Originally Posted by
Mara.Z
Υποτιθεται οτι προχωραμε μπροστα και το λεμε αυτο, οτι μας βγηκε σε καλο, οτι δηλαδη οι δυσκολιες δεν μας λυγισαν ουτε μας επνιξαν.
Αναπτυξαμε και στρατηγικη αντιμετωπισης παρομοιων καταστασεων... Εγω προσωπικα αντιμετωπισα προβλημα στο να διαχειριζομαι το θυμο μου οταν υπερβαινει τα ανεκτα ορια με αποτελεσμα να καταληγω απο το γλυκο καλομαθημενο κοριτσακι να φαινομαι bitch, αλλα ας πουμε οτι το δουλευω...
Δε σημαινει ομως οτι θα θελαμε να ξαναπερασουμε τα ιδια - εμενα προσωπικα αν μου ελεγες οτι γεννιεμαι και ξαναζω τα ιδια απο την αρχη, το βλεπω σαν καταρα, γιατι δεν θα μπορουσα 2η φορα να ξαναζησω τα ιδια και τα ιδια. Οκ το εζησα, το ξεπερασα-λεμετωρα, εχω τη γνωση της εμπειριας, και μεχρι εκει!
Παντως παιδια, και να το σκεφτειτε αυτο οι πασχοντες απο ψυχωση, ο χειροτερος-μεγαλυτερος πονος που ενιωσα δεν ηταν οταν η ψυχωση της μανας ηταν στην κορυφωση και ειχα να στιψω το μυαλο μου να αντιμετωπισω ιστοριες για αγριους και μια κοινωνια-οχλο, ΑΛΛΑ οταν συνειδητοποιησα μετα απο πολλα χρονια οτι δεν προκειται ποτε να αποδεχτει την αντικειμενικη πραγματικοτητα, οχι γιατι δεν μπορει, γιατι της λειπει το νοητικο δυναμικο, αλλα γιατι δεν θελει. Γιατι βολευτηκε πισω απο ανυπαρκτες ιστοριες για να παρουσιασει τον εαυτο της σαν θυμα, και πατησε πανω στη δικη μου πλατη για να πει καποια ΟΧΙ που ποτε αλλοτε δεν ειχε πει. Και εγω πρεπει να ζησω, μου επιβαλλεται να ζησω υπο το βαρος οσων ελεγε.
Αυτο μου κοστισε ολο το λυκειο, φουλ εσωστρεφεια, συν επεσα με τα μουτρα στο διαβασμα σαν φυτο, συν κοινωνικες δυσκολιες, συν τρομερη πιεση να αποδιδω. Σαν αλογο κουρσας.
Και ποτε γκρεμιστηκε η εξαρτηση μου? οταν καταλαβα οτι όοοο,τι κι αν κανω, δεν θελει να καταλαβει, προτιμα να ζει με τα ψεμματα της! Εκει πια παλι επιασα πατο γιατι επρεπε να μαθω να ζω για μενα και οχι να αποδεικνυω για τους αλλους. Ακομη σε αυτο το σταδιο ειμαι, δεν το εχω ολοκληρωσει, και κλεινω σχεδον 10ετια.