Originally Posted by
elisabet
Μιλιβα από ότι κατάλαβα μιλάς για φίλη που ήσασταν μαζί από το σχολείο και χωριστήκατε για σπουδές; Έχω ξεχάσει και την ηλικία σου.
Αν είναι αυτό πάντως, μην ανησυχείς, θα δεις πολλές τέτοιες φιλίες να χάνονται στον χρόνο και είναι φυσιολογικό. Ούτε να σκέφτεσαι αν έδωσες περισσότερα ή λιγότερα. Έδωσες ο, τι έδωσες επειδή έτσι γούσταρες!
Σε αυτές τις ηλικίες οι άνθρωποι αλλάζουν πολύ, διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του καθενός διαφορετικά, αλλάζουν οι προτεραιότητες...θα είσαι τυχερή αν μείνουν 1-2 άτομα από αυτά τα χρόνια.
Σκέψου εσένα δεν σου έχει συμβεί ποτέ να μην σου έχει κάνει τίποτα κακό ο άλλος, να νιώθεις θετικά συναισθήματα για αυτόν αλλά να θεωρείς πως δεν μπορείς να μοιραστείς πια την καθημερινότητα σου μαζί του; Γιατί απλά έχεις αλλάξει ή έχει αλλάξει ο άλλος και οι καινούργιοι σας εαυτοί δεν ταιριάζουν πια.
Έκανες καλά που της μίλησες και δεν τα κράτησες μέσα σου, όμως αφού δεν έχει γίνει κάποια παρεξήγηση μεταξύ σας ή κάτι τέτοιο, πρέπει απλά να το δεχτείς σαν μια φυσιολογική επίπτωση του χρόνου που περνάει και μας φέρνει συνεχώς καινούργια πράγματα αλλά μας παίρνει και κάποια από τα παλιά.
Είχα μια φίλη σε παρόμοια κατάσταση σαν και σένα και όταν κατάλαβα πως είχε αρχίσει να απομακρύνεται, στεναχωρήθηκα πολύ, προσπαθούσα να σκεφτώ μήπως έχω κάνει κάτι λάθος, μήπως την έχω πειράξει κάπου. Της μίλησα και τα αρνήθηκε όλα, υποστήριζε πως όλα ήταν οκ όμως εγώ ένιωθα αυτή την απομάκρυνση και όσο περνούσε ο καιρός θύμωνα κιόλας γιατί θεωρούσα πως με κοροίδευε που δεν μου έλεγε ευθέως πως δεν γουστάρει πια. Όταν βρισκόμασταν ήταν όλα όπως πριν, όμως τα τηλέφωνα είχαν αραιώσει πολύ, οι προτάσεις για βόλτες... καταλάβαινα πως κάτι έχει αλλάξει ώσπου απομακρύνθηκα κι εγώ θυμωμένη. Μετά από κανένα χρόνο έτυχε και βγήκαμε με την καινούργια παρέα που είχε κάνει. Εκεί κατάλαβα πόσο διαφορετικές ήμασταν πια. Είχαν εντελώς άλλα ενδιαφέροντα, άλλες συζητήσεις που μαζί μου δεν θα μπορούσε να κάνει. Άρα έκανε πολύ καλά που απομακρύνθηκε και βρήκε άλλους ανθρώπους που ταιριάζανε περισσότερο γιατί προφανώς δεν μπορούσε να τα μοιραστεί μαζί μου αυτά. Για να είμαι ειλικρινής αν τα μοιραζόταν μαζί μου, θα την είχα απορρίψει εγώ.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.... η φίλη σου για να έχει βρει άλλες παρέες και να έχει απομακρυνθεί από σένα σημαίνει πως κάτι άλλο βρίσκει εκεί που εσύ δεν το προσφέρεις γιατί δεν είσαι έτσι. Το ότι δεν στο λέει ευθέως δεν σημαίνει πως σε κοροιδεύει ή θέλει να σου κρύψει κάτι γιατί το πιο πιθανό είναι να μην το έχει συνειδητοποιήσει ούτε η ίδια. Αν έχεις γνωρίσει τους νέους φίλους της, πολύ πιθανόν να το έχεις δει ήδη αυτό, είπες ήδη οτι την βλέπεις να είναι διαφορετική μαζί τους απ ' οτι με σένα. Όλοι τον εαυτό μας αναζητούμε Μιλιβα και κατευθυνόμαστε περισσότερο εκεί που μας μοιάζουν ή εκεί που νιώθουμε ότι μπορούμε πιο ελεύθερα να τον εκφράσουμε. Μπορεί να σου ακούγεται ηλίθιο τώρα, αλλά να την ευγνωμονείς που απομακρύνθηκε και έτσι σου δίνεται η ευκαιρία να βρεις και εσύ άτομα που να ταιριάζεις περισσότερο. Και δεν το λέω από την εγωιστική πλευρά, η φίλη σου μπορεί να είναι ένα καταπληκτικό άτομο και εσύ επίσης αλλά που δεν ταιριάζετε μεταξύ σας ή που χρειάζεται να βρείτε κι άλλα άτομα στην ζωή σας και να συνδεθείτε μαζί τους για να πάρετε καινούργια πράγματα ο ένας από τον άλλον.