορει να μην καταδεχονταν να τα φανε...!! Μονο εγω τα τρωω.. χαχαχαχα Το ξερεις οτι πολλοι θα μου εριχναν χι μονο και μονο για αυτο?? ναι συμφωνω αυτους δεν θα τους ηθελα ουτε εγω για γκομενους, οι νοοτροπιες ομως αυτες υπαρχουν γυρω μας!!
Αλλά, το να περιμένουμε από κάποιον τα πάντα, ενώ εμείς δεν κουνάμε το χεράκι μας, είναι πολύ παιδιάστικο.
Κατά τη γνώμη μου, ένας άνθρωπος που θέλει να λέγεται ανεξάρτητος και αυτόνομος, πρέπει να μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του αν χρειαστεί.
Το βρίσκω θλιβερό, στην ηλικία των 30, άντρες ή γυναίκες να είναι ανίκανοι να ζήσουν μόνοι τους και να φροντίσουν τον εαυτό τους όπως του αξίζει.
Που σημαίνει να ζουν αξιοπρεπώς και όχι μέσα στη βρώμα, παραγγέλνοντας απέξω φαγητό καθημερινά.
Υπαρχουν ομως αρκετοι τετοιοι, που τους εχει κακομαθει η ελληνιδα μανα... και λεω τετοιοι γιατι συνηθως ειναι αντρες...
Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι είναι αντρικός τρόπος σκέψης και αντρικό προνόμιο να ζει κανείς όπως θέλει και όπως του ταιριάζει;
Οχι δεν ειπα πουθενα οτι ειναι αντρικο προνομιο να ζει κανεις οπως θελει, ειπα οτι στην ελληνικη κοινωνια ειναι ακομα αντρικο προνομιο η γυναικα να μεγαλωνει τα παιδια, να κανει τις δουλειες του σπιτιου, να πρεπει να ειναι καλη και στο κρεβατι, παντα εμφανισιμη για να την βλεπει ο κοινωνικος περιγυρος και ο αντρας να βλεπει ποδοσφαιρο πινωντας μπυρες, και μην ξεχανμε οτι η μπυροκοιλια, η καραφλα και οι γκριζοι κροταφοι ειναι γοητεια!! χαχαχαχα!!! Ναι δεν ειναι οοοοοολοι ετσι, αλλα ειναι πολλοι ακομα. Και οφειλεται σε αυτο που ειπα παραπανω, στην αθανατη ελληνιδα μανα.
Ποιος είναι αυτός που μας επιβάλλει τι θα κάνουμε εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό;
Προσωπικά, δεν μου επέβαλε καμία κοινωνία, κανένας γονιός και κανένας περίγυρος τίποτα. Ζω όπως επέλεξα, χωρίς γάμο και χωρίς παιδιά, γιατί ποτέ δεν θέλησα κάτι τέτοιο και ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι αυτό με κάνει λιγότερο γυναίκα ή ότι σκέφτομαι αντρικά.
Έτσι κι αλλιώς, απεχθάνομαι τις ταμπέλες.
Θέμα επιλογής είναι όλα, όσο πιο γρήγορα να συνειδητοποιήσει κανείς, τόσο καλύτερα θα ζήσει.