Originally Posted by
Natalia_sups
Δυστυχώς θα συμφωνησω με τον ironman...το σωστό και το λογικό είναι πως έχουν και οι δύο ευθύνη. Το σωστό και το λογικό είναι να αναλαμβάνει ο άντρας τις ευθύνες του εστω οικονομικα σε τέτοιες περιπτώσεις. Το σωστό είναι να μεγαλώνουν τα αγόρια με επίγνωση αυτής της ευθύνης.
Αλλά δεν μπορείς να πεισεις κάποιον που δεν αισθάνεται καθολου την ευθύνη να την αναλάβει.
Ή τελοσπαντων το κάνεις σε προγενέστερο σταδιο, πριν προβείς στη διαδικασία να πάρεις καποια αποφαση. Εκεί με τον καταλληλο τσαμπουκα ο κάθε αλητάκος θα πληρώσει από φόβο μη πληρώνει περισσότερα μετά...
Αλλά τώρα που έχει γίνει ότι έχει γίνει...δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να πεισεις κάποιον που απλά δεν τον νοιαζει και είναι ήδη δεδομένο οτι βγαινει αλώβητος από την ιστορία είτε αναλάβει την ευθύνη του είτε όχι...γιατί για εναν αναισθητο ανθρωπο αλλο το παλιό χρέος σαν ιδεα και άλλο ο "εκβιασμος" για ένα μελλοντικό κατοχυρωμενο νομικά χρεος. Σορυ δεν ήξερα πως αλλιώς να το πω. Ας δοκιμάσει η κοπελα αν θέλει αλλά φοβάμαι μην πληγωθεί παραπάνω στη πορεια.
Για αυτό πρέπει να προστατεύουμε τον εαυτό μας απο πριν. Μη πω πως είναι απόλυτα λογικό να έχει μία γυναίκα δικά της προφυλακτικά πάντα. Ο άλλος ξέχασε, τον ενοχλούν μα μου...και αν γίνει κάτι χεστηκε, ξερει πως φεύγει "κυριος"...εμείς; Δεν πρέπει να προστατεύουμε το δικό μας σώμα και να ορίζουμε το πώς μπορεί να εξελιχτεί η ζωή μας;
Το δικό του σωμα και η δικια του ζωη δεν κινδυνεύουν το ίδιο...βασικά σχεδόν καθόλου αν είναι αναίσθητος. Οπότε δεν εμπιστευεσαι τη κρίση του κάθε βλακα έτσι απλά με καθησυχασμους τύπου " ξέρω πότε να τραβηχτω". Κακά τα ψέμματα...αυτά που ρισκάρει αυτός και αυτά που ρισκαρουμε εμείς δεν είναι ισάξια...
Όσο καλός και έμπιστος και υπεύθυνος και αν σου φαίνεται...στη τελική δεν μπορείς να ξέρεις.
Όσο για τη "φιλη" έλεος, τι επικριτικο στοκαδι ήταν αυτό και που τη βρηκες; Καλύτερα, τώρα ξέρεις ποιοι είναι φίλοι σου και ποιοι όχι.
Για το χρέος τωρα...ε δεν θα κάτσεις να τρελλαθεις για το χρεος, κοίτα την υγεία σου και την ηρεμία σου καλύτερα. Θα λυθεί σε βάθος χρόνου το θέμα του χρέους. Βασικά πόσο μεγάλο είναι και που τα χρωστας τα λεφτά; Δεν έχεις κάναν αδερφό/αδερφή η άλλο συγγενη που μπορείς να το πεις για να σε βοηθήσει με το χρεος κρατωντας το μυστικό και να τα βρείτε όταν θα έχεις την οικονομική δυνατότητα;