Μας εδωσε ο θεος λιγο απ'αυτον - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 61
    Senior Member
    Για αυτα που λετε, εχουν ειπωθει τα παντα εδω και χιλιαδες χρονια.

Η Χριστιανικη θεολογια εχει ολοκληρο κλαδο για αυτο το λογο την "απολογητικη".

Δεν εχετε παρα να δωσετε 0.50 με 1.50 εως 3 ευρω για να αγορασετε καποιο εκκλησιαστικο βιβλιο απολογητικης για τις αποριες σας.

"
    Η χριστιανική απολογητική θεωρείται σήμερα αυτοτελής επιστήμη και επιμέρους συστηματικός κλάδος της χριστιανικής θεολογίας, με ιδιαίτερο αντικείμενο, επί ειδικού σκοπού, ακολουθώντας συγκεκριμένη μέθοδο.
    Η έννοια της απολογητικής είναι τελείως διάφορη με εκείνη της απολογίας. Μπορεί η απολογία κατά κυρία έννοια να συμπίπτει με την απολογητική, στην εκκλησιαστική φιλολογία, πλην όμως υφίστανται διαφορές. Η απολογία έχει γενικά τον χαρακτήρα της άμυνας και της υπεράσπισης απέναντι σε αντιρρήσεις, επιθέσεις, κατηγορίες κ.λπ. Η απολογητική είναι η με καθορισμένες γενικές αρχές, σε επιστημονικό σύστημα, δικαιολόγηση του συνόλου της χριστιανικής πίστης έναντι οποιασδήποτε και οσοδήποτε δυνατής προσβολής του χριστιανικού δόγματος."

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7...B9%CE%BA%CE%AE

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7...84%CE%AD%CF%82

"

Απολογητές που έγραψαν στην ελληνική

Επιφανέστεροι στον 2ο μ.Χ. αιώνα ήταν οι Αθηναίοι Κοδράτος, Αριστείδης ο Αθηναίος και Αθηναγόρας, οι Παλαιστίνιοι Αρίστων από την Πέλλα και Ιουστίνος ο Μάρτυρας, οι Σύροι Τατιανός και Θεόφιλος Αντιοχείας, οι Μικρασιάτες Κλαύδιος Απολινάριος Ιεραπόλεως και Μελίτων ο Σάρδεων, αλλά και ο Ερμείας, που έγραψε το έργο "Διασυρμός των έξω φιλοσόφων". Επίσης, οι Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, Κύριλλος Αλεξανδρείας, Ευσέβιος ο Καισαρείας, Αθανάσιος Αλεξανδρείας (ο Μέγας), και Ωριγένης, του οποίου το έργο Κατά Κέλσου αποτελεί την εγκυρότερη και πληρέστερη υπεράσπιση του Χριστιανισμού, με αριστοτεχνική επιχειρηματολογία και διαλεκτική δύναμη.
    Απολογητές που έγραψαν στη λατινική

Κυριότερος εκπρόσωπός τους υπήρξε στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα ο Μινούκιος Φήλιξ, με το έργο του Οκτάβιος. Τον 3ο αιώνα διακρίθηκε ο Τερτυλλιανός, με τα έργα του Απολογητικόν (Apologeticum) και Προς τα Έθνη (Ad Nationes). Την ίδια εποχή έδρασε ο Κυπριανός ο Καρχηδόνιος. Τον 4ο αιώνα αναδείχθηκε ο Αρνόβιος, με το έργο του Κατά των Εθνών, και ο μαθητής του Λακτάντιος, με κύριο έργο το Περί Θείων Θεσμών."
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Banned
    Quote Originally Posted by maus View Post
    Για αυτα που λετε, εχουν ειπωθει τα παντα εδω και χιλιαδες χρονια.

Η Χριστιανικη θεολογια εχει ολοκληρο κλαδο για αυτο το λογο την "απολογητικη".

Δεν εχετε παρα να δωσετε 0.50 με 1.50 εως 3 ευρω για να αγορασετε καποιο εκκλησιαστικο βιβλιο απολογητικης για τις αποριες σας.

"
    Η χριστιανική απολογητική θεωρείται σήμερα αυτοτελής επιστήμη και επιμέρους συστηματικός κλάδος της χριστιανικής θεολογίας, με ιδιαίτερο αντικείμενο, επί ειδικού σκοπού, ακολουθώντας συγκεκριμένη μέθοδο.
    Η έννοια της απολογητικής είναι τελείως διάφορη με εκείνη της απολογίας. Μπορεί η απολογία κατά κυρία έννοια να συμπίπτει με την απολογητική, στην εκκλησιαστική φιλολογία, πλην όμως υφίστανται διαφορές. Η απολογία έχει γενικά τον χαρακτήρα της άμυνας και της υπεράσπισης απέναντι σε αντιρρήσεις, επιθέσεις, κατηγορίες κ.λπ. Η απολογητική είναι η με καθορισμένες γενικές αρχές, σε επιστημονικό σύστημα, δικαιολόγηση του συνόλου της χριστιανικής πίστης έναντι οποιασδήποτε και οσοδήποτε δυνατής προσβολής του χριστιανικού δόγματος."

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7...B9%CE%BA%CE%AE

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7...84%CE%AD%CF%82

"

Απολογητές που έγραψαν στην ελληνική

Επιφανέστεροι στον 2ο μ.Χ. αιώνα ήταν οι Αθηναίοι Κοδράτος, Αριστείδης ο Αθηναίος και Αθηναγόρας, οι Παλαιστίνιοι Αρίστων από την Πέλλα και Ιουστίνος ο Μάρτυρας, οι Σύροι Τατιανός και Θεόφιλος Αντιοχείας, οι Μικρασιάτες Κλαύδιος Απολινάριος Ιεραπόλεως και Μελίτων ο Σάρδεων, αλλά και ο Ερμείας, που έγραψε το έργο "Διασυρμός των έξω φιλοσόφων". Επίσης, οι Κλήμης ο Αλεξανδρεύς, Κύριλλος Αλεξανδρείας, Ευσέβιος ο Καισαρείας, Αθανάσιος Αλεξανδρείας (ο Μέγας), και Ωριγένης, του οποίου το έργο Κατά Κέλσου αποτελεί την εγκυρότερη και πληρέστερη υπεράσπιση του Χριστιανισμού, με αριστοτεχνική επιχειρηματολογία και διαλεκτική δύναμη.
    Απολογητές που έγραψαν στη λατινική

Κυριότερος εκπρόσωπός τους υπήρξε στα τέλη του 2ου μ.Χ. αιώνα ο Μινούκιος Φήλιξ, με το έργο του Οκτάβιος. Τον 3ο αιώνα διακρίθηκε ο Τερτυλλιανός, με τα έργα του Απολογητικόν (Apologeticum) και Προς τα Έθνη (Ad Nationes). Την ίδια εποχή έδρασε ο Κυπριανός ο Καρχηδόνιος. Τον 4ο αιώνα αναδείχθηκε ο Αρνόβιος, με το έργο του Κατά των Εθνών, και ο μαθητής του Λακτάντιος, με κύριο έργο το Περί Θείων Θεσμών."
    Συμφωνώ. Οι απολογητές, έκαναν δύσκολο έργο, στα χρόνια των διωγμών, αλλά και έπειτα. Υποστηρίζοντας την Χριστιανική Θεολογία, απέναντι στους ειδωλολάτρες και ακόμη χειρότερα στον ίδιο τον "θεό" αυτοκράτορα.

davidh
    Guest
    Ειμαστε πολυ νεοι ακομα για να κρινουμε αν υπαρχει θεος και τι ειναι.. στα 70-80 ισως καταλαβουμε η θα αρχισυμε κατι να καταλαβαινουμε η οταν θα πεθαινουμε

Senior Member
    Kαι εγώ τείνω να πιστέψω ότι η ζωή στη Γη και περισσότερο η ζωή με νοημοσύνη, έχει να κάνει με εξελιγμένα όντα πριν από εκατομμύρια χρόνια. Πιστεύω ότι και σήμερα επεμβαίνουν με το να ενσαρκώνονται. Ξέρουμε πολύ λίγα για το σύμπαν, την βιολογία μας, την συνείδηση. Θεωρούμε δεδομένα όσα βλέπουμε και όσα βιώνουμε. Ο θάνατος ας πούμε γιατί να είναι παντού δεδομένος; Είναι στο κλειστό μας σύστημα. Κάπου αλλού ίσως ισχύουν άλλοι νόμοι.

favvel
    Guest
    Εμένα ας μου λύσει κάποιος την απορία:
    Γιατί να πρέπει να αγωνιστούμε για να σώσουμε την ψυχή μας;
    Κάθε μέρα δίνουμε μια μάχη με τον κακό μας εαυτό.
    Γιατί είμαστε φτιαγμένοι ώστε να έχουμε ανάγκη να φτάσουμε το Θεό και να πρέπει να προσπαθήσουμε για αυτό πχ με νηστείες, προσευχές κλπ όπως κάνουν οι ασκητές; και να μην μας βγαίνει αυτό αβίαστα; να μην είναι η φύση μας να είμαστε παντογνώστες και γαλήνιοι, τέλειοι δλδ;
    Έχω το ίδιο πνεύμα, τον ίδιο τρόπο σκέψης με το μέλος "λουλούδι".
    Εγώ έχω σταματήσει να προσπαθώ εδώ και 10 χρόνια.
    Εντάξει δεν μπορώ να πω πως ζω. Απλά επιβιώνω.
    Αλλά δεν μπορώ να παίξω το "παιχνίδι" του Θεού ή των Θεών ή όποιων μας δημιούργησαν τέλος πάντων και να κάνω το Θέλημά τους.
    Και ναι! Είμαι άκρως εγωίστρια. Απλά γιατί δεν βρίσκω νόημα σε αυτήν τη ζούγκλα που μας έχουνε πετάξει..

Senior Member
    Quote Originally Posted by favvel View Post
    Εμένα ας μου λύσει κάποιος την απορία:
    Γιατί να πρέπει να αγωνιστούμε για να σώσουμε την ψυχή μας;
    Κάθε μέρα δίνουμε μια μάχη με τον κακό μας εαυτό.
    Γιατί είμαστε φτιαγμένοι ώστε να έχουμε ανάγκη να φτάσουμε το Θεό και να πρέπει να προσπαθήσουμε για αυτό πχ με νηστείες, προσευχές κλπ όπως κάνουν οι ασκητές; και να μην μας βγαίνει αυτό αβίαστα; να μην είναι η φύση μας να είμαστε παντογνώστες και γαλήνιοι, τέλειοι δλδ;
    Έχω το ίδιο πνεύμα, τον ίδιο τρόπο σκέψης με το μέλος "λουλούδι".
    Εγώ έχω σταματήσει να προσπαθώ εδώ και 10 χρόνια.
    Εντάξει δεν μπορώ να πω πως ζω. Απλά επιβιώνω.
    Αλλά δεν μπορώ να παίξω το "παιχνίδι" του Θεού ή των Θεών ή όποιων μας δημιούργησαν τέλος πάντων και να κάνω το Θέλημά τους.
    Και ναι! Είμαι άκρως εγωίστρια. Απλά γιατί δεν βρίσκω νόημα σε αυτήν τη ζούγκλα που μας έχουνε πετάξει..
    Favvel πολυ ωραια τα γραφεις, δεν ειναι ομως δυνατον να υπαρχει θεος τοσο σαδιστης που να θελει το κακο μας και απο την αλλη να τον λενε αγιο!! Ειναι τελειως παραλογο ολο αυτο!! Κριμα που περνας τοσο ασχημα, εχω διαβασει και αλλα μηνυματα σου, οποτε θες, μη διστασεις, στειλε μου μηνυμα και θα χαρω να σου απαντησω μηπως νιωσεις λιγο καλυτερα!

favvel
    Guest
    Σ' ευχαριστώ λουλούδι αλλά νομίζω είμαι αθεράπευτα θλιμμένη.
    Θα το έχω υπόψιν μου όμως να σου στείλω όποτε έχω μεγάλη ανάγκη να επικοινωνήσω.
    Συμφωνώ μαζί σου γιατί σκέφτομαι κι εγώ το ίδιο.
    Όταν είχα ψυχολογικό πρόβλημα και ήμουνα χειρότερα, (είχα ψύχωση- διπολική τέλος πάντων), σκεφτόμουν πως ο επόμενος πόλεμος δεν θα γίνει μεταξύ των ανθρώπων αλλά πως θα έχουν συνασπιστεί οι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν τον μοναδικό εχθρό τους, που είναι..... ο Θεός.
    Κάποια στιγμή πιστεύω πως θα λύσουν το μυστήριο οι άνθρωποι, ή κι αν δεν το λύσουμε επειδή θα δεν θα μας αφήσει ο Θεός να τον καταλάβουμε, ή ακόμα αν καταλάβουμε πως δεν υπάρχει Θεός τελικά, οτιδήποτε από όλα κι αν συμβεί, σε οποιοδήποτε συμπέρασμα κι αν φτάσουμε, τουλάχιστον πιστεύω πως θα έχουν καταφέρει οι άνθρωποι να καταλάβουν πως είναι φτιαγμένοι απ' το ίδιο υλικό, έχουν τις ίδιες ανάγκες, ψυχικές και σωματικές και πως οι οποιεσδήποτε διαφορές τους οφείλονται σε πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται από παιδιά, ο καθένας στη χώρα που έτυχε να γεννηθεί.
    Απορώ με αυτά που λέω τώρα γιατί θεωρητικά είμαι κατά της παγκοσμιοποίησης, κατά του αχταρμά και του κιμά αλλά στη βάση της η έννοια της παγκοσμιοποίησης δεν νομίζω πως είναι κάτι κακό.
    Απλά νομίζω πως όπως και όλα τα καλά, όλες τις καλές ιδέες οι άνθρωποι τις διαστρεβλώνουν και προκύπτουν εκτρώματα.
    Δεν έχω αυταπάτες πως δεν θα συμβεί το ίδιο και τώρα, στην εποχή μας.

Senior Member
    καλα και αυτα τα "εξελιγμενα οντα" που δηθεν μας επλασαν ποιος τα εφτιαξε ; Ο Θεος !
    Με τη δύναμη του Θεού να έχετε τα τσάκρα σας ανοιχτά, καθαρά, φωτισμένα κ δε θα πιάνει κανένα κακό.

Senior Member
    Ο Θεος δεν ειναι σαδιστης, οι ανθρωποι ειναι.

Ο Θεος δεν εφτιαξε το κακο αλλα ειναι αποτελεσμα του διαβολου και της απομακρυνσης απο το Θεο.

Οταν απομακρυνεσαι απο το φως ερχεται το σκοταδι..

Senior Member
    καλα και αυτα τα "εξελιγμενα οντα" που δηθεν μας επλασαν ποιος τα εφτιαξε ; Ο Θεος !
    αν μπουμε σε αυτην την απλοικη σκεψη, το επομενο απλοικο ερωτημα είναι ποιος εφτιαξε τον θεο ή τους θεους αν προτιμάς!

οσο αφορα τον πλανητη γη εχει αποδειχθεί ότι η γη είναι πολύ νεαρη σε ηλικια για να μπορεσει ''τυχαια'' να εξελιξει σε τοσο συντομο διάστημα νοημον ζωη σαν αυτή του ανθρωπου..

αυτό που κερδιζει συνεχεια εδαφος είναι η θεωρεια ότι η νοημων ζωη δημιουργηθηκε τυχαια σε ποιο αρχαιο από την γη μας πλανητη και η νοημων ζωη απλα ηρθε εδώ... η εξελιξη του δαρβινου με καλυτπει για την νοημων ζωη σε καποιον αλλον πλανητη αλλα όχι για την γη...

στην γη υπηρχε εξωτερικη παρεμβαση ειτε τροποποιώντας υπαρχων ζωα, ειτε δημιουργώντας ανθρώπους στον σωληνα, ειτε υπηρξε ελευση

Senior Member

Ο Θεος δεν εφτιαξε το κακο αλλα ειναι αποτελεσμα του διαβολου και της απομακρυνσης απο το Θεο.

με αυτά που λες... εξισώνεις τον δηθεν ένα θεο δημιουργο με τον δηθεν διαβολο... αρα δεν είναι αυτος ο θεος ο δημιουργος και του διαβολου!

Banned
    Quote Originally Posted by black angel View Post
    αν μπουμε σε αυτην την απλοικη σκεψη, το επομενο απλοικο ερωτημα είναι ποιος εφτιαξε τον θεο ή τους θεους αν προτιμάς!

οσο αφορα τον πλανητη γη εχει αποδειχθεί ότι η γη είναι πολύ νεαρη σε ηλικια για να μπορεσει ''τυχαια'' να εξελιξει σε τοσο συντομο διάστημα νοημον ζωη σαν αυτή του ανθρωπου..

αυτό που κερδιζει συνεχεια εδαφος είναι η θεωρεια ότι η νοημων ζωη δημιουργηθηκε τυχαια σε ποιο αρχαιο από την γη μας πλανητη και η νοημων ζωη απλα ηρθε εδώ... η εξελιξη του δαρβινου με καλυτπει για την νοημων ζωη σε καποιον αλλον πλανητη αλλα όχι για την γη...

στην γη υπηρχε εξωτερικη παρεμβαση ειτε τροποποιώντας υπαρχων ζωα, ειτε δημιουργώντας ανθρώπους στον σωληνα, ειτε υπηρξε ελευση
    Δεν ξέρω που τα διαβάζεις αυτά, αλλά αν ρωτήσεις έναν αστρονόμο και του πεις αυτά, μάλλον θα αρχίσει να γελάει με την ψυχή του...

Senior Member

Σ' αυτό συμφωνώ. Πολλές φορές έχω σκεφτεί αν φταίει η άγνοια, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες. Φταίει σε πολλά. Από την άλλη όποιος θέλει να ζήσει με πλούτο και άνεση ίσως και εξουσία βρίσκει τον τρόπο μέσα από σκοτεινά μονοπάτια όπως στοές και απομακρύνεται από τον Θεό με όλη την βούλησή του. Σ' αυτόν που πάει όμως, θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Ειδικά για το χρήμα γίνεται κάθε είδους ατιμία και φόνοι. Ο άθεος κατά δήλωσή του που έχει μεγάλη τσέπη δεν είναι λάτρης του Μαμωνά;
    Δεν θα κάνεις κάθε είδους ατιμία και θα έρθει να σε βρει ο Θεός. Εσύ θα τον βρεις με τις πράξεις και την ζωή σου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα View Post
    Δεν ξέρω που τα διαβάζεις αυτά, αλλά αν ρωτήσεις έναν αστρονόμο και του πεις αυτά, μάλλον θα αρχίσει να γελάει με την ψυχή του...
    πριν 500 χρονια αν ελεγες σε έναν αστρονομο ότι καποτε θα παμε στο φεγγαρι... και παλι θα γελουσε... αν του ελεγες ότι θα στελναμε μηχανες στον αρη παλι θα γελουσε....

μην ξεχνας ότι έναν αστρονομο πηγαν να τον καψουν γιατι ειπε ότι η γη γυριζει...

αν βγει καποιος αστρονόμος και μιλησει για αυτά στην καλυτερη να τον πουν γραφικο... αυτό όμως δεν εξαλειπτει αν όχι τις χιλιαδες αποδειξεις παγκοσμίως τουλάχιστον την πιθανοτητα να είναι ετσι

Banned
    Quote Originally Posted by black angel View Post
    πριν 500 χρονια αν ελεγες σε έναν αστρονομο ότι καποτε θα παμε στο φεγγαρι... και παλι θα γελουσε... αν του ελεγες ότι θα στελναμε μηχανες στον αρη παλι θα γελουσε....

μην ξεχνας ότι έναν αστρονομο πηγαν να τον καψουν γιατι ειπε ότι η γη γυριζει...

αν βγει καποιος αστρονόμος και μιλησει για αυτά στην καλυτερη να τον πουν γραφικο... αυτό όμως δεν εξαλειπτει αν όχι τις χιλιαδες αποδειξεις παγκοσμίως τουλάχιστον την πιθανοτητα να είναι ετσι
    Δεν υπάρχουν αποδείξεις, ακόμη και στην εκπομπή του, ο Χόκινγκ, δεν υποστηρίζει τίποτα τέτοιο. Στην πραγματικότητα, για να μιλήσουμε ρεαλιστικά, δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες, την εξέλιξη του ανθρώπου και πως ένα είδος θηλαστικού, ανέπτυξε λογική, ενώ τα υπόλοιπα όχι. Γι'αυτό το λόγο, δημιούργησαν το SERN, όπως είπε και ο Χόκινγκ, έβαλε 5 ευρώ στοίχημα, ότι δεν θα βρουν τίποτα και αποδείχθηκε σωστός. Τίποτα δεν έχουν βρει, μέχρι στιγμής που να αποδεικνύει, την λογική υπόσταση του ανθρώπου. Σε αυτό κερδίζει η θρησκεία και λέει "ποιος", ενώ η επιστήμη λέει το "πως", αλλά δεν έχουν βρει ακόμη κάτι χειροπιαστό. Θεωρίες υπάρχουν πολλές, στην πραγματικότητα όμως, καμία δεν ευσταθεί.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast