Είναι Placebo τα αντικαταθλιπτικά;
Αγαπητοί φίλοι,
Παλεύω εδώ και 15 χρόνια με το άγχος και την κατάθλιψη. Έχω πάρει τεράστεις δόσεις πολλών φαρμάκων, αλλά ΠΟΤΈ δεν είδα βελτίωση πριν περάσει τουλάχιστον εξάμηνο από τη έναρξη της αγωγής. Γιατί λοιπόν να πιστέψω ότι τα φάρμακα κάνουν κάτι και όχι ότι ο εγκέφαλος μου απλά μετά από "ξεκούραση" ή "shutting down" για κάποιο διάστημα, επανέρχεται στα κανονικά του;
Έχω διαβάσει άπειρα άρθρα, έχω δει βίντεο, έχω ρωτήσει γιατρούς, κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν γίνομαι καλά σε 4 με 6 εβδομάδες που υπόσχονται τα φάρμακα;
Έχω δει μελέτες που δείχνουν ότι η ανταπόκριση των ασθενών στα φάρμακα σε σχέση με το Placebo είχε ελάχιστη διαφορά.
Έχω διακόψει σταδιακά την αγωγή 4 φορές και σε μερικούς μήνες ξαναέπεφτα (μαζί με στρεσογονα γεγονότα όμως, δεν ήταν όλα καλά...).
Γενικά είμαι άτομο που αγχώνεται πολύ, είμαι εργασιομανής, επιδιώκω την αριστεία σε ό,τι κάνω και στενοχωριέμαι εύκολα.
Είναι γεγονός ότι πιέζω τον εαυτό μου στο maximum όταν είμαι καλά, πχ με 3 δουλειές ταυτόχρονα...Μήπως είναι λογικό ο εγκέφαλος να κάνει shut down γιατί απλά πάει να καεί;
Θα ήθελα πραγματικά να αφήσω τον εαυτό μου χωρίς θεραπεία για να δω αν θα γινόμουν καλά στο ίδιο διάστημα, αλλά φοβάμαι το ρίσκο...
Τώρα παίρνω: EFEXOR 375mg, Remeron 60 mg και Lamictal 100 mg. Και η κατάσταση μου είναι μετά από 6 μήνες αγωγής όπως την πρώτη μέρα, μόνο που έχω βάλει και 10 κιλά από το remeron. Δε βγαίνω από το σπίτι, δεν πάω στη δουλειά, δεν κάνω μπάνιο, τίποτα, μαυρίλα όλα.
Είμαι 36 χρονών και νιώθω τόσο ταλαιπωρημένη...Έχω δει τα όνειρά μου να γκρεμίζονται τόσες φορές...Δε θα κάνω οικογένεια, δεν μπορώ να διατηρήσω την εργασία μου, τις σχεσεις μου...Ήθελα τόσο ένα παιδί... Μερικές φορές σκέφτομαι να τα κόψω όλα μαχαίρι και να μείνω έγκυος και ό,τι γίνει. Χειρότερα από τώρα δε νομίζω να νιώθω...ουφ, δεν ξέρω...
Καταραμένη κατάθλιψη, ΣΕ ΜΙΣΩ.