Ποιο πιστεύεται πως είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για άγχος κ κοινωνική φοβία;
Ως τώρα μόνο cipralex έχω πάρει αλλά δεν κάνει και πολλά και δεν μπορώ να πειραματιστώ με όλα.
Έχετε εμπειρία με κανένα που να σας κάλυψε καλά το πρόβλημα;
Printable View
Ποιο πιστεύεται πως είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για άγχος κ κοινωνική φοβία;
Ως τώρα μόνο cipralex έχω πάρει αλλά δεν κάνει και πολλά και δεν μπορώ να πειραματιστώ με όλα.
Έχετε εμπειρία με κανένα που να σας κάλυψε καλά το πρόβλημα;
Eγω μονο με αυτό εχω σωθεί ! (διαταραχη πανικού και αγοραφοβία)
Με το cipralex μόνο;
Σε τι δόση το παίρνεις;
Το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για άγχος και κοινωνική φοβία είναι αυτό που θα σου προτείνει ο γιατρός σου και όχι ο κάθε τυχαίος από το forum...
Και ομως , xart , και ο γιατρος ακομη , δεν μπορει να εκτιμησει ποιο φαρμακο σου παει , δοκιμες κανει και αυτος .
Πανάσχετο αυτό που λες...
Ακόμα κι αν είναι δοκιμές (που έχει μια δόση αλήθειας αυτό, σε όλα τα φάρμακα, θεραπείες κλπ) αυτές τις δοκιμές τις κάνει "ο ειδικός". Όχι εγώ κι εσύ...
Ας είμαστε ξερόλες αλλά σε χαζά θέματα (αυτοκίνητα, ποδόσφαιρο, μόδα κλπ). Μην το παίζουμε και γιατροί!!! Είναι επικίνδυνο αυτό!!!
Τι καθομαι κι ασχολουμαι με ασχετιδηδες ........................
Εγώ μίλησα σήμερα με την γιατρό μου και μου είπε να βάλω και 15μγ ρεμερόν μήπως και μου κάτσει καλύτερα και μείνω σε αυτό.
Είναι τελείως διαφορετικό από τα ssri και είπαμε να το δοκιμάσουμε μπας και μου κάτσει καλύτερα...
Ο κάθε γιατρός γράφει το φάρμακο που έχει δουλέψει περισσότερο και το ξέρει.
Η δικιά μου μου λέει πως όλα λειτουργούν θεωρητικά το ίδιο.
Απλά μερικά έχουν άλλο μηχανισμό δράσης (τρικυκλικά, ssri, snri, etc )
Γιαυτό τώρα μου γράφει ρεμερόν που είναι τετρακυκλικό (θεωρητικά) και υποτίθεται πως δεν κάνει και σεξουαλικές παρενέργειες και αν δε μου κα΄τσει ούτε αυτό θέλει να δοκιμάσουμε και SNRI (to effexor).
Ήθελε πρώτα να δούμε το εφεξόρ και μετά το ρεμερόν αλλά της το γύρισα εγώ γιατί το ρεμερόν είναι και αντισταμινικό που με βολεύει...
Παιδιά πρώτη μέρα σήμερα (νύχτα) θα το πάρω και την αληθεια να σας την πω φοβάμαι λίγο.
Της είπα να ρίξουμε το σιπραλεξ που το παίρνω σε φουλ δόση αλλά αυτή μου λέει όχι θα βάλεις και ρεμερον και θα αφήσεις το σιπραλεξ (για να μην πέσω...)...
Τι να πω ρε παιδιά και με το σιπραλεξ είχα φάει φρίκη και τελικά όταν το πήρα ΟΚ ήμουν λίγο σα ζαβλακωμένο έως πολύ τις πρώτες μέρες αλλά μετά ΟΚ...
Επειδή έχω διαβάσει όλα τα αντικαταθλιπτικά πάω εκεί ενήμερος και συζητάμε μαζί με αυτή τι θα δοκιμάσουμε.
Άλλωστε δε της κάνει διαφορά και αυτή μου λέει κατά 90% σιπραλεξ δουλεύει άρα δοκιμές τώρα με βλέπω να βάζο-βγάζουμε...
Βάλε λίγο από αυτό, κόβοντας λίγο από το άλλο κτλ κτλ κτλ
Πάντως την παραδέχομαι εν μέρη δε με αφήνει ακάλυπτο.
Απλά 2 αντικαταθλιπτικά μαζί με φοβίζουν λιγο
Εντάξει παιδιά πήρα τώρα την πρώτη δόση...
Ελπίζω να μη με κάνει να σέρνομαι στα πατώματα.
Η ψυχίατρος μου ήταν πολύ καθυσηχαστική.
Άντε και ο Θεός βοηθός.
Μακάρι να δουλέψει και να φύγω από το cipralex γιατί και δεν κάνει πολλά στο άγχος και κάνει σεξ. παρενέργειες...
Η ζαβλακωμάρα που λες είναι χαρακτηριστική παρενέργεια σχεδόν σε όλα τα αντικαταθλιπτικά αλλά κρατάει ελάχιστες μέρες.
Επίσης δεν πρέπει να περιμένεις από ένα αντικαταθλιπτικό να σου διώξει το άγχος. Δεν είναι η δουλειά του αυτό. Βοηθάνε να μειωθεί κάπως το άγχος άλλα σαν "παρενέργεια" του ότι έχεις καλύτερη διάθεση.
Γενικά δεν υπάρχει κανένα μαγικό χάπι που να το πάρεις και να γίνεις "ευτυχισμένος άνθρωπος" (εκεί πια μιλάμε για άλλες ουσίες..)
Πάντως το διπλό αντικαταθλιπτικό το έχω ακούσει αρκετές φορές και δεν πρέπει να σε φοβίζει. Είναι συνήθης τακτική των ψυχιάτρων απ ότι έχω καταλάβει να δίνουν από διαφορετικές κατηγορίες (πχ 1 ssri και 1 τρικυκλικό)
Καλησπερα σου μελος,Εγω παιρνω λαντοζε για την καταθλιψη κ για το αγχος παλια πηρα ζαναξ ομως με τα φαρμακα δεν παιζουμε κανουμε ο,τι μας λεει ο γιατρος
@Mak Το cipralex ξέρω πόσο δουλεύει αφού το ξανάπερνα 7 μήνες.
Τώρα βάλαμε ρεμερόν όπότε θα δω τι παραπάνω θα μου δώσει.
Η αλήθεια είναι ότι το 2 αντικαταθλιπτικά μαζί παίζει πολύ στο εξωτερικό. Σε ξένα φόρουμ σχεδόν οι περισσότεροι παίρνουν 2 αντικαταθλιπτικά.
Βέβαια πιο συχνά είναι ssri + wellbutrin ή ssri+snri...
Θα φανεί. Πάντως ΟΚ ελάχιστες παρενέργειες για πρώτη μέρα ειδικά. Με ζάλισε λίγο αλλά ούτε καν με έριξε για ύπνο όπως θα περίμενα. Δυσκολεύτικα λίγο να ξυπνήσω και ξύπνησα μετά από 10 ώρες αλλά τώρα είμαι ΟΚ... Ούτε αναγούλες ούτε τπτ...
Δεν περιμένω να μου λύσει το άγχος 100% αλλά σε έναν ικανοποιητικό βαθμό ώστε να γίνει το άγχος ενός μέσου ανθρώπου και να μην αποφεύγω να ζω εξαιτίας του...
Παναγιωτη , καλο ειναι που ενημερωνεσαι . Το wellbutrin οντως συνδυαζεται με ssri /ssnris , οπως και το valdoxan . Αλλα δεν θα ξερεις πιο κανει την περισσοτερη δουλεια αμα παιρνεις 2 παρομοια . Εγω τωρα πειραματιζομαι με το zoloft αντι seroxat , με lyrica .
Νομιζω οτι αμα εχεις πειρα και γνωσεις , μπορεις να πειραματιστεις χωρις την συνδρομη γιατρου .
Εσυ ξερεις καλυτερα τον εαυτο σου . Αγγελος .
Δεν θα παίρνω 2.
Επειδή δε με κάλυψε το cipralex αρχίζουμε τις εναλλαγές με την γιατρό μου.
Απλά επειδή δε θέλω και δε θέλει να είμαι ακάλυπτος κάνουμε πολύ αργά την εναλλαγή...
Δηλαδή κανα μήνα θα παίρνω και τα 2 και μετά θα αυξήσω το ρεμερόν (αν δω ότι βοηθάει) και θα μειώσω το σιπραλεξ...
Σε ένα θα μείνω απλά ψάχνουμε σε τι.
ssri / snri/ tricyclic etc...
Ακόμα και να γίνω σούπερ με το ρεμερόν δε θα άφηνα σιπραλεξ 20μγ (μαξ δόση είναι) μαζί με ρεμερόν για πάνω από μήνα γιατί φοβάμαι σεροτονινεργικά ..
Παναγιωτη , σουπερ δεν εγινε ποτε κανεις με αντικατθλκα . Σεροτονινεργικο παθαινεις αν παιρνεις απο 2 ssri s μεγαλες δοσεις , αλλα καλυτερα οπωσδηποτε 1 . Αμα σου πω ποσα χρονια ψαχνω το σουπερ κοκτεηλ , θα απογοητευτεις . Κι εγω σαν κι εσενα ψαχνω μια βαση , ενα 30% να μου δωσουν τα φαρμακα , και μετα παιρνω μπρος και μονος . Ομως σε καποια φαση , προσφατως που ' τσιμπηθηκα ' με καποια και βγαιναμε , ειχα συνελθει κατα ενα 40% , το οποιο και τωρα ισχυει . Αρα η λυση δεν ειναι τα φαρμακα . Τα αντιεπιληπτικα για μενα κανουν πιο πολυ δουλεια . Εχω αγχωδη καταθλιψη , δλδ δεν εχω μελαγχολια , ουτε χαμηλη αυτοεκτιμηση , απλως δεν εχω διαθεση για πολλα πολλα . Κλεινομαι στον εαυτο μου . Δεν ξερω εσυ πως βιωνεις την καταθλιψη . Αγγελος .
ΥΓ. το seroxat τοχεις δοκιμασει ? δεν θυμαμαι αν σε ρωτησα .
Εγώ με την κατάθλιψη και αγχώδη έχω και πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και για αυτό ίσως βοηθάνε και τα αντικαταθλιπτικά.
Στο άγχος τα αντιεπιλιπτικά λειτουργούν με μεγάλη καταστολή.
Νευροντίν 600μγ και είμαι οριακά αν πάρω 900μγ είμαι σε φάση νύστας...
Τώρα με το ρεμερόν έριξα έναν ύπνο πάλι δεν ξύπναγα...
:D................................................ ........
Εντωμεταξύ ήταν που ήταν τα όνειρα ζωντανά και περίεργα με το σιπραλέξ το ρεμερόν μου τα αποτελείωσε.
Σηκώθηκα το πρωί (όταν κατάφερα να σηκωθώ) λες και τα χα ζήσει όντως όλα αυτά (εφιάλτες...)...