κατ εικονα και καθ ομοιωσιν?
Printable View
κατ εικονα και καθ ομοιωσιν?
Να φοβασαι τις απολυτες αποψεις σ'αυτο το θεμα.
Οι θρησκευομενοι θα σου πουν ναι
Οι αθεοι οχι θεος κ χαζομαρες
Εγω θα σου πω την πεποιθηση μου για την μονοθειστικη θρησκεια πως πιστευω πως ο θεος οπως παρουσιαζεται ειναι αποτελεσμα των σκεψεων κ των φοβων κ της φαντασιας του ανθρωπου. Παιρνει τα χαρακτηριστικα της εκαστοτε κοινωνιας, των προληψεων, της παραδοσης κ των προσδοκιων της κ οτι την εξυπηρετει ηθικα.
Αυτο ειναι απλα μια πεποιθηση. Αυτο που ξερω ειναι οτι εχω ερωτηματα κ οχι απαντησεις.
πλεον πιστευω 3 πραγματα για την ζωη στη γη τουλάχιστον...
1. ειμαστε γεννετικα τροποποιημενοι πίθηκοι
2. ειμαστε κατασκευασμένοι στον σωληνα από προηγμένα ειδη κατ'εικονα και καθ'ομειωσιν τους
3. είχαμε ελευση..
πλεον εχουμε γινει αχταρμάς...
Χαζομαρες δεν ειναι να πιστευεις οτι δεν υπαρχει θεος, χαζομαρα ειναι να πιστευεις οτι υπαρχει. Γιατι πχ στο χριστιανισμο λενε οτι ο θεος ειναι αγιος δηθεν αλλα εχει φτιαξει κατα τ αλλα ολα τα κακα του κοσμου, ειναι παντοδυναμος αλλα δεν μπορει να νικησει το διαβολο, θα παμε δηθεν στην κολαση η τον παραδεισο για μια ζωη ολο δοκιμασιες και χωρις κανενα νοημα. Ελεος. Και για να μην πω και για τις αλλες θριησκειες, σκοτωμα σε οσες γυναικες απατουν κτλ. Αν υπηρχε θεος, αν υπηρχε το τελειο στο θεο, θα υπηρχε και στους ανθρωπους και στη ζωη μας, θα ζουσαμε ολοι ειρηνικα, χωρις θανατους, χωρις πονο, χωρις αρρωστιες, χωρις σεξ γιατι θα ημασταν ευτυχισμενοι και δεν θα ειχαμε αναγκη απο σαρκικη ηδονη, χωρις ολα αυτα που βιωνουμε τωρα...........
Δεν είναι έτσι και ίσως να έχεις παρανοήσει αρκετά πράγματα, πάνω στο θέμα της θεολογίας. Κανείς δεν είπε, ότι επειδή είναι τέλειος ο Θεός, θα είναι και ο άνθρωπος. Ούτε οι άγγελοι, δεν είναι τέλεια όντα. Όσο για το κακό, ο Θεός νικάει πάντα και αυτό, μόνο αν Τον αναζητήσει κανείς. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη τον Θεό, όχι ο Θεός τον άνθρωπο. Μπορώ αν θέλεις, να σου εξηγήσω, όλες τις απορίες σου, αλλά αν θέλεις να ακούσεις ή να συμμετέχεις στην συζήτηση. Αυτό εξαρτάται από εσένα. Πάντως να ξέρεις, ότι έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα και δεν το αναφέρω, με καμία κακία ή ειρωνεία.
Γιατι να πρεπει να κανει προσευχη καποιος, για να αναζητησει το θεο να του δωσει την υγεια του, η οτιδηποτε αλλο εχει αναγκη για να επιβιωσει; Και γιατι δεν τα παιρνει ποτε οταν προσευχεται; Γιατι ο θεος δεν τα εδωσε απο την αρχη στον ανθρωπο και τον αφηνει να υποφερει; Γιατι υπαρχουν οι εκκλησιες να βαζουμε λεφτα να αναψουμε κερακι και να φιλαμε εικονες αντι να ζουσε διπλα μας ο θεος και γιατι να εχουμε σωματα οταν υπαρχει ο σωματικος και ο πνευματικος πονος αντι να ειμαστε αυλοι χωρις σαρκικες ηδονες και πονο; Γιατι να μην μας κανει τελειους; Επειδη δεν το ειπε κανεις; Ε και; Κανεις δεν ειναι τελειος για να το σκεφτει αυτο απο την αλλη. Γιατι ολοι υποφερουν; Γιατι να μας φτιαξει μια ζωη ολο δοκιμασιες μεχρι να παμε στον παραδεισο η στην κολαση αντι να μην υπαρχει καθολου το κακο και ο πονος και να ειμαστε ολοι πχ σαν τους αγγελους;
εγω πλεον αποφασισα να πιστευω σε ολους τους θεους... θεωρω γραφικο οποιον πιστευει μονο σε έναν ή κανεναν..
Αυτο που ειπε ο Χριστος , εννοουσε οτι ολοι μας εχουμε εναν μικρο Θεο μεσα μας , ειμαστε εν δυναμει Θεοι , δεν ειναι ο Θεος καποια οντοτητα που μας παρακολουθει απο το διαστημα , ουτε κανας γενειοφορος , τιμωρος , ουτε καν ασχολειται μαζι μας ...................ειμαι θρησκευομενος , πολυ , αλλα με τον δικο μου τροπο, η εκκλησια και οι οικουμενικοι συνοδοι εχουν διαστρεβλωσει την πραματικη πιστη ...............μπορειος να αποκαλεις τον Θεεο οπως σου κανει κεφι , ειτε Μωαμεθ , Βουδα ,κ.ο.κο. , το αποτελεσμα ειναι το ιδιο , η πιστη στον μικρο Θεο μεσα μας , κινητοποιει διυναμεις που εχουμε σε λανθανουσα κατασταση .....................οπως το λες , μας εδωσε λιγο στο καθενα απ Αυτον .....δυστυχως οι αμορφωτοι παπαδες και το συναφη αυτο , εχουν κανει μεγαλη ζημια στην θρησκεια ,δεν ειναι δυνατον εν ετει 2000 να πιστευουμε σε πρωτοπλαστους , και δεκα εντολες που δοθηκαν σε πετρα !!!!
αν αποκλεισεις το αποδεδειγμένα αδυνατον ότι περισσεψει οσο κουφο και να είναι πρεπει να είναι η αληθεια...
ισως φτιαξαν πρωτα το αρσενικο.. και πηραν δειγμα dna από το πλευρο του το τροποποιησαν και φτιαξαν το θυληκο...
μου είναι αδυνατον να χωνεψω ότι απλα φτιαξαν μια ιστορια στα ιερατεια τους και ειπαν θα το λανσαρουμε στον κοσμο... πρεπει να υπαρχει μια δοση αληθειας... μιας ξεχασμένης αληθειας
όπως επισης μου είναι αδυνατον να πιστεψω ότι οι ανθρωποι που φτιαξαν πυραμίδες, παρθενωνες και δωσαν σχεδόν τα παντα από γνωσεις στην ανθρωποτητα ηταν τοσο φαουλ στους θεους τους... κατι άλλο παιζει....
οπιος θελει να πιστεψει σε ενα πραγμα αυτο σημαινει οτι αυτο υπαρχει
ενω οταν δε πιστευει αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει
αρα γινεται οτι πιστευεις σε καθε περιπτωση
οι περισσοτεροι πχ για να πιστεψουν πρεπει να δουν το θεο μπροστα τους και να τους πει ναι εδω ειμαι τωρα με πιστευεις?
αυτο ομως δε το κανει γιατι ετσι τους αφηνει τη δυνατοτητα να πιστεψουν η οχι σ αυτον αν πχ οι περισσοτεροι δε πιστευουν σε αυτο δε καταλαβαινω μετα γιατι αναρωτιουνται γιατι δεν υπαρχει θεος αφου ετσι τον εξαφανιζουν λεγοντας οχι.
απλα πραγματα...
Για αυτα που λετε, εχουν ειπωθει τα παντα εδω και χιλιαδες χρονια.
Η Χριστιανικη θεολογια εχει ολοκληρο κλαδο για αυτο το λογο την "απολογητικη".
Δεν εχετε παρα να δωσετε 0.50 με 1.50 εως 3 ευρω για να αγορασετε καποιο εκκλησιαστικο βιβλιο απολογητικης για τις αποριες σας.
"
Η χριστιανική απολογητική θεωρείται σήμερα αυτοτελής επιστήμη και επιμέρους συστηματικός κλάδος της χριστιανικής θεολογίας, με ιδιαίτερο αντικείμενο, επί ειδικού σκοπού, ακολουθώντας συγκεκριμένη μέθοδο.
Η έννοια της απολογητικής είναι τελείως διάφορη με εκείνη της απολογίας. Μπορεί η απολογία κατά κυρία έννοια να συμπίπτει με την απολογητική, στην εκκλησιαστική φιλολογία, πλην όμως υφίστανται διαφορές. Η απολογία έχει γενικά τον χαρακτήρα της άμυνας και της υπεράσπισης απέναντι σε αντιρρήσεις, επιθέσεις, κατηγορίες κ.λπ. Η απολογητική είναι η με καθορισμένες γενικές αρχές, σε επιστημονικό σύστημα, δικαιολόγηση του συνόλου της χριστιανικής πίστης έναντι οποιασδήποτε και οσοδήποτε δυνατής προσβολής του χριστιανικού δόγματος."
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7...B9%CE%BA%CE%AE
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7...84%CE%AD%CF%82
"
Απολογητές που έγραψαν στην ελληνική
Επιφανέστεροι στον 2ο μ.Χ. αιώνα ήταν οι Αθηναίοι Κοδράτος, Αριστείδης ο Αθηναίος και Αθηναγόρας, οι Παλαιστίνιοι Αρίστων από την Πέλλα και Ιουστίνος ο Μάρτυρας, οι Σύροι Τατιανός και Θεόφιλος Αντιοχείας, οι Μικρασιάτες Κλαύδιος Απολινάριος Ιεραπόλεως και Μελίτων ο Σάρδεων, αλλά και ο Ερμείας, που έγραψε το έργο "Διασυρμός των έξω φιλοσόφων". Επίσης, οι Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, Κύριλλος Αλεξανδρείας, Ευσέβιος ο Καισαρείας, Αθανάσιος Αλεξανδρείας (ο Μέγας), και Ωριγένης, του οποίου το έργο Κατά Κέλσου αποτελεί την εγκυρότερη και πληρέστερη υπεράσπιση του Χριστιανισμού, με αριστοτεχνική επιχειρηματολογία και διαλεκτική δύναμη.
Απολογητές που έγραψαν στη λατινική
Κυριότερος εκπρόσωπός τους υπήρξε στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα ο Μινούκιος Φήλιξ, με το έργο του Οκτάβιος. Τον 3ο αιώνα διακρίθηκε ο Τερτυλλιανός, με τα έργα του Απολογητικόν (Apologeticum) και Προς τα Έθνη (Ad Nationes). Την ίδια εποχή έδρασε ο Κυπριανός ο Καρχηδόνιος. Τον 4ο αιώνα αναδείχθηκε ο Αρνόβιος, με το έργο του Κατά των Εθνών, και ο μαθητής του Λακτάντιος, με κύριο έργο το Περί Θείων Θεσμών."
Ειμαστε πολυ νεοι ακομα για να κρινουμε αν υπαρχει θεος και τι ειναι.. στα 70-80 ισως καταλαβουμε η θα αρχισυμε κατι να καταλαβαινουμε η οταν θα πεθαινουμε
Kαι εγώ τείνω να πιστέψω ότι η ζωή στη Γη και περισσότερο η ζωή με νοημοσύνη, έχει να κάνει με εξελιγμένα όντα πριν από εκατομμύρια χρόνια. Πιστεύω ότι και σήμερα επεμβαίνουν με το να ενσαρκώνονται. Ξέρουμε πολύ λίγα για το σύμπαν, την βιολογία μας, την συνείδηση. Θεωρούμε δεδομένα όσα βλέπουμε και όσα βιώνουμε. Ο θάνατος ας πούμε γιατί να είναι παντού δεδομένος; Είναι στο κλειστό μας σύστημα. Κάπου αλλού ίσως ισχύουν άλλοι νόμοι.
Εμένα ας μου λύσει κάποιος την απορία:
Γιατί να πρέπει να αγωνιστούμε για να σώσουμε την ψυχή μας;
Κάθε μέρα δίνουμε μια μάχη με τον κακό μας εαυτό.
Γιατί είμαστε φτιαγμένοι ώστε να έχουμε ανάγκη να φτάσουμε το Θεό και να πρέπει να προσπαθήσουμε για αυτό πχ με νηστείες, προσευχές κλπ όπως κάνουν οι ασκητές; και να μην μας βγαίνει αυτό αβίαστα; να μην είναι η φύση μας να είμαστε παντογνώστες και γαλήνιοι, τέλειοι δλδ;
Έχω το ίδιο πνεύμα, τον ίδιο τρόπο σκέψης με το μέλος "λουλούδι".
Εγώ έχω σταματήσει να προσπαθώ εδώ και 10 χρόνια.
Εντάξει δεν μπορώ να πω πως ζω. Απλά επιβιώνω.
Αλλά δεν μπορώ να παίξω το "παιχνίδι" του Θεού ή των Θεών ή όποιων μας δημιούργησαν τέλος πάντων και να κάνω το Θέλημά τους.
Και ναι! Είμαι άκρως εγωίστρια. Απλά γιατί δεν βρίσκω νόημα σε αυτήν τη ζούγκλα που μας έχουνε πετάξει..
Favvel πολυ ωραια τα γραφεις, δεν ειναι ομως δυνατον να υπαρχει θεος τοσο σαδιστης που να θελει το κακο μας και απο την αλλη να τον λενε αγιο!! Ειναι τελειως παραλογο ολο αυτο!! Κριμα που περνας τοσο ασχημα, εχω διαβασει και αλλα μηνυματα σου, οποτε θες, μη διστασεις, στειλε μου μηνυμα και θα χαρω να σου απαντησω μηπως νιωσεις λιγο καλυτερα!
Σ' ευχαριστώ λουλούδι αλλά νομίζω είμαι αθεράπευτα θλιμμένη.
Θα το έχω υπόψιν μου όμως να σου στείλω όποτε έχω μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσω.
Συμφωνώ μαζί σου γιατί σκέφτομαι κι εγώ το ίδιο.
Όταν είχα ψυχολογικό πρόβλημα και ήμουνα χειρότερα, (είχα ψύχωση- διπολική τέλος πάντων), σκεφτόμουν πως ο επόμενος πόλεμος δεν θα γίνει μεταξύ των ανθρώπων αλλά πως θα έχουν συνασπιστεί οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν τον μοναδικό εχθρό τους, που είναι..... ο Θεός.
Κάποια στιγμή πιστεύω πως θα λύσουν το μυστήριο οι άνθρωποι, ή κι αν δεν το λύσουμε επειδή θα δεν θα μας αφήσει ο Θεός να τον καταλάβουμε, ή ακόμα αν καταλάβουμε πως δεν υπάρχει Θεός τελικά, οτιδήποτε από όλα κι αν συμβεί, σε οποιοδήποτε συμπέρασμα κι αν φτάσουμε, τουλάχιστον πιστεύω πως θα έχουν καταφέρει οι άνθρωποι να καταλάβουν πως είναι φτιαγμένοι απ' το ίδιο υλικό, έχουν τις ίδιες ανάγκες, ψυχικές και σωματικές και πως οι οποιεσδήποτε διαφορές τους οφείλονται σε πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται από παιδιά, ο καθένας στη χώρα που έτυχε να γεννηθεί.
Απορώ με αυτά που λέω τώρα γιατί θεωρητικά είμαι κατά της παγκοσμιοποίησης, κατά του αχταρμά και του κιμά αλλά στη βάση της η έννοια της παγκοσμιοποίησης δεν νομίζω πως είναι κάτι κακό.
Απλά νομίζω πως όπως και όλα τα καλά, όλες τις καλές ιδέες οι άνθρωποι τις διαστρεβλώνουν και προκύπτουν εκτρώματα.
Δεν έχω αυταπάτες πως δεν θα συμβεί το ίδιο και τώρα, στην εποχή μας.
καλα και αυτα τα "εξελιγμενα οντα" που δηθεν μας επλασαν ποιος τα εφτιαξε ; Ο Θεος !
Ο Θεος δεν ειναι σαδιστης, οι ανθρωποι ειναι.
Ο Θεος δεν εφτιαξε το κακο αλλα ειναι αποτελεσμα του διαβολου και της απομακρυνσης απο το Θεο.
Οταν απομακρυνεσαι απο το φως ερχεται το σκοταδι..
αν μπουμε σε αυτην την απλοικη σκεψη, το επομενο απλοικο ερωτημα είναι ποιος εφτιαξε τον θεο ή τους θεους αν προτιμάς!
οσο αφορα τον πλανητη γη εχει αποδειχθεί ότι η γη είναι πολύ νεαρη σε ηλικια για να μπορεσει ''τυχαια'' να εξελιξει σε τοσο συντομο διάστημα νοημον ζωη σαν αυτή του ανθρωπου..
αυτό που κερδιζει συνεχεια εδαφος είναι η θεωρεια ότι η νοημων ζωη δημιουργηθηκε τυχαια σε ποιο αρχαιο από την γη μας πλανητη και η νοημων ζωη απλα ηρθε εδώ... η εξελιξη του δαρβινου με καλυτπει για την νοημων ζωη σε καποιον αλλον πλανητη αλλα όχι για την γη...
στην γη υπηρχε εξωτερικη παρεμβαση ειτε τροποποιώντας υπαρχων ζωα, ειτε δημιουργώντας ανθρώπους στον σωληνα, ειτε υπηρξε ελευση
Σ' αυτό συμφωνώ. Πολλές φορές έχω σκεφτεί αν φταίει η άγνοια, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες. Φταίει σε πολλά. Από την άλλη όποιος θέλει να ζήσει με πλούτο και άνεση ίσως και εξουσία βρίσκει τον τρόπο μέσα από σκοτεινά μονοπάτια όπως στοές και απομακρύνεται από τον Θεό με όλη την βούλησή του. Σ' αυτόν που πάει όμως, θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Ειδικά για το χρήμα γίνεται κάθε είδους ατιμία και φόνοι. Ο άθεος κατά δήλωσή του που έχει μεγάλη τσέπη δεν είναι λάτρης του Μαμωνά;
Δεν θα κάνεις κάθε είδους ατιμία και θα έρθει να σε βρει ο Θεός. Εσύ θα τον βρεις με τις πράξεις και την ζωή σου.
πριν 500 χρονια αν ελεγες σε έναν αστρονομο ότι καποτε θα παμε στο φεγγαρι... και παλι θα γελουσε... αν του ελεγες ότι θα στελναμε μηχανες στον αρη παλι θα γελουσε....
μην ξεχνας ότι έναν αστρονομο πηγαν να τον καψουν γιατι ειπε ότι η γη γυριζει...
αν βγει καποιος αστρονόμος και μιλησει για αυτά στην καλυτερη να τον πουν γραφικο... αυτό όμως δεν εξαλειπτει αν όχι τις χιλιαδες αποδειξεις παγκοσμίως τουλάχιστον την πιθανοτητα να είναι ετσι
Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ακόμη και στην εκπομπή του, ο Χόκινγκ, δεν υποστηρίζει τίποτα τέτοιο. Στην πραγματικότητα, για να μιλήσουμε ρεαλιστικά, δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες, την εξέλιξη του ανθρώπου και πως ένα είδος θηλαστικού, ανέπτυξε λογική, ενώ τα υπόλοιπα όχι. Γι'αυτό το λόγο, δημιούργησαν το SERN, όπως είπε και ο Χόκινγκ, έβαλε 5 ευρώ στοίχημα, ότι δεν θα βρουν τίποτα και αποδείχθηκε σωστός. Τίποτα δεν έχουν βρει, μέχρι στιγμής που να αποδεικνύει, την λογική υπόσταση του ανθρώπου. Σε αυτό κερδίζει η θρησκεία και λέει "ποιος", ενώ η επιστήμη λέει το "πως", αλλά δεν έχουν βρει ακόμη κάτι χειροπιαστό. Θεωρίες υπάρχουν πολλές, στην πραγματικότητα όμως, καμία δεν ευσταθεί.
Όσοι είναι από πάνω μας και μας κυβερνούν, αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι πάνω πάνω, ξέρουν και παραξέρουν την αλήθεια.
Απλά τους συμφέρει ο λαός να έχει μεσάνυχτα και να πιστεύει πως με προσευχές θα τον σώσει ο Θεός, ο Υιός του, η Παναγία και οι άγιοι, επειδή με αυτόν τον τρόπο δέχεται πιο εύκολα την αθλιότητα ζωής την οποία του επιβάλλουν καθημερινά.
Δεν έχει λόγο να αντιδράσει, αφού πιστεύει πως ο Θεός είναι με το μέρος του και πως ο Θεός θα τον φωτίσει για να δει τι θα κάνει.
Και πράγματι οι περισσότεροι παίρνουν δύναμη πιστεύοντας, μόνο που η δύναμη δεν έρχεται έξωθεν. Την αντλούν απ' τον εαυτό τους.
Ακόμα και όσοι έγιναν άγιοι, έφτασαν σε αυτά τα επίπεδα αγιότητας, μέσα από αγώνα πνευματικό και σωματικό.
Χρειάζεται μια προετοιμασία για να "φωτιστείς". Δεν γίνεσαι απ' τη μια μέρα στην άλλη άγιος.
Και αυτή η προετοιμασία έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει η συνείδηση του ανθρώπου.
Μοιάζει με όσους σκέφτονται ή πιέζονται πολύ και παθαίνουν σχιζοφρένεια.
Οι άγιοι αλλάζουν συνείδηση μέσω της προσευχής. Αλλά και η προσευχή, σκέψη είναι.
Τα ψυχοφάρμακα είναι μια μορφή ελέγχου της συνείδησης και της αντίδρασης όσων πλησιάζουν την αλήθεια.
Κανείς από αυτούς που έχουν ψύχωση δεν συμπεριφέρεται όπως ο υπόλοιπος κόσμος και είναι λογικό, αφού η αλλαγή συνειδητότητας υπαγορεύει και διαφορετική συμπεριφορά.
Εν τέλει, δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν είναι ο Θεός που ενεργεί όταν πιστεύουμε πολύ, ή εμείς οι ίδιοι, που αντλούμε τη δύναμη απ' τον εαυτό μας.
Αυτά σε γενικές γραμμές.
Φαβελ, τα λες πολυ ωραια, διαφωνω μονο στο οτι υπαρχει θεος, δεν υπαρχει για μενα. Ο "θεος" ειναι η ενεργεια μεσα μας, η ενεργεια που υπαρχει στο συμπαν, στα φυτα, και παντου, και απλα μεταλλασεται. Εχουμε πολλη δυναμη και εχεις απολυτο δικιο για την αθλιοτητα της ζωης μας και για τους κυβερνωντες, τους εχουμε αφησει και μας καβαλανε.........Πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια στη ζωη, στις σχεσεις ολων των ειδων, μεταξυ λαου-κυβερνησης, μεταξυ λαων, μεταξυ ανθρωπων, μεταξυ ανθρωπων και ζωων και ουτω καθ'εξης, οχι ο ενας ειναι ανωτερος και ο αλλος κατωτερος. Αλλα εχουμε μαθει πολυ λαθος......
Ο Θεος εδωσε ελευθερια στα δημιουργηματα του.
Ο διαβολος που ηταν ο πρωτος αγγελος ηθελε να αντιστρατευτει το Θεο και να τα αποτελεσματα συγμωνα με τη Χριστιανικη θεολογια.
Δεν ειναι οτι δεν ειναι ο δημιουργος του, ειναι οτι του ειχε δωσει ελευθερια ακομα και να τον αρνηθει.
ο θεος υπαρχει αλλα ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που πιστευουμε
Εστάλη από F3311 στο E-Psychology.gr Mobile App
ο θεος υπαρχει αλλα κατι διαφορετικο απο αυτο που πιστευουμε
Εστάλη από F3311 στο E-Psychology.gr Mobile App