Δύσκολο να μεγαλώνεις γονείς...
Καλησπέρα...Θα ήθελα να με βοηθήσουν οι μητερες της παρέας για ένα θέμα που με ζορίζει καιρό τώρα.
Αρχικά να πω οτι είμαι 24 χρονών φοιτήτρια και μένω στο πατρικό μου με τον αδερφό μου (18 ετών σήμερα) και η μαμα (40 ετών σήμερα) είναι στο εξωτερικό για τους γνωστους λόγους ανεργίας...
Λοιπόν, το πρόβλημα μου είναι με την μητέρα μου. Πριν 8 χρόνια είχαμε απομακρυνθεί πάλι για 2 χρόνια γιατι έπρεπε να τελειώσω το σχολείο στο εξωτερικό. Έμενα σε στενούς συγγενείς. Η μητέρα μου ήταν στην πόλη της, οπότε είχε και τους φίλους τις εδώ και τα πάντα. Η επικοινωνία μας ήταν να μιλάμε 1 φορα τη βδομάδα περίπου και λέγαμε τα κλασικά, τι κάνεις? καλα. εσύ? καλα και γω... Αυτά...
Τα 2 τελευταία χρόνια η μαμα με τον μικρότερο αδερφό μου έπρεπε να πάνε στο εξωτερικό για τους γνωστούς λόγους που ανέφερα και πιο πάνω. Φέτος ο αδερφός μου γύρησε για να δώσει πανελλήνιες και έχει μείνει μόνη της εκει με τα σοιλίκια. Το πρόβλημα μου είναι το εξής...
Η μητέρα μου δεν περνάει και πολύ καλά εκει που είναι... Οι σχέσεις με το σόι δεν είναι και οι καλύτερες οπότε έχει συνέχεια τσακωμούς και παρεξηγήσεις. Παρόλο που είναι πολύ ωραία γυναίκα με γούστο και άποψη δεν έχει καταφέρει να κάνει παρέες της προκοπής για να μπορέσει να πιει ένα καφέ π.χ.. Οπότε όλη η προσοχή της είναι στραμμένη πάνω μας και κυρίως σε μένα που είμαι και πιο ευάλωτη και ευαίσθητη... Κάθε πρωί με παίρνει τηλ απ τις 9 και μετά μέχρι να ξυπνήσω. Όταν απαντάω και ξυπνάω κάθομαι τουλάχιστον ένα 2ωρο και μιλάμε για θέματα παρεξηγήσεων και κουτσομπολιού (κάτι το οποίο σιχαίνομαι) και επειδή προσπαθώ να κάνω και γω καμια δουλειά παράλληλα χάνεται το σήμα του ιντερνετ με αποτέλεσμα να νευριάζει και να μου λέει να κάτσω 2 λεπτά να μιλήσουμε (τα οποία 2 λεπτά γίνονται 2 ώρες φυσικα)...Και όλα αυτά γιατί? Επειδή είναι στη δουλειά δεν έχει τι να κάνει, αφού πελάτες μπαίνουν αραία και που στο μαγαζί. Αν δεν το σηκώσω γίνεται μια επίθεση γκρίνια με περιεχόμενο, δεν με αγαπάς,με βαριέσαι, ε βέβαια εγώ γέρασα σιγά μην έχεις όρεξη να μιλάς μαζί μου, συγνώμη που σου τα πρήζω και όλας, συγνώμη για την ενόχληση και πολλά άλλα τέτοια σε φουλ ειρωνικό βαθμο φυσικα... Με αποτέλεσμα να μουτρώνει και να με παίρνει 5 6 μέρες αργότερα σαν να μην έγινε τίποτα. Γενικά υπάρχει μια υπερβολική γκρίνια.Απο πάντα όταν έχει η μαμα νεύρα θα ξεσπούσε σε μας (ενοείται όχι με βία) αλλά με νεύρα καβγάδες φασαρίες κλπ...
Τη μητέρα μου τη λατρεύω και πάντα ότι και να κάνω θα σκεφτώ να μην την απογοητεύσω (άσχετα αν τα καταφέρνω ή όχι). Μας μεγάλωσε μόνη της και τη θαυμάζω γιατί όσοι μας ξερουν (εμένα και τον αδερφό μου) της λένε συγχαρητήρια για την ανατροφή που έχουμε... Όμως όλο αυτό το σκηνικό ανασφάλειας που μου βγάζει δεν μπορώ να το σηκώσω...
Σήμερα μαλώσαμε γιατι έπλενα τα πιατα και δεν την απάντησα στο τηλ την ώρα που με έπαιρνε και η κατάληξη ήταν να μου πεί να μη την ξαναπάρουμε τηλ εκτός και αν χρειαστούμε κάτι να της στείλουμε μήνυμα, όχι τηλ.
Προσπάθησα άπειρες φορες να της εξηγήσω τη θέση μου αλλά άσκοπα αφού μονίμος κάνει μονόλογο... Είναι πολύ ψυχοφθόρα η όλη φάση... Κάποιοι μου λένε να της κρατάω και γω μουτρα και να της μιλάω το ίδιο απότομα με λέξεις που πληγώνουν, αλλά εγώ δεν μπορώ, δεν μου βγαίνει... Δεν θέλω να τη πληγώνω...
Εσείς σαν γονείς ή και σαν 3ο πρόσωπο τι πιστεύεται οτι είναι πιο σωστό και αποτελεσματικό?
Υ.Γ. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων. Και συγνώμη για τον όγκο του κειμένου. :rolleyes: