Originally Posted by
Breath
Γεια σου Δημήτρη, αυτό που αναφέρεις για τις συγκεκριμένες τροφές, το είδες στην πράξη, δηλαδή ένιωσες να σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα? Νομίζω μπορούμε να γίνουμε οι ίδιοι παρατηρητές του εαυτού μας όσον αφορά την τροφή, ανάλογα και με την ψυχική μας πάθηση και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας τι μας βοηθάει. Και σίγουρα μέτρο και σε κάθε τροφή. Επίσης παίζει ρόλο ακόμα και πότε θα φας ή θα πιεις κάτι.
Πχ, εγώ είμαι λάτρης του πράσινου τσαγιού, πίνω το πρωί μια-δυο κούπες και μ' αρέσει, γιατί δε μου φέρνει εκνευρισμό κλπ αλλά μια καλή διάθεση. Όμως μια μέρα είπα να φτιάξω ένα το βράδυ να πιω, αλλά δεν μπορούσα να κλείσω μάτι μετά, σαν τη κουκουβάγια... Οπότε έβγαλα μόνη μου το συμπέρασμα, οποιοδήποτε τσάι ακόμα και πράσινο που θεωρείται πιο αθώο, καλύτερα όχι βράδυ. Επίσης έχω βγάλει και συμπεράσματα για τη ζάχαρη, όσο λιγότερη τόσο καλύτερα (και καλύτερη η μαύρη), το βράδυ ειδικά αν φας γλυκό φέρνει υπερένταση.
Δεν ξέρω πραγματικά αν υπάρχουν οι συγκεκριμένες μελέτες που θα μας δώσουν σαφείς απαντήσεις για όλες τις τροφές, όμως εμπειρικά μπορούμε να καταλάβουμε πολλά πράγματα. Από μόνοι μας δηλαδή.