http://www.zougla.gr/sexuality/artic...8lipsi-1309216
Μωρε , καλα κανω γω και δεν εχω φεις , και δεν ασχολουμαι με τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης ( μαλλον απομονωσης ) , για διαβαστε ............
Printable View
http://www.zougla.gr/sexuality/artic...8lipsi-1309216
Μωρε , καλα κανω γω και δεν εχω φεις , και δεν ασχολουμαι με τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης ( μαλλον απομονωσης ) , για διαβαστε ............
Δώσε βάση στο ποια άτομα θεωρεί ως πιο επιρρεπή στην εξάρτηση από το facebook η έρευνα.
Η αλλη πτυχη κατ εμε, είναι η αναγκη του ατομου να καλύψει κενα ελευθερου χρονου και γενικα κενα στη ζωη του ή η ελπίδα πως εκει θα βρει αναγνωριση (την οποια δεν έχει στους καθημερινούς του χώρους) ή ότι θα κανει νεες φιλίες ή θα του προκύψει σχέση. Όταν τα κενα αυτα στη ζωη του δεν καλύπτονται (πχ δεν βρισκει κοπέλα, δεν εχει φίλους, δεν εχει χόμπι και κοινωνική ζωη, όλα αυτα θα ηταν η πρωτη του επιλογη!!) το κενο αυτο υποκαθίσταται με το facebook και άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες.
Συμφωνω ,Γιαννη, γι αυτο δεν σκοπευω ναποκτησω φεις , και δεν μαρεσει η επικοινωνια μεσω γραπτου λογου , εχω μαθει τις γνησιες , παλιες , καλες διαπροσωπικες σχεσεις , οχι τις τωρινες -μαιμου ..............που αποδεικνυονται και ζημιογονες ........
δεν εχεις φοβο εσυ!!!
Ας μην περιοριστούμε στο facebook μόνο,διότι γενικά το διαδίκτυο μπορεί να επιφέρει εθισμό είτε αυτό είναι το fb,είτε κάποιο forum,είτε ένα παιχνίδι κλπ κλπ. Όλες οι μορφές εθισμού προκαλούν αποξένωση και κατάθλιψη κατά τη γνώμη μου...
Συμφωνω για το διαδικτυο , γενικοτερα .......
Εκτός αυτού (με το οποίο βεβαια συμφωνώ) το διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσει και ως τρόπος καταφυγής, ως υποκατάστατο, γι άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικοποίησης λόγω φοβίας, κοινωνικής απομόνωσης και έλλειψης σχέσης ή αποδοχής από τους αλλους. Ετσι το άτομο αυτό αντι να ερθει προσωπο με προσωπο με τις αδυναμίες του αυτες και να τις αντιμετωπίσει προσφευγει στην εύκολη πλέον λύση, στο διαδίκτυο. Υποκαθιστα αυτα που του λειπουν με μια εικονική - τεχνιτή πραγματικότητα η οποία δεν εχει τις δυσκολίες και τα εμπόδια που κατα την εκτιμηση του απαιτουν η κοινωνικοποίηση, η αποδοχή, η δημιουργια σχέσης κλπ. Το ζήτημα ειναι ο πανικός τον οποιο θα βιωσει όταν συνειδητοποιήσει πόσο του λειπουν όλα αυτα και κατα πόσον τοτε η κατασταση θα ειναι αναστρέψιμη.
Γιαννη , συμφωνω με τα γραφομενα σου , με την διαφορα οτι το ατομο που καταφευγει σε τετοια μεσα , εχει κατι να κρυψει , και ειτε δεν δινει στοιχεια για τον εαυτο του , η , στην χειροτερη περιπτωση , δινει πλαστα ................... εγω ακομα δεν εχω καταλαβει γιατι ενα μελος , δεν δινει καν το μικρο του ονομα , ουτε κατασκοποι να ειμαστε ..............ουτε καν τον τοπο κατοικιας , εστω κατα προσεγγιση ........................... δεν ξερω , εγω ειμαι απ αλλου ........................ στο τελος που γραφεις ' οταν συνειδητοποιησει ποσον του λειπουν ολα αυτα ( κοινωνικοποιηση , αποδοχη , δημιουργια σχεσης ) ' , αυτο ισχυει για πολυ νεαρα παιδια , που παρασυρονται , η εχουν μεγαλωσει ετσι , αλλα ενας ενηλιξ , το κανει συνειδητα ..........Αγγελος ..
παιδια εγω επειδη εχω φεισμπουκ και ειμαι ενεργος χρηστης αυτου καθημερινα, θα ελεγα πως ολα στην ζωη θελουν μετρο, γιατι παν μετρον αριστον!! Το χρησιμοποιω στα πλαισια της καθημερινης διαπροσωπικης επικοινωνιας με ατομα τα οποια ειναι μακρυα μου, και θελω να ξερω πως ειναι και τι κανουν!! απο εκει και περα η υπερανασχοληση με αυτο, οδηγει στον λεγομενο εθισμο...ηδη ξερω ατομα που ολοι μερα την περνουν με εναν υπολογιστη, ενω εγω δεν ασχολουμαι περισσοτερο απο 2-3 ωρες καθε μερα!! Οσο αφορα το φεισμπουκ απλα τελευταια εχει καταντησει ενας τροπος αρεσκειας στα λεγομενα likes οσων το χρησιμοποιουνε, γιατι απλα μονο και μονο ανεβαζουν φωτογραφιες για να δουν ποσα Likes θα μαζεψουν!!!!!
Αυτο με τα likes , ειναι πολυ αρρωστημενο , τοχω παρατηρησει κι εγω ................... το like , εχει καταντησει το συνθημα της εποχης μας ............ σε λιγο καιρο αντι να λεμε ναι , θα λεμε λαικ ......... θελεις να παμε κινηματογραφο ? λαικ ........
θελεις να παμε για ενα καφεδακι ? λαικ ...... πως σου φαινεται αυτο το μπουφαν ? Μμμμ , λαικ ντισλαικ ( ετσι κι ετσι ) ...........τυφλα ναχει ο Μπαμπινιωτης , εδω εχουμε εφευρει νεα διαλεκτο , την ελλαικ.τζιαρ..............
καλά αυτό που λες δεν θεωρώ πως είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο.Τώρα πια έχει εξελιχθεί και το like..Εχουμε πέρα απο το απλό like και τις επιλογές για τέλειο,ουαου,λυπάμαι,έλεος, χαχα. Εντελώς ότι να`ναι δηλαδή.Και αυτό δεν πιστεύω ότι έγινε για τους έλληνες χρήστες μόνο
το ειδα και αυτο που λες!!! το facebook αναβαθμιστηκε......και φυσικα εξελισσεται....., ωστε να μπορεις να λες αυτο που θελεις με περισσοτερα συμβολα απο το απλο like που μας εχει κυριευσει..!!! Αν και προσωπικα το λεω ¨μου αρεσει" και οχι like, απλα για να μην χρησιμοποιω τοσο αγγλικους ορους στην Ελληνικη μας διαλεκτο!
κακά τα ψέματα έχει μπει τόσο στη ζωή μας το διαδίκτυο
που αυτοί που δεν το χρησιμοποιούν να ειναι 1-2 στους 10 και καλά κάνουν αλλα δεν πρόκειται να αυξηθει το ποσοστό αυτό
επομένως το χρησιμοποιείς αλλα με μέτρο..για να υπάρχει μια πιο υγιή στάση ζωής
παιδια ο φιλος μου ανεβασε φωτογραφια και επειδη δεν μαζεψε οσα like ηθελε ειναι τωρα πολυ στεναχωρημενος!!!!!!!!!! μπορουμε να κανουμε κατι να τον βοηθησουμε??????
τις προαλλες ανεβασα στο φβ μια φωτο του πατερα μου για πλακα.
"μπαμπα σου εκαναν 50 λαικ στη φωτο σου!!"
"τι μου εκαναν?"
"50 ατομα ειπαν οτι τους αρεσει η φωτο σου!!"
με κοιταξε περιμενοντας να του πω κατι περισσοτερο.. ειχε δικιο τελικα ηταν ασημαντο....
Ω , ναι , υπαρχει νεα διαλεκτος , εκτος απο την ανθολογια εκφρασεων που παραθετεις , υπαρχουν , τρολλαρω , ειναι τρολλ , αυτο με ξεπερναει , βοοοοοοοοο ( αυτο ποτε δεν το καταλαβα ) ................... παλια ειχαμε μονο το ουφο , και τα πηρα στο κρανιο , τωρα εχει εμπλουτιστει η γκαμα εκφρασεων , χρειαζομαι μετεκπαιδευση .........
Αμα κομματια σαν το σκουπιδι gangnam style εχουν 1.5 δις hits , κατι δεν παει καθολου καλα .........
Κλασική ανθρώπινη ανάγκη για επιβεβαίωση.Εμένα αυτό που μου την σπάει πιο πολύ από όλα στα social media είναι η πλάκα σε σοβαρά θέματα.Ανακατεύομαι πραγματικά όταν βλέπω ποστς του στυλ "ευτυχώς εδώ στη Θεσαλλλονικη δεν έχουμε μετρό και δεν κινδυνεύουμε από τους τζιχαντιστές".Βέβαια μπορεί να είμαι εγώ περίεργος που δε μπορώ να γελάσω με τέτοια "χιουμοριστικά" ποστ.
Μπα , δεν εισαι εσυ ο περιεργος ........ απλως εχεις φυσιολογικη αισθηση του χιουμορ ....
Το πιο αρρωστημενο με το facebook ειναι το κουτσομπολιο.Πολλοι το χρησιμοποιουν για να βλεπουν τι κανουν οι πρωην τους,οι παλιοι τους συμμαθητες/συμφοιτητες,συγγενεις κλπ.
Ποσες φορες δεν σας εχει τυχει να σας πουν να ο ταδε που σου λεγα,και να σας δειχνουν το προφιλ του στο φβ.
Και να η φατσα του,και να η γκομενα του,και να οι γονεις του,και να που πηγε διακοπες.
Αδιανοητα πραγματα μεχρι πριν 7-8 χρονια,φακελωνομαστε οικειοθελως και θεωρειται φυσιολογικο.
Αν το fb ηταν ενα απλο τσατ τυπου msn ή skype μια χαρα θα ηταν.Δυστυχως,ειναι ενας χωρος κουτσομπολιου και νυφοπαζαρου και τιποτα αλλο.Χωρια τις βλακειες που γραφει ο καθενας εκει μεσα.
Νέα βλακεία κατά την γνώμη μου πάντα απο γυναικείο προφίλ-->"κορίτσια χθες ειχα παει στα h & m στον πειραιά και ήταν σύριες και ψώνιζαν για τα παιδιά τους.πως σας φαίνεται αυτό?" και παρακάτω συνεχίζει "εχουν λεφτά και ψωνίζουν.σε λίγο θα πληρώσουν και τα δάνεια μας και θα μας πάρουν τα σπίτια μας..!!" ευτυχώς για μένα οι περισσότεροι την κράζουν.
φοβάστε και εσείς ότι οι πρόσφυγες θα μας πάρουν τα σπίτια? εγώ πάντως όχι.Είμαι λογικός ή έχω άγνοια κινδύνου? ποια η γνώμη σας?
συμφωνω!..πρωτα μας παιρνουν την ουρα στα h&m, μετα τα σπίτια, το πάρκιν , τον γκομενο, το μπουγαδοκόφινο και πριν καλα καλα το καταλάβουμε θα εχουν περισσοτερα λαικ απο εμας στις σελφις!!!... καταστροφη!!!!
Δεν ξερω για τους προσφυγες , αλλα θυμαμαι το 1993-1997 , ειχαμε τους Αλβανους , του κλωτσου και του μπατσου , τους κοροιδευαμε , λεγαμε το περιφημο συντομο ανεκδοτο , ' Αλβανος τουριστας ' , και οι Αλβανοι, αποδειχθησαν πιο προκομμενοι απο μας , και το 2010 , ειχαν περισοτερες καταθεσεις , απο τον μεσο Ελληνα ............
αν και δεν καταλαβαίνω πως ο τίτλος του ποστ κολάι με την ρατσιστική ανάπτυξή του να πω κι εγώ το εξής
όλοι έχουν φίλους γνωστούς συγγενείς σε κάποιο άλλο κράτος δεν νομίζω ότι θα θέλαμε να μας φέρονται όπως φέρονται μερικοί σ αυτούς που έρχονται Ελλάδα
αν το διεθνές πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σ αυτήν την μάστιγα δεν φταίνε οι μετανάστες
ο λόγος που φεύγουν είναι πόλεμος κι όχι ανεργία το μεγαλύτερο ποσοστό είναι οικογενειάρχες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους την δουλειά τους για μια καλύτερη ζωή
ας μη μπερδεύουμε του τρομοκράτες λοιπόν με του μετανάστες
επειδη εχω δουλεψει με Αλβανους και χωρις να θελω να ειμαι ουτε υπερ αλλα ουτε κατα αυτων, αλλα εχωντας μια ουδετερη σταση, θα ελεγα πως οι ανθρωποι αυτοι δεν μας πηραν τις δουλειες απλα εμεις ημασταν το κοροϊδα που οποια δουλεια ηταν σκληρη δεν πηγαιναμε...ναι παρακαλω ο Ελληνας θελει να ειναι αραχτος (δεν το λεω για ολους) και οχι να δουλευει σε χαμαλουκα...οι περισσοτεροι Αλβανοι δουλευουν σε καπνα, οικοδομοι, χωραφια κτλ...δεν κανουν δουλειες γραφειου στην χωρα μας!! και δευτερον τα 30Ε που παινει ο αλβανος στην χωρα του ειναι σαν να βγαζει τα διπλα...ολα ειναι φθηνα εκει και πολλοι εχουνε σπιταρωνες
Kαι εγώ έχω δουλέψει με αλβανούς και έχω δει και κωλόπαιδα σαν αυτόν τον αρχιμάστορα όταν δούλεψα οικοδομή αλλά και παιδί διαμάντι σαν αυτόν που ήταν στην δουλειά που είμαι τώρα και με βοήθησε πολύ με το άγχος που είχα τότε και ουσιαστικά αυτός ήταν που με έπεισε να μην τα παρατήσω και είμαστε ακόμη φίλοι και με έχει καλέσει όποτε θέλω να πάω Αλβανία να με ξεναγήσει,ανεξάρτητα που δεν με έχει βολέψει μέχρι στιγμής-ντρέπομαι κιόλας μη του φορτωθώ παρόλο που αυτός με έχει καλέσει και δεν έχω πάει.