Πιστευετε οτι οποιος εχει χιουμορ , καλο , ειναι απαραιτητως και εξυπνος ?
η οποιος ειναι εξυπνος εχει και χιουμορ ?
Εγω τα πιστευω και τα δυο !!!
Printable View
Πιστευετε οτι οποιος εχει χιουμορ , καλο , ειναι απαραιτητως και εξυπνος ?
η οποιος ειναι εξυπνος εχει και χιουμορ ?
Εγω τα πιστευω και τα δυο !!!
νομίζω εξαρτάται απο το χιουμορ. πιστευω οτι οι ανθρωποι με χιουμορ ειδικα αυτοι που αυτοσαρκαζονται ειναι εξυπνοι πραγματικα και μπορουν να φαινονται γοητευτικότεροι απο οσο ειναι στην πραγματικότητα
Δεν αναφερομαι στην γοητεια , fleur , μονο στην εξυπναδα . Δεν εχω γνωρισει ανθρωπο που να ειχε χιουμορ , καλο ομως , οχι κρυο , και να μην ηταν εξυπνος .
Οπως και οιοσδηποτε απο τους φιλους μου , που δεν ειναι εξυπνοι , δεν εχει καταφερει να με κανω να γελασω .
Αλλα εχω φιλο , με πολυ εξυπνο χιουμορ , που δεν ειναι γοητευτικος .
Ωραιο θεμα αυτο!! Εγω συμφωνω μαζι σου μακ...και σε μενα το ιδιο μου εχει συμβει βεβαια νομκζω οποιος αυτοσαρκαζετε μονο...εινια για να δειξει οτι εχει χιουμορ ενω μπορει να εχει πολυ λιγοτερο
E , ναι , οσοι εχουν χιουμορ και οχι εγωισμο μαζι , αυτοσαρκαζονται .
ε ναι τοτε Μακ δείχνει εξυπναδα αλλα για μένα οι εξυπνοι ανθρωποι εχουν και μια γοητεία ή έστω είναι αρκετα ελκυστικοι για να τους κανω παρεα..
Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που είναι έξυπνοι αλλά δεν είχαν χιούμορ, όπως επίσης έχω γνωρίσει άλλους που ενώ έχουν πλάκα σαν άτομα δεν τους κόβει ιδιαίτερα.
ΜΜΜΜ....άρα μάλλον τείνω προς το συμπέρασμα ότι ένας έξυπνος άνθρωπος δεν έχει απαραίτητα καλή αίσθηση του χιούμορ-γιατί είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας. Όμως όταν κάποιος-α έχει φοβερό χιούμορ (έξυπνο χιούμορ δηλαδή είναι ετοιμόλογος και ατακαδόρος ή κάνει εύστοχα αστεία με νόημα) τότε συνήθως τον χαρακτηρίζω έξυπνο. Πάντως το χιούμορ όταν είναι πολύ χύμα στα κύμα αλά Σεφερλής δεν λέει κάτι για την ευφυΐα του άλλου.
fyi το 140 δεν είναι μέτριο :)
τι ειναι "εξυπνος"? τι κριτηρια υπάρχουν ? ποτε λέμε οτι ενας ανθρωπος ειναι πραγματικα εξυπνος?
Εξυπνος ειναι αυτος που εχει νοητικες επιδοσεις (αναλυση, επιλυση,παρατηρητικοτητα, μνημη, αντιληψη) τιποτα αλλο.
Ή αλήθεια είναι πως πάντα πίστευα ότι γίνεται παααρα πολύ κατάχρηση αυτής της λέξης...σχεδον κανείς δεν θα σου δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση...τουλάχιστον ένας μέσος άνθρωπος...
Πιστεύω ότι οι περισσότεροι όταν χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη, την λένε με το νόημα του "εύστροφου"; υποθέτω; Αλλά έχει τόσες δυνατότητες το μυαλό μας, που κάποιος είναι καλύτερος σε μια, και κάποιος άλλος είναι καλύτερος σε μια άλλη (π.χ ένας είναι πιο παρατηρητικός, ενώ ο άλλος είναι πιο δημιουργικός).
Ενδιαφέρον αυτό...αν ξέρει κανείς κάτι παραπάνω σχετικά με αυτο, ας μας πει ^^
edit: ω Άνακιν, με προλαβες; :S
η ευφυια είναι ''πλεον'' μετρησιμο μέγεθος... και της εξυπνάδας και της συναισθηματικης... βεβαια υπαρχει το ερωτημα ποιος το διαολο καθοριζει αυτά τα τεστ.. αλλα υπαρχει μια βαση με την οποια τεσταροντε ολοι
http://www.mensa.org.gr/join/mensa-test
εχει μερικα τεστακια ενδεικτικα... καντε τα αν βγαλετε πανω από 130 η καπου εκει ανήκετε στο 2% του πληθυσμου και μπορειτε να εγγραφείτε στην μενσα... απλα θελει συνδρομη.. και δεν υπαρχει λογος...
Επισης υπαρχουν πολλες κατηγοριες νοημοσυνης οπως: συναισθηματικη νοημοσυνη, λογικομαθηματικη, αθλητικη, χωροαντιληπτικη, μουσικη, καλλιτεχνικη, φιλολογικη και υποθετω πως δεν γινεται να τις εχουμε ολες αυτες μαζι, καποιες απο αυτες θα τις εχουμε και αλλες οχι, ο καθενας χρησιμοποιει την εξυπναδα που εχει αλλιως, σε καποια θεματα ολοι ειναι βλακες, ακομα και οι πιο εξυπνοι σε καποιον τομεα θα ειναι ηλιθιοι.
noumac εχω να στειλω καλυτερα, τα σωστα τεστ iq δεν εχουν φιλολογικα και μαθηματικα για τον λογο οτι ο αλλος μπορει να μην ξερει αναγνωση και να μην ειναι χαζος, το επισημο τεστ που θα κανει καποιος στην μενσα ειναι μονο με σχηματα για να τεσταριστουν αποκλειστικα οι νοητικες επιδοσεις, ειχα ανοιξει ενα θεμα με test iq και eq, οποιος ενδιαφερεται ας μπει στο prophile μου να τα δει, ειναι απο τα πιο ''επισημα'' test νοημοσυνης, απο αυτα που κυκλοφορουν στο internet τουλαχιστον, επισης παιζει ρολο η διαθεση που εχει ο αλλος οταν κανει αυτα τα test.
ειναι εξυπνο να σκασω 30ε για να δω αν ειναι εξυπνη?...δηλαδη εξυπνος για σενα ειναι αυτος που εχει πάνω απο 130 δεικτη ευφυίας...σωστα?
H εξυπναδα ειναι υπερτιμημενη . Υπαρχουν αλλα χαρακτηριστικα εξ ισου σημαντικα , η και παραπανω .
Αλλωστε ειναι μια αοριστη εννοια , συνισταμενη πολλων ιδιοτητων , αντιληψη , οξυδερκεια , οξυνεια , νοημοσυνη , κοινος νους , ευστροφια , κριτικη ικανοτητα και αλλα .
δηλαδη δεν ειμαστε σε θεση να κρινουμε με σαφηνεια ποτε ενας ανθρωπος ειναι εξυπνος και ποτε οχι?
Δεν νομιζω , απο κει που ειχαμε το IQ αποδεικνυεται πιο σημαντικο το EQ , συμπεριλαμβανει πιο πολλα χαρακτηριστικα . Αλλα μπορεις να πεις οτι ο ταδε εχει ισχυρη αντιληψη , η καλη κριτικη ικανοτητα , αλλα πολλοι ανθρωποι που ειναι πετυχημενοι στα επαγγελματικα τους , ειναι αποτυχημενοι στα προσωπικα τους , η αποτυχημενοι γονεις . Τωρα ποιο ειναι σημαντικοτερο , δεν ξερω .
Αλλοι δηλωνουν ευτυχεις , αλλοι οχι .
Κανεις δεν ειναι πετυχημενος στα παντα .
Μερικοι ομως ειναι αποτυχημενοι σε ολα , εκει βγαζεις ενα συμπερασμα . Αμα καποιος επαναλαμβανει το ιδιο λαθος , εξυπνο δεν τον λες . Ουτε αμα εθελοτυφλει .
Οπωσδηποτε η εξυπναδα συνδεεται με την επιτυχια , αφου ορισουμε τι εστι επιτυχια .
εγω φημιζομαι για την ενσυναισθηση μου οχι για το iq τοσο πολύ. ως αριστεροχειρας λειτουργεί περισσότερο το δεξι ημισφαιριο (αποδεδειγμένο και με αναλογο εγκεφαλογραφημα) που σημαινει οτι απο μαθηματικές πραξεις μεχρι πρακτικα προβληματα ειμαι αστα να πανε..παρολαυτα νομιζω οτι καταφερνουμε ολοι να καλύπτουμε τα ελλειματα μας στην καθημερινοτητα αρκει να εχουμε ενα βασικο μεσο ορο νοημοσυνης
καποιος πρεπει να το κανει...εχουν κατασφαξει την υφηλιο οι ηγετες της και αυτα τα ζωα χαζευουν με την κιμ καρντασιαν...οχι δεν ειναι εξυπνος λαος οι αμερικανοι ..εμεις ειχαμε κλεφτες ναι, αλλα εδω μιλάμε για φονιαδες !και καθε μερα μια μανα να χανει το παιδι της και ενα παιδι να ορφανευει και παρολα αυτα παραμενουν στην αδρανεια!.. καθε χρονο ενα σχολειο ματωνει και ακομα εχουν νομιμοποιημενη οπλοκατοχη. τυπωνουν χρημα αλογιστα χωρις να λογαριαζουν τις συνεπειες ολοι οι λογοι που σημερα λιμοκτονει ο κοσμος ξεκινησε απο την αθλια οικονομικη τους πολιτικη! σαφως και μπορω να καταδικαζω εναν λαο κατω απο αυτες τις συνθηκες... ειναι προβατα!!
χαχαχαχα...οχι εγω χαζουλη ... η συγχρονη επιστημη το λεει ... σαφως και εκανε λάθη ο ανθρωπος ...εθελοτυφλουσε οπως ολοι οι ανθρωποι κανουμε και φυσικα ξανακανε τα ιδια λαθη αρκετες φορες ..εκει εστιασα εγω σαν απαντηση σε αυτο που ειπες.. οτι οποιος εθελοτυφλει και κανει το ιδιο λαθος δεν ειναι εξυπνος
Δεν ξερω τι λεει η επιστημη , αλλα χαζο δεν τον λες . Αλλωστε οι ανθρωποι που θεωρουν δικαιως εαυτον εξυπνο , εχουν την ταση να ειναι ισχυρογνωμονες , εχω παρατηρησει .
Σιγουρα εσει κανει λαθη , οταν αναφεροταν σε θεωριες βασισμενες σε αλλες θεωριες . Θαπρεπε , αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι , να τον κρινουμε αν ειχε στην διαθεση του , τα δεδομενα και τα μεσα της σημερινης εποχης .
Ειναι σαν να λεμε οτι ο Κοπερνικος , που ανακαλυψε το πρωτο υποτυπωδες τηλεσκοπιο , με ενα σωρο ατελειες , ηταν ανικανος . Ηταν ?
αρα συμφωνεις...!! .. που μπερδευεσαι?? ..
Δεν μπερδευομαι , αλλο εθελοτυφλω σε κατι προφανες και στον κοινο παρατηρητη , και αλλο ειμαι ισχυρογνωμων , σε κατι μη εμφανες στον κοινο παρατηρητη . Δεν βλεπω την θεωρια της σχετικοτητας , που δεν ειναι δυνατον να την συλλαβει και να την διατυπωσει ο μεσος ανθρωπος , να εχει καταρριφθει .
μακ περιμενε σιγουρα εχεις μπερευτει ... ειπες οτι οσοι εθελοτυφλουν ή κανουν το ιδιο λαθος δεν ειναι εξυπνοι και χρησιμοποιησα τοπαραδειμα του αινσταιν για να σου αποδειξω οτι αυτο δεν υσχυει και συμφωνεις.
κανεις δεν ακτερριψε την θεωρεια της σχετικοτητας η οποια διδασκεται σε σχολεια στο μαθημα φυσικης..προφανως ειναι κατανοησιμη για τον μεσο ανθρωπο και αυτη ειναι η ομορφια της και δεν θπάρχει λογος να καταριφθει
εθελοτυφλω οταν επιλέγω να μην βλέπω κατι ...δεν εχει σημασια αν ειναι δεδομενο για τους αλλους ή παρατηρησιμο!..ακριβως μετα την θεωρεια της σχετικοτητας ανοιχτηκαν μπροστα στα ματια του κοσμοι που δεν ηθελε να δει.. που αρνιοταν κατηγορηματικα οτι υπάρχουν ...και εκει εκανε ενα λάθος...αυτο δεν σημαινει οτι δε ειναι απο τα πιο λαμπρα μυαλα στην ιστορια της ανθρωπότητας ...
ΑΡΑ: οποιος εθελοτυφλει ή επαναλαμβανει λαθη δεν ειναι απαραιτητα χαζος ή εξυπνος αρα δεν ειναι κριτηριο για να κρινουμε ποιος ειναι εξυπνος ... αυτο προσπαθω να σου εξηγησω τοση ωρα!!...σημερα εισαι λιγο περιεργος ... τι εχεις? σε απασχολει κατι? υπάρχει κατι άλλο που θες να συζητησουμε?
Δεν ειμαι περιεργος , ρεα , ποτε δεν ειμαι , ουτε εχω κατι . Αλλα λεω , οτι δεν ξερω σε ποια σημεια εθελοτυφλουσε ο Αινσταιν , δεν γνωριζω αλλωστε , το δεχομαι επειδη το λες εσυ , μπορει σημερα να ειναι κατανοητη η θεωρια της σχετικοτητας , αλλα για να συλλαβεις την θεωρια αυτη , δεν μπορει παρα να εισαι ενα λαμπρο μυαλο , που δεν σηκωνει αμφισβητηση . Δεν ξερω τι λαθος εκανε , εσυ ξερεις ? αμα ξερεις , πες μου κι εμενα , ενημερωτικα . Μαρεσει να μαθαινω ενδιαφεροντα πραματα .
Οσο για καποιον που επαναλαμβανει το ιδιο λαθος , σιγουρα δεν προκειται περι εξυπνου ανθρωπου . Το να κανεις απαξ λαθος , ειναι ανθρωπινο , και στα πιο λαμπρα μυαλα συμβαινει , αλλα δεν καταλαβα το επαναλαμβανομενο λαθος του Αινσταιν ποιο ειναι , τωρα καταλαβες ?
ολοι γινομαστε περιεργοι μακ μου, ολοι εθελοτυφλουμε και ολοι εχουμε επαναλαβει λαθη... ειναι φυσιολογικο :)για τον αλμπερτ τα εχουμε ξαναπεί .. αλλα θα τα ξαναπουμε καποια αλλη στιγμη .. αισθανομαι ποοολυ κουρασμενη ..εχει ξαναγυρισει η καταθλιψη ...