Originally Posted by
Macgyver
Παιδια , αναρτω αυτο το θεμα , γιατι διαπιστωνω οτι η καταθλιψη δεν εχει μονο αρνητικες επιπτωσεις , αλλα και θετικες , αμα μπορεσεις και βγεις βεβαια απ αυτην , που φυσικα , ειναι δυνατον .
Τραβολογιεμαι με αυτην την ασθενεια κοντα στα 10 χρονια , τα 5 πιο σοβαρα , δλδ μειζων κλινικη καταθλιψη , μεσαιου βαθμου , με εξαρσεις πιο σοβαρης .
Τωρα που ειμαι σε καλυτερη φαση , εδω κι ενα χρονο , διαπιστωνω οτι ,
1) Εχω γινει πολυ πιο υπομονετικος , αφου υπεμενα ολα αυτα τα χρονια ποτε θα συνελθω
2) Εχω γινει πιο δυνατος , διοτι απαξ και αντεξα 8-9 χρονια κλεισουρα , σιγουρα αντεχω περισσοτερα πραματα
3) Εχω γινει λιγοτερο νευρικος , οχι οτι ημουν ιδιαιτερα , αλλα απαξ και δεν μουσπασαν τα νευρα απο το μακροχρονιο βασανιστηριο , εχω γινει καπως ΖΕΝ κατασταση
4) Εχω αποκτησει περισσοτερη αυτοπεποιθηση , για τον λογο Νο2
5 ) δεν ταραζομαι για τιποτα σχεδον , αφου υπεφερα τα πανδεινα απο την τρομερη αυτη ασθενεια , και δεν εχασα το σθενος μου
6) εμαθα να εκτιμω και τα μικροπραματα στην ζωη , που πριν θεωρουσα δεδομενα , αφου δεν μπορουσα για χρονια να παω εναν απλο περιπατο
7) φιλοσοφω τις καταστασεις , και λεω , και αυτο θα περασει , αφου μετα απο πολλα χρονια , περναει η τρομερη αυτη ασθενεια
8 ) σε συναρτηση με το Νο6 , δεν χρειαζομαι και πολλα πολλα για να καλοπερασω , αφου και επι οξειας καταθλιψης , μου αρκουσε ναχω μονο μια καλη διαθεσουλα , κι ημουν ευχαριστημενος
9) συνειδητοποιησα οτι εμεις οι ανθρωποι εχουμε πολυ περισσοτερες δυναμεις κι αντοχες , απ οσες φανταζομουν
10) εχω γινει στωικος , οχι παθητικος , μεγαλο προσον
11) τελευταιο και σημαντικο , εμαθα να στηριζομαι περισσοτερο στον εαυτο μου , να μην περιμενω και πολλα απ τους αλλους , αφου δεν βοηθηθηκα ουσιαστικα απο κανεναν , παρα απο τον ιδιο μου τον εαυτο
Εν κατακλειδι , ο ανθρωπος μονον ωφελειται και μαθαινει μεσα απο τις δυσκολιες και τρικυμιες που σιγουρα θα του φερει η ζωη , σε καιρο ειρηνης , δεν μαθαινεις τιποτα ............