Απρόοπτη εγκυμοσύνη... Βοήθεια!!
Χρόνια πολλά !!
Θα σας παρακαλούσα να με συμβουλέψετε. Είμαι 30 ετών, σε αρκετά δύσκολη θέση διότι είμαι 7 εβδομάδων έγκυος, κάποιοι από την οικογένεια μου δεν το δέχονται τόσο καλά και ο πατέρας του παιδιού ο οποίος είναι από το Πακιστάν και δεν έχουμε παντρευτεί φοβάται πολύ επειδή τα οικονομικά μας δεν είναι τα καλύτερα και το παιδί θα ήταν μόνο εμπόδιο στο να το αλλάξουμε αυτό λέει.
Είμαστε 1 1/2 χρόνο μαζί περάσαμε πάρα πολύ όμορφα αλλά και δύσκολα.. Μέχρι τώρα εγώ συμβιβάστηκα περισσότερο με τις διαφορές μας... Δέχτηκα συγγενείς του να μένουν μαζί μας για μήνες χωρίς ένα ευχαριστώ η κατανόηση απο αυτούς, μας έκαναν όμως πολλά στραβά και πάλι συνέχιζα... δέχτηκα να πληρώνει τα έξοδά ΤΟΥ (και μόνο) ίσα ίσα γιατί τα υπόλοιπα τα έστελνε στο σπίτι του... Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν μου έκανε πάρα μόνο λίγες εκπλήξεις όλο αυτόν τον καιρό...αλλά στεναχωριόμουν που δεν μπορούσε ούτε μια καινούργια μπλούζα να αγοράσει για τον εαυτό του επειδή ένιωθε υποχρεωμένος να βοηθάει το σπίτι του.. Όλοι θέλουμε να βοηθάμε τους δικούς μας,, κράτα κάτι εστω και λίγο για σένα.. Και σαν το πρώτο αγόρι της οικογένειας είναι υπεύθυνος για να παντρέψει τον επόμενο χρόνο τις 3 αδερφές του που μεγαλώνουν.. και ο γάμος έκει... ένας "οικονομικός" όπως λέέι κοστίζει τουλαχιστον 7000 ε για τα βασικά.. Πάλι έλεγα δεν πειράζει.. καταλάβαινα την δύσκολή θέση του... Σκεφτόμουν "φτιάξε 2-3 χρονια το σπίτι σου εκεί και μετά ξεκινάμε κάτι και εμείς"... Και το χα χωνέψει... Μέχρι που.... μάθαμε ότι είμαι έγκυος στην 5η βδομαδα...
όλα άλλαξαν μέσα μου... Ειδικά όταν μου απάντησε "δεν μπορώ να το μεγαλώσω λόγω οικονομικών". Δεν ΄χαρηκε ούτε μια στιγμή με το γεγονός ότι δημιουργήθηκε ο καρπός της αγαπης μας... παρ'όλο που πάντα έλεγε "αν έρθει παιδάκι, με το καλό να έρθει.." . Μου είπε όμως" ξέρεις πόσο πολύ θα χαρούνε οι δικοί μου? Χεστηκα σκεφτόμουν... αυτος πιο πολύ χαιροταν με την χαρα και την καλοπέραση των δικών του παρά για εκείνον...Η γνώμη του για 10 περίπου μέρες ήταν ακράδαντη... Λεει δεν γίνεται, μην το σκέφτεσαι, δεν υπάρχει ακόμα ζωή( για να μην έχει τύψεις..) ούτε εσύ το θέλεις και κάνεις λάθος... κλπ..
Περίμενε δηλαδή να έκανα έκτρωση να δουλεύαμε πιο σκληρά το καλοκαιρι και μέτα να ανοιγαμε ίσως καποιο μαγαζάκι και μετα να κάναμε οικογένεια.. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να χασω το παιδι επειδη κουβαλάει το βάρος της οικογένειας του.. γιατι γιαυτο πρόκειται...
Δεν περναμε μαζί της γιορτές διότι φυσικα το έμαθε η μητέρα μου και δεν τον ήθελε για κανέναν λόγο σπίτι της για της γιορτές ξερωντας όλη την ιστορία και την τελευταια του απόφαση.. Εγώ πάλι προσπαθώ να τον δικαιολογώ γιατί δεν γίνεσαι πατέρας κάθε μέρα και χωρίς να έχεις ίχνος χρημάτων στον λογαριασμό σου..
Τελικά μου είπε δεν αντέχει έτσι.. Έχει να φάει μέρες σωστα απτην στεναχώρια του.. Λέει ωραία πείτε μου λοιπόν τι "θέλετε"?
Ν μην τα πολυλογώ... τώρα το δέχεται γιατί δεν θέλει να με χάσει λέει.. και ότι θα κάνει πάρτι για τους συγγενείς που ζούνε κοντα του , να φάνε , να πιούνε ότι θέλουνε. Απιστευτο.. χωρις λεφτα , μόλις αποφασίζει τελικά ότι δεν θέλει να σκοτώσει το μωράκι μας και θέλει τι? να κάνει τους άλλους να χαρούνε και να περασουν καλά.. Λεει έτσι κανουμε εμείς, αγαπάμε και το γιορτάζουμε.. Αχ... Τι ακούω... Δεν νιώθω πια καμιά σιγουριά... Μια φορά τον χρειάστηκα διπλα μου δε μια τέτοια δύσκολη στιγμή και με διέλυσε... με κρέμασε δηλαδη΄κανονικά και τώρα που του λέω εγω δεν ειμαι τόσο σιγουρη (μαζι του) γιαυτο αστα πάρτι, μου λέει είναι και δικό μου παιδί δεν μπορείς να παιζεις έτσι...
Ενιωσα απέραντη αγαπη γιαυτόν.. γιαυτο και άντεξα τόσα και τόσα... πως τα διαχειρίζεσαι όλα αυταά όμως τώρα?
Αν αποφάσιζε να μείνει μαζί μας πράγμα που θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν το είχε κάνει καλύτερα εξαρχής.. θα τον παντρευόμουν πολιτικά σκέφτηκα για να μην επηρεαστεί κανείς από τις θρησκείες του αλλουνού. Το μεγαλύτερο άγχος μου είναι ότι αυτός είναι μουσουλμάνος και θα ήθελε φυσικά να γίνει και το παιδί. Εγώ για αρκετούς λόγους δεν συμφωνώ άλλα δεν έχω μιλήσει και πότε με ειδικούς που μπορούν να μου πουν ξεκάθαρα τι θα με περίμενε αν γινόταν αυτό. Εγώ θέλω να ξέρω ότι το παιδί θα είναι ασφαλής και κοντά μου. Προσωπικά πιστεύω μονο στο κάλο που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος ανάλογα πόσο θα το καλλιεργήσει και πόσο θα νοιαστει.. δεν πιστευω σε θαυματα είδωλα και ιδεες του ανθρώπου, Αυτή είναι όμως η δικιά μου άποψη.. Φυσικά και δεν θα μάρεσε να μάθαίνει το παιδί μου το κοράνι παρόλο που ο πατέρας του ήταν χρυσός στα μάτια μου και πολλών άλλων.. δεν έχει σχέση μαυτο..
Κάτι έχω ακούσει ότι αν βαπτιστεί μουσουλμάνος/να το παιδί η οικογένεια των μουσουλμάνων θα έχουν δικαιώματα πάνω σαυτο. Πρέπει να ξέρω τα πάντα γιαυτό. Αλλό πρόβλημα είναι μια επίσκεψη στην χώρα του.. ισως η οικογενεια του είναι οι καλύτερη, με όλα τα γυρω τι γίνεται?
Αν μπορείτε να μου ανοίξετε τα μάτια και να με συμβουλέψετε...
Η γνώμη μου ήταν να μην πάρει καμία θρησκεία μέχρι να είναι αρκετά μεγάλο και να επιλέξει μόνο του. Σε μια κοινωνία οπού ζούμε θα επηρέαζε αυτό κάτι στην καθημερινότητα του παιδιού? Θα είχε λιγότερα νομικά η άλλα δικαιώματα? Θα το έβλαπτε δηλαδή με κάποιο τρόπο το να μην βαπτιστεί καθόλου?
Επίσης αν γίνει άντρας μου με πολιτικό γάμο τι δικαιώματα έχει σε μένα και στο παιδί?
Δεν ξέρω κάν αν πρέπει να τον δεχτώ στη ζωή μου παρόλο τον πόνο που μου προκαλεί και μόνο η σκέψη..
Απτην αλλη η οικογένεια μου περιμένει την απόφασή μου με ουδέτερη διαθεση..
Η μητέρα μου κρυφά απο μένα είπε στην μεγαλυτερη μου αδερφή ότι εγώ πάντα έσπρωχνα τα προβλήματα μου σαυτους (δεν τα έσπρωχνα ποτέ, ήθελα όμως να τα συζητήσω μαζί τους παρόλο που μπορει να έκανα ότι ενιωθα εγώ τελικά)... και ότι καλύτερα να εκανα έκτρωση... εμενα βέβαια μπροστα μου δεν μου τα λεέι αυτα.. με πληγώνει.. είναι κ αυτή αδυναμη αλλα δεν αντέχω τώρα και την δικιά της στεναχώρια.. ο πατέρας μου είναι καλός αλλά ανευθυνος όποτε δεν μπορώ να περιμένω πολλα και απο κει... η αδερφή μου έχει την δικιά της οικογένεια που πρέπει να προσέχει.. και εγώ? που χωράω εγω? Θα είμαι το μαυρό πρόββατο που έκανε λαθη μια ζωη? Κατα που να κάνω? ν ακρατησω το παιδι μονη μου? διπλα που? στην μαμα???? να το ρίξω και μετά να πεθαίνω συνειδητα καθέ μέρα? μπα εκεί σίγουρα δεν έχει κάτι να με κρατάει πια στη ζωη.
Τι κάνουμε λοιπόν? Τι σου είναι η ζωή τελικά... ποτέ δεν ξέρεις.. και πάντα θα μαθαινεις.. Πολύ σκληρή τελικά...
Με το καλό ο καινούργιος χρόνος.. Μακάρι μια φορά το μυαλό που κουβαλάμε να κάνει και κάτι σωστό σαυτόν τον κόσμο.