σωστο ειναι αυτο που επιβαλλει ο πιο δυνατος..ακουσα αυτη τη φραση και θα ηθελα πολυ να ακουσω γνωμες επ' αυτου ...ποιος οριζει και καθοριζει κατι ως σωστο η λαθος >?
Printable View
σωστο ειναι αυτο που επιβαλλει ο πιο δυνατος..ακουσα αυτη τη φραση και θα ηθελα πολυ να ακουσω γνωμες επ' αυτου ...ποιος οριζει και καθοριζει κατι ως σωστο η λαθος >?
η εννοια του σωστου και του λαθους ειναι κατι υποκειμενικο. ας πουμε για μενα ειναι σωστο ολοι οι ανθρωποι να εχουν δικαιωμα στην ελευθερια στην εκπαιδευση και στην ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη, για εναν εθνικιστη αυτο δεν ειναι σωστό.
φυσικα το "σωστό" δεν επιβάλλεται με τη δύναμη - ισως να φαινεται καποιες στιγμες ετσι - αλλά φυσικα και δεν ειναι. για να πεισεις οτι κατι ειναι σωστό χρειαζεσαι επιχειρηματα οχι δυναμη.
δεν υπαρχει σωστο και λαθοσ ολοι μαλακιεσ κανουμε και καπου μασ πανε
δηλαδη εσυ που κρινεισ ποτε κανεισ κατι σωστα απο μενα που δεν κρινω νομιζεισ κανεισ κατι διαφορετικο απο μενα
απλα δουλευει αλλιωσ το κεφαλι σου δεν καταλαβαινεισ οτι οι ανθρωποι ειναι εργοστασια μαλακιασ
δηλαδη τωρα εσυ που τα κανεισ ολα σωστα νομιζεισ αμα κατσω και ψαξω τη ζωη σου ξερεισ ποσεσ μαλακιεσ θα βρω
μη σου πω καλυτερα γιατι θα εκπληχτεισ και δε θα μπορεισ να συνελθεισ ετσι και γινει αυτο
O μονος που δειχνει αν κατι που εκανες ειναι σωστο η λαθος , ειναι ο χρονος .
Αυτο που φαινεται σημερα σωστο , μπορει στο μελλον να αποδειχθει λαθος , οπως και το αντιθετο .
κι εγω ετσι νομιζω οτι δεν υπαρχει σωστο και λαθοσ
και αν κανεις κατι που ενσυνειδητα ξερεις οτι ειναι μαλακια/λαθος/κακο ονομαστε το οπως θελετε και οτι θα το πληρωσεις αργοτερα αλλα επιλεγεις και παλι να το κανεις..αυτο πως το θεωρειτε ?
Εσυ κατι ετοιμαζεσαι να κανεις , που ξερεις οτι δεν ειναι καλο , αλλα τα ζηταει ο οργανισμος σου , Δεν λες ευθεως τι σκοπευεις να κανεις , αντι να παιζουμε τις 10 ερωτησεις ?
εγω οχι ..οχι ακομη τουλαχιστν γτ συνηθως τις επιλογες μου τις βλεπω σωστες αρχικα στην πορεια αρχιζω να βλεπω καποια σημεια που δν μ κολλανε τοτε μου μπαινουν ιδεες οτι κατι δν παει καλα αλλα και παλι τα φτανω ολα ως το τερμα και ας ειναι λαθη ..προτιμω να το διαπιστωσω μονη μου παρα να το αφησω επειδη καποιος μου ειπε οτι δν ειναι σωστο και να μη μαθω ποτε τι ηταν τελικα ....
και πολυ καλα κάνεις!... ποτε δεν πρεπει να επηρεαζομαστε απο τους άλλους ... αν δεν λανθανουμε πως θα μανθανομεν... εισαι μικρη σε ηλικια ε?
Ειναι υποκειμενικο. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ηθικές αρχές νομιζω.
Το θεωρω επιλογη , με βαρυ τιμημα . Λιγες επιλογες στερουνται τιμηματος , σε μερικες το τιμημα πληρωνεται αμεσα , σε μερικες ειναι οχι τοσο εμφανες , αλλα παλι θα πληρωθει μεσομαροπροθεσμα . Μπορει να το ξερουμε , να το υποψιαζομαστε , αλλα παρολα αυτα να επιλεγουμ την συγκεκριμενη οδο .
Οχι απαραιτητως . Οχι σε ολες . Τρωω κατι υγιεινο , το απολαμβανω ομως . Γυμναζομαι , ενιοτε σκληρα , το απολαμβανω . Βγαινω με μια κοπελα που μαρεσει , το απολαμβανω . Παω εναν περιπατο στην εξοχη , το απολαμβανω . Πολλες απολαυσεις δεν κοστιζουν , ουτε εχουν τιμημα .
Τωρα βεβαια δεν ξερω τι απολαυση εχεις κατα νου , αν εχεις το περιφημο ' οτι αξιζει σαυτη την ζωη , ειτε κοστιζει , ειτε ειναι παρανομο , ειτε παχαινει ' , εκει παω πασο !.