ψυχωση κ σωματικη υγεια - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 50
    proteinw to metro ws ta 46 xronia poy einai h hlikia krishs-epanekinhshs gia ton meso eyrwpaio k meta pio ekseidikeymenoys kanones

Banned
    Quote Originally Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817 View Post
    ΕΙΝΑΙ καλο παντως τοσο για την σωματικη υγεια οσο κ για την ψυχικη να βρουμε το μετρο αναμεσα σε υγεια(σωματικη) κ απολαυσης ωστε χωρις να στερουμαστε να απολαμβανουμε κ μια καλη υγεια...
    Πάνω σε αυτό, να προσθέσω και μια δική μου σκέψη ότι, απολαύσεις να εννοούμε αυτό που πραγματικά είναι για εμάς απόλαυση και όχι αυτό που επιβάλλεται από τους πολλούς, από μια παρέα ή από την ίδια τη συνήθεια, εθισμό του μυαλού μας σε κάτι ή και γενικά τα στερεότυπα του τι είναι απόλαυση και τι όχι που διαμορφώνονται και παγιώνονται με τα χρόνια.
    Παράδειγμα, ένας άνθρωπος μπορεί να γουστάρει να πιει μία μόνο ή δύο μπύρες αν βγει. Ο άλλος ξέρω ΄γω θα του πει ε ρε φίλε είσαι ξενέρωτος, αν δε θέλει να πιει άλλες τέσσερις ας πούμε. Βάλτε τώρα στο παράδειγμα μου ότι θέλετε, αλκοόλ, τσιγάρο, διατροφή κλπ.
    Οι άλλοι δηλαδή έχουν την τάση να θέλουν να περιθωριοποιούν έναν άνθρωπο αν κάνει διαφορετικές επιλογές και να τον υποβιβάζουν όταν δουν αυτό το διαφορετικό, και μια άλλου είδους αντίδραση από την πεπατημένη. Ή να νομίζουν ότι στερείται, ενώ δεν είναι έτσι. Βέβαια εγώ έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ενδόμυχα ζηλεύουν ίσως γιατί βλέπουν αυτό που θα ήθελαν να κάνουν, αλλά δε μπορούν. Το γνωστό, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
    Οπότε πάντα να σκεφτόμαστε υπεράνω των αντιλήψεων των άλλων για το τι είναι απόλαυση για εμάς, να έχουμε συνείδηση των κινήσεων μας και των επιλογών μας, να ξεκινούν από τι πραγματικά θέλουμε εμείς. Και ας διαφέρουν οι απολαύσεις μας. Αυτό γενικότερα και για τον τρόπο ζωής που έχει ένας άνθρωπος και πως τον διαμορφώνει σιγά-σιγά.

Senior Member
    Να πω και εγω τις προσωπικες εμπειριες απο διατροφη και ασκηση.τον μαιο επαθα μεταψυχωσικη καταθλιψη και πηρα την μικροτερη δοση ζολοφτ για δυο μηνες με αποτελεσμα να βαλω και αλλα κιλα και σε συνδιασμο με τραγικες διατροφικες συνηθειες να φτασω 31,3 % λιπος οπου σημαινε 33 κιλα λιπος ενω το φυσιολογικο ειναι 14 κιλα και 15%.τον σεπτεμβριο ξεκινησα διατροφη μονος μου και γυμναστηριο σε εναμιση μηνα πηγα σε διαιτολο οπου και συνεχιζω μεχρι και σημερα και θα συνεχισω μεχρι να παω 14% βαρη παω κανονικα ποδηλατο και κολυμβητηριο.εκτος το οτι ειμαι αυτην την στιγμη 25% λιποςβλεπω διαφορα στο σωμα μου αλλα κυριως στη ψυχολογια μου.οι προπονησεις μου ειναι πολυ σκληρες για καποιον που παιρνει ψυχοφαρμακα για νορμαλ ανθρωπους θα τις χαρακτηριζα αρκετα δυνατες.ηθελα θελω και θα θελω παντα την ντοπαμινη μου πισω και το προγραμμα που ακολουθω τον τελευταιο καιρο μου ειναι την δινει σε συνδιασμο με κομμενο τσιγαρο κανναβη και αλκοολ.τα τελευταια δυο που ανεφερα κανουν ζημια στους ντοπαμινεργικους υποδοχεις.δεν θα βλαψει κανεναν ψυχωσικο εικοσι λεπτα ποδηλατο η μια σοκολατα με μια χουφτα καρυδια.οσο γι αυτο που γραφεις μπρεθ εχεις απολυτο δικαιο εαν ο κοσμος δει κατι διαφορετικο το κατακρινει και συνηθως απο πισω βρισκεται η αδυναμια στο να το κανουν και αυτοι.

Banned
    Mamra1983 πραγματικά μπράβο που έχεις παλέψει πολύ και συνεχίζεις έτσι. Να είσαι πάντα έτσι δυνατός. Μόνο πρόσεχε μην υπερεξαντληθείς, αν και φαντάζομαι εφόσον κάνεις το πρόγραμμα αυτό για αρκετό διάστημα καταλαβαίνεις μέχρι πόσο μπορείς να ασκείσαι με ασφάλεια, χωρίς υπερβολική κούραση.
    Είναι αυτό που λέω ότι η θέληση του ανθρώπου, επιμονή, υπομονή είναι τα δυνατότερα φάρμακα ίσως για να αντιμετωπίζει κανείς πολλές δύσκολες καταστάσεις και την ψυχική ασθένεια. Τελικά βρίσκεις τις δυνάμεις μέσα σου και προχωράς.
    Λίγο σοκολάτα (μαύρη κατά προτίμηση) νομίζω και εγώ κάνει καλό, άσε που κόβει και την όρεξη για άλλα γλυκά που είναι πιο παχυντικά και λιπαρά. Και τα καρύδια είναι πολύ καλή τροφή, βοηθούν σε πολλά και στον εγκέφαλο.

Senior Member
    το σωμα ειναι το παλατι της ψυχης.εχω προσπαθησει πολυ για να ειμαι λειτουργικος και προσπαθω ακομα.αυτο ειναι το μπλογκ μου.

http://kmamra.blogspot.gr/

Senior Member
    καλο που γυμναζεσαι, σιγουρα θα σε βοηθησει αυτο στα ψυχωσικα συμπτωματα.

εγω προτιμω το περπατημα και κανω λιγα βαρη.

παντως απεφευγε συμπληρωματα απο το γυμναστηριο, ασχετα αμα λενε οτι δεν περιεχουν τιποτα το ανησυχητικο. απεφευγε τεστοστερονες κλπ.
    εχουν καει πολλοι ανθρωποι απο αυτα.

βεβαια δε χρειαζεται να παιρνεις συμπληρωματα για να χτισεις σωμα. και η γυμναστικη αρκετη ειναι..

καλο και που γραφεις, εμενα με βοηθαει τουλαχιστον.

Quote Originally Posted by mamra1983 View Post
    το σωμα ειναι το παλατι της ψυχης.εχω προσπαθησει πολυ για να ειμαι λειτουργικος και προσπαθω ακομα.αυτο ειναι το μπλογκ μου.

http://kmamra.blogspot.gr/
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

ΒΡΕ παιδια δεν καταλαβαινω με τπτ αυτο που λετε οτι η γυμναστικη καταπολεμα τι ψυχωση.τι σχεση εχει το ενα με το αλλο.να λεγατε τηνκαταλαγιαζει(οτι δλδ ξεχνιεσαι για λιγο..) αντε λιγο να το καταλαβαινα αλλα οτι ειναι μορφη θεραπειας η γυμναστικη για το 'αρρωστο' μυαλο δεν βρισκω συναφεια σημαντικη.και το ρητο ακομη νους υγειιης εν σωματι ευγειη αναφερεται στο μεσο ορο των εγκεφαλων που δεν παιρνουν αντιψυχωτικα.ασε δλδ που ακομη και αυτο το ρητο το παραδειγμα του στιβεν χοκινγκ το ξεφτλιζει''.τελοσπαντων να μην σας απογοητευω πολυ αν το πιστευεται αλλα εμενα η προσωπικη μ θεση ειναι οτι η απολαυση ειναι εχθρος της ψυχωσης μονο,αλλα κ αυτο ακομη προσωπικα εγω δεν μπορω να το εχω λογω κακης σωματικης υγειας που πρεπει να κοψω απολαυσεις.τελοσπαντων...
    Last edited by ΔΗΜΗΤΡΗΣ17817; 22-01-2015 at 10:46.

Senior Member
    maus με την προπονηση και με την εκμαθηση γερμανικων κερδιζω αυτοεκτιμηση και αυτοσεβασμο.με αυτα τα δυο ασχολουμαι σε καθημερινη βαση απο τον σεπτεμβριο.απο συμπληρωματα μια πρωτεινη παιρνω και σπιρουλινα.ειμαι κατα των αναβολικων και στεροειδων αλλο τα συμπληρωματα μην τα μπερδευουμε.

Senior Member
    δημητρη η γυμναστικη μια καλη διατροφη οχι ξενυχτια οχι αλκοολ οχι κανναβη και αλλα ψυχοτροπα.ειναι ενα σημαντικο συμπληρωμα στην φαρμακοθεραπεια.εννοειται οτι δεν γιατρευει η γυμναστικη απο μονη της τα ψυχωσικα συμπτωματα.γενικα μια συντηρητικη ζωη με καποιο προγραμμα ειναι καλο να υπαρχει σε μας τους ψυχικα ασθενεις.προσωπικα δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να εχει συμπτωματα και να γυμναζεται η να κανει διατροφη κτλ γιατι απλα δεν γινεται βρισκεσαι στον αερα!

Senior Member
    Θα σε απογοητευσω Δημητρη, μαλλον το αντιθετο χρειαζομαστε...

Λιγοτερη ευχαριστηση, ικανοποιηση, ευφορια !!

Ολα αυτα απελευθερωνουν ντοπαμινη.

Για αυτο και ολες οι θρησκειες απαγορευουν ευχαριστηση, σεξ, φαγητο, μουσικη, χρημα (οι ταλεμπαν π.χ.) γιατι αυξανουν την ντοπαμινη..

Βασικα δε σου λεω οτι τα εχουμε ολα αυτα.

Μπορει κατι που κανουμε να προκαλει εκκριση ντοπαμινης (π.χ. το computer) και να γινεται ολη αυτη η ιστορια ή να εχουμε μια βλαβη στον εγκεφαλο..

"Ως νευροδιαβιβαστής, η ντοπαμίνη έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ικανοποίηση, ευχαρίστηση και ευφορία"

http://www.healthyliving.gr/2013/04/...-sxizofreneia/

"Το άκουσμα ενός αγαπημένου μουσικού κομματιού, προκαλεί την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, χημική ουσία στην οποία οφείλεται το αίσθημα ευχαρίστησης που προκαλείται από το καλό φαγητό, τα ναρκωτικά και από τα χρήματα, σύμφωνα με μια νέα καναδική έρευνα"

"Η μουσική ξυπνάει το ίδιο εγκεφαλικό κύκλωμα της ανταμοιβής και ευχαρίστησης. Κάθε φορά που κάνουμε κάτι, το οποίο ο εγκέφαλός μας θέλει να ξανακάνουμε, απελευθερώνει ντοπαμίνη για να μας κάνει να νιώσουμε ωραία και να μας δώσει κίνητρο να επαναλάβουμε την πράξη (περισσότερη μουσική, περισσότερο φαγητό, περισσότερα χρήματα κλπ.), σύμφωνα με τους ερευνητές"

http://www.rockap.gr/%CE%B7-%CE%BC%C...3%CF%84%CE%B7/

ΒΡΕ παιδια δεν καταλαβαινω με τπτ αυτο που λετε οτι η γυμναστικη καταπολεμα τι ψυχωση.τι σχεση εχει το ενα με το αλλο.να λεγατε τηνκαταλαγιαζει(οτι δλδ ξεχνιεσαι για λιγο..) αντε λιγο να το καταλαβαινα αλλα οτι ειναι μορφη θεραπειας η γυμναστικη για το 'αρρωστο' μυαλο δεν βρισκω συναφεια σημαντικη.και το ρητο ακομη νους υγειιης εν σωματι ευγειη αναφερεται στο μεσο ορο των εγκεφαλων που δεν παιρνουν αντιψυχωτικα.ασε δλδ που ακομη και αυτο το ρητο το παραδειγμα του στιβεν χοκινγκ το ξεφτλιζει''.τελοσπαντων να μην σας απογοητευω πολυ αν το πιστευεται αλλα εμενα η προσωπικη μ θεση ειναι οτι η απολαυση ειναι εχθρος της ψυχωσης μονο,αλλα κ αυτο ακομη προσωπικα εγω δεν μπορω να το εχω λογω κακης σωματικης υγειας που πρεπει να κοψω απολαυσεις.τελοσπαντων...
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

δεν με απογητευεις καθολου μαους αλλωστε διαλογο κανουμε...κ μακαρι να με επειθες θα το ηθελα ολοψυχα αλλα δεν το πιστευω ακομη.ειπα τι πιστευω για την ευχαριστηση οτι βοηθαει.δεν αρνουμε ομως και την προσφορα αυτων που λες (γυμναστικη κτλ) αλλα με μετρο,δεν ειναι καθοριστικα οπως η ευχαριστηση.ετσι πιστευω.οσο αφορα την ντοπαμινη ναι εχουμε επερεκριση αλλα με τα φαρμακα που παιρνουμε λογωτου οτι ακομη κ της 2ης γενιας δεν εχουν ολοκληροθει πληρως κοβουν τελειως την ντοπα οποτε η ευχαριστηση που την αυξανει καπως την ντοπαμινη και την σταθεροποιει χρειαζεται εντονα.ναι λοιπον κατα την γνωμη μου αλιμονο στην σωματικη υγεια κ στο μετρο κ στα φαρμακα(που κακως νομιζω με κανουν παρατηρησεις οι διαχειρηστες του φορουμ γτ ποτε δεν ειπα για κοψιμο τους-γνωμη μου...) αλλα ναι κ στην ακλονιτη ψυχικη αξια που λεγεται...ευχαριστηση

Senior Member
    βασικα νομιζω χρειαζεται καπως να νιωσεις ικανοποιημενος ωστε να μη χρειαζεται αλλη εκκριση ντοπαμινης για να την..παλεψεις..

δεν με απογητευεις καθολου μαους αλλωστε διαλογο κανουμε...κ μακαρι να με επειθες θα το ηθελα ολοψυχα αλλα δεν το πιστευω ακομη.ειπα τι πιστευω για την ευχαριστηση οτι βοηθαει.δεν αρνουμε ομως και την προσφορα αυτων που λες (γυμναστικη κτλ) αλλα με μετρο,δεν ειναι καθοριστικα οπως η ευχαριστηση.ετσι πιστευω.οσο αφορα την ντοπαμινη ναι εχουμε επερεκριση αλλα με τα φαρμακα που παιρνουμε λογωτου οτι ακομη κ της 2ης γενιας δεν εχουν ολοκληροθει πληρως κοβουν τελειως την ντοπα οποτε η ευχαριστηση που την αυξανει καπως την ντοπαμινη και την σταθεροποιει χρειαζεται εντονα.ναι λοιπον κατα την γνωμη μου αλιμονο στην σωματικη υγεια κ στο μετρο κ στα φαρμακα(που κακως νομιζω με κανουν παρατηρησεις οι διαχειρηστες του φορουμ γτ ποτε δεν ειπα για κοψιμο τους-γνωμη μου...) αλλα ναι κ στην ακλονιτη ψυχικη αξια που λεγεται...ευχαριστηση

εγω μαους απο τοτε που αλλαξα ροτα και αρχισα να διασκεδαζω τον εαυτο μου βελτιωθηκα παρα πολυ(δεν εγινα καλα αλλα η αλλαγη απιθανη...) κ για αυτο κανω αυτην την καταθεση ψυχης θα ελεγα για να βοηθησω και αλλους γιατι τα πιστευω αυτα που λεω μεχρι τα μπουνια

με αυτον τον τροπο απο ...ζομπι εγινα ανθρωπος

Senior Member
    εχεις δικιο. καλυτερα να διασκεδασεις μια φορα και να νιωσεις ικανοποιημενος, παρα να μη διασκεδαζεις και μετα να εχεις εθιστικες συμπεριφορες για να νιωθεις ευχαριστηση.

εγω μαους απο τοτε που αλλαξα ροτα και αρχισα να διασκεδαζω τον εαυτο μου βελτιωθηκα παρα πολυ(δεν εγινα καλα αλλα η αλλαγη απιθανη...) κ για αυτο κανω αυτην την καταθεση ψυχης θα ελεγα για να βοηθησω και αλλους γιατι τα πιστευω αυτα που λεω μεχρι τα μπουνια

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast